Vyhledávání
Výroba prutu
26.1.2007 | ART | 61.212 zobrazení | 88 odpovědí
Viděl jsem někde, jak se dá vyrobit bambusový prut, ale nevím kde. Neviděli jste to taky nebo máte s tim nějaký zkušenosti.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. března 2011 ve 20:40 ® džigit reakce na …
-
Chorchus> to budeš nabizet na nějakym trhu s drubežu,či co?!?
reagovat - Středa 2. března 2011 v 19:12 ® Chorchus reakce na …
-
džigit> No průser je v tom, že ty americké slidery fungují, ty Ostravské – po našemu „šklhuně“ němusi fachčit. Ale mohou způsobit celosvětový rozruch, zejména na trhu v Nové Bělé.
reagovat - Středa 2. března 2011 v 10:19 ® džigit reakce na …
-
Chorchus> Leo utrácí své peníze na americkém trhu a přitom by mohl podpořit ten Ostravský
reagovatParádní kousky
- Středa 2. března 2011 v 10:13 ® ART reakce na …
-
Chorchus> Díky ti
reagovat - Středa 2. března 2011 v 0:16 ® osprey reakce na …
-
Tino> Já to vidím jako přirozený běh věcí. Pro lidi je lepší, když vidí článek každý třetí den a vědí, že to tak bude skoro vždy. Teď s tím trochu zamlel For Fishing, ale ještě můžu sázet čtenářské články. I když mají mnohem menší čtenost.
reagovat - Středa 2. března 2011 v 0:03 ® Tino
-
už se na ten článek taky těším. Výroba prutů je pro mě absolutní neznámá…
osprey> to znám, občas jsme na webu měli problém s výplní 14ti dní a občas to byly 4 články za den. Ještě že se v Joomle dalo nastavit automatická publikace…
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 23:19 ® Chorchus reakce na …
-
mckvak8> psal jsem jako mourovatej a článek dodal dle slíbeného termínu. Pak jsem chytil absťák a rozdělal jsem hned dva pruty. Jeden mušák 8" s rychlou akcí v přičmoudlé barvě (opalovaný, protože mám samé blonďáky) a jeden 3m kapřák. A že jsem nelenil přikládám pokusy Slideru.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 23:07 ® osprey reakce na …
-
mckvak8> Chorchusův článek je napsán, zeditován i vysázen na chytej.cz v zásobníku. Teď jen čeká až na něj dojde řada. Problém je, že přísun článků je nerovnoměrný – někdy jich je málo, jindy moc. Takže máme něco jako vyrovnávací paměť. Teď v zimě je článků víc a hromadí se, v létě budu mít co dělat, abych udržel dosavadní kadenci.
Kolega Chorchus udělal co mohl a musím říct, že se fakt snažil.
reagovat - Úterý 1. března 2011 v 17:24 ® ART reakce na …
-
Chorchus> jak jseš na tom s článkem?
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 21:10 ® Chorchus reakce na …
-
fishman123> já to kupuju u firmy sitexim : http://sitexim.cz/new/index.php?…
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 19:33 ® fishman123
-
Chorchus> kde se dá sehnat ta sít na podběrák? Rád bych si ho zkusil vyrobit. Dík
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:56 ® PetrC reakce na …
-
Chorchus> moc hezké!!!
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:51 ® Chorchus reakce na …
-
Je celý z bambusu i rukojeť. Uděláš ci 2 centimetrový 150 cm dlouhý pásek, který přejedeš ze spodní strany rašplí. Pak na den nechaš namočený ve vodě. Uděláš si formu ze dřeva na tvar, jaký se ti líbí. Horkovzdušnou pistolí pak bambus nahříváš a pomalu ohýbáš. Nejlépe po částech a fixuješ provazem. Bambus je velmi pružný. Jako lak používám parketový polyuretanový, protože je po zaschnutí velmi pružný.
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 v 11:23 ® džigit
-
tomashr> já jen pro přehled,kdo nám vlastně ty pruty vyrábí
reagovatVzpoměl jsem si,jak jsem se smál,když v nějakém filmu sestrojili machanický šifrovač z plexi a ejhle.Asijští soudruzi nezahálejí.Tohle opracuješ i doma,oproti kovu, a použití či využití se meze nekladou
- Neděle 23. ledna 2011 v 11:10 ® tomashr
-
džigit> To co odkazuješ na druhém odkazu ale není soustruh, to je sušička – slouží to k tomu, aby se ti pěkně rozlilo lepidlo při lepení oček. Tohle zrovna u bambusáků tolik nepotřebuješ, tam je stylové spíš pěkně namotat niť závit vedle závitu a pak zalakovat normálním lakem, nutné je to u „moderního provedení“, kde máš vyvázání oček skryté pod vrstvou epoxidu… Je to ale vtipné řešení.
reagovat
To z prvního odkazu by se možná hodilo víc, ale trochu moc to zavání Patem a Matem - Neděle 23. ledna 2011 v 11:04 ® džigit
- tomashr> a doma jen rozebereš šicí stroj,uděláš soustruh a jedeš
tvrdě po výrobě
reagovat
- Neděle 23. ledna 2011 v 10:14 ® tomashr
-
Bambus je fakt dobrý materiál, rybářský prut jsem sice nezkoušel, ale před cca 8mi lety jsem strávil nějaký čas výrobou tradičních čínských draků, kde se taky vše poctivě řezalo z bambusu – moc zajímavé! A jak píše chorchus, na spoustu věcí stačí i „opěrné tyče k rostlinám“ za pár korun z OBI/BAUxxx – zkuste sami…
Jinak prut jsem sice nevyráběl, ale teď v zimě jsem si opravil bambusový prut vylicitovaný na aukru za pár korun a určitě ho jen tak pro legraci zkusím i u vody. Zajímavé na něm je to , že tohle je opravdu klasický kulatý bambus, není to štípané – tento koncept by se dal udělat i podomácku a zase by to asi vyšlo i z „OBI bambusu“.
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 v 9:03 ® LeoC reakce na …
-
osprey> mckvak8> Na ten článek se těšte! Vzhledem k tomu, že znám Chorchusovy výrobky „live“ a sám jsem dokonce pyšným vlastníkem jednoho podběráku, tak vím, o čem píšu.
A ten je bambusový kapřák, to je neskutečná nádhera. I když se musím přiznat, že během jeho výroby jsou dost silně pochyboval, že se s ním chytne bez zlomení něco většího než dorostenka z řad plotic.
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 v 1:18 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Chorchus> Ten podběrák je z bambusu? Já si udělal rakeťák z nějakejch plochejch lištiček (chce to dost dlouhý). Napařil jsem je nad hrncem, obtočil kolem kýble a slepil k sobě (je to ze dvou vrstev) a dodělal rukojeť. Síťku sem udělal ze starého vezírku. Nejhorší bylo jí vyvázat tima dirkama. Na přívlač mám ohýbací hliníkáč. Nenapadá mě žádné slušné dřevěné skládací provedení. Jestli chcete lepší fotku, tak jí někdy můžu dodat. Už jsem s ním za ty roky i něco podebral. Jediný, co jsem udělal blbě, je lak – chce to asi spíše nějaký epoxid.
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 v 0:02 ® Chorchus reakce na …
-
Nic si z toho nedělej, 3 jerky mi visi zaepoxidované taky dlouho.
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 ve 23:54 ® osprey reakce na …
-
Chorchus> Nemám čas, už dva roky lakuju wobbler
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 ve 23:52 ® Chorchus reakce na …
-
Dík za pochvalu, ale pokus se to udělat sám. Na ten podběrák stačí fakt bambus s OBI, nebo borová či smrková lišta. A ta práce se dřevem je obrovský relax.
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 ve 23:09 ® ART reakce na …
-
Chorchus> to je paráda co umíš s takovým materiálem
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 ve 22:39 ® osprey reakce na …
-
Chorchus> Smekám jak smekací naviják. Ještě holt zbylo pár Čechů se zlatejma ručičkama.
Předej to, prosím tě, dalším generacím, ať ten náš národ neskončí jednou v pralese
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 ve 21:47 ® Chorchus
-
Jinak mezitím jsem dokončil opožděného Ježíška pro syna – longhandles podběrák na vláčku a shorthandles na muškařinu. Tak dávám jako inspiraci co všechno se dá z bambusu udělat. Je to fakt úžasný materiál.
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 ve 21:31 ® Chorchus
-
Protože jsem ochořel, tak jsem se do toho pustil, zítra to bude hotovo.
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 v 19:04 ® fishman123
-
Chorchus> Článek na toto téma by byl výborný. Rád bych si taky nějaký ten proutek vyrobil.
reagovat - Sobota 22. ledna 2011 v 1:03 ®
- reagovat
- Sobota 22. ledna 2011 v 0:15 ® ART
-
Chorchus> I já bych tě chtěl poprosit o ten článek. Před pár lety jsem koukal po internetu a čerpal jsem i z nějakých zkušeností dalších lidí co stavějí pruty. Můj výsledek nebyl vábný. Po koupení bambusu jsem začal se stavbou. Chyběl mi hlavní základ. Ze spoustu informací které nebyly popsány od začátku do konce se těžko hledá inspirace a hlavně měl jsem v tom takový guláš že jsem se na to vykašlal. Jestli by ti nevadilo tak tady na chytej se dají napsat i čtenářské články které (doufám že mluvím pravdu) nemusí být tak obsáhlé
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 22:07 ® regulus
-
Chorchus> smekám, krásná práce …
reagovat