Chytej.cz

"Zimní krmení" necteno

8.1.2007 | ČudlařX | 5.067 zobrazení | 22 odpovědí

Jaké vlastnosti by mělo mít správné „zimní“ krmení??Myslim teďka v tuhle dobu (na menší řece).Jde mi hlavně o feeder. dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 20. ledna 2007 ve 14:53 ® ČudlařX
ČudlařX

Mirmen – 100× dík :-D

reagovat
Pátek 19. ledna 2007 ve 21:52 ® mirmen

ještě doplním, začal jsem letos zkoušet jako návazce MILO FORTRES v 0,08 mm ( cca 0,85 kg ) a i když jsem zdolal jen několik ryb, tak mne docela přesvědčil ( nej.ryba zatím jen cejn asi 42–43 cm).

reagovat
Pátek 19. ledna 2007 ve 21:50 ® mirmen

Čudlař, osvědčily se mi návazce colmic mimetix v 0,12 / 2,05 kg. Pokud jdu do slabších, tak měním i přisekávání, stačí jen lehce zápěstím, není třeba se do záseku „opřít“. Kvalitní háčky z jemného drátku ( např. colmic nuclear, maver catana, trabucco nexus … ) zajíždějí do tlamky jako nůž do másla. Feeder gumu takřka nepoužívám, i když o ní uvažuju jako o amortizeru náporu na mnohem jemnější návazce, pod 0,8 kg nosnosti ( shimano ultegra 0,05 mm/0,45 kg, colmic xilo 0,06 mm / cca 0,65 kg).

Jako kmen mám na zimní rybařinu kvalitní monofil SUFIX PRIMO XP v 0,14 mm / 1,9 kg nosnost. Chytám většinou na řece, na vzdálenosti převážně mezi 5 – 15 metry.

Za důležité považuju , aby naviják měl velice citlivou a spolehlivou brzdu ( momentálně chytám na mitchell avocetpro ), kterou nastavuju tak, aby se lehce protočila při záseku, natož při tahu ryby.
U jemných návazců nemá smysl rybu přesvědčovat příliš rychle o tom, kdo je pánem situace.

reagovat
Pátek 19. ledna 2007 v 18:42 ® qwerty reakce na …

Čudlař: já bych nejdřív zkusil feeder gumu, ta by Ti mohla trochu pomoct

reagovat
Pátek 19. ledna 2007 ve 14:03 ® ČudlařX
ČudlařX

Mě šlo jenom o to že kdykolo na feeder dam 0,12 tak jí uťafnu…sem se chtěl zeptat jestli to neni tak hrozný zkusim tam fluocarbon :-D

reagovat
Úterý 16. ledna 2007 ve 21:23 ® Davish reakce na …
Davish

no já je sice na 0,18mm v zimě nechytám, já je chytám na kmen 0,16mm a návazec 0,12mm a s lehčím olůvkem abych je neplašil a háček dávám většinou tak 8 a berou vcelku i ti větší dobře na chleba"za kůrku". S tou 0,18mm sem to taky skoušel a šlo to taky, ale je pravda, že míň

reagovat
Úterý 16. ledna 2007 ve 21:19 ® Sander
Sander

skwor > nevykrucuj se a souhlas. Rybám to jen prospěje…

reagovat
Úterý 16. ledna 2007 ve 21:16 ® skwor
skwor

Davish: S tou 0,18mm bych nesouhlasil. Velký tloušť je dost opatrná ryba a v zimě (čistá voda) to platí dvojnásob.

reagovat
Úterý 16. ledna 2007 ve 21:11 ® Davish reakce na …
Davish

na tlouště to nevadí, i větší tloušť zabere za zimního lovu v čisté vodě i na silnější vlasec – bez problému si je zachytáš třebas na 0,18mm.

reagovat
Úterý 16. ledna 2007 ve 20:50 ® ČudlařX
ČudlařX

teď otázku trochu mimo tohle fórum : nevadí na tlouště (v tomhle období) 0,14mm návazec??Bohužel 0,12 sem už při větší rybě trhal.....mam medium a přeci je to jen silnější proutek.......dík

reagovat
Sobota 13. ledna 2007 v 10:19 ® mirmen

Čudlař, není zač.
V zimě je často výběr místa tím nejdůležitějším, co musí rybář udělat pro to, aby měl šanci na záběr a případný úlovek.

Můžeš míchat krmení jako pánbůh, ale pokud budeš lovit na místě, kde ryby nejsou a kam nepřijedou …

Při vodě okolo 0–1°C platí, že čím jemnější sestava, tím lépe. Rozpoznal jsem rozdíly v četnosti záběrů i mezi 0,08 a 0,10 mm návazcem. Ryby jsou zpomalené, nepospíchají se soustem .

Samozřejmě, že při i při zimním vzestupu teplot, hladiny vody ( či jejím přikalení) se aktivita ryby zvyšuje.

reagovat
Pátek 12. ledna 2007 ve 14:50 ® ČudlařX
ČudlařX

Mirmen>dík!!
Teď jenom vzít proutek ,trochu toho krmení a HURÁ K VODĚ!!

reagovat
Čtvrtek 11. ledna 2007 ve 21:22 ® BigMike reakce na …

Mirmen: To když čtu, už se tam vidím, bohužel v so i ne jsem v jednom letu:-) Ale jaro v rozpuku, počkám až se víc oteplí:-)

reagovat
Středa 10. ledna 2007 v 19:55 ® kubas
kubas

mirmen :vyčerpávající

reagovat
Středa 10. ledna 2007 v 17:57 ® mirmen
  1. nemělo by rybu nasytit
  2. mělo by vonět
  • opatrně se strouhankou, vypražením se snižuje její výživnost
  • jde-li, tak bez partiklu a větších částí, raději jemné částice
  • olejniny více sytí, ale přesto krmení mohou posílit , zejmena

p r a ž e n é a  pak n a j e m n o u m l e t é konopí

• vůni lze zesílit přidáním lžice soli
  • vhodná je i ovocná příchuť nebo kořeněné příchuti
  • vyrábějí se i posilovače speciálně na zimní lov, např. od v.d.Eynde aj.
  • vhodné je barvit ( hlínou nebo tmavým potravinářským barvivem)
  • krmit málo, přikrmovat jen tehdy, pokud jsou ryby staženy a sbírají , přikrmovat jen malým množstvím ( kulička velikosti pinpongového míčku)

Můžeš míchat profi směs se strouhankou a hlínou, můžeš zkoušet vlastní směsi.

Docela účinný je rozmočený chléb :

• namočit půl bochníku den předem , lze i do vody ochucené špetkou posilovače a lžicí soli
  • poté vymačkat vodu a namnout ( namixovat) na jemniou drť)
  • vnadit lze jen na tišině, protože snadno splavává s proudem
reagovat
Úterý 9. ledna 2007 v 18:00 ® ČudlařX
ČudlařX

All: dík .
A přidáváte do krmení taky živou složku??

reagovat
Úterý 9. ledna 2007 v 17:40 ® JarKoto

Já si vždycky koupim nějaký levněší zákald (Carp servis václavík – cca za 65 Kč)a do toho přidám vařený kroupy. Pak ještě mletý pražený konopí. A samozřejmě malé množství.

reagovat
Úterý 9. ledna 2007 v 17:18 ® Ratlin

tuk v chladné vodě tuhne, to je teorie, ale v praxi funguje řepka obstojně po celý rok. Konopí je taky olejnatý semeno a funguje výborně i v zimě

reagovat
Úterý 9. ledna 2007 v 16:35 ® Prichy
Prichy

nejsem nejak proti, ale proc chlapi doporucujete repku do studene vody (veci obsabujici tuk, napr vanocni cukrovi, si schovavam az na jaro)?

reagovat
Úterý 9. ledna 2007 ve 14:31 ® Ratlin

pravda, pár hrstí určitě stačí, chce to spíš tmavší krmení a moc to nepřehánět s posilovačema, do základu přidat jen trochu tý řepky, konopí a strouhanýho sýra a je to

reagovat
Úterý 9. ledna 2007 ve 14:07 ® kubas
kubas

já bych tam toho krmení určitě neházel hodně,spíš bych krmil decentně.na jaře mám dobrou zkušenost,z pla­vané,jenom zpařenou mletou řepku olejku.

reagovat
Pondělí 8. ledna 2007 ve 23:21 ® staker
staker

podívej se na tenhle odkaz, a tam najdeš spoustu odpovědí na svojí otázku www.feederklub.cz . Je to o feederu a šikovně napsané.

reagovat