Chytej.cz

Výroba prutu necteno

26.1.2007 | ART | 60.562 zobrazení | 88 odpovědí

Viděl jsem někde, jak se dá vyrobit bambusový prut, ale nevím kde. Neviděli jste to taky nebo máte s tim nějaký zkušenosti.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 27. května 2011 v 18:03 @ Timber Jack

Z bambusu používám akorát ponožky. Je to luxusní výrobek firmy Courlux z Curychu. Bamboo Socks.

http://www.bamboobycourlux.com/cz/

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 16:40 ® sethy reakce na …
sethy

kerob> taky mě to napadlo:->

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 16:25 ®  reakce na …

Timber Jack> :-D D ty voe bez na chvilku na ryby to ti pomuze! :-))

reagovat
Pátek 27. května 2011 ve 13:52 ® kerob reakce na …
kerob

Timber Jack> nejses nahodou reinkarnace Fishera? Jestli ne, tak jste bud pribuzny nebo chovanci stejnyho ustavu…

reagovat
Pátek 27. května 2011 ve 13:45 @ Timber Jack reakce na …

Axamith> Rozumím, ale s tím C&P jsi srandovní. Je to jako v tom vtipu, co jsem za komoušú slyšel na Slovensku. Co je KSČ, KSS atd. Byli to králíci. Kotná Samica Čierna, Kotná Samica Sivá… C&P je v tomto regionu všeobecně známa skratka Castor&Pollux. Ve světě C&P: copy paste, copy and paste, cut and paste

reagovat
Pátek 27. května 2011 ve 13:13 ® Axamith
Axamith

Nemám problém rybu pustit, ale nejsem ortodoxní C&P. Napsal jsem : „… když už se rozhodnu si rybu vzít…“. Když za každou cenu potřebuji rybu na gril, tak se raději zastavím na sádce, než drancovat revír. Ale to jsme mimo téma.

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 11:25 ®  reakce na …

Timber Jack> občas nemusíš na ryby chodit vůbec – pro rybu to bude uplně nejlepší ;-)

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 9:07 @ Timber Jack reakce na …

Axamith> Občas můžeš rybu i pustit. Bude ji určitě líp, jako v ratanu, i kdyby byl pozlacený.

reagovat
Čtvrtek 26. května 2011 ve 23:51 ® ART reakce na …
ART

Chorchus> To je paráda. Já jsem si jen pořídil bambus, který mi ted stojí v rohu a čeká na opracování :-)

reagovat
Čtvrtek 26. května 2011 ve 22:43 ® Chorchus
Chorchus

ART> Tak co, jak ti jde dílko. Já jsem právě dokončil kapřáček tak dávám pro inspiraci.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17640.jpgfoto/forum/2011/th-img17641.jpg
Pondělí 4. dubna 2011 v 17:09 ® regulus
regulus

Axamith> odpověď → http://www.chytej.cz/forum/5211/ ať to tu nezasíráme

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 14:58 ® Axamith
Axamith

mckvak8, regulus : Souhlasím. Dřevo používám, protože mi více vyhovuje, líbí se mi. K vodě třeba nosím muškařský košík z ratanu, protože když už se rozhodnu si rybu vzít, tak jsem přesvědčen, že si zaslouží, aby se s ní zacházelo slušně i po opuštění rodného živlu. Nelíbí se mi pstruh zamotaný v igelitu někde v kapse vesty. Prostě přírodní materiály k rybaření patří, ale se vzdalujeme od původního tématu.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 13:35 ® regulus reakce na …
regulus

Axamith> teoreticky by se v tom mohlo něco indukovat, ale ruku na srdce, proti třeba mobilu, je to úplný prd a o škodlivosti mobilů jsem vcelku přesvědčen. Jinak taky souhlasím, dřevo je dřevo, esteticky to vypadá líp, ale málo platný, to aluminium je dost lehčí.
Jinak ho nosím na zádech a vzhledem k četnosti mých docházek k vodě za rok to patrně moji páteř moc neohrožuje. :-D

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 13:29 ® ART reakce na …
ART

Axamith> Elektromagnetická indukce tam vznikne při máchání ve vodě či vzduchu. Jinak to číslo které by jsi vypočítal-naměřil bude tak malé, že i raioaktivní prach z japonska bude silnější.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 9:18 ® Axamith
Axamith

Regulus : Je to trošku mimo téma, ale doplním drobnost k hliníkovým podběrákům. Týká se to nošení podběráku přes rameno, houpe se vedle pasu, takže muškaři a vláčkaři. Údajně se v té Al smyčce, která je v podstatě závit bez jádra ( jako kolega dráteník rozumíš ) dokáže naidukovat magnetické pole, které negativně působí na kyčelní kloub. Samozřejmě na to nejspíše nebyla nějaká seriozní studie. Já jsem pro dřevo, je mi jako materiál mnohem bližší.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 8:50 ® džigit reakce na …

regulus> se tam možeš opravit aspoň tu ručku.Dyť to vypadá jak konec řetízku z hajzlu :-D

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 ve 21:46 ® regulus reakce na …
regulus

Chorchus> no na tom laku co jsem o něm psal je kouzelný to, že to po čase, když už to chce poopravit to jen lehce zdrsníš šmirglem a natřeš další jednu nebo dvě vrstvy, spojí se to, neloupe se to, což nevím jak to bude u toho polyuretanovýho, zkušenosti s tím nemám. Ale jak se říká, čas ukáže a nic není věčný.

Ještě k těm podběrákům, je to krása, přímo umělecký dílo, ale u mě kurnik nějak vítězí hliník, je to lehký na to co tady lapnu to stačí (myslím tohle http://www.fenclvladimir.cz/detail/rk_t.jpg ) a já su línej tahat v vodě cokoliv navíc i když pravda sebou tahám foťák a nemusel bych. :-93;

Trochu ti závidím, já blbec si to před dvaceti lety zařídil tak jak to mám a díky tomu bojuju s časem. Su rád když se mi podaří vypadnout na ryby aspoň jednou za týden a na moc velký kutění taky moc času není. :-((

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 ve 21:14 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

regulus> V tom lodním laku máš absolutní pravdu, používal jsem ho taky ale zdá se mi, že po několika letech se na něm objeví malinké prasklinky. Možná dnes nejsou lodní laky tak kvalitní :-) . A nevím jestli se někdy vrátím ke klihu, ten epox je fakt pohodlnější. Jinak absolutně s tebou souhlasím, že nejkrásnější jsou přírodní materiály, zejména kombinace s kovem. Dnes jsem pro kolegu dokončil dlouhý podběrák na vláčku, tak přidávám pro inspiraci. Dík za rady a podporu.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17235.jpg
Neděle 3. dubna 2011 ve 20:42 ® regulus reakce na …
regulus

Chorchus> viz článek, ať to tam nezasíráme.

Pokud se týká toho lepidla, já to nechtěl nějak komentovat ve smyslu, že by bylo lepší nebo jiný blablabla, já se prostě na bambusák dívám (možná špatně) jako na nějaký retro i když su už trochu starší kousek a možná i kapinku konzervativní. Z toho taky vyplývá pohled na takový nadšence a ještě k tomu šikulky jako seš ty, prostě na mne to působí tak, že se snažíte dělat něco přesně tak, jak se to dělalo dříve, včetně výrobních postupů a pokud možno i materiálů, proto ten zmíněnej klíh.

Pokud se toho laku týká, tak on u nás možná není moc známej, já tak trochu „nakoupil“ ještě od dědy, už jako možná pětiletej kluk jsem s tím patlal dřevěnou keňu pak jsme to s kamošem používali na dřevěnou plachetnici, dokonce jsem si to od tiráků nechal dotáhnout zpoza drátů, protože jsem to tady nemohl sehnat a jak jsem už psal, snad jsem nikdy nic dřevěnýho, pokud to nemělo mít nějakou jinou barvu ničím jiným nenatřel a spokojenost obrovská, připadlo mi, že by pro tento účel mohl být vhodnější, ale ber to prostě jen jako informaci.
Jinak ještě jednou, hluboce smekám …

Do stavění bambusáku se určitě nepustím, mě tohle retro fakt nebere, ale musím ti poděkovat za mimořádnou inspiraci. Nad bambusem jako materiálem jsem nikdy nijak moc nepřemýšlel, respektive vůbec, su sice dráteník, ale nemám problém si spoustu věcí ze dřeva nebo železa udělat. Když jsem ale viděl ty podběráky, dal jsem si dohronady tu trochu informací co mám o dřevě a věta že bambus je úžasnej materiál (nevím jestli to bylo tady nebo v článku) mi tak trochu otevřela oči. Mám rád věci z přírodních materiálů, líbí se mi kombinace dřeva a kovu a bambus na který jsem se doposud díval jako na tyčku s kolínkama jsem jaksi přehlížel. Mám díky tobě pár nápadů pro domácí použití který sice s rybařinou nemají lautr nic společnýho, ale určitě mi to nedá, koupím bambusovou tyčku a pustím se do pokusů, co všechno se s tím dá dělat, takže ještě jednou moc díky za inspiraci.

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 v 19:27 ® Chorchus
Chorchus

Tomashr > ukázka jednoduché frézy na lamely – „Medved Beveler“

reagovat
foto/forum/2011/th-img17234.jpg
Pondělí 14. března 2011 v 17:32 ® osprey reakce na …
osprey

upbraider> Článek o bambusácích vyjde do měsíce. Snažím se držet kadenci po třech dnech. Víc si nemůžu dovolit z hlediska svých fyzických možností, přísunu materiálu i odměňování autorů.

Teď v zimě se články nahromadily, v létě budu vděčný za každou řádku.

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 10:28 ® džigit

už jsem taky začal.Než vyrazím na Brno,zasadil jsem pár semínek bambusu :-D
Ahoj v Brně!

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 9:38 @ Fischer reakce na …

LeoC> Já zase beru všelijaké nástrahy k vodě na vycházku za odměnu. Vždy se hrozně těší.

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 9:36 @ Fischer reakce na …

Fischer> Imagicien si říká ten švýcarský Čech.

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 9:35 @ Fischer

Hodně je o tom na MRKu. Píše tam i chlap původem Čech, žijící v Švýcarsku, co se tím zabývá. Najdeš tam spoustu odkazů, detailní popisy technologie, nabídku nástrojů a přípravků. Jednoduché to není…

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 1:34 ® upbraider
upbraider

Jinak na netu jsem našel tento anglický tutoriálek:

http://www.thomaspenrose.com/tonkin.htm

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 1:26 ® upbraider
upbraider

osprey> taky se těším na článek o výrobě prutů. Je možné napsat kdy vyjde?

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 14:35 ® 

Chorchus> moc pěkné kousky! Už se těším na článek.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 12:11 ® LeoC
LeoC

džigit> kdybych měl Chorchusovi zaplatit za jeho krásné, s nebetyčnou lásku dělané jerky, tak bych si je vystavil doma v obyváku a nebral bych je na ryby, bo jinak bych byl rázem švorc. Už tak se v kanclu pouze mazlím s jeho Red Headem a ani hačky jsem na něj zatím nepověsil.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 11:42 @ Fischer

Dá se to i jednodušším způsobem. Všichni točí o mušáku. Ale i bambus bey štípání je použitelný. Já jsem kdysi začínal koupí bambusu ve sportovních potřebách (snad 3–3,5 metru to mělo, otec mi vyrobil z antikoro drátu očka, naviják jsem koupil za 50 kaček, rukojeť vytočil z lípy soused. Pokud koupíš bambusový švihák, chce to spojky, korek a očka. Vyvazovací niti a lak. Jedno popoledne a máš to.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1