Chytej.cz

Proč jen 3 dny v týdnu? necteno

10.2.2007 | bubu | 11.368 zobrazení | 132 odpovědí

Vrtá mi hlavou,proč můžeme na P vodách lovit ryby lososovité pouze tři dny v týdnu. Bobkaře také nikdo neomezuje v počtu docházek,tak proč nás, muškaře?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 10. února 2007 ve 23:02 ® pif
pif

rarach:nepocho­pil?napsal jsem blbě podtrhnutí datumu,myslel jsem zakřížkování…když zakřížkuješ,můžeš s mušákem sedm dní čubat vodu…lososovitý ryby je věc jiná. ano,blbě sem si přečetl záhlaví,on se dotyčný ptá na lososovité ryby…ale ať ti někdo dokáže,že ze strýmrdem nelovýš los.ryby,ale cumbajšpíl štiky…

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 23:00 ® pif
pif

Lov dravých ryb není omezen na určitý počet dnů v týdnu. Před započetím lovu je nutno zapsat nesmazatelným způsobem do záznamu datum a revír. Datum se označí křížovým přeškrtnutím. Lov bez splnění této povinnosti se považuje za lov bez povolenky. Denní úlovek dravých ryb není omezen ani počtem kusů ani jejich hmotností. Jiné než dravé ryby ulovené v takto označených dnech lovu musí být puštěny s náležitou opatrností zpět do vody

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:58 ® rarach

Pif: Ty jsi to furt nepochopil, to už se nerozlišuje, pouze na plavku nebo položenou můžeš kolik dní chceš, na mušák nebo vláčkou můžeš tři dny v týdnu i kdyby jsi šel jenom na škodnou. Milky " Dík za upozornění, nějak jsem si neuvědomil, že budu muset letošní dovolenou na Ohři plánovat od pátku do středy abych mohl chytat furt.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:54 ® pif
pif

klidně chytej sedm dní v týdnu.z toho čtyřikrát místo kroužku datum podtrhni a lov na mušák „jinou“rybu…

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:47 ® brčal
brčal

bubu-to není jenom tohle.Jednou se může chytat v Prosinci a další rok nn.Pak už tu bylo chytání 7 dnů v tydnu zase rok.Prostě si všichni dělají co chtéjí.Jinak pokud chytáš chyt a pust tak můžeš chytat celý týden.Znám lidi co to tak praktikují a ani RS nebyla proti.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:43 ® Cottus reakce na …

SAKRA, teď jsem si uvědomil,že to vypadá – že nemám úctu ke stáří…OMYL!!! omlouvám se všem slušným lidem pokročilého věku,kteří nezneužívají svůj věk.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:35 ® Cottus reakce na …

Milky: nemyslel jsem to až tak restriktivně, ale spíš aby to bylo stejně…lezou mě krkem důchodci co tam sedí pořád.(občas zmizí s úlovkem),aby za půl hodiny tam byli znova s „čistým záznamem“ a stále dokola…přitom brigády = 0, osobně si myslím pokud má někdo kondičku přijít k vodě ,mohl by na brigádě aspoň sbírat papírky(třeba napichovátkem­..)Jinak omezovat 3 dny je blbost,která zase vyhovuje jen těm,kdo mají neskutečně volného času…

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:33 ® Sander
Sander

rarach, dzandys > aha, proto mi to nějak nešlo do hlavy. Tak to Vám rozumím, sralo by mě to úplně stejně!

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:31 ® dzandys
dzandys

Snader:Aha,ty jsi Jihočech..:-) .Vy Husiti jste museli mít vždycky něco extra :-) .

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:29 ® dzandys
dzandys

Sander: Kdepak,pokud jsem to dobře pochopil,tak 3dny týdně a šmitec!Žádná škodná,žádná vláčka,žádná ponechaná ryba,nic takovýho,prostě 3 dny v týdnu… . Teda plavku a položenou můžeš normál celý týden..:-((

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:29 ® rarach

Sander: Jako vždy meleš a nemeleš, u Vás to zůstalo celkem stejný až na roční limit odnesených ryb (40 ks), ukončení vycházky po ulovení ryby nad 45 cm a všude máte potoka minimálně 30 cm, prostě téměř vše po čem řveme jako krávy už několik let, až na toho potoka to už se mohlo taky lupnout, alespoň na 35 cm. Nám ostatním omezují akorát vycházky na 3 týdně bez rozlišení a šlus.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:24 ® Sander
Sander

To jsou v řádu snad nějaké změny, nebo proč vám vadí 3 masařské dny v týdnu?? Vždyť si mohu na mouchu zachytat úplně stejně 7× v týdnu když jdu na škodnou, ale s tím rozdílem, že si nenaplním mrazák. Nový P řád ještě nemám, tak jestli melu kraviny, ušetřete mě nadávek.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:04 ® rarach

Milky: Jo dík, za přání. Splním si ho ve Slovinsku či Bosně, za litr na den mám všechno na háku a hlavně furt něco slušnýho na háku.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:02 ® rarach

All: tak pojeďte všicí k nám na fórum do KV, první na co se může me zeptat pana Hladíka, jak je možné, že Jihočeši to mají tak jak si to všichni rozumní rybáři přejí a ostatní jsme za debily.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 22:01 ® dzandys
dzandys

rarach: Tak to nemůžu sloužit.Mám pstruhovku teprve letos,psal jsem jen co si myslím,že by tam bylo správný a čeho bych se držel já.Doufám,že než zkusím poprvé vláčku na pstruhovce,pochopím jak na mouchu a tak tu mezifázi,tj.vláč­ku,vynechám:-) .

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:58 ® rarach

Regulus: Liší se to hlavně v tom, že tam toho strýmrdu prdneš z poza každého křoví. To samé jakom s bublinou, taky na mouchu, ale jak?

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:56 ® regulus
regulus

K témaru, logiku to nemá a na tvoji otázku odpověď nemám taky. Kdyby to bylo tak, že si jen 3 dny v týdnu můžeš ponechat rybu nebo nějaký určitý množství lososovitejch týdně, tak by se v tom dalo vidět něco ve smyslu, „aby tam v tý vodě taky něco zbylo“. Kdo zajede na pstruhovku jednou 2× za týden maximálně, tak tomu je to jedno, ale kdo má pstruhovku za barákem, tak je to pro něj tragedie. Jsou lidi, co se doma moc neohřejí a mají třeba jen jednou měsíčně souvislej týden, kdy se k tý vodě dostanou a tahle ptákovina jim to zkrátí na 3 dny.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:56 ® Milky reakce na …
Milky

Rudo, přesně tak! Tobě, BoBovi, Pupákovi, všem přeju, aby si mohli koupit povolenku a když máš dovolenou, tak abys celý týden mohl bejt zabrozenej v peřejích a mít celý svět na háku i na háčku. Nééé, aby sis kvůli tomu musel kupovat druhou, stejně OMEZENECKOU povolenku. !!!V zákoně tohle omezení není!!!!

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:49 ® rarach

Dzandys: Předpokádám, že na pstruhovce se nejvíc vrtí rotačkama a peřím. Hlavně peří, když se umí ovládat je odrybňovač jako fík, za pár korun.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:48 ® bubu reakce na …
bubu

to-all: začíná se tato debata stáčet někam jinam. Zkuzte (jestli to jde) najít řešení,jak z toho omezení v počtu vycházek ven. Je tady zpousta chytrých lidí, které by většina podpořila.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:47 ® regulus reakce na …
regulus

Rarach, těžko říct, souhlas s tím bez trojháků, bez protihrotů, ale proč mít něco proti vláčení, strýmrování se od toho zas až tak neliší.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:45 ® dzandys
dzandys

Ona není vláčka,jako vláčka.Na pstruhovce bych já osobně předpokládal,pou­žití mikrogum a rotaček i woblerů s jednoháčkem­.A podle mě je tam ten protihrot stejně jen na to,aby se to blbě tahalo z prstu:-) ,jinak je celkem k ničemu.Mám protihroty většinou zamáčknutý i na mimopstruhovce a nemám pocit,že by mi ryby nějak víc padali…

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:44 ® rarach

Regulus: Nic, pohodová banda, až na ty peříčka na pstruhovkách, to bych zakázal.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:41 ® regulus
regulus

Rarach – co máš proti vláčkařům???

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:41 ® rarach

Milky: Počet odnesených ryb, to by se mi líbilo, kdyby se to ovšem poctivě psalo do úlovkáče. Že je na pstruhovkách nějakej čas klid není vůbec od věci. To omezení počtu dní co smíš lovit, je blbost. U Vás je to OK, máte limit 40 ryb a jednu nad 45 za vycházku.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:40 ® bubu reakce na …
bubu

dzandys: když já mám takovej blbej zvyk-než někomu odepíšu,tak juknu do karty, a v té tvojí bylo toto.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:37 ® rarach

Bubu: to opravdu nemusíš, stačí se podívat do krabičky na kolika muškách mám trojhák, spočítám to na prstech jedné ruky uříznuté v zápěstí. Vláčení na pstruhovky samozřejmě patří, teď jde o to jestli na všechny, jsou úseky kde je zákaz vláčení jistě krokem vpřed.

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:33 ® Milky
Milky

Čekal jsem, kdo první bude ten dobrák, aby omezení bylo i u P i MP!!! Škoda, že v tom filmu agregát neusmrtil i někoho se silně restriktivními názory.

Tzv „roční“ povolenka – je až od půlky dubna, týden má tři dny, … co ještě se má omezovat???

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:33 ® dzandys
dzandys

bubu:To,kdo jak chytá zase není podle mne tak důležitý.A na to co mám v kartě,moc nekoukej:-) ,informace nejsou aktuální.Letos mám jedinou prioritu a to je,pochopit,alespoň trochu tý mouchařiny:-) .Už dokonce vím,za kterej konec se ta rákoska drží.Rád bych se letos přidal ke spolku nespokojených :-)) ).

reagovat
Sobota 10. února 2007 ve 21:28 ® bubu
bubu

Jan Miko: mám pocit,že v tomto se něco již děje,a k lepšímu. Dosti MO-ček ve „svých“ revírech preferuje muškařinu na úkor vláčky. Nechci se tady pouštět do debaty,který ze způsobů lovu je šetrnější k rybám. To je na nové téma.

reagovat