Chytej.cz

Jak lovit na závodech v plavané necteno

2.2.2007 | Kachna | 3.936 zobrazení | 13 odpovědí

Z jara jezdím s kamarády na rybářské závody, které se většinou konají na „malé vodě“ některé z místních organizací. Prosím o radu jak chytat(na plavanou) na malém přelidněném rybníku. Už nechci být jeden z posledních nebo poslední.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 4. února 2007 v 16:33 ® Kubajs
Kubajs

Kachna:s tím feederem je to pravda také jsem pořád říkal že na něhj nebudu mít čas a že na něj nemám místo a pořád jsem ho nechtěl pak jsem si ho jednou vyzkoušel a druhý den byl doma odsunul Kaprařinu a z vláčkou je na tom stejně fakt kup úlovků je víc než dost nějaký články do začátku tu máš a určitě budeš rád že ho máš

reagovat
Neděle 4. února 2007 v 16:20 ® Ciffik
Ciffik

presne…ten 4,5m pujde…na anglicaky zapomen…i lepsim plavackarum to trva delsi dobu nez se s nimi nauci…jinak silon co nejtensi prumer…mala rada: pokud mas silon napr 0,20 mm tak to neva…dej na konec navazec…cim tenci tim lepsi…

reagovat
Sobota 3. února 2007 ve 21:26 ® Kachna
Kachna

regulus neboj, já používám 12 – 16 na vláčení, podle toho kde chytám

reagovat
Sobota 3. února 2007 ve 21:17 ® regulus reakce na …
regulus

Kachna, ten teleskop 4,5m pude, že je 10–30g to není taková tragedie, s angličákama nechytám, takže neporadím, ale jak psal Cifík brčko 1–2g bude tak akorát. Hlavně ne žádnej silnej silon, 0,20 mm už je moc.

reagovat
Sobota 3. února 2007 ve 20:28 ® Kachna
Kachna

Díky za příspěvky!!! Raďte dál, rád se přiučím.

Jen doplním, že mám prut(co asi jde použít) 3,3m 5–20g, 3m bič a 4,5m 10–30g teleskop. Mám i nějaký angličáky, ale moc si s nima nevím rady.

Všem dík.

reagovat
Sobota 3. února 2007 ve 20:17 ® Ciffik
Ciffik

taky ti prispeju svou troskou do mlyna…urcite budete mit nejakej cas na pripravu tak si zmer hloubku a nastav ponor cca 5 cm nade dno…perfektne vyvaz splavecek…volil bych cca 1gr…otazka jaky mas cajk jak daleko s tim nahodis a jak daleko budes potrebovat chytat…jinak pokud mas zakazany zivocisny nastrahy tak zkus rohlicek a nebo posledni dobou muj oblibenejsi dortovy oplatek…

reagovat
Sobota 3. února 2007 ve 12:48 ® regulus reakce na …
regulus

Dobře Kachna, vycházím z toho, že máš cajk podle toho, co jsi psal. Předpokládám, že se tam nedá chytat na muchu a s tím bych ti stejně neporadil. Kaprařinu asi můžeš nechat doma, ne, že by se na to nedalo nic chytit, ale asi se dá chytit víc cejnů a různé malé šepletě než kaprů. Použitelný jsou vláčecí pruty, lépe delší a jemnější, tzn. UL nebo něco do tak 25g, pokud nemáš, tak to co máš okolo 3m (možná vybereš něco i z kaprařiny, tento způsob rybolovu neprovozuju, takže ani netuším, co se včílka nosí). Silon tak 0,12–0,18 max. Malý háčky, vyvážená sestava (to si vyhledej v plavané, bylo by to na román), nástrahy to co je povoleno (pařenej rohlík, těsto, kroupy, možná nějaký těstoviny nebo prostě to co prodávají v obchodech v tom se taky neorientuju). Nevím jak přesně si myslel tu živou nástrahu, takže pokud je povoleno, tak samozřejmě moučný červy, žížaly nebo hnojńáky, ale ti mě na stojákách moc nefungujou i když tam chodím sporadicky. No a potom už musíš najít kde ty ryby jsou, obvykle to funguje těsně nade dnem, ale to pokaždý jinak.

reagovat
Sobota 3. února 2007 v 9:20 ® Kachna
Kachna

regulus: Prdel si nedělám. Jen si nechci kupovat a začínat s novou metodou rybolovu, už tak toho mám víc než zvládnu (muškařina, přívlač, kaprařina – už to nemám ani kam dát).

Většinou se nesmí krmit, chytat na živí nástrahy a chytá se na jeden prut, jeden háček. Proto se mi zdá výhodnější plavaná oproti feedru.

reagovat
Sobota 3. února 2007 v 8:53 ® HaD reakce na …
HaD

Neumim kaprařit, ale vloni jsem to trochu okouknul. Smí se na těc závodech krmit a čím vším? Jaký jsou pravidla? Jak povolený nástrahy?

reagovat
Sobota 3. února 2007 ve 2:13 ® regulus
regulus

Kachna kurňa, připadá mě, že si děláš prdel. Nepřipadá mě normální, že se může chytat jen na plavanou. Pokud tomu tak není zkus feeder, běžně se v průběhu závodu (nemyslím mistrovství ČR) může měnit technika. Pokud je to tak, že jen na brčko, zkus různý nástrahy, různých velikostí v různé výšce sloupce vody, nevím co bych ti víc poradil. BTW – pokud chytáš na vlasen 0,25mm nebo silnější, tak se nediv.

reagovat
Pátek 2. února 2007 ve 22:35 ® Kachna
Kachna

HaD: Je nějakej způsob rybolovu, kterej neznáš?

reagovat
Pátek 2. února 2007 ve 22:30 ® Kachna
Kachna

Kapříci, cejni, plotice,…

reagovat
Pátek 2. února 2007 ve 21:36 ® HaD
HaD

o jakých je to rybách?

reagovat