Chytej.cz

Doksany pod jezem necteno

1.2.2007 | Vichrzhor | 2.868 zobrazení | 2 odpovědi

Tak jsem si v úterý zajel do Doksan na Ohři. Vzhledem k tomu, že jsem se tym chystal poprvé v životě a jez našel podle internetové mapy, v reálu mi chvilku trvalo, než jsem se zorientoval a dorazil na kýžené místo. U řeky nikdo nebyl, asi každého odradil silný vítr. Já přesto obhlédl situaci a vzhledem k podmínkám nasadil plovoucí šňůru se sinktipem a jal se zkoušet štěstí. Myslel jsem hlavně na tlouště, okouny, proudníky nebo jinou droboť, takže šanci dostali světlí bobši s červeným srdíčkem. Viditelnost ve vodě tak 40cm, no a za hodinu úplně, ale úplně bezrybka. Rád bych se proto zeptal na zkušenosti „místňáků“ nebo prostě osob znalých téhle vody…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 4. března 2008 v 9:14 ® Alfons

Párkrát jsem tam chytal, před vdouma lety za nízkého stavu to byla paráda – štičky, bolen, tloušti, okounci a dokonce pěkné ostroretky, ale před rokem, když teklo hodně vody jsem tam byl takřka bezrybka – takže bych řekl, že tam ryby vyjíždějí za malých průtoků. Jo a dej si pozor na porybného – je to vcelku fajn člověk a kontroluje jak se má (a vůbec tam RS funguje, bo jsem byl kontrolován při 50% docházek), ale řekl bych, že je dost vysazený na cizí a i mě to mezi řečí řekl. Když jseš zabroděný ,,u správného břehu", tak se 50 metrů od rybího přechodu fakt blbě se zaujatým porybným dohaduje.

reagovat
Úterý 4. března 2008 v 8:53 @ ???

Zdravim, zaleží kde jste chytal jestli nad jezem nebo pod jezem. Další věc je jaký byl průtok, dále pak pod jezem se stava, že při manipulaci s MVE je tok pod jezem krátkodobě bez vody (většinou v létě).

reagovat