Vyhledávání
Boleni na Jizeře
24.1.2007 | Vichrzhor | 49.478 zobrazení | 58 odpovědí
Tenhle rok hodlám objevovat střední a dolní Jizeru (Jizera 1–6) a zajímalo by mě, jestli jsou nějaká dobrá místa na boleny Dík předem za info!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 28. listopadu 2011 ve 14:49 ® pan_Karel reakce na …
-
no jizera je podle mě na chytání ryb srtrašně složitá… vím , že v ní ryby jsou a i krásný , ale přelstít je, je někdy opravdu problém… navíc řeka se neustále dost mění … chodil sem ještě tak před 5 lety na jedno místo kde jsem chytal z vody a hloubka nepřekračovala pul metru a teď je v tomdle místě 4 metrová…
jinak tloušti tu jsou pořád krásní… největšího mam letos 59 a vrací se pstruzi takže paráda
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 14:42 ® pan_Karel reakce na …
-
je jich tam vážně dost …ale já tam tu řeku tak moc neznám… byl sem tam parkrát a nějaké jsem ulovil…jezdil bych tam možná víc ale všude samej zákaz vjezdu a člověk se tam pořádně nedostane …nebo ja cestu pořádnou neznám… i když možná se tam jde dostat ze sojovij… nicméně pod tímto jezem jsou a v té zpěněné vodě jdou ulovit poměrně snadno to v boleslavi kde se vodo skoro nehne je to težší a tak větší úspěchy jsou až v podvečer když se sešeří nebo je kalná voda…
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 14:27 ® Bigpista reakce na …
-
osprey> Jestli přijedeš do Prahy na Moderního rybáře, tak můžeme na Jizeru vyrazit. Bohužel tou dobou ne na přívlač. Ale stejně ti dlužím jednu vycházku k vodě.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 14:14 ® osprey reakce na …
-
pan_Karel> V Bakově jsem měl pár kamarádů, ale na rybách jsem tam byl asi jednou nebo dvakrát v době, kdy jsem chytat neuměl a podle toho to dopadlo.
Já teda nevím, jak moc to umím dnes, ale tenkrát jsem uměl úplný kulový. Ale pamatuju si Jizeru jako krásnou řeku. Jezdíval jsem asi 34 km na kole, abych si v Hněvousicích pod jezem chytil tlouště. Tenkrát to tam akorát nějak přebudovali. Od té doby jsem tam nebyl a je to už opravdu hodně let. Pocházím z Mladoboleslavska.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 13:34 ® Bigpista reakce na …
-
pan_Karel> Pod otradovickým jezem jsem dostal toho svého. A je vidět, že tam v létě dost loví, ale nějak jsem na ně nenašel recept. Ono to bude spíš rukama a neznalostí řeky. Letos jsem Jizeru objevil a teprve jí poznávám.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 13:26 ® pan_Karel reakce na …
-
No to byli v ty době i u nás na bakovsky vodě…a to pořádny kousky k metru …jako kluk sem o nich slyšel doslova legendy, chapi si na ně brali v letě dovoleny ale nikdy snad nikdo žádnýho nechytil… když sem začínal tak jich ještě pár bylo ale rok od roku jich bylo míň a míň …teď tak za posledich 10 let sem žádnýho neviděl… jediný co přibejvá sou kormráni
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:28 ® osprey reakce na …
-
pan_Karel> Tak to jsou v té MB tam, co byli před dvaceti lety
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 v 11:30 ® pan_Karel
-
tak na Jizeře boleni jsou a je jich poměrně dost ale nejsou to žádní mackové… největšího jsem chytil asi 65cm .. ale misty jich jde chytit i třeba 30 za vycházku… nejlepší to je v Boleslavi na úseku od Česany po nádraží kde se drží s hejny ouklejí které loví… pak už mám uspěchy spíše v podjezích a není to takové… velmi dobrý úsek je i na posledním úseku od otradovického jezu až po soutok s labem… zde jsou velice hojní a i slušné velikosti přes 80 cm, ale problém je že tato část vody je velmi nepřístupná…všude zákaz vjezdu a mám to i dost z ruky takže nikdy nebyl čas to tam pořádně prozkoumat
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 ve 22:06 ® MP-E65mm reakce na …
-
Řípák> letos jsem rybám na vláčku moc nedal, tedy když opomenu týden za hranicema. Z Jizery mám spousty okounů, několik štik........ když vyjádřim slovy kolikrát jsem byl na Jizeře s vláčkou, tak se nespletu když řeknu 5× ( a to možná přeháním)
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 18:00 ® Bigpista
-
Viz dnes Z lovu. Žádná sláva. Letos 1 bolen.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 ve 13:29 ® Řípák
-
Sice trochu OT, ale přeci jen se zeptám – máte někdo z Jizery letos nějaký úlovek?? Mám na mysli přívlač..
reagovat - Středa 23. listopadu 2011 ve 21:05 ® MP-E65mm
-
Věděl bych kam na boleny v okoli MB, ale je jich tam tak málo, že to nestojí ani za řeč
reagovat - Pátek 18. listopadu 2011 v 19:16 ® osprey reakce na …
-
melichar> No na tu Jizeru, ne? To jako myslíš, že je tam někde parketa, kde se tahají metrové štiky jak na běžícím pásu a ještě ti k ní někdo na síti popíše cestu?
Nebuď naivní, vezmi prut a vyraž podle vody.
reagovat - Pátek 18. listopadu 2011 v 18:49 @ melichar reakce na …
-
dobrý den.chtěl bych se zeptat kam na jizeře na dravce nejlépe okolí Benátek a Horek nad Jizerou.děkuji.
reagovat - Pondělí 29. ledna 2007 v 16:27 ® Vichrzhor reakce na …
-
osprey: To je zajímavá informace! Boleslaváci teď sice boleny nevysazujou, ale vzhledem k rozšiřování jeho výskytu si myslím, že je to slibná stopa. O víkendu chci jet na tlouště muškařit, třeba se nějaký bolínek nechá přemluvit…
reagovat - Pondělí 29. ledna 2007 v 16:21 ® joud reakce na …
-
Fakt ju??Jenze za tu dobu se asi dost zmenilo a ja je tady snad nikdy nevidel,vsechno je ale mozne ja treba blbe vidim,…
reagovat - Pondělí 29. ledna 2007 ve 14:14 ® osprey
-
Před nějakými dvanácti až čtrnácti lety jsem boleny vídával v Mladé Boleslavi pravidelně (45 – 55 cm), někdy i 3 – 5 kusů najednou. Teď jsem Jihočech a už léta jsem tam nebyl.
reagovat - Pondělí 29. ledna 2007 ve 2:10 ® mikiw reakce na …
-
njn ale zalovit se dá…povolenka stojí 4000,– ale stojí za to…
reagovat - Pátek 26. ledna 2007 v 15:57 ® Vichrzhor reakce na …
-
mikiw: Souhlasím s Tebou, Přepeře – Rakousy je sice turnovská osmička, na kterou nemám povolenku, ale jinak znám dobře Jizeru od Hubálova až pod Harrachov. Proto je mi jasný, že od sedmičky nahoru asi boleni nebudou. Ale jak říká Namor, třeba jsou od šestky dolů by něco být mohlo. Pídil jsem se ve statistikách úlovků (pokud se mi nějaké dostaly do rukou), ale bolenů v nich moc nenacházím…
reagovat - Pátek 26. ledna 2007 v 9:13 @ ??? reakce na …
-
Jizera boleny má,dají se chytit od Hubálova níže.Chytil jsem jich asi 30,ale malé do 30cm.Podotýkám že je chytám na mouchu,a na malé rotačky.
reagovat - Čtvrtek 25. ledna 2007 ve 23:45 ® mikiw
-
tak já trávím na jizeře 80% rybářského času…úsek přepeře až rakousy,ryb je plno ale bolenů asi ne. chytneš krásný okouny (15–40cm),pstruhy (25–60),úhoře(70–110), štiky (50–90cm), tlouště (20–55cm),lipany (20–40cm),i kapry (kolem 40–50cm a parádní líny (většinou 35–42cm)-čísla jsou zhruba to nejobvyklejší…jinak samo krásný plotice kolem 35cm, málokdy-skoro vůbec parma a ještě jen kolem 50cm. ale boleni…??? no nevim já je neviděl
reagovat - Čtvrtek 25. ledna 2007 ve 22:24 ® Vichrzhor reakce na …
-
Mě vůbec přijde, že Jizera je dost opomíjená – teda kromě horních pstruhových revírů… holt počkám do zahájení a pak to zkusím na mouchu, třeba se tam nějakej bolínek skrývá…
reagovat - Čtvrtek 25. ledna 2007 ve 22:15 ® joud reakce na …
-
Jako nechci te nejak klamat,ale vazne sem o nikom kdo by ho ulovil neslysel…Treba se plenu a nikdo se na ne nezameruje,i to je moznost
reagovat - Čtvrtek 25. ledna 2007 ve 22:03 ® Vichrzhor reakce na …
-
piranek: Sakryš, to není povzbudivá situace! Podle velikosti a charakteru řeky bych zrovna řekl, že jich Jizera musí ukrývat pěknou řádku…
reagovat - Čtvrtek 25. ledna 2007 ve 21:29 ® joud
-
Zdravim…No,ja jsem jeste o tom,ze by nekdo v okoli boleslavi chytil bolena na jizere snad neslysel,ani nevim,jestli tam jsou…Chodim teda hlavne na jizeru 4…
reagovat - Čtvrtek 25. ledna 2007 v 15:16 ® Vichrzhor reakce na …
-
Candátoman: Ahoj, Jizeru 7 mám celkem zmáklou, podle statistik se 1 bolen chytil v roce 2003, jinak nic. Podle mě je to příliš horní tok, nevím, jaké máš se sedmičkou zkušenosti Ty, ale já tam většinou dostávám okouny, tlouště, krásný pstruhy a sem tam štičku. Co Ty? S bolenem jsem měl na mysli hlavně nižší úseky – myslím, že třeba pod jezem v Brodcích, Vinci, Krnsku by mohlo něco být. Překvapuje mě, že nikdo o Jizeře neví…
reagovat - Čtvrtek 25. ledna 2007 v 15:03 ® Candátoman
-
Já chodím občas na Jizeru 7, tj. jez Přepeře až jez Hubálov. Já jsem tam ještě bolena nechytil, ale nechodím na ni moc často ani nejsem extra velkej lovec, ikdyž vláčce věnuji 2/3 své rybářské sezóny.Když se třeba domluvíme, tak můžeme vypálit spolu na nějaký úsek, kam to oba nemáme moc daleko.
reagovat - Čtvrtek 25. ledna 2007 v 10:39 ® Vichrzhor
-
Koukám žádní znalci Jizery…
reagovat