Vyhledávání
Prapodivný svět
25.1.2007 | revoke | 12.934 zobrazení | 112 odpovědí
Co si o tomto kontroverznímu filmu myslí čtenáři Chytej.cz?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 21. února 2007 v 18:19 ® raduch reakce na …
-
troutman-. Bud víš nebo drž pec.Sežrat a zahrabat.-))
reagovat - Středa 21. února 2007 v 18:18 ® raduch reakce na …
-
cottus: napadá mě řešení..Jako lovící podepisujete poučení do sešitu na agregát"Provozní kniha"Všichni mají být střízliví. Nehledě na to , kdyby se stal průser tak se veze pomalu celá lovící četa.Zavolej policajty a fouknout jim dát musí. Budeš se divit kolik lidí v tu ránu vystřízlivý.
reagovat - Středa 21. února 2007 v 18:17 ® regulus reakce na …
-
troutman2 – tak to vysyp, už jsi řekl A, tak řekni aji B.
reagovat - Středa 21. února 2007 v 18:16 ® troutman2 reakce na …
-
něco bych sem napsal co vím o autorovi proč asi ten film hnal proti rybářu ae rači budu držet hubu
reagovat - Středa 21. února 2007 v 18:04 ® Vichrzhor
-
Se to tu zase rozeběhlo… rarach: Ty ještě žiješ?
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 14:51 ® rarach
-
Cottus: Jsem člen lovící čety, dělám to, protože seru na svaz, na plány výtěžnosti atd, prostě je to můj malej podíl na tom aby řeka kterou mám v srdci, vypadla ještě trochu solidně a tohle bychom si vyřešili bez MO, KRK, MRK či BRK. Prostě by jsme ho poslali do pitche a bylo by. Řešit něco ve svazu je podle mne ztráta času, proti systému nemá jedinec šanci.
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 14:04 ® Cottus reakce na …
-
Rarach:Bereš to ze svého úhlu pohledu… Řešil to MO.KRK, svaz aj. výsledek = O Těm lidem jde o něco jiného , než o zarybněný potok… Je fakt,že na tribuně sedává víc lidí,než na hřišti… a většinou o tom hřišti také ta tribuna rozhoduje… Zkoušels někdy něco prosadit na svazu? Anebo není co. Ó to ti závidím.
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 13:58 ® Robur reakce na …
-
Cottus, každý musí začít od sebe. Proto, co jsi udělal,když jsi to viděl?
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 13:52 ® rarach
-
Cottus. A co by jsi chtěl aby tohle řešil svaz? To si musíte vyřešit hoši sami, podle toho co píšeš máte sami máslo na hlavě, když se s tím neumíte poprat. Na každé věci kterou kdo dělá je nejdůležitější závěr a závěr filmu byl naprosto diletantsky zavádějící, je to jako ve sportu, co je ti platná hezká kombinace, když nakonec netrefíš bránu a v tom filmu to bylo střeleno hodně nad kasu, spíš až na tribunu.
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 13:42 ® Cottus reakce na …
-
- Zkusím vám tedy popsat skutečné dění v tocích Bílých Karpat
- do toku (povodí Váhu), na kterém jinak nikdo nic nedělá..přijde v době tření na trdliště lovící četa(MO), jejíž vedoucí odlovu je ožralý- spí v autě,
- tito lidé vzápětí slovují násadu Po2,a to tak,že všechno co je
větší 20cm ručně zabijí a tu „násadu“odvezou buď do jiného
povodí, anebo ji vysypou ihned pod slovovaný úsek,aby ji za týden mohli
znovu slovit a naplnit tak "osazovací plán…
A to již není film, to je skutečnost..!!!
Budete jistě namítat,že je to o lidech… Ano je,ale současná doba tyto věci neřeší(RS,KRK aj.)..tak hledejte chybu v tom filmaři asi…který riskoval techniku i své zdraví! Toulovec: víc opravdu z toho nelze pochopit?
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 13:14 ® toulovec reakce na …
-
s tebou se nedá než souhlasit připadá mi to, jako by tvůrci filmu chtěli natočit nějaký film, neměli na něj peníze, tak tam připlácli tu pasáž od gumáků na konec a teď se snažej z toho vytřískat nějaký prachy. Opravdu dobrému úmyslu nevěřím ani za mák
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 13:11 ® toulovec reakce na …
-
vydra: tak je potřeba říci, že ti co tím agregátem slovují to nedělají pro to, aby něco zničili, ale aby něco vytvořili. Film vyloženě tvrdí že vše živé agregát zabije a zůstává po něm mrtvá voda (nechytejte mně za slovo prosím), ale tak to tam vypadá. To že se nějaký ráček či vranka omráčí a dvakrát se okulí na záda neznamená, že se mu něco satne a ani tomu tak není.
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 13:10 ® piskot
-
Je vidět,jak strašně málo je toho o rybách a naší přírodě všeobecně ,ve všech zdělovacích prostředcích. Jeden umělecky tvořený dokument ,a taková reakce
reagovat. Osobně se mi to do vstupu holinky docela líbí. To co následuje je zavádějící,ale to by bylo cokoliv co jakoby do onoho dokumentu o vrance nepatří. Dle mého názoru zde autor slepil dvě nesouvisející věci. Kéž by ovšem ,bylo k vidění klidně desetkrát tolik více dokumentů a vůbec pořadů o přírodě (zejména té naší). Detektivka se taky vždy nepovede,jen je jich tolik,že se tím již nikdo nezabývá.
- Středa 21. února 2007 ve 12:34 ® Vydrain reakce na …
-
no vidiš, někdo -říkáš- se piplá s genofondem, jinde si o tom dávají akorát zdát, a pak není tu jenom P voda a bohužel, smysl toho filmu, byt je o P vodě, se principem podobá i na hospodaření na MP vodách, myslim že tehle film nejni určen pro ty, kdo se s rybičkama piplají po sobotách, ale tomu zbytku, aby se probudili
reagovat - Středa 21. února 2007 v 11:45 ® toulovec reakce na …
-
Vydrain: nerozumíš tomu dobře jak by se tobě šelmičko tobě líbilo, kdyby ses celej rok starala o řeknu všeobecně o rybičky na kapilárách, pečovala o zachování genofondu a pak přišel někdo kdo tvojí práci prezentuje jako totální zkázu všeho živého na potůčku, taky bys takovýho šulina poslala k šípku. Myslím že konec tohoto jinak hezkého filmu s krásnými záběry musí totálně nasrat všechny co tráví soboty chovem potočáka.
reagovat
A to se tvůrci filmu ještě dožadují podpory těchto lidí? Nasrat i kdyby to bylo 100× pro krásnou věc. Najděte jiné a lepší lidi kteří nás budou zastupovat a nenatahují si triko na filmových festivalech. Z mého pohledu je to zavádějící film točený na objednávku ekoteroristů co se nechaj přivazovat ke stromečkům na Šumavě. - Středa 21. února 2007 v 10:30 ® Robur
-
Vydr, že ty nemáš so žrát?
reagovatAle jinak to vidím stejně.
- Středa 21. února 2007 v 10:15 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Vydrain: Jasně, tenhle film rybářům jenom pomůže – skvělá dedukce. Koneckonců i špatná reklama je reklamou…
reagovat - Středa 21. února 2007 v 10:06 ® Vydrain
-
Já nevim, ale esli tomu všemu dobře rozumim, tak film, kterej by měl pomoct nakopnout všecky – veřejnost – rybáře – úředníky – ekology, kterým jde o lepčí hospodaření na našich vodách, tak sepsujete. Někde jinde žehráte, že nemáme co chytat a že se blbě hospodaří a kdesi cosi. Na to, aby se s tim začlo něco dělat, je jakákoliv aktivita přínosem. Přece tu nejde o doslovný obsah toho filmu, ale o to, aby se o tuhle problematiku začli lidi zajímat.
reagovat - Středa 21. února 2007 v 8:16 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
cottus: Tak v tom případě nemaskuj Váš seminář značkou chytej, je to krajně zavádějící.
reagovat - Úterý 20. února 2007 ve 23:06 ® Vichrzhor
-
Už dlouho sleduju debatu k uvednému filmu, ale až dnes jsem jej shlédl. Pln dojmů bych měl na srdci asi toto:
- film je nepochybně dobře technicky zpracovaný
- pro laického diváka se tam najde pár nových informací
- dramatická hudba i komentář jsou na hraně snesitelnosti
- od momentu holínek je to taškařice amerického stylu
Nic proti „uměleckému záměru“, ale nemůžu se zbavit pocitu, že film pracuje stejnými prostředky jako reklamy na zcela nový a lepší prací prostředek. Pokud chce být autor objektivní, měl by ve filmu ukázat i probrané ryby – takto neznalý divák nabyde dojmu, že rybáři jen tak každé dva roky z čiré radosti usmrtí vše živé ve Vlčím potoce… co se vhodnosti odlovu agregátem týče, kritik by měl také navrhnout nějakou lepší metodu, neb od piva dokáže kritizovat kdekdo (a my Češi jsme v tom mistři). Pro skutečné zájemce doporučuji např. Baruš V., Oliva O.: Mihulovci a ryby, svazek 1,2, Academia, Praha 1995, 699s. a 623s.
reagovat - Úterý 20. února 2007 ve 21:55 ® Cottus reakce na …
-
Fire,BoBO: viz registrace
CHYTEJ to nepořádá, pořádají to OÚ,a OS v Bílých Karpatech. Bližší otázky zodpovím, ale ten seminář není o mě, ale o hospodaření na P tocích…a to by mělo zajímat ty, kdo chtějí něco změnit…
reagovat - Úterý 20. února 2007 ve 21:39 ® Prutos reakce na …
-
Fire: Copak neznáš BoBa?
reagovat - Úterý 20. února 2007 ve 21:26 ® Firetiger reakce na …
-
BoBo: Cottus má vyplněnou kartu?
reagovat - Úterý 20. února 2007 ve 21:23 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Cottus: Jasně, tohle vcelku chápu, ale co má znamenat „na "Pstruhařském semináři“ zde na CHYTEJ", pokud se nepletu, tak chytej nic takového nepořádá… Navíc Tvoje vyplněná karta jenom podtrhuje „hodnověrnost“ prohlášení, které nám tu uvádíš.
reagovat - Úterý 20. února 2007 v 10:50 ® Cottus reakce na …
-
Hospodaření na pstruhových tocích prochází krizí.. Ti,kdož mají toto v kompetenci- „spí spánkem spravedlivých“ PROTO vznikla iniciativa zespoda,aby se věci dali do pohybu..!! Momentálně jsou v kursu tyto problematiky:
reagovat
1.) nepůvodní násady(třeba z jiného úmoří)- ale levné…
2,) osazovací plány – mnohde jen ekonom.teorie
3.) chybějící kontrola čehokoliv(RS,KÚ.ČIŽP,KRKsvazůaj. Navíc hledáme vhodné- progresivní zástupce svazů,kterým jde i o něco jiného než vaše členské příspěvky.. Tak tedy do toho! - Pondělí 19. února 2007 ve 23:54 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Cottus: „Praktické rady, JAK DÁL – můžete dáti sami na "Pstruhařském semináři“ zde na CHYTEJ " – zkus to prosím trochu rozebrat…
reagovat - Pondělí 19. února 2007 ve 13:37 ® Cottus reakce na …
-
jindrich: věřím,že existují i MO,kde to funguje jinak..!! Ale já měl možnost natočit danou lokalitu(3roky..) a pak mě do TOHO vešli tito také rybáři… Přestože o mě věděli klidně šlapali dál! Berte to jako ukázku možného,možného i ve svazech, kde je pak možné skoro všechno… Vím,že slušní rybáři se mohou cítit dotčeni, ale je zde i možnost pokroku . – viz: „pstruhařský seminář…“
reagovat - Pondělí 19. února 2007 v 11:25 ® jindrich reakce na …
-
Cottus:K ceně za film gratuluju.Svůj názor na něj jsem již psal.Cíleně emocionálně zaměřený film pro laickou veřejnostČervená mlha je v tomto případě z toho jak je prezentován odlov agregátem.Možná by jsi měl zajít podívat také jinam,abys viděl jak odlov probíhá a jaké „škody“ po něm zústávají.
reagovat - Pondělí 19. února 2007 v 10:36 ® Cottus reakce na …
-
Film ukázal realitu v Bílých Karpatech… Včetně úrovně práce, a důsledků této činnosti… To, že z P vod mizí původní druhy je také fakt..tak zkusme dát stranou červenou mlhu z výročních schůzí, a zkusme hledat možnosti k nápravě… Praktické rady, JAK DÁL – můžete dáti sami na „Pstruhařském semináři“ zde na CHYTEJ
reagovat - Pondělí 19. února 2007 v 9:15 ® Alfons
-
Úplně s tebou souhlasím, film od okamžiku kdy se ve vodě ukáže gumovka strašně zavádějící, ze záběrů ani není vidět, že se ryby do deseti minut úplně spamatují.
reagovat