Vyhledávání
Nový muškařský prut + naviják
20.1.2007 | Zauwi | 20.651 zobrazení | 146 odpovědí
Patrův zdar, chci si kupovat jemnej mušák a k tomu nějakje pěknej navijáček.Koukám se na to po netu a zaujal mě prut od Firmy Green stream 853 2(je na www.hobby-g.cz),a jako navijáček jsem k tomu vybral SHIMANO ULTEGRA FLY – 34,www.colmic.cz ,rozmýšlím se jestli spíš nemám koupit tu dvojku,co tam je,chytám na docela maly potoku kde je malo místa.. Prosím poradte mi a kdo toto nádobíčko má by mi mohl napsat svoje hodnocení,pokud by byl tak hodný:) Samozřejmě,že než to koupim tak si to pojedu „omakat“,ale rád bych věděl názor ostatních…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 22. ledna 2007 v 15:32 ® iceman reakce na …
-
Zase to s tou skladností nepřeháněj :o). Mám trojku pětidíl a nemůžu si jí vynachválit. Už kůli skladnosti upřednostňuji vícedílné pruty. Co se týče otázky tak osobně považuji dvojku prut za extrém a zvlášť na malý zarostlý potok či říčku bych si jí nikdy nevzal. Používání slabých vlasců v kombinaci s proutky AFTMA blížící se k nule vede pouze k tomu, že pokud zapřáhnu slušnější rybu tak se vlastní zdolávání neúměrně protahuje a rybu zbytečně vyčerpávám. To je můj pohled na věc. Ultegra je už starej reel, Biocraft je fakt lepší volba, nebo pak nějakýho mazlíka, třeba od Snowbee. Průměr cívky tu hraje poměrně malou roli, kolik budeš házet lajnou? 10m? :o)
reagovat - Pondělí 22. ledna 2007 v 15:23 @ ??? reakce na …
-
Brčál: copak je to za hůlky, mohu-li se zeptat?
reagovat - Pondělí 22. ledna 2007 v 15:23 ® Shrek
-
hele,asi to sem nepatří,ale v Ostrově nad Ohří říkal kolega,že prodávaj teleskopickej mušák.Taky řešení,co se transportu týče
reagovat - Pondělí 22. ledna 2007 v 15:20 @ ??? reakce na …
-
a copak to je za hůlky, mohu-li se zeptat?
reagovat - Pondělí 22. ledna 2007 ve 14:25 @ ???
-
Myslím, že 50m backingu na tuto velikost šňůry a prutu a typ vody je naprostá zbytečnost.V této délce a Aftma bych osobně volil dvoudíl, i když mé ostatní pruty jsou 4 díly.Biocratf mám v ostatních velikostech a deklarované údaje podkladu sedí bohatě
reagovatu
- Pondělí 22. ledna 2007 v 10:51 ® Zauwi
-
OK,přesvědčili jste,mě že vícedílný prut je ok,a tedka ještě jakej?Chci něco mezi 2–3, dýlka 210cm, cena do 4 tisíc.....
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 22:33 ® ZN
-
BoBo: no, a je to jasné. Já ve čtverku nikam nejezdím. A o poslední větě tvého příspěvku nejde diskutovat vůbec
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 22:22 ® BoBo-Falknow
-
Zauwi, ZN: Jak psal Alivio – transport. Pravdou je, že mne velikost auta netrápí tolik jako jeho, ale občas jedeme čtyři někam dál a pak už je s dvoudílem problém. Nebo pokud vytáhnu kluky na večerní sběr pod Nechranice (cca hoďka jízdy) a máme na to jen 40 min, tak musím vyndat Coupé a pak je dvoudíl opravdu potíž
reagovatNavíc se mi to fakt líbí, složené jsou ty pruty takové titěrné, technicky dokonalé
)
- Neděle 21. ledna 2007 ve 22:04 ® Firetiger
-
Frederick Halford roku 1913 doporučoval trojdíl proti dvojdílu, protože se líp vejde do kupé do vlaku. Připomínám, že pro akci bambusáku mají spojky větši vliv jak pro grafit. Za sebe mám trojku prut sedmistopý dvojdíl a 8'8" čtyřdíl; dvojdíl této velikosti do fabky narvu v pohodě.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 21:59 ® brčal
-
No já mám Peugeot 107 a proto jsem koupil ty čínské hlůky 5 díl a jsem nad míru a v poho se to tam vleze v 2 bych měl problém
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 21:39 ® Shrek reakce na …
-
ZN: já mám třeba s Corsou problém co se dvoudílu týče.Ono do toho malýho bombona nacpat dvoje broďáky,dva košíky apod. neni prča.Proto to vidim když jedeme s BoBem na ryby,já tam dvoudíla skládám na milimetry,BoBo čtyřdíl umístí uplně v pohodě.Ono i při dopravě autem člověk musí dávat pozor.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 21:18 ® ZN
-
Alivio: ptám se, protože mám např. XP-čko pětku dvojdíl i čtyřdíl. Není mezi něma nějaký podstatný rozdíl. Ovšem, rači chytám s dvojdílem. Vozím sebou oba dva, při dopravě autem nehraje transportní rozdíl žádnou roli. Naopak, skládání prutu i možnost povolení ve spojce je výhodnější u dvojdílu. Pokud budu kupovat další pruty, vůbec se nebudu ohlížet na to, či je to dvoj či čtyř díl. Je to jedno.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 20:15 ® Zauwi
-
hmm to je ovšem zajímavé
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 20:10 ® Shrek reakce na …
-
jak říkám,nejsem o tom přesvědčenej.Blank musí být stavěnej tak aby to tu akci zachovalo.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 20:01 ® Zauwi
-
to alivio: a nemá to vliv negativní na akci prutu?
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 20:00 ® Shrek reakce na …
-
jednoduché : transportní podmínky.S trojdílem máš lepší manipulaci.Dříve jsem byl zastáncem dvoudílů,ale dnes o tom již nejsem přesvědčen.Právě díky Rudovi a BoBovi,kdy má člověk možnost pozorovat vícedílné pruty v akci.Takže až půjdu do nového mušáku,taky jdu do troj(čtyř) dílu.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 19:12 ® Zauwi
-
to lubka:rozdil v hmotnosti tech navijaku je 10g,a rozdil ceny je cca 1000,a kapacitu tam pisou stejnou..hlavně by mě zajímalo jestli se tam vejde celá trojka snura+ cca 50m backingu..
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 19:10 ® Zauwi
-
To Bobo: taky by mě zajímalo proč?
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 17:09 @ lubka
-
na menší toky mám Green stream 762 2díl. Je to spíše trojka, na tyto vody super.Nejdříve bych pořídil prut a k němu naviják- kvůli vyvážení.Ta ultegra není špatná ale dost těžká a poměrně malý průměr cívky. Já ho budu osazovat biocraftem 3/4.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 17:03 ® ZN
-
BoBo: můžu se zeptat proč?
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 v 17:00 ® Vichrzhor
-
Zauwi: Já mám Snowbee Zr2 9ft 4/5. Nejsem teda žádnej supermuškař, ale zatím maximální spokojenost. K tomu Tica Veteran S206. Fakt je, že tuhle výbavu jsem si pořizoval spíš na střední řeku než na potok…
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 14:00 ® xycht reakce na …
-
Taky jsem na něj koukal
reagovatMoc pěknej proutek…uvažuju o něm
- Neděle 21. ledna 2007 ve 13:44 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Zauwi: Míň než tři díly bych ani nechtěl.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 13:23 ® Zauwi
-
Ještě jsem objevil proutek Snowbee Zr2 7ft # 3/4, nevypadá vůbec špatně,ale nevim jestli nebude mít negativní vliv na akci prutu to,že to je třídíl..?
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 13:02 @ Pawel
-
Osobní zkušenost s tebou uváděným náčiním nemám, ale co jsem slyšel a přečetl, tak to je celkem dobrá volba. Spíš ti sdělím vlastní názor (možná je to jinak) na rozhodování mezi dvojkou a trojkou prutem. S dvojkou je zajistné krásné, jemné pochytání zvláště menších ryb. Ale na potocích, které jsou zpravidla zaroslé, to není to pravé. Potřebuješ chyceného pstruha rychle otočit, aby ti nezajel do kořenů nebo pod podemletý břeh, a v tom ti dvojka moc nepomůže. Takže raději kratší 3 až 4. Tebou uváděná 8´5" je na potok už dost dlouhá. No a na krátky prut to chce lehký naviják.
reagovat - Neděle 21. ledna 2007 ve 12:31 ® mdx
-
Ahoj,pruty Green stream jsou úplně v pohodě,tim nic nezkazíš,v navijáku bych problém taky neviděl,k tý dílce,myslim že dělaj jak dvojku tak trojku v 228 cm což je i na malou řeku v poho,jinak kámoš má na malý řeky nějakýho Shakespeara 210/4 AFTMAa stim nahodíš opravdu všude.
reagovat