Chytej.cz

značka Dragon necteno

19.1.2007 | troutman2 | 36.710 zobrazení | 192 odpovědí

jaké máte s touto firmou zkušenosti?já mám dragona perche jiga a maximalní spokojenost a co vy?…www.firma­dragon.pl

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 1. února 2012 v 8:52 ® jajco reakce na …
jajco

Stroft> Minimálně tě můžu srovnat,tak nejásej!:-P

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 23:51 ® jarad

Jinak u nás v rodině TD celkem drží ani 3– letý prcek ho zatím nezlomil.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19654.jpg
Úterý 31. ledna 2012 ve 23:44 ® jarad

Destinku jsem koupil na pstruhovku,ale když to porovnám z mojím TD 1–7g s chvějivkou se kterou mlátím větve sem tam, tak začínám o využití Destinky na potoce vážně pochybovat. Ještě že u nás teče i veletok, který upravuje povodí:-D .

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 22:19 ® Stroft
Stroft

Už jste prohráli:-(( tedy vedu3:0

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 21:56 ® jajco reakce na …
jajco

jarad> Připojuji se do soutěže ať je sranda,mám doma tři draky,tak mám snad slušnou šanci.:-(

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 21:47 ® osprey
osprey

jarad> Zlomit ji můžeš – je to trošku vyhoněný prut. I já s tím počítám.

Ale podívej na Scanixe – má ji ve 270 cm a mydlí to na ni fest včetně štiky 108 cm. Já ji mám zatím rok a dobrý. Největší ryba duhák 56 cm.

Navíc – jdi si sehnat dobrý lehký prut s Fuji komponenty za tu cenu. Moc jich není.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 21:40 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Mělo tam být nejsu :-D

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 21:35 ® jarad

Při okukování Destinky 240m 2–14g u Dragona jsem potkal Míru a samo sebou mi jí vřele doporučil :-) . Pak jsme ještě pohovořili na různá témata a každý šel vlastní cestou. Destinku jsem si byl ještě minimálně třikrát osahat než jsem jí nakonec koupil. Vůbec jsem nepochyboval o ní,ale spíše o těch dvou tisícovkách :-) . Cestou jsem Míru zahlédl a byl jsem se mu pochlubit s tím že si jí odnáším domů a on mě vyzval k soutěži o to kdo z nás jí zlomíme dříve :-D ,když ty dragoni stojí za starou belu. Vyznavačů této značky je celkem dost, tak tedy doufám že nebudeme s Mírou soutěžit jen my dva.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 21:22 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Ne, to si opravdu jistý nejsem.

Fakt je, že u multíkového prutu na velké ryby by asi byla dvoupatková očka lepší. Já jsem uvažoval spíš z hlediska toho vyvážení.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 21:14 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Nejsi si jistý jestli to na multíkový prut bude ideální :-((

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 19:43 ® bowman reakce na …

osprey> Jj je to tak.Navíc při velmi vysoké zátěži přestane pracovat špička.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 19:21 ® osprey reakce na …
osprey

bowman> Určitě. To není můj výmysl. Dělá se to, má to svou logiku a jen se divím, že se to nedělá častěji. Ten prut to nejen zlehčí (navíc na tom důležitém konci), ale i zlevní (jednopatkové očko je levnější a odpadne nějaké vyvazování).

A při zatížení ta koncová očka nejsou namáhána tolik, aby nemohla být jednopatková (podotýkám, že u normálních vláčáků do 100 g).

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 19:15 ® bowman reakce na …

osprey> Ty jednopatky ve špici jsou třeba na Gamakatsu Cheetah 260/10–70gr. Ale už jsem to viděl i u jiných prutů.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 16:20 ® skwor reakce na …
skwor

Hony> Jj, přesně ten.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 15:09 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> Jo, taky se nesnažím mít moc drahé pruty.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 14:48 ® Kazan

Ona je to otázka priorit od té doby co se mi projela městská po prutech za jednadvacet hadrů, jsem si začal kupovat pruty tak do trojky. A nemám problém do nich řezat, zkracovat je či různě do nich lepit závaží, předělávat koncovky kvůli vyvážení. Samozřejmě ztrácím záruku ale pokud sebou někde fláknu na rybách a odnese to prut tak jí stejně nedostanu. Jinak také patřím do sorty lidí co když už zlomila prut tak pouze vlastní blbostí.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 14:37 ® Hony

skwor> je to tento: Velmi tenký, ale zároveň znatelně pevnější od ostatních „paraboliků“ ze série TD ? Mám jej a jsem spokojen.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 14:35 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Tady nepomůže nic, zkoušely jsme to počítat i s titanama a stejně by to pořád padalo.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 13:56 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Ano, je to o kompromisech – stačí jen dát na blank pořádná dvoupatková očka až do špice a už je to s tím vyvažováním všelijaké.

Typická je nová řada prutů Infinity-Q. Dokud jsou tam jednopatková očka, tak to jde. Ale s dvoupatkovými (vyšší gramáže)… No, doporučuju osahat. Pronášet ultimativní soudy o těchto subjektivních věcech je velmi ošidné.

Už jsem viděl i pruty, kde hodili tři jednopatky za špičku a dolů to dojeli dvoupatkovými. Nechat si stavět prut někde kolem těch 75 g, hodně bych o tomto uvažoval.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 13:49 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Tak tak, do harrika do 75g co se mi teď dělá, bych musel narvat do konce rukojeti víc než 100g aby na hubu nepadal (bude na něm multík cca 350g). Ale třeba to nějak vymyslím :-)

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 13:40 ® osprey reakce na …
osprey

SURF> Já si v prutech, co padají na hubu taky nelibuju. Ale mám i takové (výhodná koupě, malý výběr – např. castingových prutů moc není a tak.).

Vyvážení prutu je klíčová vlastnost, ale mnohdy je to i otázka řady kompromisů a tak se to vyvážení obětuje.

Vem si jen to, že v katalogu čteš údaj o hmotnosti prutu. Každý kouká, aby byl prut co nejlehčí a nikdo si neuvědomuje, že klidně 30 g může být vyvažovací tělísko (typicky třeba Kev Pike od Sportexu – ale ten ho potřebuje jako sůl).

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 12:55 ® džigit reakce na …

SURF> no jo,ale jak jsem psav.Vysoký břeh se převisy Ti moc šancí na krátký prut nedává.Takže s padajícím musíš počítat…

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 12:48 ® Fugas

Nemáte někdo zkušenost s tímhle navijákem? http://www.rsp-fishing.cz/…5-1130-1135i Asi to bude zase jen klon něčeho, ale vypadá celkem fajn.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 12:38 ® SURF

džigit> Měl jsem pruty s „dlouhou“ rukojetí a stejně padaly na hubu. Na ty zarostlé místa, bych si chtěl taky sehnat kratší prut, s krátkou rukojetí. Pokud možno vyvážený, aby se dal používat tak i tak. Podle podmínek.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 12:06 ® džigit

nechci se přít,ale někdy je prut padající na hubu výhodou,lépe řečeno prut s krátkou rukojetí.Jsou místa,kde hážeš spodem,neb břeh a převisy z větví nic jiného nedovolí a nnevím,jak bych se tam motal s půlmetrovou rukojetí.A na to mám právě ten GS Boxer

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 11:27 ® SURF

osprey> Taky jsem měl pruty, které padaly na hubu. Strašný. Jsou pryč. Za dvě hoďky jsem měl vyřízený zápěstí.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 11:17 ® SURF

osprey> Jsem zpět.

Jak vidím, tak nejen já řeším váhu prutů a navijáků. Asi to nebude taková blbost.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:48 ® osprey reakce na …
osprey

MATE BOBAN> Taky z té kosy zatraceně bolí záda. Jsem z dědiny, ale mám městskou robotu:-))

A taky jsem zkažený z plavačky. Víš jak padá na hubu matchový prut nebo boloňka? :-))

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:44 ® Špráchys

MATE BOBAN> byl jsem s ním na roudnici a házeli jsme od 9 ráno do 5 do večera v kuse… nic co by se nedalo vydržet… až na tu zimu…

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:35 ® MATE BOBAN

osprey> toš ty si jinoch z dediny, my mestské padavky bojujeme s každým gramom :-D

reagovat