Chytej.cz

lov ve stulíkových polích necteno

4.2.2007 | timbab | 4.217 zobrazení | 27 odpovědí

Chtěl bych se optat jestli někdo nemá zkušenosti s chytáním ve stulíkách.loni jsem tam chytil pár pěkných ryb ale pořád tam mám nějaké rezervy.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 5. dubna 2010 ve 2:41 ® superweb
superweb

jsou vody kde to stoji za to :-) podle me nejlepsi reseni je snura, ktera je prerizne kdyz je potreba.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 13:26 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> Chytám jen vlasec ale pozorovat borce s lodním hákem jak trhá stulíky do kterejch mu vjel kapr je docela zábava.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 13:23 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

timbab> Já si flek nevytrhávám. Dle mého to až dost plaší ryby. A ta šńůra je samořejmě také dobré řešení, ba i dokonce lepší než vlasec.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 13:12 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> Jo Já většinou s matchkou.Tady lidi dost používají šňůru nebo si vytrhaj flek na chytání.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 13:09 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

timbab> A když jsem lovil kapry se splávkem u stulíků, půjčil jsem si od kámoše vláčák do 70g (slušný bidlo) a chytal jsem s ním.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 12:55 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> hmmm,první pravidlo a hned ho porušuju :-D

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 12:51 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

timbab> Pravidlo číslo jedna a to docela důležitý: Používat silný vlasec. Párkrát jsem lovil líny i s „třicítkou“.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 12:18 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> Tak když jsi to našel tak přidej zkušenosti z lovu ve stulíkách :-)

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 12:13 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

timbab> Ve fórech. :-))

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 11:55 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> Kde jsi to vyhrabal?

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 0:23 ® Jak.novi
Jak.novi

Když jsem v tom ožiování. :-))

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 1:44 ® timbab reakce na …
timbab

jo mám tady u nás je kolem labe dost ramen a rybníků.ale na zachytání menších ryb na jemno byl nej a navíc docela blízko.akorát na odreagování po práci

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 1:40 ® Hora
Hora

To už nemáš v okolí žádnou jinou vodu,než 1 rybník?

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 1:32 ® timbab reakce na …
timbab

jo stulík tam byl sice doroste ale mě na půl sezony zkazili chytání na tomto revíru a to jen kůli tomu že to pár lidí utrhlo

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 1:28 ® Hora
Hora

Pokud tam byl stulík,nemusíš mít strach,doroste do stejné velikosti jako před trháním.U nás se snažili ho taky vytrhat,ale pořídili jenom na chvíli.Dorostl zase do konce léta.Máš osobku.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 1:10 ® timbab reakce na …
timbab

Já si taky radši hraju s menšíma rybkama.loni mě nejvíc naštvalo když na mym oblíbeným rybníčku pár lidí trhalo a mo udělala brigádu a z lodky vse vytrhalz ale to je o něčem jinym. a s s tím chytáním záleží jak moc je místo kde chytáš zarostlé

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 1:01 ® Hora
Hora

Já si myslím,že když máš dobře vyváženej splávek a selektivní nástrahu,tak si nemusíš hrát s ploticema, osobně si radši hraju na plavanou s ploticema a zkouším kde najdu ty větší+cejny,to je pro mě větší zábava.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:51 ® timbab reakce na …
timbab

jo na zachytání to je ale jak kdy.Nesmíš natrefit na hejno plotic nebo ouklejí to potom i lehké potopení splávku většinou znamená že ryba už je někde za leknínem teda dle mých zkušeností.A pořád trhat to asi nikoho nebaví.

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:41 ® Hora
Hora

Já Ti nastínil možnosti,které máš,já sám chytám na 0,16–0,18 vlasec na plavanou a stále něco zkouším a zkouším,bez toho není v rybařině život.Kolega 1 rok zkoušel amury od jara do podzimu na ovoce na takové vodě a neslyšel jsem od něho,že by měl velké úlovky.Max ryby do 5–6kg a to po každé vytáhnuté rybě,změnil místo.Opravdu velkou rybu z takové vody podle mně nevytáhneš.Ale na zachytání to je a co by si chtěl více?

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:24 ® timbab reakce na …
timbab

jo ale to radši budu chytat někde jinde než chytat na čtyřicítku či padesátku vlasec.to mi jde trošku proti srsti

reagovat
Neděle 11. února 2007 v 0:12 ® Hora
Hora

V podstatě máš 3 možnosti lovu ve stulíkových(lek­nínových) polích:1)lov na slabý vlasec-při tomto lovu spoléháš na rybu,že se splete a podaří se jí vyjet na volnou plochu,kde se dá vylovit bez větších problémů,takto se Ti podaří přelstít a vytáhnout ryby(kapříky a amury)menších velikostí cca do 3kg,větší nemáš šanci vytáhnout.2)lov na silný vlasec-použít vlasec jak píše mirmen 0,40,nebo 0,50,budeš mít max 1 záběr za dopoledne,ale bude to ryba střední velikosti-kapřík a amur do 8kg,větší přijde málokdy,3)lov se šňůrkou nosnosti 20–30 nebo i více kg.Šňůrka bude při zdolávání větší ryby řezat vodní rostliny a teoreticky by měla být nejlepší,ale není to pravda.Větší ryby (ve velikosti nad 10kg) jsou totiž velice zkušené a na styk se šňůrkou, reagují úprkem do spleti rostlin a vyjíždějí za potravou jenom, když je u vody naprostý klid. Osobně bych doporučil,rozkrmit si 2 – 3 místa a chytat spíš na silný vlasec a patřičný prut,zrána,nebo navečer a zachovávat naprostý klid na místě lovu.Za nástrahu i návnadu použít kukuřici,nebo málo používané nástrahy(vařenou mrkev,různé pelety,ovoce apod.)a nebát se použít něco jiného,na co jsi ještě nechytal. Pokud budeš chytat na plavanou,věnuj pozornost sebemenším záběrům a zkus sekat při nazdvihnutí splávku,nebo popojetí o pár cm.Mám vyzkoušeno,že to jsou záběry ve většině případech od větších ryb.Hodně se stává,že přijde i bleskový záběr a v několika vteřinách je ryba pryč i s urvaným háčkem.Na mém oblíbeném revíru se stulíky,říkám o takových záběrech,že ryby dělají okruh kdy z volné vody v letu sbírají nástrahu a než se vzpamatuji,jsou v nich i s urvaným háčkem.Je to takový fofr,že stačí sekunda a prut,co nedržíš v ruce a není povolená brzda letí z vidliček do vody,proto považuji při tomto lovu za ideální chytat na jeden prut,který držíš v ruce a být neustále ve střehu,pokud to je možné.To je moje zkušenost s lovem ve stulíkových polích.

reagovat
Sobota 10. února 2007 v 0:16 ® timbab reakce na …
timbab

jo já jsem taky zkoušel zesílit kmen ale po zesílení nad cca 0,22mm ryby přestanou brát

reagovat
Pátek 9. února 2007 ve 20:21 ® mirmen

Ve stulíkovém poli jsem chytal při lovu amurů na kostku chleba ( cca 4×4×4 cm ) na hladinu nebo těsně pod ní. Volil jsem prut nad 100 a více gramů, kmen 0,40 mm na cca 10 – 11 kg nosnosti.
V revíru bylo několik amurů nad 10 kg ( které jsem ale nepřelstil).
A u takovéto ryby jemná plavaná je takřka bez šance ( ve stulíkovém poli – kde je možná i nějaká ta naplavená větev z olší apod.).

reagovat
Pátek 9. února 2007 v 15:35 ® timbab
timbab

jo a zajímalo by mě jak zdoláváte větší ryby páč mě jemnou sestavu utrhne amur kolem 50 jak nic

reagovat
Pátek 9. února 2007 v 15:28 ® timbab reakce na …
timbab

no chytám většinou na lehké anglické splávky někdy používám lehké bolonské jako nástrahu většinou červi,hnojáčci nebo rohlík

reagovat
Úterý 6. února 2007 ve 14:40 ® staker
staker

Hora Hora žádný soukromý domluvy, je to veřejné, tak ať se tu taky něco přiučíme.

reagovat
Pondělí 5. února 2007 ve 20:16 ® Hora
Hora

timbab>přes jaro a léto se tomu trochu věnuji,napiš co Tě zajímá,třeba něco dáme dokupy.Jakým způsobem chytáš,nástrahy, apod.Spojení na sebe mám v kartě.

reagovat