Vyhledávání
Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA?
4.1.2007 | HaD | 6.465 zobrazení | 38 odpovědí
Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:
- Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
- Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.
Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 8. ledna 2007 v 10:58 ® Mathas
-
Tak jsem dostal odpoved od Uzemniho svazu severoceskeho UnL Dobrý den, zákaz zavážení nástrah a návnad byl obecně zrušen, především z důvodu obtížné vymahatelnosti. Bylo možné využít řadu způsobů jak zákaz obejít. Rybářská stráž Vás proto sankcionovat za uvedenou činnost nebude, nebo by alespoň neměla (případně lze argumentovat i touto odpovědí).
reagovat - Sobota 6. ledna 2007 v 11:18 ® HaD reakce na …
-
Axamith: ta informace o zákazu zavážení na L3 a L4 je všude vč. internetu, takže „žádnej guláš“.
reagovat - Sobota 6. ledna 2007 v 11:16 ® HaD reakce na …
-
Myslím Milky, že to trochu přeháníš. Karel toho dělá dost a snaží se a to že se v první chvíli spletl – v tom nevidím žádný problém. V tu chvíli nevynášel žádné soudy, žádné pokuty, žádná nevratná poškozující rozhodnutí, takže ta paralela s pokutou podle prvorep. zákona je nesmysl. Trochu si ulít, tak to kua uznej a neměj poslední slovo! A ulítnout může každej, na tom není nic špatnýho, když to dokáže vidět a uznat.
reagovat - Sobota 6. ledna 2007 v 9:53 ® Milky reakce na …
-
Karle, pěkně jsi to napsal. Takže kdybykaždý postupoval jako ty, tak policajt ti vysolí nejdříve flastr podle prvorepublikovýho zákona, pak se opraví a pojede dle stranických zákonů a pak se opraví ještě jednou. Neber to osobně, ale tenhle bordel a hlavně nepřehlednst se vleče jako nit celým tzv. Novým zákonem. Kdyby posranci udělali kvalitní zákon, kdyby Svazáci na tom spolupracovali a nenechali se z procesu připomínkování vyštípnout, kdyby byla slušně a přehledně udělaná vyhláška, kdyby RŘ byl narovnán tak, aby chyby v zákoně eleinminoval, kdyby hospodáři na revírech specifikovali přesně, co se smí a co ne (aby nedošlo zbytečně k omylu) kdybkdyby. Na kdyby se v téhle republice vymlouvá každý, kdo má nést společenskou zodpovědnost za svoje konání. Trestní zodpovědnost je věc druhá. Společenskou zodpovědností myslím třeba to, že se dokončí přestavba silnice a značka s omezenou rychlostí se tam prostě zapomene. Jistě, že nejsi ničí mluvčí, ničí zástupce, prostě jsi v MO zástupce JEN sám sebe. Oto je to možná smutnější. Myslel jsem, že budeš hájit zájmy těch obyčejných bláznů, kteří se chodí k vodě realizovat a přitom netahaj metráky ryb do restaurací a nevyvažují povolenku tržní cenou ryb v Makru. Jednáš naprosto správně, nezbývá mi než se ti omluvit, pokud jsem se nějak dotknul cíle tvé práce, názoru, zaměření, cti. Je mi to líto, opravdu jsem nečekal, tak bouřlivou reakci. Škoda, že jsi už toto téma jednostranně uzavřel, ale je to tvoje osobní volba, nám nezbývá, než ji ctít.
reagovat - Sobota 6. ledna 2007 ve 3:11 ® Axamith
-
Pokud to na kraji „spletli“ a zavážení se povolí, jak k tomu přijdou přespolní rybáři, kterí na daný revír přijedou s informací z RŘ o zákazu zavážení a potom zavážku uvidí u ostatních. Ti budou mít v hlavě pěkný guláš. Co je psáno v řádu, to by mělo být svaté. U nás se před pár lety posouvala hranice P revíru a byla jinak vyznačena v soupisu k územním povolenkám a jinak k celosvazovým. Taky s toho byla docela mela u vody. Za nemalé peníze, které svaz dostává o nás, platících členů by jsme měli dostávat kvalitní informace a dobře odvedenou práci.
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 ve 23:23 ® HaD reakce na …
-
Lerak: na těhle revírech mě to už taky moc nezajímá, ale teď nejde o zavážení, ale o to, zda to byl naschvál, nebo omyl na kraji. Ať tak, nebo tak, je to docela hustý.
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 ve 23:16 ® Lerak reakce na …
-
HaD:jsem pro… zkusíme získat info z různých stran a pak to zkonzultujeme. Samotného by mě to zajímalo – ač, jak jsem uvedl o něco níže, mě zavážení vůbec nezajímá. Spíše postoje a fundovanost našich činovníků …
reagovat) Dám vědět !
- Pátek 5. ledna 2007 ve 23:10 ® HaD reakce na …
-
Lerak: s co si o tom myslíš? Myslíš, že to skutečně „zkonili“ na kraji, nebo mi naše MO kecá… nezeptáme se na kraji, co že to tam vlastně přišlo za dopis a kdo může za případné „zkonění“?
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 ve 23:04 ® Lerak reakce na …
-
Milky: pokud tím Karlem myslíš mě, tak si dovolím reagovat – nic ve zlým, nic v dobrým ! V každém příspěvku jsem reagoval jinak, ale k věci, a dobíral jsem se pravdy. Bylo to na základě předchozího telefonátu HaDa, kdy jsem mu slíbil, že se na to podívám.A ve svých příspěvcích jsem popisoval zdroje informací (byť někdy nesprávných nebo již zastaralých)tak, jak jsem je narychlo získával – ale to myslím ke každé otevřené diskusi patří. Již ve 3. mém příspěvku bylo vše uvedené na pravou míru – také to bylo dáno tím, že se rybolovem se zavážením nástrah nezabývám a nechal jsem se proto poučit fundovanějšími a předal nově nabité informace i ostatním.Myslím, že se nakonec vše vysvětlilo, i když z Tvého pohledu to zřejmě vypadá na dezorientaci z mé strany. Možná zpočátku byla, ale vše jsem vysvětlil o pár řádků výše…Jedno však nechápu – pasoval jsi mě za jakéhosi Vašeho zástupce…Zástupce koho ? Nikdo mě nepověřil nikde tlumočit své názory prostřednictvím mé osoby. Pokud někde ventiluji své představy (byť třeba na schůzi MO) nikdo mi k tomu nedává mandát a tudíž hovořím sám za sebe.Pokud má někdo názor jiný, nechť ho tam přednese též ! I Ty máš tu možnost a zodpověz sám sobě, zda ji využíváš…Já nejsem tiskový mluvčí jakékoliv skupiny a taktéž nemám patent na neomylnost. Pokud někde pochybím, sám si nesu odpovědnost a sám si řeším následky. Ale trochu mi vadí, že v tomto případě mě označuješ za jakéhosi zástupce, který by snad měl mít absolutně ve všem jasno a de facto jsem Tě svými předešlými příspěvky zklamal…?! Dál nevím, co bych k tomu dodal! Tož howgh !!!
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 ve 22:07 ® Grand2
-
® Mathas: dej vědět co ti odpověděli jestli odpovědej. Já se jich ptal přes mail na závody a zatím se mi neozvali.
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 ve 21:43 ® Milky reakce na …
-
Třeba je ne Kraji tříleté dítě a to si lehce splete zákaz s povolením a hovínku taky třeba říká papu. Jó Svazáci, to jsou lidi na pravém místě!
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 v 18:41 ® HaD reakce na …
-
robur: to já se na schůzi naopak těším…to si nenechám ujít
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 v 17:23 ® Robur
-
jo jo, Ježíšek má přehled o tom kdo zlobil, a tak to zařídil
reagovat, mně naopak přišlo 600 z Kajmana… Niméně ti Davide přeji, aby to letos byla tvoje poslední srážka s blbcem. Blbcem nemyslím ani sebe ani Ježíška… trošku mně to ubírá elán na tu schůzi viz. Fórum… Brno 2
- Pátek 5. ledna 2007 v 16:43 ® HaD reakce na …
-
Tak mi dnes volal náš předseda a celé to vysvětlil tak, že podali na kraj písemně žádost o povolení zavážení na Lužnici 3 a 4 a to že je tam zákaz, je tím, že se na kraji asi spletli. No to si připadám fakt jako ve snu. splést si povolení se zákazem – chtěl bych vědět, kdo je za tohle zodpovědný, protože takovej omyl by snad nedokázalo splodit ani tříleté dítě. Jinak je všeobecně pro rok 2007 povoleno zavážení na všech revírek ČRS, pokud není výslovně zakázáno jako u nás.
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 v 16:28 ® Milky reakce na …
-
Nepodcenit. Se koukni na Karla – v každém příspěvku píše něco jiného – to je nás zástupce
reagovat - Pátek 5. ledna 2007 v 6:24 ® Axamith reakce na …
-
HAD : Obdobná situace je i v „moji“ MO. Dovolíš si kritizovat, navrhovat či debatovat a dostaneš za uši. Pánové nahoře si pletou pravoc s mocí.
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:57 ® HaD reakce na …
-
Lerak: Takže mám pravdu a to co naše MO udělala je svinstvo a just proti mě osobně, že jsem si dovolil vystoupit, něco kritizovat a ještě něco chtít. Tak to sem se teda pěkně nas..l, byť už na L3 a L4 téměř sumce nechytám, takže je mě ta zavážka zcela u prd..e.
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:56 ® BigMike reakce na …
-
Tak a máte to, Táboráci!!! Co jste si zvolili, to vám teď pěkně sele do gatí,což? Chce to přípravu na další volební schůzi a nepodcenit jí, nepodcenit!!!
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:47 ® Mathas
-
Ja jsem dens psal na uzemni svaz severocesky usti nad labem. Tak zejtra by sem mel dostat odpoved. Tak uvidime. Jestlije to povoleny tak je to uplne uper to je druhejsilvestr. jdu se vozrat. cau
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:45 ® Lerak
-
Tak, a teď jsem absolvoval konzultaci s vedoucím RS při JčÚS Tomášem Keprem, který mi sdělil : BP pro rok 2007 naprosto vypustily oddíl III o zavážení nástrah (o kterém jsem psal v 1. příspěvku – BP ČRS / 2004) čímž dospěly k následujícímu řešení – co není zakázáno, je povoleno. Tím tedy je zavážení nástrah a návnad v JčÚS pro rok 2007 na revírech povoleno, pokud to není uživatelem některého revíru výslovně zakázáno. Tudíž MO Tábor to na Lužnici 3 a 4 vysloveně zakázala......................
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:42 ® BigMike reakce na …
-
Teď volal Lerak, musím do toho také vstoupit! Vycházím z toho, že BP jsou opravdu „rukověť“ (Ruda jistě čte!!!)normálního rybáře, tudíž co si tam přečte, mělo by platit! Jestli je to v zákoně a jiných hovězinách jinak, bude se asi řešit u soudu:)), ale pro mne jako RS je to zkrátka tak, že u nás na Lužnici 6 si mohou zavážet klidně i vodní miny! Co na to Policie je už jiná věc
reagovatTo jest stanovisko skromného člena RS jedné nejmenované jihčeské MO!
- Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:37 ® regulus reakce na …
-
Tady máš ČRS www.rybsvaz.cz
reagovat
a tady MRS www.mrsbrno.cz - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:36 ® HaD reakce na …
-
lerak: to je právě ono! to že to tam dříve bylo vím, ale nyní ani vidu ani slechu
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:30 ® HaD reakce na …
-
lerak: dej prosím odkaz na BP, kde to je…já to prostě nenašel
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:28 ® Lerak
-
HaD:níže uvedený příspěvek jsem napsal po shlédnutí oněch BP z r.2004, které jsem popadnul ze šuplíku do ruky. Nyní jsem ještě pátral v legislativě na svazáckém webu, ale tento dokument už tam vůbec není prezentován, natož jako závazné nařízení. Z toho jsem tak trochu jelen…
reagovat) Teď by bylo zajímavé oslovit RS z okolních MO, zda je na jejich revírech zavážení povoleno
). Docela slušnej šurvajs a maglajs !!!
- Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 22:12 ® Lerak
-
HaD: teď jsem se k tomu dostal…Kromě zak99/2004 Sb vydali naši „svazáci“ taktéž tzv. „Bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech ČRS“, kde je v doplňku paragrafu 13 odstavec 9 zákona č.99/2004 Sb. bod III, který se zabývá zavážením nástrah. Zde se praví : „Zavážení nástrah a návnad je zakázáno.Povolit je může uživatel rybářského revíru.Přitom není rozhodující, jaké se používá plavidlo, nebo zaváží-li se nástraha a návnada plaváním.“ Toliko doslovná citace BP pro všechny revíry ČRS.Pokud to tedy BP pro lov v rámci JčÚS pro rok 2007 nijak nemění, platí podle mě stávající BP pro revíry ČRS z r. 2004.Z toho bych vyvodil i to, že zavážení nástrah a návnad pokud není výslovně někde povoleno – je zakázáno. V tomto kontextu mi připadají věty o zákazu zavážení na LUŽ 3 a 4 v tomto roce v BP naprosto zbytečné. Připadá mi to spíše jako kiš kiš !!! výsměch ze strany MO Tábor rybářům, kteří žádali na členské schůzi v r. 2005 o povolení zavážení na těchto revírech…
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:28 ® HaD
-
Teď jde ještě o to, co je vlastně lov z plavidla?! Zavážení není podle mě lov, a stoprocentně ne, když zaváží někdo jinej. Tzn. že pro zavážení nemusí být vůbec lov z loděk (plavidel) povolen. Tak to bude mazec
reagovat)
- Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:26 ® HaD reakce na …
-
regulus: to je dobře, opoměnl jsem zdůraznit, že se v tuto chvíli rozebírá český kocourkov.
jinak u nás to tak taky tuším bývalo, že se za lov z loďky nepovažuje zdoláváni, lov z loďky navalené na břeh apod. Jenže teď je toho v RŘ a dalších dokumentech o loďkách a plavidlech pramálo… Záměr či něčí chyba???
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:23 ® regulus
-
HaD – proto to sem za čerstva píšu, když to napíšu za tejden, ztratí se souvislost.
Je to ale k pobavení.
reagovat - Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:21 ® regulus
-
MILKY – neber to jako oponenturu, ale vzhledem tomu, že jsou jaksi jiné předpisy v ČRS a MRS, je část toho co jsi napsal nepravdivá. Píšu to tady proto, aby se nějakej mladej pták, co si to nepřečte na JM nespálil.
PLATÍ PRO MRS
Citace z bodu VI., podbodu 8. : „… Za lov z loďky se nepovažuje lov z loďky, která je navalena na přirozený břeh a zdolávání ryby z loďky.“
Co k tomu dodat -:)))))))))
reagovat