Chytej.cz

diery v korkovej rukoväti necteno

28.12.2006 | oxandrolon | 7.821 zobrazení | 40 odpovědí

Zdravím, z korkovej rukoväte mi vypadla výplň, ktorá „maskovala“ nekvalitu korku, bola to zrejme korková drť s nejakým pojivom, nevie mi prosím niekto poradiť, aké pojivo sa používa ? Vopred dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 1. ledna 2007 v 11:19 ® 

Souhlasím jednoznačně s BigMikem…lakovat korkovou rukojeť je stejné jako zabalit rohožku u dveří do igelitu…NESMYSL. To si můžu koupit prut s rukojetí z umělé hmoty a výsledek je stejný. Korek je ušlechtilá surovina a výrobci rozhodně v tomto případě na zákazníky nes…, nýbrž jim nabízí komfort, který zatím ničím neumí nahradit. ZaplaťPámbu.

reagovat
Neděle 31. prosince 2006 ve 22:29 ® BigMike

Mno, po nalakování je asi korek v pohodě:), ale nevím jestli pak má ty vlastnosti, pro které ho na rukojetě dávají:-)) )Když nic jiného, je příjemný do ruky:-))

reagovat
Neděle 31. prosince 2006 ve 21:54 ® aspius reakce na …
aspius

kura11:Lakovanie korkovej rukoväťe prúta praktizujem už niekoľko slušných rokov dozadu a napriek existujúcim rôznym názorom na jeho význam sa mne konkrétne toto osvedčilo. Používam na to bezfarebný, lesklý, prestrekový lak-spray.

reagovat
Neděle 31. prosince 2006 ve 20:54 ® Prutos reakce na …
Prutos

PerC: Přesně tak, není co dodat. :-D

reagovat
Neděle 31. prosince 2006 ve 20:12 ® PetrC reakce na …

kura11: vždy jsem to věděl, ne tušil, ale věděl. Ti hajzlové výrobci na nás pěkně prdí a korek ne a ne nalakovat. Kdy jim konečně dojde, že řádně nalakovaný korek se pěkně leskne a je lehce omyvatelný. A vůbec, co je mi do přírodního korku a jeho báječných vlastností, příště si koupím prut s omotávkou z gumokůže, nebo s mechovou nádherou.

oxandrolon: s tímto problémem zkušenosti naštěstí nemám, ale zkusil bych vydrolená místa vyplnit vhodným tmelem, který ti zcela jistě doporučí tvůj nejbližší obchodník s tmely.

reagovat
Neděle 31. prosince 2006 v 18:14 @ ???

Skušenosti s tvym problémem nemam, ale myslim že by to šlo vyřešit tak, že vezmwš korkovou zátku, ňákym spůsobem jí nadrtíš, nastrouhat nabo nasekat, pak jí smícháš s lepidlem – Herkulesem, to je na dřevo optimální a uděláš z toho kaši kterou zaplníš tu díru. Ta kaše bude vypadat blbě, protože to lepildo je bílý, ale až to uschne tak zprůhlední. Pak to zabrosit jemnym smirkovym papírem, možná vodnim, ten je nejjemnější. A nakonec by nemuselo být od věci nalakovat to, jak píše kura11, kterému tímto děkuji za tip, určitě vyzkouším!

reagovat
Neděle 31. prosince 2006 v 18:12 ® Kubajs
Kubajs

mě se to bohužel stalo taky

reagovat
Neděle 31. prosince 2006 v 18:04 ® kura11
kura11

No ja nemam s tym ziadny problem hned po kupe nalakujem korok lodnym lakom a a potom je krok perfekne cisty, chraneny pred vodou, blatom… nic z neho neodpadava a je to asi ta naj ochrana a aj palicky vyzeraju vzdy ako nove… preto ma zaujima ci aj vy si lakujete korkove rukovete lakom…

reagovat
Sobota 30. prosince 2006 v 10:46 ® rarach

BM: To za co se drží pruty je odjakživa rukojeť. Rukověť je kniha-průvodce, ta by šla uříznout jistě také, ale co potom s ní dál, to nevím.

reagovat
Pátek 29. prosince 2006 ve 22:09 ® BigMike

Asi bych vyřízl kus rukověti aby se dal nalepit či vlepit jiný korek a zahladil bych to dle origoše!

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1