Vyhledávání
Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA?
4.1.2007 | HaD | 6.467 zobrazení | 38 odpovědí
Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:
- Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
- Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.
Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:17 ® koy
-
stejne si to kazdej vylozi po svym,takze at je to tam vyslovne povoleno nebo zakazano,tak nekde te za to budou jebat a jinde treba ne
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:15 ® HaD reakce na …
-
regulus: jak je to v MRS nevím, to jsem abych úpravdu řekl nestudoval. To co popisuju je v ČRS
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:09 ® koy
-
B
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:06 ® Milky
-
Zákaz lovu z loděk je imlicitní a musí být výslovně povolen v revíru, nebo jeho části. O zavážení, zanášení a paplavávání a … tam není ani slovo, což je vlastně nezakázáno, čímž je to povoleno. Ve s podstatě si můžeš bójku zavést, ale nesmíš rybu z lodi zdolávat. Rybičku ti musí dovézt někdo jiný, protože v případě, že si uvážeš bójku a s prutem se vracíš na břeh, je to lov z lodě. Když je to levou, je to jako od cizího :o)
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:03 ® regulus
-
HaD – v nových (letošních) BPVRP platných od 1.1.2007 pro MRS se v bodě IX. píše: „Na revírech MRS je zavážení nástrah zakázáno, vyjma těch revírů, kde je v popisu revíru vysloveně uvedeno ‚Zavážení nástrah povoleno‘. Tam kde není zavážení nástrah povoleno, je dopravení nástrahy do místa lovu pouze nahozením rybářským prutem“ Vzhledem k tomu, že jsou revíry, kde je lov ryb z loďky povolen a výše zmíněná věta o zavážení nástrah se tam nevyskytuje, tak mě to připadá jako „u nás v Kocourkově“, protože z loďky chytat můžu, ale nástrahu loďkou zavézt nemůšu, no comment.
reagovat
Z tohoto důvodu alespoň na revírech MRS tebou uvedený bod 2. neplatí. - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 20:52 ® koy
-
Je to PASKVIL
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 20:47 ® koy
-
Vypada to tak,jelikoz opravdu vypustili bod 4 v paragrafu 13,at to lustim jak chci vychazi mi z toho tve reseni:musi to byt v popisu reviru vyslovne zakazano nebo jinak smysluplne prezentovano,což vždy není,takže se uvidi až v prubehu roku
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 20:43 ® Milky
-
HaDe, právě si pročítám „inovovaný“ NEřád a zjišťuju, že mezi imbecilitou a naschválem je opravdu velmi křehká hranice :o(
reagovat