Chytej.cz

Vše o labi necteno

29.9.2004 | morpheus | 3.325 zobrazení | 15 odpovědí

Prosím všechny zasvěcené ,zajímá mne úsek Labe mezi Ústím a Litoměřicemi + – 5km. Zajímá mne každý postřeh. Kam na kapra? Kam na vláčku? Kam s mouchou? Kam na parmy? kam na candoše? Kde je mrtvo? tlak rybářů (nemyslím krevní ,ale návštěvnost ? Atd. Prostě zajímá mne každej centimetr tohoto úseku. Chtěl bych si rozšířit pole působnosti. Předem díky za každou radu či postřeh.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 14:08 ® nnnap reakce na …
nnnap

All Armor> naštěstí se na tomto svou spotřebitelskou morálkou nepodílím, protože moje orižinl adidas jsou z vietnamu. Nemyslím ťamanské trička, ale originál adidas.

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 13:05 @ All Armor reakce na …

sunet> A co jsi chtěl říct? Že je to neškodné? Vůbec není důležité, že o tom mluví Greenpeace. Některé prameny uvádějí, že tyto jedy poškozují DNA v lidských lymfocytech. O významném negativním působení na vodní organismy není pochzb.

Jak se uvádí, v rámci EU se to nesmí používat a ani vyrábět. Ale nic nezakazuje import hader z Číny, ve kterých se to nachází.

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 11:49 ® sunet

Proč skoro vždy, když na něco poukazuje Greenpeace, se jedná o úplnou, nebo částečnou mystifikaci? Určitě se nějaké nonylfenoly najdou v plastech, každopádně hlavním znečišťovatelem řek jsou nyní léky. Ty obsahují jak hormony (hormonální antikoncepce), tak přípravky proti vysokému krevnímu tlaku, různá antidepresiva. To vše jsou látky, která běžná čistička neodstraní, co do ní připlulo, to samé odpluje. A zmíněný nonylfenol se používá nejen v detergentech či odmaštovacích přípravcích, ale třeba i jako spermicidní látka (zastavuje pohyb spermií). Takže nejen plasty, ale i třeba lubrikačni gely atd.

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 10:10 @ All Armor

Nonylfenoly se to jmenuje správně: http://www.irz.cz/…oxylaty.html

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 10:03 @ All Armor reakce na …

All Armor> Nějak to blbne, jde o článek o nanofenylech uvolňovaných při praní textilu z Asie. Je toho plné Labe a čističky nemají šanci. Pěkné svinstvo. http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 9:59 @ All Armor

Na regionální diskusi (Ústí) jsem vsunul toto http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?… a oni se bavili.:-D Chybí ikona ze špitálu.

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 0:05 ® osprey reakce na …
osprey

sunet> Přece se s takovejma škrtama lakomejma nebude dělit. Oni mu taky nic nenapsali.:-))

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 0:04 ® nnnap
nnnap

taky byste to chlapi mohli po těch letech odtajnit. :-D Stejnak už tam není ani šupina

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 23:28 ® sunet

Každopádně by sám autor mohl něčím přispět, za těch 7 let snad něco prozkoumal, alespoň pár cemtimetrů :-) .

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 23:14 ®  reakce na …

osprey> Tak toho sem si přiznám se nevšim :-))

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 23:02 ® osprey
osprey

No, že se mu ale toho tady od toho září 2004 sešlo, co?

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 22:34 ® 1Mara reakce na …
1Mara

nnnap> :-D

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 22:33 ® 1Mara
1Mara

Kristova noho ...... :-D

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 22:28 ® 

Navlíknout broďáky a můžeš studovat :-)

reagovat
Středa 9. listopadu 2011 ve 22:17 ® nnnap
nnnap