Chytej.cz

Jak ulovit tlouště kolem 50? Poraďte, prosim. necteno

23.9.2004 | Holajz2 | 7.723 zobrazení | 45 odpovědí

Četl jsem o třešních (něčem červeném), kobilkách, plandavkách a woblerech, atd. Co je tedy nejlepší na trofejního tloutě? Prosím o radu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Sobota 25. září 2004 ve 12:27 ® mirmen

Největšího mám 62 cm na woblerka, cca 2,5–3 cm dlouhého, tuším, že zelenostříbřitý. Při vláčce na okouny, na tlouště jsem nepomýšlel. Druhého mám při chytání úhořů na rousnici na položenou, opět jsem na tlouště nešel. A třetího 60 cm na bílé červy při chytání nástražních rybek. Když jsem šel na kleňata cíleně, tak jen do 50ti cm, ojediněle něco přes 50 cm. Při chytání na třešni považuju za důležité vnadit SE STOPKOU . Tlouš't si zvykne, že z třešně něco čouhá a bere důvěřivěji. Jinak dobrý je sýr , sýrové těsto, kostka chleba, chomáč hnojáků, rousnice, mrtvá včela ( nesmí se), kdysi dávno chroust. Vynikající nástrahou ( při třepačce nebo povrchové splavávané) je luční koník.

reagovat
Pátek 24. září 2004 v 19:26 ® Tomash
Tomash

Tloušti i jelci jsou naprosto nevypočitetelní. Letos o prázdninách jsme s bratrem ulovili během dopoledne 21 tloušťů a všechny na třešeň, kterou jsme nastražili na trojháčky – bez olůvka, bez splávku. Na trojhák jen samotnou třešeň,švihnout do proudu a zkoušet – nechat třešeň volně splavat a po cca 20 sekundách pomalu došponovat vlasec a … je tam! Nebo není… Největší 3 měli 49cm, 51cm a 53 cm. Hodně štěstí…

reagovat
Pátek 24. září 2004 ve 14:17 ® Prizrak

BigMike: Tohles psal o lovu tloušťů na třešně: Jednou na podzim na celou švestku tloušť 59 cm! A tady píšeš, že měl 58 cm. Já vím je to o 1 cm, ALE mně jde o princi.

reagovat
Pátek 24. září 2004 ve 13:58 ® Prizrak

jo a na třešně jsem měl nejvíc úspěchů, když jsem je nechal klesnout na ke dnu a nechat splavávat

reagovat
Pátek 24. září 2004 v 11:28 ® xycht

Jen podotknul,že jsem nekrmil. a nejvíc důležité je vědět, že se tam trofejní exempláře vyskytují. Chce to průzkum terénu

reagovat
Pátek 24. září 2004 v 11:27 ® xycht

Mám několik tloušťů 40–55cm a všechny v těch největších vedrech v proudu na plavanou, kdy jsem nechal nástrahu VOLNĚ bez brždění unášet proudet. Nástraha větší rousnice nebo větší kousek rohlíku.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 ve 21:10 ® jiris
jiris

pupak – nebo začít mouchařit s mudllerem

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 ve 21:08 ® pupak

pred 30 lety jeste kdyz se to smelo tak jsme chytali velky tlouste a parmy na mrtvy vranky. To byly jizdy . . . Bohuzel je vranka hajena tak ti nezbejva asi nic jinyho nez touto dobou to zkouset na svestku nebo drubezi strivko.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 ve 20:49 ® jiris
jiris

Když už sem se tak u doktora rozepsal, tak já před týdnem chyt 49 na 3 cm černýho twistera, na třešně, blumy nedám dopustit. Nej něco cca 45, u nás moc velcí jelčáci nejsou. Na třešně je už, ale pozdě řek bych. Tak vyzkoušej blumy. Já osobně jsem měl úspěchy i bez předchozí zakrmení. Tím, ale nic nepokazíš. Buďto na plavačku nebo (já radši) na splavávanou bez splávku.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 v 19:36 ® BigMike

Kdysi dávno jsem je touhle dobou chytal na švestky. Půlkama jsem lehce prohodil a pokud jsem chtěl většího, nastražil jsem celou, klidně i dost velkou. Největší měl 58cm. Kor když jdeš pár dní po sobě do stejných míst, to lehké prokrmování jim jde k duhu. S jedním proutkem, vidličkou a chytet na špičku a dobře hlídat prut. Jinak na přívlač na 0,12 – 0,14 a malé voblírky či 00 a 0 rotačky. A plížit se k horkým místům jak indián. Nebo nechat splavat malý plovoucí woblírek. Taky jsem to jednou pruboval na opečený tvrdší lančmít a také brali dobře.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 v 16:20 ® Holajz2

Diky za rady chlapi, o vikendu to zkusim.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 v 16:06 ® Prizrak

Zapomněl jsem ale na to, že když chytáš na toho woblerka, tak se ti může stát (a je to celkem pravděpodobný), že na něho zaútočí tlouští dorostenec do 20 cm, který woblera spolkne až do jícnu. To ho budeš muset zabít a rozříznout mu dolní čelist, abys ho vyndal. Musím říct, že to jsem už 2× udělal a není to příjemná práce.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 v 15:44 ® Prizrak

Jde to i bez vnadění, ale výsledek ulovených ryb je menší.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 v 15:42 ® Prizrak

Myslím, že nejvíc tloučťů (hlavně velkých) se uloví právě na třešně a jiné ovoce. Sám může vřele doporučit. Jinak když nejsou třešně, tak se osvědčil wobler od Dorada 1,5cm (nevím jistě, jestli to je 1,5 cm a taky nevím jak se ten typ jmenuje)

reagovat
Čtvrtek 23. září 2004 v 15:41 ® Dědek
Dědek

Cíleně je nechytám, ale kolega si nemůľe vynachválit třeąně. Ale chce to prokrmovat aspoň tři dny a pokom na ně jít. Pokud nekecá, tak jich vytáh dost a dost velkých.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1