Vyhledávání
lov ve stulíkových polích
4.2.2007 | timbab | 4.217 zobrazení | 27 odpovědí
Chtěl bych se optat jestli někdo nemá zkušenosti s chytáním ve stulíkách.loni jsem tam chytil pár pěkných ryb ale pořád tam mám nějaké rezervy.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 5. dubna 2010 ve 2:41 ® superweb
-
jsou vody kde to stoji za to
reagovatpodle me nejlepsi reseni je snura, ktera je prerizne kdyz je potreba.
- Pátek 2. dubna 2010 ve 13:26 ® timbab reakce na …
-
Jak.novi> Chytám jen vlasec ale pozorovat borce s lodním hákem jak trhá stulíky do kterejch mu vjel kapr je docela zábava.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 13:23 ® Jak.novi reakce na …
-
timbab> Já si flek nevytrhávám. Dle mého to až dost plaší ryby. A ta šńůra je samořejmě také dobré řešení, ba i dokonce lepší než vlasec.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 13:12 ® timbab reakce na …
-
Jak.novi> Jo Já většinou s matchkou.Tady lidi dost používají šňůru nebo si vytrhaj flek na chytání.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 13:09 ® Jak.novi reakce na …
-
timbab> A když jsem lovil kapry se splávkem u stulíků, půjčil jsem si od kámoše vláčák do 70g (slušný bidlo) a chytal jsem s ním.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 12:55 ® timbab reakce na …
-
Jak.novi> hmmm,první pravidlo a hned ho porušuju
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 12:51 ® Jak.novi reakce na …
-
timbab> Pravidlo číslo jedna a to docela důležitý: Používat silný vlasec. Párkrát jsem lovil líny i s „třicítkou“.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 12:18 ® timbab reakce na …
-
Jak.novi> Tak když jsi to našel tak přidej zkušenosti z lovu ve stulíkách
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 12:13 ® Jak.novi reakce na …
-
timbab> Ve fórech.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 v 11:55 ® timbab reakce na …
-
Jak.novi> Kde jsi to vyhrabal?
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 v 0:23 ® Jak.novi
-
Když jsem v tom ožiování.
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 1:44 ® timbab reakce na …
-
jo mám tady u nás je kolem labe dost ramen a rybníků.ale na zachytání menších ryb na jemno byl nej a navíc docela blízko.akorát na odreagování po práci
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 1:40 ® Hora
-
To už nemáš v okolí žádnou jinou vodu,než 1 rybník?
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 1:32 ® timbab reakce na …
-
jo stulík tam byl sice doroste ale mě na půl sezony zkazili chytání na tomto revíru a to jen kůli tomu že to pár lidí utrhlo
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 1:28 ® Hora
-
Pokud tam byl stulík,nemusíš mít strach,doroste do stejné velikosti jako před trháním.U nás se snažili ho taky vytrhat,ale pořídili jenom na chvíli.Dorostl zase do konce léta.Máš osobku.
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 1:10 ® timbab reakce na …
-
Já si taky radši hraju s menšíma rybkama.loni mě nejvíc naštvalo když na mym oblíbeným rybníčku pár lidí trhalo a mo udělala brigádu a z lodky vse vytrhalz ale to je o něčem jinym. a s s tím chytáním záleží jak moc je místo kde chytáš zarostlé
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 1:01 ® Hora
-
Já si myslím,že když máš dobře vyváženej splávek a selektivní nástrahu,tak si nemusíš hrát s ploticema, osobně si radši hraju na plavanou s ploticema a zkouším kde najdu ty větší+cejny,to je pro mě větší zábava.
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 0:51 ® timbab reakce na …
-
jo na zachytání to je ale jak kdy.Nesmíš natrefit na hejno plotic nebo ouklejí to potom i lehké potopení splávku většinou znamená že ryba už je někde za leknínem teda dle mých zkušeností.A pořád trhat to asi nikoho nebaví.
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 0:41 ® Hora
-
Já Ti nastínil možnosti,které máš,já sám chytám na 0,16–0,18 vlasec na plavanou a stále něco zkouším a zkouším,bez toho není v rybařině život.Kolega 1 rok zkoušel amury od jara do podzimu na ovoce na takové vodě a neslyšel jsem od něho,že by měl velké úlovky.Max ryby do 5–6kg a to po každé vytáhnuté rybě,změnil místo.Opravdu velkou rybu z takové vody podle mně nevytáhneš.Ale na zachytání to je a co by si chtěl více?
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 0:24 ® timbab reakce na …
-
jo ale to radši budu chytat někde jinde než chytat na čtyřicítku či padesátku vlasec.to mi jde trošku proti srsti
reagovat - Neděle 11. února 2007 v 0:12 ® Hora
-
V podstatě máš 3 možnosti lovu ve stulíkových(leknínových) polích:1)lov na slabý vlasec-při tomto lovu spoléháš na rybu,že se splete a podaří se jí vyjet na volnou plochu,kde se dá vylovit bez větších problémů,takto se Ti podaří přelstít a vytáhnout ryby(kapříky a amury)menších velikostí cca do 3kg,větší nemáš šanci vytáhnout.2)lov na silný vlasec-použít vlasec jak píše mirmen 0,40,nebo 0,50,budeš mít max 1 záběr za dopoledne,ale bude to ryba střední velikosti-kapřík a amur do 8kg,větší přijde málokdy,3)lov se šňůrkou nosnosti 20–30 nebo i více kg.Šňůrka bude při zdolávání větší ryby řezat vodní rostliny a teoreticky by měla být nejlepší,ale není to pravda.Větší ryby (ve velikosti nad 10kg) jsou totiž velice zkušené a na styk se šňůrkou, reagují úprkem do spleti rostlin a vyjíždějí za potravou jenom, když je u vody naprostý klid. Osobně bych doporučil,rozkrmit si 2 – 3 místa a chytat spíš na silný vlasec a patřičný prut,zrána,nebo navečer a zachovávat naprostý klid na místě lovu.Za nástrahu i návnadu použít kukuřici,nebo málo používané nástrahy(vařenou mrkev,různé pelety,ovoce apod.)a nebát se použít něco jiného,na co jsi ještě nechytal. Pokud budeš chytat na plavanou,věnuj pozornost sebemenším záběrům a zkus sekat při nazdvihnutí splávku,nebo popojetí o pár cm.Mám vyzkoušeno,že to jsou záběry ve většině případech od větších ryb.Hodně se stává,že přijde i bleskový záběr a v několika vteřinách je ryba pryč i s urvaným háčkem.Na mém oblíbeném revíru se stulíky,říkám o takových záběrech,že ryby dělají okruh kdy z volné vody v letu sbírají nástrahu a než se vzpamatuji,jsou v nich i s urvaným háčkem.Je to takový fofr,že stačí sekunda a prut,co nedržíš v ruce a není povolená brzda letí z vidliček do vody,proto považuji při tomto lovu za ideální chytat na jeden prut,který držíš v ruce a být neustále ve střehu,pokud to je možné.To je moje zkušenost s lovem ve stulíkových polích.
reagovat - Sobota 10. února 2007 v 0:16 ® timbab reakce na …
-
jo já jsem taky zkoušel zesílit kmen ale po zesílení nad cca 0,22mm ryby přestanou brát
reagovat - Pátek 9. února 2007 ve 20:21 ® mirmen
-
Ve stulíkovém poli jsem chytal při lovu amurů na kostku chleba ( cca 4×4×4 cm ) na hladinu nebo těsně pod ní. Volil jsem prut nad 100 a více gramů, kmen 0,40 mm na cca 10 – 11 kg nosnosti.
reagovat
V revíru bylo několik amurů nad 10 kg ( které jsem ale nepřelstil).
A u takovéto ryby jemná plavaná je takřka bez šance ( ve stulíkovém poli – kde je možná i nějaká ta naplavená větev z olší apod.). - Pátek 9. února 2007 v 15:35 ® timbab
-
jo a zajímalo by mě jak zdoláváte větší ryby páč mě jemnou sestavu utrhne amur kolem 50 jak nic
reagovat - Pátek 9. února 2007 v 15:28 ® timbab reakce na …
-
no chytám většinou na lehké anglické splávky někdy používám lehké bolonské jako nástrahu většinou červi,hnojáčci nebo rohlík
reagovat - Úterý 6. února 2007 ve 14:40 ® staker
-
Hora Hora žádný soukromý domluvy, je to veřejné, tak ať se tu taky něco přiučíme.
reagovat - Pondělí 5. února 2007 ve 20:16 ® Hora
-
timbab>přes jaro a léto se tomu trochu věnuji,napiš co Tě zajímá,třeba něco dáme dokupy.Jakým způsobem chytáš,nástrahy, apod.Spojení na sebe mám v kartě.
reagovat