Vyhledávání
Není to vyjímka?
10.2.2007 | Vlackar | 2.952 zobrazení | 11 odpovědí
Letos jsem byl pozorovat mou nejbližší řeku, Labe, a tam jsem uviděl u břehu lipana. Jsem si jistý, že je to lipan, ale může jich žít hodně i v mimopstruhové vodě? Letos začínám muškařit, sice jen na MP vodách, ale je možno chytit hodně takovýchto velkoploutvých fešáků??? Díky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 15. září 2009 v 15:40 ® hraji
-
Lipan se naštěstí neřídí tím, zda je voda zařazena do P či MP, u nás se v řece také vyskytují lipani, tedy vyskytují, každý rok jich tam pár tisíc vysadíme, i když se jedná o MP takového lipanovo-parmového pásma. A jací krasavci tam vyrostou.
reagovat - Úterý 15. září 2009 ve 14:23 ® Homer
-
Pár lipanů každoročně chytnu na MP Ohři, proč by nemohli být i na Labi.
reagovat - Pondělí 14. září 2009 ve 13:33 ® Robur
-
tož, jednu lipaní MP mám 200metrů od kanceláře a pstruhový potek 5m od kanclu
reagovat, fakt nekecám, minulý týden jsem měl cca 4 metry od NTB jelce a potočáka, už jsem si říkal, že je ochočím, ale dneska tu nejsou. Minulý i letošní rok mám vždy z dovolené po lipanovi na rotačku, velikost kolem 25cm.
- Pondělí 14. září 2009 ve 12:50 ® osprey
-
Oživím trochu tohle zapomenuté fórum. Pomalu nadchází lipaní čas a na mnoha MP revírech plavou nebo donedávna plavaly krásné ryby.
Jak jste na tom s lipany aktuálně (v zimě kormoráni, v létě byly povodně,…)? Drží se kluci ploutvatí anebo je jich zase o něco míň? Jména revírů vykřikovat netřeba, spíš mě zajímá, jak si tenhle druh aktuálně stojí.
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 16:27 ® Damys
-
Já také navštěvuji jen MP revíry a musím říci,že lipanů je u nás poměrně dost.Předloni jsem jich pár vytáhl na plavču jako náhodnou rybu.Bylo mezi nima pár kousků ke 40cm.A nádherná cca 50 se vyháčkovala těsně před podběrákem.Samo plavou dál.
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 10:28 ® troutman2 reakce na …
-
u nás se nevysazujou je to MP a je jich tu dost páč se vytíraj¨tenle rok na plavku muj nej.37cm mno pustil sem ho ae na plavku neumím vubec chytat a co sem jednou potkal muškaře tak v 100m úseku semu jich vyháklo pět a to ještě nebyla doba na ně
reagovat - Sobota 10. února 2007 ve 23:41 ® Firetiger
-
Vlackar> Labe u Litoměřic není zrovna nejtypičtější lipanovka; ale na horních úsecích MP vod se s lipanem můžeš setkat často. Dělení revírů na pstruhovku a mimopstruhovku vymysleli rybáři, ryby to neřeší a vesele hranici překračují oběma směry. Jestli mohu doporučit, tak do lipana jdi jen na mouchu, je to krásná ryba ale dost kytička, vláčku nesnáší dobře. Mnoho štěstí!
reagovat - Sobota 10. února 2007 ve 22:24 ® Milky
-
Kdybys byl zodpovědný, tak ho nahlásíš na Svaz, oni ho pak chytnou a převezou tam, kam patří! :o)))))
reagovat - Sobota 10. února 2007 ve 22:08 ® rarach
-
Vláčkař: na MP je lipanů možná víc než na P, jenom je najít.
reagovat - Sobota 10. února 2007 ve 22:00 ® ywan
-
na Seneckých jazerách sú pirane, tak v Labe kludne môžu byť lipne
reagovat)
- Sobota 10. února 2007 ve 21:31 ® Shrek
-
Vlackar: myslíš že když jsem bílej,že bych nemohl za jistých podmínek žít v Africe?Proč by ne?Tak proč by nemohl žít lipan v MP?Je to taky voda......
reagovat