Chytej.cz

Není to vyjímka? necteno

10.2.2007 | Vlackar | 2.952 zobrazení | 11 odpovědí

Letos jsem byl pozorovat mou nejbližší řeku, Labe, a tam jsem uviděl u břehu lipana. Jsem si jistý, že je to lipan, ale může jich žít hodně i v mimopstruhové vodě? Letos začínám muškařit, sice jen na MP vodách, ale je možno chytit hodně takovýchto velkoploutvých fešáků??? Díky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 15. září 2009 v 15:40 ® hraji
hraji

Lipan se naštěstí neřídí tím, zda je voda zařazena do P či MP, u nás se v řece také vyskytují lipani, tedy vyskytují, každý rok jich tam pár tisíc vysadíme, i když se jedná o MP takového lipanovo-parmového pásma. A jací krasavci tam vyrostou.

reagovat
Úterý 15. září 2009 ve 14:23 ® Homer

Pár lipanů každoročně chytnu na MP Ohři, proč by nemohli být i na Labi.

reagovat
Pondělí 14. září 2009 ve 13:33 ® Robur
Robur

tož, jednu lipaní MP mám 200metrů od kanceláře a pstruhový potek 5m od kanclu:-D , fakt nekecám, minulý týden jsem měl cca 4 metry od NTB jelce a potočáka, už jsem si říkal, že je ochočím, ale dneska tu nejsou. Minulý i letošní rok mám vždy z dovolené po lipanovi na rotačku, velikost kolem 25cm.

reagovat
Pondělí 14. září 2009 ve 12:50 ® osprey
osprey

Oživím trochu tohle zapomenuté fórum. Pomalu nadchází lipaní čas a na mnoha MP revírech plavou nebo donedávna plavaly krásné ryby.

Jak jste na tom s lipany aktuálně (v zimě kormoráni, v létě byly povodně,…)? Drží se kluci ploutvatí anebo je jich zase o něco míň? Jména revírů vykřikovat netřeba, spíš mě zajímá, jak si tenhle druh aktuálně stojí.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 16:27 ® Damys
Damys

Já také navštěvuji jen MP revíry a musím říci,že lipanů je u nás poměrně dost.Předloni jsem jich pár vytáhl na plavču jako náhodnou rybu.Bylo mezi nima pár kousků ke 40cm.A nádherná cca 50 se vyháčkovala těsně před podběrákem.Samo plavou dál.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 10:28 ® troutman2 reakce na …
troutman2

u nás se nevysazujou je to MP a je jich tu dost páč se vytíraj¨tenle rok na plavku muj nej.37cm mno pustil sem ho ae na plavku neumím vubec chytat a co sem jednou potkal muškaře tak v 100m úseku semu jich vyháklo pět a to ještě nebyla doba na ně

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 23:41 ® Firetiger
Firetiger

Vlackar> Labe u Litoměřic není zrovna nejtypičtější lipanovka; ale na horních úsecích MP vod se s lipanem můžeš setkat často. Dělení revírů na pstruhovku a mimopstruhovku vymysleli rybáři, ryby to neřeší a vesele hranici překračují oběma směry. Jestli mohu doporučit, tak do lipana jdi jen na mouchu, je to krásná ryba ale dost kytička, vláčku nesnáší dobře. Mnoho štěstí!

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:24 ® Milky
Milky

Kdybys byl zodpovědný, tak ho nahlásíš na Svaz, oni ho pak chytnou a převezou tam, kam patří! :o)))))

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:08 ® rarach

Vláčkař: na MP je lipanů možná víc než na P, jenom je najít.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:00 ® ywan

na Seneckých jazerách sú pirane, tak v Labe kludne môžu byť lipne :-)) )

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:31 ® Shrek
Shrek

Vlackar: myslíš že když jsem bílej,že bych nemohl za jistých podmínek žít v Africe?Proč by ne?Tak proč by nemohl žít lipan v MP?Je to taky voda......

reagovat