Chytej.cz

Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA? necteno

4.1.2007 | HaD | 6.467 zobrazení | 38 odpovědí

Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:

1. Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
  2. Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.

Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:17 ® koy

stejne si to kazdej vylozi po svym,takze at je to tam vyslovne povoleno nebo zakazano,tak nekde te za to budou jebat a jinde treba ne

reagovat
Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:15 ® HaD reakce na …
HaD

regulus: jak je to v MRS nevím, to jsem abych úpravdu řekl nestudoval. To co popisuju je v ČRS

reagovat
Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:09 ® koy

B

reagovat
Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:06 ® Milky
Milky

Zákaz lovu z loděk je imlicitní a musí být výslovně povolen v revíru, nebo jeho části. O zavážení, zanášení a paplavávání a … tam není ani slovo, což je vlastně nezakázáno, čímž je to povoleno. Ve s podstatě si můžeš bójku zavést, ale nesmíš rybu z lodi zdolávat. Rybičku ti musí dovézt někdo jiný, protože v případě, že si uvážeš bójku a s prutem se vracíš na břeh, je to lov z lodě. Když je to levou, je to jako od cizího :o)

reagovat
Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:03 ® regulus
regulus

HaD – v nových (letošních) BPVRP platných od 1.1.2007 pro MRS se v bodě IX. píše: „Na revírech MRS je zavážení nástrah zakázáno, vyjma těch revírů, kde je v popisu revíru vysloveně uvedeno ‚Zavážení nástrah povoleno‘. Tam kde není zavážení nástrah povoleno, je dopravení nástrahy do místa lovu pouze nahozením rybářským prutem“ Vzhledem k tomu, že jsou revíry, kde je lov ryb z loďky povolen a výše zmíněná věta o zavážení nástrah se tam nevyskytuje, tak mě to připadá jako „u nás v Kocourkově“, protože z loďky chytat můžu, ale nástrahu loďkou zavézt nemůšu, no comment.
Z tohoto důvodu alespoň na revírech MRS tebou uvedený bod 2. neplatí.

reagovat
Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 20:52 ® koy

Je to PASKVIL

reagovat
Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 20:47 ® koy

Vypada to tak,jelikoz opravdu vypustili bod 4 v paragrafu 13,at to lustim jak chci vychazi mi z toho tve reseni:musi to byt v popisu reviru vyslovne zakazano nebo jinak smysluplne prezentovano,což vždy není,takže se uvidi až v prubehu roku

reagovat
Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 20:43 ® Milky
Milky

HaDe, právě si pročítám „inovovaný“ NEřád a zjišťuju, že mezi imbecilitou a naschválem je opravdu velmi křehká hranice :o(

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1