Vyhledávání
Montáže na feeder
20.1.2007 | paccco | 9.080 zobrazení | 9 odpovědí
Jelikož jsem právě dneska začal chytat na feeder,chtěl jsem se vás zeptat,jaké montáže používáte na pomale tekoucí řece a na rybníkách? Děkuji za vám za rady a tipy na montáže při chytání na feeder!!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 22. ledna 2007 v 19:06 ® paccco
-
Všem děkuji za rady a návody.Těď mě nezbývá nic jiného než- SE UČIT, SE UČIT,SE UČIT......
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 16:06 ® breca reakce na …
-
Doporučuju kouknout na :
najdeš tam nejen montáže
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 11:48 ® marin
-
Taky chci letos vyzkoušet na feeder pletenku (FireLine) a určitě to zkusím napřed bez feeder gumy, ale to pak chce průběžnou montáž,aby se při záseku netahalo i krmítko (jak píše JarKoto). Nevím, jak to dopadne, možná budu muset do té gumy jít. Taky jsem zkoušel jako návazec pletenku 0,08mm a kmen monofil, ale zdálo se mi, že je na to méně záběrů. Ale elkou výhodu bych viděl,že se to nedá upálit ani při větší rybě při záseku. Což se mi u nějaké 0,14 a kaprovi, když jsem začínal občas stalo.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 11:39 ® JarKoto
-
No, já z větší části používám klasickou průběžku s olůvkem (krmivo nastřeluju prakem – krmítka dělaj strašnej rámus). Možná to je tím, že sem trochu zvyklej z položené. Obecně to ale platí tak, že na měnší a opatrný ryby páternoster a na větší průběžku. Potom to je ještě ovlivněno bahnem – paternoster je lepší do bahna – něktěří ještě před krmítko dávají delší kus feeder. gumy – nejprve zasekneš háček, potom se zvedne krmítko. !!!!ALE HLAVNĚ JDE O TO, JAKÁ MONTÁŽ TI NEJVÍC SEDNE!!!!
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 11:37 ® marin
-
Já chytám většinou: na stojáku s průběžnou trubičkou a krmítkem, na tekoucí vodě paternoster. Pokud chytám blízko, tak se snažím krmit rukou a chytat je s olovem. Na řece je účinné i při velké vodě házet to proti proudu,ale blízko u břehu, kde to tak netáhne,prakticky kousek od sebe,placaté olůvko, krásně jsou vidět záběry, na špičku nepůsobí proud. To,že používám skoro pořád 1 montáž je také dáno leností a neochotou zkoušet něco nového
reagovatZkus se podívat na tento odkaz,je tam toho hafol: www.fishing-aussie.com
- Sobota 20. ledna 2007 ve 22:53 ® ČudlařX
-
No já chytam stejně jako Alivio 99% paternoster .Je to jednuduchá montáž a velmi citlivá.Dávam malinké krmítko ,takže krmení spotřebuju minimum .. na stojáky začínam kratšíma návazcema na řece delšíma .V zimě chytam i na metrový návazce ,občas je dobré návazec zatížit brokem ,aby nástraha nerotovala. Navíc si myslim že paternoster je lepší do bahnitého dna......při průběžný by se olůvko zabořilo do bahna.Na malý potůčky se mi osvědčila montáž ,která je snad jedna z nejjednodušších.Prostě na konec vlasce navážu háček a za to cvaknu brok.toť můj názor.
reagovat - Sobota 20. ledna 2007 ve 21:40 ® Shrek
-
99% paternoster buď jeden návazec,nebo dva,na stojaté vodě krmítko,na řece olovo.1% průběžnou montáž s olovem.
reagovat - Sobota 20. ledna 2007 ve 21:20 ® Hora
-
Tady máš o tom napsáno více – www.chytej.cz ,já nejvíce používám průběžnou montáž,buďto s olovem,nebo s krmítkem.Záleží jestli mám zakrmeno,nebo ne.Páternoster používám málo,asi 90% průběžnou a 10% paternoster.
reagovat - Sobota 20. ledna 2007 v 19:59 ® splavek
-
Montáže na feeder,toť vcelku široké téma.Osobně používám jak pevné,tak i průběžné i páternoster.Někdy využívám klasické kaprařské montáže.Nejlepší je nalistovat na rybářských stránkách vše co se o dané problematice vyskytuje a z toho si vybrat co ti bude nejvíc pasovat.Chce to zkoušet a experimentovat.Feedrové montáže vydají na knihu.Mé nejoblibenější jsou:průběžné skrmítkem na krátkém přívěsu,páternoster na řece,uniková montáž jakou používají kapraři jen zátěž je trochu menší,dá se použít i klasické olověné krmíto z krátkým návazcem.Je toho hodně ale myslím si po všech experimentech,že čím jednoduší montáž tím líp. Nejsem po všech zkušenostech nakloněn komplikovaným montážím.
reagovat