Chytej.cz

Prapodivný svět necteno

25.1.2007 | revoke | 12.936 zobrazení | 112 odpovědí

Co si o tomto kontroverznímu filmu myslí čtenáři Chytej.cz?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Neděle 10. června 2007 v 19:05 ® Cottus reakce na …

V dubnu (13.4.) proběhl seminář zabývající se problematikou hospodaření na P vodách i v Bílých Karpatech… Přes zdánlivě bezproblémový průběh a souhlas všech zúčastněných na nových metodách stačil pouhý měsíc, …a bylo po nádějích… Opět se osvědčilo heslo: že " novým kouskům starého psa nenaučíš…"
A tak opět slovujeme Po1 s 3% úspěšností,neděláme žádné úpravy na tocích, a nasazujeme Pd v míře vrchovaté…

Tak tedy znovu „Praodivný svět“ vítězí na festivalech,je pouštěn na ČT,ale praxe je hledání „Fenoména“..

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 ve 21:59 ® Cottus reakce na …

rarach: no konečně společná řeč…
Fandím vašemu foru,už jen z toho důvodu, že přinese poučení – CO jde změnit, ale hlavně JAK to provést… a to i v tom případě,že by jste nebyli úspěšní z hlediska nějakého výstupu…

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 v 16:13 ® rarach

Cottus: Jistě se dají určit základní standardy použitelné pro všechny potoky nebo určitá osnova jak správně postupovat. Samozřejmě ,je pak nutné dle situace v rozvinutější formě je používat v konkrétních nijancích dle toku. Tento postup ochraňuje obě strany, při nařčení o nesprávném použití se máš na co odvolat a pokud je to uděláno správně snižuje se riziko poškození živočichů a toku. Spousta loveckých čet, třeba i v dobré vůli a neznalosti dělá zbytečné chyby, protože je to nikdo jinak neučil.

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 ve 13:24 ® Cottus reakce na …

Jsem zvědav jak dopadne forum v K.Varech. rarach: globální řešení…? to už tady několikrát bylo… Každý potok je jedinečný,se svými specifikami.

BaxBunny: plně souhlasím,jen to nějak protlačit výše..!!
Já zvolil variantu film,protože deset let to nemělo žádný smysluplný pohyb,a zkoušel jsem ledacos(svazy,KÚ,ochra­náře aj.) Musím přiznat,že ochranáři mě zklamali nejvíce…"Kážou vodu,a pijí víno..)

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 ve 13:15 ® rarach

Vichr: www.mkkv.org Rozlišuji ekology od ekozmrdů, zatím ještě tak senilní nejsem.

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 ve 12:14 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

rarach: Čéče, teď ses mě dotknul, já su taky ekolog. Pravda, sice se distancuju od „ekoteroristů“…fuj, to je slovo! Teď mě zrovna napadá, že když se řekne EKOLOG, pro většinu lidí je to asi pošuk, co by zboural Temelín, přivazuje se ke stromům a zrušil auta. Takoví mi jsou taky protivní Na druhou stranu uznej, že bez rozumnýho přístupu k přírodě tady za pár desítek let všichni vychcípáme – příkladů máš kolem sebe na tisíce! Nicméně fórum ve Varech by mohlo být zajímavé – kdy to je?

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 ve 12:04 ® rarach

Tak nezbývá než přijet na fórum do K. varů, tam se to bude řešit globálně a ne z pohledu ekozmrdů.

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 v 11:55 ® Bax Bunny reakce na …

Vážení přátelé. Několika větami bych chtěl reagovat na tuto diskuzi. Předně tedy samotný snímek. Film celkem zdařilý, poučný s opravdu dosti zavádějícím koncem. Ale: je to jen snímek z jedné lokality kde to právě takto může fungovat a oceňuji odvahu autorů toto prezentovat. Na jakékoliv nesprávné hospodaření je třeba upozornit ačkoliv se někdo „správně“ hospodařící může cítit nařčen. Na druhou stranu by jistě nebylo od věci ve filmu ukázat, že správně provedený elektrolov nezabíjí vodní organismy, nýbrž jen na velice krátkou dobu omračuje. Co se týče úbytku místních populací Po v P vodách: Myslím, že se v této diskuzi řeší až druhotné věci. Pokud nebudeme koukat na tok či jakoukoliv jinou vodní plochu jako na celek, nikdy nedocílíme změny k lepšímu. V dnešní době asi největším problémem je nedoatek přirozené rybí potravy, tvořící základ pro celkovou stabilitu systému. Samozřejmě opět za to může antropogenní činnost. Několik desítek let zde probíhalo zatěžování vodního ekosystému ať už nesprávným hospodařením či vypouštěním nevyčištěných odp. vod do toků aj. Dále jen na vyprovokování diskuze: úloha legislativců, samotných hospodářů, samotných rybářů, povodí, zemědělců, úloha vydry, kormorána, vranky atd. atd. Samozřejmě je toho spousty a tento příspěvek je jen náznakem a podnětem k další a hlubší diskuzi. Těším se na reakce.

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 v 8:04 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

HaD: OK, chápu Cttus: Sorry

reagovat
Čtvrtek 22. února 2007 v 1:16 ® HaD reakce na …
HaD

BoBo: myslím, že to s tím Pstruhařským seminářem je to pouze nedorozumění. Cottus tu založil téma ve fóru s tím názvem (viz.: www.chytej.cz o něm myslím byla ta řeč. Myslím, že se nepletu.

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 23:05 ® Krvinka reakce na …

No filmecek je to celkem smutny ale pokud chceme chytat potocaky tak se odlovovat na umely vyter musi bo samovolna reprodukce ryb by byla nedostacujici. Je to krute ale je to tak a to ze se ryby umele vytrou a pak se nektere sezerou je taky uplne normalni!!! Takze ja tady u nas v republice nic neresim bo zakony jsou akorat pro zlodeje a cerne huby!!!

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 22:14 ® Cottus reakce na …

Jindrich:… to jsem tedy opravdu nevykonával!
…ale kluk co na to jako RS a KRK upozornil stejně neuspěl…musel odejít do jiné MO,kde již není ani RS,ani KRK..!! BoBO: trochu se nechápeme: nevím co myslíš,že „beru“??..
a i ta druhá věta-psána jinými slovy..TO nejsou moje slova…!! „Pstruhařský seminář zde na Chytej“jsem myslel jako téma k diskuzi..ale asi máš pravdu,že jsem to blbě formuloval.. za což se omlouvám,a čímž jsem zřejmě nevědomky uškodil vlastní myšlence… TAK zkusme nastartovat ty připomínky uplatnitelné na „Pstruhařském semináři“ zvlášť. Děkuji za pochopení. Za neúmyslné pochybení se ještě jednou omlouvám..

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:56 ® jindrich reakce na …

cottus:Píšeš,že jsi hospodářem a RS.Pokud vím,tak lovící četa spadá pod hospodáře a RS má právo její práci kontrolovat.Čili není práce lovící čety,Tebou popisovaná,tak trochu Tvoje vizitka? Pokude jsi v té době tyto fce nevykonával,beru svoji připomínku zpět.

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:53 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Cottus:

A lidi za mnou jít nemusí, stačí když půjdou za svým svědomím,anebo za rybama na P vodách…!

Jinými slovy – PRAVDU MÁM JÁ a Vy všichni žijete v hříchu a omylu. Kde se bere ta bohorovná jistota a přístup?

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:51 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

cottus: Ale já se Tě neptám, jestli něco bereš :-) V tom mám vcelku jasno :-)

Zkus mi tedy vysvětlit tuto větu: „na "Pstruhařském semináři“ zde na CHYTEJ" – já si nemohu pomoci, ale vcelku dost jasně jsi tam chytej použil…

Co se průměru týče, tak jsi mne nepochopil. Nehodnotím snímek jako takový, který se mi mimochodem mimo závěru velmi líbí, hodnotím jeho dopad na širokou věřejnost, která by si ho ani nevšimla, i když je skvěle natočen. Myslím, že onen závěr je tam jen kvůli „prodejnosti“.

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:45 ® Cottus reakce na …

pif:..na to není co dodat..

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:41 ® pif
pif

opět demagogie…snad dodám..podle sebe,soudím tebe

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:38 ® Cottus reakce na …

pif:…demagogie.. Tos myslel ty výroční schůze,co se brzy rozeběhnou..??Kde bude většina stejně pleskat, a možná pak v hospodě škemrat -že jsou prázdné P vody?

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:35 ® pif
pif

demagogie…nic víc,nic míň.

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:34 ® Cottus reakce na …

BoBo: tak teda to "maskování za Chytej "neberu…
Nenám to zapotřebí. Byl jsem vyzván,abych toto zde řešil, a to vámi…
A lidi za mnou jít nemusí, stačí když půjdou za svým svědomím,anebo za rybama na P vodách…!

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:32 ® bubu
bubu

Cottus:jestli najdeš šetrnější způsob a stejně efektivní,tak nemám nic proti,jen se domnívám,že tě čeká dlouhá a trnitá cesta. A upřímně – držím palce.

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:29 ® Cottus reakce na …

BoBo-Falknow:Opravdu si myslíš,že šedavý průměr by byl schopen zvítězit na všech mezinár,festivalech- viz.Moskva?? Porazit National Geogr.Blue Planet aj.?

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:27 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Cottus: Myslíš nedělat nic – jako plkat na internetu a házet špínu na všechny, kteří se snaží pomoci alespoň nějak? Fakt čekáš, že za Tebou půjdou lidi, kteří tuší o co go?

P.S. Ještě jsi mi nevysvětlil maskování Tvého semináře za akci chytej.cz…

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:24 ® Cottus reakce na …

bubu: já s těma konvema běhal také,i s tou slovovací tyčí,
a právě proto jsem si mohl uvědomit,že to možná děláme špatně,nepomohlo řešení přes svaz,ani jiné spolupachatele…tak jsem na to šel od jinud.
A nejhorší je nedělat nic, a chtět víc…

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:24 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

bubu: Přesně tak. Teď jsem to zrovna psal na ICQ – celý snímek by byl zajímavý jen pro odbornou veřejnost, ale s bulvárním koncem je šedavý průměr vynesen do oblak. Účel světí prostředky…

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 21:19 ® bubu reakce na …
bubu

Cottus: Aniž bych čet dedektivky,tak jsem již delší dobu věděl,že „vrah je zahradník“. Jen jsem čekal,jestli to z tebe vyleze. Jinak se mi ten film líbil,a jak většinu,mně taky zvedl ze židle konec,protože jsem do nedávna běhal s konvema a posléze se slovovací tyčí a vím co je to za dřinu. Apropo,chlastat si nedovolil nikdo.

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 20:59 ® Cottus reakce na …

Já jsem ten,kdo napsal námět,pracoval 3 roky s kamerou ,aby třeba zachytil útok pstruha na vranku,či naopak… Jsem rybářský hospodář,RS,aj…tak nevím co máš proti Stevovi… Opři se klidně do mě.. Omlouvám se ,že jsem napsal " autor scénáře".. to jsem jen spolupracoval!

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 20:55 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

troutman2: A nepleteš si TROŠKU scénář a režii? Ono to totiž není to samé..

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 20:51 ® troutman2 reakce na …
troutman2

počkej ae dyt tam je steve lichtag a ty říkáš že si to ty????:-O OOOO

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 20:33 ® Cottus

Trautman: tak nebuď posera a napiš co víš… já to klidně vysvětlím,ať je to cokoliv…! nemám co skrývat, a to je šílená výhoda.
A nějaké řeči…?? Autor scénáře a občas kamery…zde k dispozici!

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...