Vyhledávání
Motání silonu na cívku
5.1.2007 | okoun 1 | 5.716 zobrazení | 11 odpovědí
Jak motáte silon na cívku?-Ručně navijákem(Silon břibržďujete rukou)a nebo v rybářství-přes motorek?Stalose vám protáčení silíonu na cívce?Jak tomu před cházet?Uvažuji nad výrobou strojku(na natočení silonu).Vaše rady.....
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 6. ledna 2007 ve 20:42 ® Robur
-
tak hážu perličku, kdysi jsem doma měli samovýrobu – navíječ na použité cívky silony, bylo tu udělátko s takové míchačky na bramb. kaši s dvěma metličkami, kličou a jakýmsi převodem
reagovat - Sobota 6. ledna 2007 v 19:55 ® efendi
-
Dám cívku s vlascem do hrnce, pak vlasec vedu tak, že na něho hodím poštářek /ten to utahuje/, seřídím brzdu tak, aby se utahoval vlasec na cívku navijáku jak potřebuji a přes polovytažený prut navíjím. Dělám to již několik let a jsem spokojený.
reagovat - Sobota 6. ledna 2007 v 0:58 ® svaca
-
vemu tuzku na ni dam spulku imitace primacknu nohama na podlahu(ne na koberec nevedome sem ho propalil jak se to rychle otacelo)a prs prut navijim a nebo nejlepsi mit toho otroka
reagovat - Sobota 6. ledna 2007 v 0:08 ® dudu
-
Teď to čtu znovu- zpátky na stromy. Ne jako Cudla. Mám naviják na prutu, silon prvním očkem do kyblu s vodou, otrok ho brzdí.
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 ve 23:52 ® dudu
-
Tak jako Cudla s tím, že ho ve vodě nechám tak hodinku máčet, a na brzdění si vemu otroka. Pokud byl silon namotaný na cíku mimo naviják, za nic to nestálo.
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 ve 21:35 ® Cudla
-
Dávám cívku s vlascem do kýble s vodou,cívka tolik necestuje vlasec je vlhký a nekroutí se,zbytek navijení probíhá normálně brzdím vasec při navijení prsty
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 ve 21:30 ® Hora
-
Kdysi jsem viděl nějaký návod na zhotovení přípravku,který se zasunul do spojky prvního dílu prutu,cívka tam byla nasunuta na čepu a zajištěno maticí.Nikdy jsem si ho ale neudělal.Já si cívky(ku) nasunu na kulatinu kterou dám mezi palce u nohy(viz foto)protáhnu vlasec 1 očkem,udělám smyčku,navléknu na cívku,aby se mi utahovala,do pravé ruky si vezmu hadru napuštěnou roztokem jaru a navíjím a navíjím.
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 v 16:33 ® okoun 1 reakce na …
-
Já to dělám taky přes prut a očko.To jak to dělá Sander je zajimavé!
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 v 16:23 ® Sander
-
Klasika, doma ručně, stačí mi první část mačky či jíného prutu. Jenže to je jen polovina práce. Co nejdříve s tím zajdu k řece a celý vlasec pustím po proudu. Poté pod mírným tlakem namotám (navijákem samozřejmně). Vlasec je vlhký a 100% vykroucený.
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 v 16:20 ® regulus
-
Prakticky stejně a stejný zkušenosti jako judas.d, když si to necháš namotat v obchodě, tak na 95% to musíš stejně přemotávat, páč je to zařezaný. Na namotávací motorek se vy*er, je to k ničemu, silon máš namotanej rukou za chvilku. Já hodím naviják na prut a motám to přes poslední očko. Na cívky mám hřídel na ložisku, ložisko upnu do svěráku a cívky přitáhnu křídlovou matkou. Už několik let si chcu udělat něco, co by to přibrzďovalo, abych to nemusel přidržovat prstama, ale vždycky lenost zvítězí. -:)))
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 v 15:41 ® judas.d
-
já to motám doma za přidržování cívky jelikož jsem došel k závěru že to co ty namotají v obchodě je kolikrát na vyhození nekvalitní vlasec
reagovat