Chytej.cz

Možnost??? necteno

27.1.2007 | Vlackar | 2.415 zobrazení | 10 odpovědí

Letos bych chtěl v létě chytat nějaké plotice an mušku, ale i dřív. Mohu do doby hájení chytat na mušku-pouze suché a mokré mušky. A jaký vlasec jako návazec byste mi doporučili? Děkuju za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 28. ledna 2007 v 18:18 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

jo a delku navazce tak tu bych na rybniku volil kdyz chytach na pakomara nebo na nymfu tak davam delku navazce i s ujimanym 1,5× delsi nez je delka prutu…protoze se chyta ve vetsi hloubce nez na rece…ale cetl jsem ze na jezero by se melo pouzivat delka navzce okolo 4 metru a vice ale nedovedu si predstavit tu motanici s 5m. silonu kdyz foukne vitr ;-)

reagovat
Neděle 28. ledna 2007 v 18:14 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

jinak ohledne silonu ti neporadim chytam porad jen na 12-ku at chytam na rybniku ci na rece…loni jsem vytahl i na 12-ku stiku 45cm bez lanka a v podberaku mi to ucvakla ale to uz nevadilo a vezla se z pstruhovky domu ;-) … prisla na zatizenou bilocervenou luru

reagovat
Neděle 28. ledna 2007 v 18:13 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

no pokud budes chytat na stojate vode tak doporucuji pakomary a nebo nymfy…alespon na to ja chytam na stojate vode a ostatni co jsem videl tak taky. Pokud se budes pokouset o duhaka nebo sticku tak pouzivam lury bud nezatizene (tesne pod hladinou, dobre na cerstve vysazene duhony) a nebo luru co ma hlavicku z golda…na reku je celkem jedno co pouzijes…to same co na tlouste ci pstruhy…i kdyz na rece se mi jeste plotici ulovit nepovedlo…sem tam se podari na sucho belicka. Kdybych cilne chytal na rece plotky tak bych asi pouzil mikronymfy a nebo mikrogoldy a na sucho asi jepicky. To co na lipana…

reagovat
Neděle 28. ledna 2007 v 15:15 ® Vlackar
Vlackar

Budu chytat hlavně na tůních, ale asi zkusim i řeku..

reagovat
Neděle 28. ledna 2007 ve 13:14 ® Zauwi
Zauwi

to co jsem popsal použávám s úspěchem jak na řece tak na rybníku

reagovat
Neděle 28. ledna 2007 v 11:52 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

a kde vubec ty plotice chces chytat? na rece nebo rybniku???

reagovat
Sobota 27. ledna 2007 ve 13:09 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

mno já používám tak 3/4 dély prutu ale může být asi i kratší

reagovat
Sobota 27. ledna 2007 ve 12:54 ® Vlackar
Vlackar

Jak dlouhý si mam dát návazec?

reagovat
Sobota 27. ledna 2007 ve 12:26 ® Zauwi
Zauwi

Na bílou rybu normálně používám vlasec 0,12–0,18,muška šedívé až černé barvy,doporučuju z CDC aby dobře plavala(dobře se suší),pro mokrou používám to samé,jako mušky většinou používám(bobše)bar­vy: světle šedivou s červeným nebo oranžovým srdíčkem v kombinaci s růžovým,žlu­tým,šedivým nebo černým bobšem…,určitě ti někdo poradí lépe,takhle to dělám já..

reagovat
Sobota 27. ledna 2007 ve 12:11 ® koy

Na pstruhovce smis muskarit od 16.4–30.11,na MP celorocne,precti si RŘ

reagovat