Vyhledávání
"Zimní krmení"
8.1.2007 | ČudlařX | 5.067 zobrazení | 22 odpovědí
Jaké vlastnosti by mělo mít správné „zimní“ krmení??Myslim teďka v tuhle dobu (na menší řece).Jde mi hlavně o feeder. dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 20. ledna 2007 ve 14:53 ® ČudlařX
-
Mirmen – 100× dík
reagovat - Pátek 19. ledna 2007 ve 21:52 ® mirmen
-
ještě doplním, začal jsem letos zkoušet jako návazce MILO FORTRES v 0,08 mm ( cca 0,85 kg ) a i když jsem zdolal jen několik ryb, tak mne docela přesvědčil ( nej.ryba zatím jen cejn asi 42–43 cm).
reagovat - Pátek 19. ledna 2007 ve 21:50 ® mirmen
-
Čudlař, osvědčily se mi návazce colmic mimetix v 0,12 / 2,05 kg. Pokud jdu do slabších, tak měním i přisekávání, stačí jen lehce zápěstím, není třeba se do záseku „opřít“. Kvalitní háčky z jemného drátku ( např. colmic nuclear, maver catana, trabucco nexus … ) zajíždějí do tlamky jako nůž do másla. Feeder gumu takřka nepoužívám, i když o ní uvažuju jako o amortizeru náporu na mnohem jemnější návazce, pod 0,8 kg nosnosti ( shimano ultegra 0,05 mm/0,45 kg, colmic xilo 0,06 mm / cca 0,65 kg).
Jako kmen mám na zimní rybařinu kvalitní monofil SUFIX PRIMO XP v 0,14 mm / 1,9 kg nosnost. Chytám většinou na řece, na vzdálenosti převážně mezi 5 – 15 metry.
Za důležité považuju , aby naviják měl velice citlivou a spolehlivou brzdu ( momentálně chytám na mitchell avocetpro ), kterou nastavuju tak, aby se lehce protočila při záseku, natož při tahu ryby.
reagovat
U jemných návazců nemá smysl rybu přesvědčovat příliš rychle o tom, kdo je pánem situace. - Pátek 19. ledna 2007 v 18:42 ® qwerty reakce na …
-
Čudlař: já bych nejdřív zkusil feeder gumu, ta by Ti mohla trochu pomoct
reagovat - Pátek 19. ledna 2007 ve 14:03 ® ČudlařX
-
Mě šlo jenom o to že kdykolo na feeder dam 0,12 tak jí uťafnu…sem se chtěl zeptat jestli to neni tak hrozný zkusim tam fluocarbon
reagovat - Úterý 16. ledna 2007 ve 21:23 ® Davish reakce na …
-
no já je sice na 0,18mm v zimě nechytám, já je chytám na kmen 0,16mm a návazec 0,12mm a s lehčím olůvkem abych je neplašil a háček dávám většinou tak 8 a berou vcelku i ti větší dobře na chleba"za kůrku". S tou 0,18mm sem to taky skoušel a šlo to taky, ale je pravda, že míň
reagovat - Úterý 16. ledna 2007 ve 21:19 ® Sander
-
skwor > nevykrucuj se a souhlas. Rybám to jen prospěje…
reagovat - Úterý 16. ledna 2007 ve 21:16 ® skwor
-
Davish: S tou 0,18mm bych nesouhlasil. Velký tloušť je dost opatrná ryba a v zimě (čistá voda) to platí dvojnásob.
reagovat - Úterý 16. ledna 2007 ve 21:11 ® Davish reakce na …
-
na tlouště to nevadí, i větší tloušť zabere za zimního lovu v čisté vodě i na silnější vlasec – bez problému si je zachytáš třebas na 0,18mm.
reagovat - Úterý 16. ledna 2007 ve 20:50 ® ČudlařX
-
teď otázku trochu mimo tohle fórum : nevadí na tlouště (v tomhle období) 0,14mm návazec??Bohužel 0,12 sem už při větší rybě trhal.....mam medium a přeci je to jen silnější proutek.......dík
reagovat - Sobota 13. ledna 2007 v 10:19 ® mirmen
-
Čudlař, není zač.
V zimě je často výběr místa tím nejdůležitějším, co musí rybář udělat pro to, aby měl šanci na záběr a případný úlovek.Můžeš míchat krmení jako pánbůh, ale pokud budeš lovit na místě, kde ryby nejsou a kam nepřijedou …
Při vodě okolo 0–1°C platí, že čím jemnější sestava, tím lépe. Rozpoznal jsem rozdíly v četnosti záběrů i mezi 0,08 a 0,10 mm návazcem. Ryby jsou zpomalené, nepospíchají se soustem .
Samozřejmě, že při i při zimním vzestupu teplot, hladiny vody ( či jejím přikalení) se aktivita ryby zvyšuje.
reagovat - Pátek 12. ledna 2007 ve 14:50 ® ČudlařX
-
Mirmen>dík!!
reagovat
Teď jenom vzít proutek ,trochu toho krmení a HURÁ K VODĚ!! - Čtvrtek 11. ledna 2007 ve 21:22 ® BigMike reakce na …
-
Mirmen: To když čtu, už se tam vidím, bohužel v so i ne jsem v jednom letu
reagovatAle jaro v rozpuku, počkám až se víc oteplí
- Středa 10. ledna 2007 v 19:55 ® kubas
-
mirmen :vyčerpávající
reagovat - Středa 10. ledna 2007 v 17:57 ® mirmen
-
- nemělo by rybu nasytit
- mělo by vonět
- opatrně se strouhankou, vypražením se snižuje její výživnost
- jde-li, tak bez partiklu a větších částí, raději jemné částice
- olejniny více sytí, ale přesto krmení mohou posílit , zejmena
p r a ž e n é a pak n a j e m n o u m l e t é konopí
- vůni lze zesílit přidáním lžice soli
- vhodná je i ovocná příchuť nebo kořeněné příchuti
- vyrábějí se i posilovače speciálně na zimní lov, např. od v.d.Eynde aj.
- vhodné je barvit ( hlínou nebo tmavým potravinářským barvivem)
- krmit málo, přikrmovat jen tehdy, pokud jsou ryby staženy a sbírají , přikrmovat jen malým množstvím ( kulička velikosti pinpongového míčku)
Můžeš míchat profi směs se strouhankou a hlínou, můžeš zkoušet vlastní směsi.
Docela účinný je rozmočený chléb :
- namočit půl bochníku den předem , lze i do vody ochucené špetkou posilovače a lžicí soli
- poté vymačkat vodu a namnout ( namixovat) na jemniou drť)
- vnadit lze jen na tišině, protože snadno splavává s proudem
- Úterý 9. ledna 2007 v 18:00 ® ČudlařX
-
All: dík .
reagovat
A přidáváte do krmení taky živou složku?? - Úterý 9. ledna 2007 v 17:40 ® JarKoto
-
Já si vždycky koupim nějaký levněší zákald (Carp servis václavík – cca za 65 Kč)a do toho přidám vařený kroupy. Pak ještě mletý pražený konopí. A samozřejmě malé množství.
reagovat - Úterý 9. ledna 2007 v 17:18 ® Ratlin
-
tuk v chladné vodě tuhne, to je teorie, ale v praxi funguje řepka obstojně po celý rok. Konopí je taky olejnatý semeno a funguje výborně i v zimě
reagovat - Úterý 9. ledna 2007 v 16:35 ® Prichy
-
nejsem nejak proti, ale proc chlapi doporucujete repku do studene vody (veci obsabujici tuk, napr vanocni cukrovi, si schovavam az na jaro)?
reagovat - Úterý 9. ledna 2007 ve 14:31 ® Ratlin
-
pravda, pár hrstí určitě stačí, chce to spíš tmavší krmení a moc to nepřehánět s posilovačema, do základu přidat jen trochu tý řepky, konopí a strouhanýho sýra a je to
reagovat - Úterý 9. ledna 2007 ve 14:07 ® kubas
-
já bych tam toho krmení určitě neházel hodně,spíš bych krmil decentně.na jaře mám dobrou zkušenost,z plavané,jenom zpařenou mletou řepku olejku.
reagovat - Pondělí 8. ledna 2007 ve 23:21 ® staker
-
podívej se na tenhle odkaz, a tam najdeš spoustu odpovědí na svojí otázku www.feederklub.cz . Je to o feederu a šikovně napsané.
reagovat