Vyhledávání
Prut na pstruhy
13.2.2007 | Zlinsky_lovec | 13.077 zobrazení | 153 odpovědíZdravím, nedávno se mému strýci povedlo mě zlomit můj oblíbený proutek, tak za něj hledám náhradu a protože se poslední dobou nějak neorientuju, co je k dostání, obracím se na Vás. Představoval bych si nějakou uhlíkovou děličku, v gramáži okolo 15g a délka okolo 270cm ( přece je to jen na rybníky). Cenová relace do 2000. Předem díky :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 14. ledna 2011 ve 21:22 ® lobotomie reakce na …
-
skwor> co jsem ho viděl já, tak na krámech běžně kolem 1500–1600. upřímně řečeno z mého pohledu je dost i těch 950. řekl bych že jedna z nejkvalitnějších částí prutu je korková rukojeť a ta je taky skládaná z různých korků… očka jsou sice fuji, ale jsou to ta úplně nejlevnější co fuji vyrábí a obyčejné neznačkové sic očko je odolnější i lehčí =)
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 21:14 ® skwor reakce na …
-
lobotomie> Nedávno byl na netu asi za 950,–
reagovatKolik stojí jinak nevím, žil jsem v domění, že to je běžná cena
Tyhle gramáže mám naštěstí už obsazené od Dragona a Pezona, takže mě se hledání nového netýká
- Pátek 14. ledna 2011 ve 21:11 ® lobotomie reakce na …
-
skwor> já ten exceler měl v rukách taky a osobně bych si ho možná koupil, kdyby byl do 1000 Kč, ale i tak bych to zvažoval. Ten prut je pěkný a těžký… ale to je tak vše co o něm můžu říct =)
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 21:05 ® skwor reakce na …
-
lobotomie> Na nálepky nehraju, mám pruty od různých firem a z těch zavedených mě napadá jenom jedna, od které bych si nic nekoupil (Robinson to není, ty se mi líbí), ale tady bych asi dal přednost tomu Exceleru.
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 21:05 ® lobotomie reakce na …
-
souhlasím, ale jen částečně – očka apd… x ruzně kvalitních grafitů respektive různě modulovaných se prodává de-facto stejně dlouho a IM6 byl je a bude prostě IM6 prostě třída grafitu s nízkou modulací a se všemi neduhy co k tomu patří, bez ohledu na to jak je prut udělaný nebo jaká značka je na něm vylepená. například berkley tactix (IM7) se taky prodával za ceny kolem 2000 a dnes je ten prut za ceny kolem 7 stovek, což je odpovídající cena. Je horší než excelor? není… =) chápu že se najde dost (neznalých) lidí co za takový prut klidně vylepí 1600 nebo i 3600, ale co nechápu je – proč bych ty lidi měl utvrzovat v tom, že dělají dobře, když si myslím opak
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 20:39 ® osprey reakce na …
-
lobotomie> Neporovnávej materiál, ber prut jako celek. Ve své době byl IM6 super, dneska už je za zenitem, ale jde o to, co se z něj udělá, kolik a jakých tam dají oček apod. Ideální je fyzicky se dostat k těm prutům a osahat si je a pak si vybrat podle toho, co se člověku víc líbí.
Daiwa levná není, ale když to za ty peníze dokáže prodat…
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 20:15 ® lobotomie reakce na …
-
skwor> proč…? ten prut je udělaný z toho nejlacinějšího grafitu (IM6) 30–34 mln PSI a ten diplomat, který je o dost levnější z grafitu 62 mln PSI. Na druhou stranu je nutno uznat, že tam bude nálepka daiwa =D
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 v 19:16 ® skwor reakce na …
-
FISHERBOY> Daiwa exceler ultralight 2,4m 2–10g. Aspoň mě by se v téhle ceně líbil asi nejvíc…
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 14:17 ® FISHERBOY
-
beru i další návrhy kdyby nekdo poradil:D
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 20:26 ® lobotomie reakce na …
-
nehroť to… minimálně do konce ledna bude ještě zavřeno
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 17:10 ® FISHERBOY reakce na …
-
lobotomie> už jsem si to našel, vedle DAMu, vůbec jsem nevěděl, že tam nějaký obchod je…to se stavim az budu v pce:)
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 17:05 ® FISHERBOY reakce na …
-
lobotomie> a ty máš kde ten obchod?? v pce?
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:59 ® Malinko reakce na …
-
Aha, to jsem nevedel.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:39 ® lobotomie reakce na …
-
Malinko> xenony se už nevyrábí… a horko těžko budou někde k sehnání a to raději nějakého diplomata, který je o pár korun dražší a přitom o několi tříd výš
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:32 ® lobotomie reakce na …
-
za málo, ty diplomaty nejsou stabilně skladem, přece jenom jdou na odbyt nejvíc cortezy, ale koukám že jsi s chrudimi a to k nám i doplivneš popřípadě =)
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:24 ® samotm reakce na …
-
FISHERBOY> Tak do proudu si vem přece jenom asi něco jiného. Já do toho tolik teda nevidím, jsem v tom začátečník. Ale jak tak na ten prut koukám, tak myslím, že má chvějivku. Jak říkám, jestli se na něj nemáš kde podívat, můžeme se domluvit, do Chrudimi určitě pojedu.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:19 ® FISHERBOY reakce na …
-
lobotomie> díky za tip:)
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:17 ® FISHERBOY reakce na …
-
samotm> no ja mam většinu tpytek větších jak OO tak abych ten proutek taky v tom proudu neodepsal… to bych nerad.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:03 ® lobotomie reakce na …
-
FISHERBOY> http://www.prorybareni.cz/…op-spin-255/
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:02 ® samotm reakce na …
-
FISHERBOY> Tak v proudu samo sebou pohoda, to o ní víš „až moc“. Na stojáku mi to přijde takový, že o ní moc nevím.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 10:33 ® FISHERBOY reakce na …
-
samotm> díky za nabídku, ale máš pravdu že ted nikde moc nezavláčíš. Do Prahy bohužel vůbec nejezdim. Tahal jsi ty OOO na stojaku nebo v proudu?
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 9:50 ® Malinko
-
Ja mam robinson xenon 225cm 5–15g. Tvrdej proutek s rychlou spickou, lehouckej za par kacek. A maj s jeste mensi gramazi. Robinson Perch. myslim do 8g. Stoji okolo 700. Vetsinou chytam smacky a gumy tak s 1–2g jigovou hlavickou ppripadne s brockem na vlasci. A rotajdy 0–1. A vcelku fajne
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 23:11 ® samotm reakce na …
-
FISHERBOY> Ten mám v 2,70m. Nevím, asi mám volšový ruce, ale já na něm kolikrát tu rotačku (00,0) „pořádně“ necítím. Ale na mě bych nebral moc ohled, nemám tolik navláčeno. Jestli si ho chceš vyzkoušet, tak jsem z Prahy. Jezdím teda dost po republice, ale kde si ted zavláčet. Jedině tak Vltava 7.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 22:57 ® FISHERBOY
-
catanu jsem mel v ruce v 10–30 g a nevím proč, nemam z ní dobrej pocit. ty speedy se řika ze nejsou špatny to musim souhlasit. osobne jsem ho ale nevyzkoušel. Jinak cena je orientační… můze byt i vic…původne jsem mel vyhlidnutyho robinsona corteze perch do 12 g … ale prave nevim jak by se popral s třpytkama a woblíkama.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 22:40 ® busemi
-
osobně bych šel ještě s cenou na horu . ale v ceně do tisícovky jsou celkem dobré shimano Catana. ale osobně sem si koupil minulou sezonu shimano spied mastera a ve 2,4 a gramáží 3–12g a na malé říčky s voblírky a rotačkami my dost dobře sednul
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 21:45 ® FISHERBOY
-
Abych nemusel zakládat novou diskusi zkusím oživit tuto… Chtěl bych od vás poradit. Chci taky proutek na pstruhy, ale používal bych hlavně malé rotačky. Smáčky, peří a gumy samozřejmě taky, ale né tolik. představoval bych si proutek asi tak na tech 15g (snad je to optimalní na pstruhy).. lámu si hlavu s akcí prutu. Je dobré mít na třpytku prut s akcí medium? a pokud můžete, dejte mi kontrétní tip na prut. cenově tak ňák kolem 1000. díky:)
reagovat - Středa 14. února 2007 ve 21:33 ® Kachna
-
denyq: Na minulou sezonu jsem si koupil Shimano Hyperloop Trout / Zander 3,30m/5–20g. Dělaj se od 3 do 3,6m. Je to sice trojdíl, ale za ty prachy asi nic lepšího neseženeš. Přišel mě na Kč 1100,–!!!
reagovat - Středa 14. února 2007 v 18:38 @ ???
-
skwor – denyg chce niečo do 2000,–…inak súhlas s Aliviom, keby mal inú rukovať, tak neodolám
reagovat - Středa 14. února 2007 v 15:17 ® okoun 1
-
Alivio>Dalo by se říct,že s tebou sohlasím!Rousňák ho má a jen chválí.....já si taky hodil…no a proutek je to dobrej,ale......pokračování odpovědi od Alivia
reagovat - Středa 14. února 2007 v 15:14 ® skwor
-
Alivio: Mě ta rukojeť zase vyhovuje. Líbí se mi ten přímý kontakt s blankem. Ale jak jsi psal, je to otázka vkusu.
reagovat