Chytej.cz

Chytání ryb v letním období 24 hodin denně necteno

12.1.2007 | Radous | 16.478 zobrazení | 110 odpovědí

V poslední době se hodně hovoří o době lovu v letním období povolit lov 24 denně .Já s tím souhlasím, jelikož je spousta rybářů , kteří v letním období nedodržujou dobu lovu .Ani se nedivím,protože když jede rybář na ryby s úmyslem chytit životní rybu tak se musí vysedět.Myslím, že spousta rybářů je naštavnych , když končí doba denního lovu musí své náčiní vytahnout z vody.Tak at se někdo nad tím zamyslí .ten kdo bude brát (pytlačit)ryby tak je mu jedno kdy a nekouká na dobu lovu.a takových je mezi náma dost.mám s tím zkušenosti jelikož jsem členem RS.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Úterý 22. prosince 2009 v 9:28 ® džigit reakce na …

hraji> bylo by krásné,kdyby to tak fungovalo :-/ Někdy bohužel nejde vše,jak má,to Ti je snad jasné.Co bychom MY rybáři měli povinností na splění a neděláme… Hlavní je se k tomu aspoň přiblížit a nebýt lhostejný k tomu co se děje a nemělo by se dít :-)

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 v 8:53 ® hraji
hraji

RS je ze zákona povinná řešit všechna porušení zákona, je jedno, zda se jedná o kapraře, který porušuje zákon a vyhlášku a nebo se jedná o pytláka. Pokud RS úmyslně přehlíží přestupky, pak se dopouští zneužití pravomoci veřejného činitele z nedbalosti a riskuje vlastní postih.

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 v 8:25 ® džigit

drobcek> tu zimní bych bral,pohoda v klidu přírody-pokud však není vše zamrzlé/to by se zase brblalo/.Ten letní termín bych asi ponechal i když :-))

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 v 7:04 ® drobcek reakce na …

pipa> Máš pravdu. Vláčime až do 31.1. a začíname vláčiť na rozdiel od iných mimopstruhových vôd už 15.4. Je to tak od tohto roku no jarnú prívlač som si neužil nakoľko bol Dunaj celý čas vyliaty. No uvidíme v budúcom roku :-) Nočná rybačka je fakt fantastická (hlavne keď ťa preberú vlny od nejakej ukrajinskej lodi)

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 ve 22:37 ® Holajz2 reakce na …

Tož zajímavé…chápu to tak, že pokud MO pošle návrh MRS (příp. ÚS), ten by se měl snažit prosadit výjimku ze zákona a na vybraném revíru možný lov nonstop…?!

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 ve 20:54 ® džigit reakce na …

Mám mezi kamarády dost rybářů policajtů,víš jak by si pošmákli? Už teď to byl problém to pytláctví prokázat a hlavně dovést k řádnému odsouzení,co bude příští rok… Už je tu k tomu fórum

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 ve 20:44 ®  reakce na …

džigit> Přesně to si myslím, že chodit moc nebudou :-) A už vidím ty auta s otevřenými kufry zaparkovaná u vody a dávající znamení klaksonem ostatním, když se objeví mužík s odznáčkem. Mimochodem přesně tenhle výjev jsem viděl při procházce se psem u vody asi 4 dny po vysazení nových rybek do plzeňských řek. Ostuda.

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 ve 20:40 ® džigit reakce na …

Už vidím,jak se jim po změně zákona bude chtít chodit.Policajti už se taky určitě „těší“

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 ve 20:16 ® Kazan reakce na …

Márten> Spíš by měla v noci chodit a začít masírovat taky pytláky, než nahánět kapraře který je tam rozložený se spoustou krámu a je tak snadnou kořistí pro RS.

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 v 19:58 ® 

A byla by vůbec rybářská stráž ochotna chodit na kontroly v noci? Pod nočním hávem totiž není ledacos vidět a těch přestupků by bylo v noci rozhodně více než za dne.

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 v 17:52 ® džigit

Za určitých podmínek jsem PRO! Není nic horšího,když začnou brát před půlnocí a ty musíš sbalit…Přes léto určitě

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 v 10:13 ® lukyno123456

tak muzu jen souhlasit.u nas se chyta pres leto 24 h denne a je to super.udelas si pristresek a muzes zustat cely vykend na rybach a pres noc chytat sumce candaty cokoli.jen musi rybari zachovat prirodu cistou coz plno takzvanych rybaru nedodrzuje a musime to po nich uklizet

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 v 8:47 ® kakr reakce na …

Holajz2> Zkus se kouknout na http://forum.mrsbrno.cz/viewtopic.php?… Doporučuji příspěvek Petr Koch 2 listopadu 8:56 hod.

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 v 1:11 ® pipa reakce na …
pipa

drobcek> vytam mate sami vyhody!!! i vlačku mate do konce ledna ne. jestli se teda nepletu? U vody a kor přes noc je nadhera..

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 23:55 ® drobcek

Ja lovím 90% na Dunaji a my tento problém už neriešime… Lovíme 24 hodín a to po celý rok. Napr. zimná mieňovačka je super aj napr.po 20hod. Podľa môjho názoru ruch po celý deň aj noc z časti vytlačil pytliakov loviacich sieťami na našom úseku Dunaja (aj keď určizte nie úplne). Všetko je ale o rybároch a ich správaní sa. O RS (česť výnimkám) radšej pomlčím......

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 23:27 ® Holajz2

kakr> Samotný ČRS samozřejmě nezmění vyhlášku MZe, ale představoval bych si od svazu nějakou iniciativu v tomto směru… spike-cz> Vím, pár výjimek existuje, zpravidla větší vodní plochy.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 ve 13:59 ® spike-cz
spike-cz

Co se týče Prahy,byl pokud vím zrovna v Praze a na Orlíku v létě 24h-lov povolen. Tam s tím asi výraznější problémy nebyly. Ale opravte mne jestli se pletu.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 v 9:18 ® kakr reakce na …

Holajz2> Fakt se domníváš, že zkostnatělé vedení má kompetence změnit doby lovu stanovené vyhláškou Mze??

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 v 1:23 ® Holajz2

…konkrétně by musela být upravena prováděcí vyhláška č. 197/2004 Sb. (k zákonu č. 99/2004 o rybářství), kde jsou stanoveny denní doby lovu.

reagovat
Neděle 20. prosince 2009 v 0:54 ® Holajz2

Jsem PRO lov nonstop v létě. Je vidět – co rybář, to jiný názor. Pravda je, že „českej člověk“ nemá praktický žádný morální zábrany a ve vodě by tak nemuselo nic být. Ale máme rybážskou stráž, může být upravena legislativa… Co se týče upravování břehů, ohně, bordelu kolem vody, atd. – to už se děje teď, a zase je to o těch několika blbcích bez slušného chování. Sami víte, že řada rybářů (hlavně boilisařů, nic proti nim) už teď chytá nonstop a doufají, že porybnýho ukecají, že ryby neberou, ale jen chtějí chytnout velkou rybu… Taky bych chtěl chytat nonstop, hlavně v létě – dravce, ale s našim vedením v Praze je to téměř beznadějné. Dokud to zkostnatělé vedení nevymře, nic se nezmění… :-(( Aktuální argument proč nejde zavést lov nonstop je ten, že by Parlament musel schválit změnu zákona o rybářství…

reagovat
Sobota 19. prosince 2009 v 18:10 ® Robur
Robur

přestaňte diskriminovat zimu, jsem pro lov 24 hodin i v zimě, respektive celoročně

reagovat
Sobota 19. prosince 2009 v 17:40 ® kraui
kraui

souhlasím z 24 hodinovím chytáním v létě ale chce to zvýšit rybářskou stráž!!jinak asi fakt uz ryby nebudou:)

reagovat
Čtvrtek 17. prosince 2009 v 19:55 ® MILHAUSKACHNA
MILHAUSKACHNA

Já souhlasím z 24 hodinovím chytáním v létě bylo by to super

reagovat
Pondělí 14. prosince 2009 v 0:26 ® 

K tomu iba toľko,na Slovensku sa uskutočnilo niekoľko celoplošných nočných kontrol na revíroch rady,rybárskej stráže,v súčinnosti polície SR a výsledkom bolo spústa zadržaných povoleniek,mnoho rybárov čakalo na vytriezvenie a spísanie protokolu na staniciach polície a ono to fakt zafungovalo…Z roz­právania rybárov,ktorý sa previnili a boli predvolaní na doriešenie u nás v organizácii,bol vcelku šok,byť prebudený a ešte v alkoholovom opojení čumieť na kukláčov so statnými psami a vysvetľovať rybárskej stráži,prečo som porušil to a to:)

reagovat
Neděle 13. prosince 2009 ve 22:49 ® timbab
timbab

Zdravim u nas na labi 24hodinovku nemáme a přesto tady jsou vykopaný schůdky k labi,ožralý rybaři a chytani pres půlnoc.Rybářskou stráž není videt jak je rok dlouhej. A kdyz na někoho zavoláte v noci porybnyho tak řekne at spíte a nerušite slušny lidi.A policie ma prej svejch problemů dost a od problemů u vody mame RS.takže jestli 24hodinovej lov ano či ne tak to vyjde nastejno.

reagovat
Neděle 13. prosince 2009 v 19:34 ® Piranha reakce na …
Piranha

spike-cz> ona nekdy RS umi bejt taky dobytek.Pokud ale jedna tak jak ma, rad jim ukazu papiry ve dve rano a pokecam.I to kafe jim klidne udelam.Ale nemam rad tipy, kteri ti v noci skocej za zada a zařve:píry.To bych se nejradeji votocil a napalil mu ji kok… kdo by cekal ze zadu vybafnuti ve 2 rano.Ale to se stalo jen jednou, jinak byla RS celkem rozumna dycky.

reagovat
Neděle 13. prosince 2009 v 19:06 ® spike-cz
spike-cz

Zdravím kačera CePa též.. Nejen s ohníčkama, ale ve všem je to asi otázka míry a chování. Když oheň, tak bezpečně (já třeba ,když už, tak spálím dos naplaveniny, ale nekácím stromy), když chytání přes noc, tak RS musí dělat kontroly i v noci. Druhá stránka mince je, že u mne jednou vyjeli lodí na břeh jako zásahovka a „přejeli“ mi vezírek i s rybou. Ale to by bylo do jiné diskuse…

reagovat
Sobota 12. prosince 2009 v 10:59 ® tucnak11
tucnak11

Jak nočni lov tak nočni kontroly jinač sme bez ryb.Abral bym take nočni lov je to krasa ten klid,no pokut nepřyjedou vanočni rybařy a se vožerou a začnou řvat a hadat se to je hruza, v nocy to je slyšet na 10 kilaku.

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 v 9:45 ® Piranha
Piranha

CeP> nebud hnidopich, to cislo bylo schvalne tak velky, protoze opravdu je to u nas na labi problem.Soudil jsem dle mnozstvi bordelařících rybaru a rybaru co byli v pohode.Tech co bylo v pohode bylo malo.A na takovem labi jsem vodaka nevidel, pokud neberes za vodaja šífaře nebo hausbotaře.Je pravda ze tam delaj bordel i cyklisti, ale jeste jsem nevidel, aby cyklista sjel z cykloztezky a udelal si ohen a nechal tam pytel z konzervama v lepsim pripade, nebo v ohnisti. Ty schudky vykopany jsem videl uz 2×.Malym vojenskym rejcem udelanej sestup k vode na podebrani ryby a chozeni k vezirku. A myslis si ze by si bvrali s sebou na try. ctyry dny vozejk dreva?Omyl kamo, proste to olamany je prace rybaru.

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 v 9:06 ® džigit

Luban> to je přesne ono!V ČR se to povětšinou řeší tak,že se hodí všichni do jednoho pytle.Ze strany"zákona" pohoda/nač se trápit zvýšenýma kontrolama a zvětšenýma sankcema/ ze strany rybářů nevím,ale z vlastní zkušenosti vím,že trpí „TI“slušní a poctiví. :-/

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...