Chytej.cz

Proč jen 3 dny v týdnu? necteno

10.2.2007 | bubu | 11.366 zobrazení | 132 odpovědí

Vrtá mi hlavou,proč můžeme na P vodách lovit ryby lososovité pouze tři dny v týdnu. Bobkaře také nikdo neomezuje v počtu docházek,tak proč nás, muškaře?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 11. února 2007 v 19:54 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

Neříkám, že se s tou logikou ztotožňuju, ale když jsem přemýšlel proč tři dny, tak mě nic jiného nenapadlo.

K fungování dal = vzal mám malý komentář: když vyberete všechny třicítky a nasadíte místo nich ročky, tak se jen těžko dočkáte čtyřicítek či padesátek. Ale na fungování od dorostu do konzumní velikosti je to metoda, co funguje.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 19:38 ® rarach

Fire: No tak prrr, to není logika osvícených, to je osvícená dedukce zžejmě na podkladě vlastních osvícených pravidel. PiF: Souhlas, naprostý. Pokud funguje co vzal to dal, není co namítat.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 19:28 ® pif
pif

bezrybka:včil se musím ohradit.nikdy sem se mezi sportovní rybáře neřadil.já ani nevím,co to sportovní rynářství je.pokud to beru podle myslivosti,tak je to podobný,jako sportovní střelba na umělý cíle nebo holuby a já nechcu chytat plastový,papírový nebo nevím z čeho vyrobený ryby!!!vůbec,ale vůbec mě nedělá problém vzít na večeřu tři kousky potočáka týdně!!!!!ale ono je to tak,když se ryba těží,musí se i doplňovat,aby zase bylo co těžit.a já tu možnost,díky bohu mám.vytřeme si pstruha,odchováme pstruha,vysadíme pstruha a ve finále sežereme pstruha.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 19:16 ® Firetiger
Firetiger

Rybářům prasatům to jedno je, ale tvůrce Bližších pravidel uvažuje logicky: tři ryby je limit na vycházku, a ten je svatý, protože členstvo má hlad; 7×3 je moc, takže 3×3 je rozumný kompromis. To je jediná logika co jsem v tom našel.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 19:06 ® rarach

Fire: Aha, ty jsi to vzal hodně z gruntu, no ale počítám, že této sortě, to je u prdele, i kdyby se mohlo jednou za týden, tak si těch jednadvacet odnesou.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 19:02 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

BoBo: tohle ustanovení v řádu jsem si vyložil tak, že Svaz (či Rada, ono to částečně je a částečně není jedno) neumí zařídit aby se ryby míň žraly jinak, než že se bude míň chodit k vodě. Jestli to je tím, že vůbec neuvažuje možnost, režimu bez ponechání úlovku – nebo jestli jí zvážili a rybářům nevěří – těžko říct. V každém případě je to tak smutné, až si z toho musím dělat prdel abych to vůbec rozdejchal.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 18:15 ® Shrek reakce na …
Shrek

Bezrybka: tak jak píše BoBo,pokud je někdo naučenej vzít si denně 6 ks salmoidů,tak si je vezme,tomu těžko zabráníš.Osobně jednoho takovýho znám,prestože mu to nemohu dokázat.Když v půlce listopadu prohazoval na P vodě proud peříčkem s trojhákem..­.......co dodat.Jsou to zkažení lidé,kteří si snad nejsou změnou v BP vědomi.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 18:06 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

bezrybka: Jenže těmto rybářům v tom nové nařízení nezabrání…

FT: Tak teď jsem nějak mimo :-))

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 17:54 ® Bezrybka reakce na …
Bezrybka

Alivio: musíš brát v úvahu, že P revíry bohužel nenavštěvují jen sportovní rybáři, mezi ně se opovážlivě řadím i já(za celou minulou sezonu jsem si ponechal 1ks bolavýho kapra a nic víc), právě sem si tam zařadil i tebe a pány raracha s pifem. Ale chodí tam i takoví kdo si bez problémů 9 potočáků za tejden nechaj – ti jsou spolu s kormoránama a blbýma zákonama o jejich ochraně zhoubou pro potočáky i pro nás

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 17:51 ® Milky reakce na …
Milky

… kdo by to žral? Je to vypráskaný maso, bez energie … naprosto o ničem! :o) Takovej multivitamínový bůček, to je přece ta správná energie!

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 17:24 ® Firetiger
Firetiger

Nechápu, co řešíte – dyk je to přeci nad slunce jasné. Sežrat dvacet jedna pstruhů týdně revíry nesnesou, a ryby pouštět je proti duchu našeho vznešeného sportu.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 15:20 ® Láďa

Vždy když si přečtu nějaké takové novinky,tak je mi nějak smutno.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 15:19 ® Láďa

No jednoduše řečeno ty co chodí na pstruhovky at mouchařit nebo vláčet jsou prostě v prdeli.Asi opravdu budeme tlačeni pomalu ale jistě do toho že za rybama tyto dvě skupiny rybářů budou jezdit do zahraničí aby jsme si klidně a nerušeně zachytali.Máme hold smůlu:-( (

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 14:40 ® pif
pif

to je jen trošku jiná úvaha nad otrlostí-.))))

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 14:39 ® pif
pif

Jan Miko.otrlá povaha?-co to je?
i někdo,kdo rozbíjí hřbitovy,trhá pavoučkům nožičky či si udělá zabíjačku sám pro sebe uprostřed somálské vesnice-:))

• má dost času na hovadiny
  • nezajímá je lidský osud,trable a průsery

TAk takovým lidem prosím vás nepomáhejte,byť vám to bude vyhovovat..

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 13:24 ® brčal reakce na …
brčal

bubu-Já ted nemám bližších podmínky tak nevím beru to z minulého roku.

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 13:13 ® Cottus reakce na …

Otrlá povaha – co to je?
Asi někdo,kdo se nebojí – když bude většina proti němu,
- má dostatek času ,či zázemí
- nezajímá jej lidský vděk(toho stejně
nedočká) Tak takovým lidem prosim vás pomáhejte,byť ne ve všem vám budou plně vyhovovat........

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 13:08 ® bubu reakce na …
bubu

Brčál: V bližších podmínkách se ale nijak nerozlišuje,jestli lovím CHaP,nebo ne. Takže je to, co píšeš, přestupek proti rybářství. Já chci lovit dle řádu a dle zdravého rozumu,ne řád obcházet. I tak jsou v BP pěkný zmatky,a hlavně není JEDNOTNÝ!!

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 13:00 ® HaD reakce na …
HaD

ruda: určitě, ale snadný to není a je to jen pro otrlý povahy

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 12:52 ® rarach

Milky: tak, tak, víš kde jsou na pstruhovkách největší ryby, tam kde lidi házejí kachnám rohlíky a chleba, ten rozdíl v těle těch ryb je na 500 metrech řeky naprosto neskutečněj. HaD: Je potřeba začít se změnou od základu, pak se dá stavět do výšky.

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 12:47 ® HaD reakce na …
HaD

rarach: je potřeba najít u Vás taky nějakého Milana Hladíka a dostat ho na patřičný post. My máme to štěstí, že ho máme, o čemž jsem se tento týden opět přesvědčil. Je to trochu protiváha těm „hlustvisihákům“ (to jsem tedy nevymyslel já, ten výraz, což mě mrzí, ale pasuje zcela skvěle) v MO.

reagovat
Neděle 11. února 2007 ve 12:41 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Milky: No on to tak taky Ruda myslel. A nejen duhák, bohužel (bohudík?) i lipan a potok.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 11:01 ® Milky
Milky

Rudo – maličko omyl. Duhák rohlíky žere :o( Bohužel u nás jim dává větší přednost než rybičce (hovořím o 421 068, což je MP).

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 9:28 ® Shrek
Shrek

Bezrybka:Pořád Tě nechápu.Ať se snažim jak chci.Ruda s Pifem se to snaží vysvětlit.I já jsem už tak trošku dospěl do fáze,kdy mi začínaj vadit oni „kapraři“ (nemyšleno doslova).Proč říkáš,že by to vadrancovalo potočáka?Říká se: „podle sebe soudím tebe“.Ne každej majzne potoka po hlavě.Já bych ho klíďo píďo celoročně zahájil,hotovo­.A myslím si,že by s tímto názorem dost lidí souhlasilo.A o­mezení vycházek na tři za týden? To je naprostá blbost!!!!!

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 1:24 ® Bezrybka
Bezrybka

pif: omlouvam se za tu urážku, ač je nad tvym příspěvkem nepatří tobě, sem si toho všim až teď

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:33 ® Cottus reakce na …

rarach: asi jsme už unavení..já to také nepochopil..!!
slušný rybář jsem myslel jako ten co dané možnosti nezneužívá k drancování..ale nech si chodí k vodě kdy chce,: třeba i 8 x týdně…

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:29 ® Bezrybka reakce na …
Bezrybka

rarach: pokusim se to uvect na pravou míru: 1)35cm sem myslel potočáka a lipana, 2)myslel sem zvýšit ochranu potočáka a lipana z důvodu ohrožení druhu(snížit hranici ponechaných kusů), fakt sme se asi nepochopili. Proti dennímu lovu přívlačí a na mouchu na P revírech taky nejsem když se smí na položenou(to je na P revírech nesmysl) pstruhovka je o sportu a sport je chyť a pusť, když sežrat tak duháka nebo sivena

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:19 ® rarach

No vy dva jste opravdu užasní, jeden by zaváděl povinně brigády a druhej je kokot ( což není urážka, jak jsem zase já nepochopil). Duháka taky nechte na pokoji, až budete mít jednou na prutu zdomácnělou duhovou obludu, tak budete cintat jinak. Honzíku, jak se pozná slušnej rybář, že chodí 3 x tejdně k vodě ?? To jsem jako taky nepochopil.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:17 ® regulus
regulus

Aha, tak to já taky nepochopil, myslel jsem to co psal Pif, to je teda fakt dobrý.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:03 ® Cottus

bezrybka: Já bych se tě zastal..asi jste se jen špatně pochopili…U vody by opravdu mělo být co nejvíce lidí(slušných,pro­tože jinak vznikne prostor pro ty druhé..: kormorány,volav­ky,loupežníky aj.
A stím duhákem plně souhlasím,jen to ostatní je místně odlišné a nelze srovnávat nesrovnatelné…a to je asi celý problém akce: 3 – dny.. Vadilo by vám moc,kdyby měli hospodáři možnost pružně a samostatně reagovat na aktuální stav na revíru???? Třeba pomocí netu. Samozřejmě v rozumné míře ,bez zneužívání…

reagovat