Chytej.cz

jidlo na štědrý večer necteno

25.12.2006 | Zcuter | 5.340 zobrazení | 25 odpovědí

tak by me zajimalo co jste dobreho meli na Vanocni veceri dobreho..a zda redeji uprednostnujete rybu nebo neco jineho…napr: rizek steak..atd..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 28. prosince 2007 v 1:56 ® rgb23
rgb23

Kapří polévku a  kapří řízek s bramborovým salátem ( i ten se dá dochutit tak, aby k rybě ladil). Podotýkám, že kapr mi chutná, ale ze zvyku, tradice a „úctě k Vánoční rybě“ ho jím pouze a jen na štědrovečerní večeři… Má to své kouzlo, těšit se na onu chuť a požitek celý rok :-)

reagovat
Čtvrtek 27. prosince 2007 v 19:15 ® breca reakce na …

Toulovec – z těchto důvodů jsem už před dvěma lety nechal žlučníček v nemocnici… ):o)) Zlobil zrovna na Vánoce!!

reagovat
Čtvrtek 27. prosince 2007 v 18:57 ® Mary reakce na …
Mary

Toulovec: Taktéž dělám brambůrkovou kašičku, již léta, jelikož rodinka salát moc nechce, nechávám ho na chlebíčky. Druhý den je domácí kachnička s nádivkou pod kůžičkou. A na Nový rok, domácí králíček.

a ty pupáku: nech Ivoška v klidu!!. Nebuď drzí na vánoce, JO?

reagovat
Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:28 ® Salmo
Salmo

klasika kapří řízek a bramborový salát :-)

reagovat
Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:10 ® vetrak
vetrak

polívku ze žraloka a vepřový řízek s opečeným bramborem

reagovat
Středa 27. prosince 2006 ve 22:04 ® HaD
HaD

…řízek z prasátka, letos filé z tresky a bramb. salát, kterej dělám každej rok už 14 let. Nejlepší je ale 25.12. 2006. Předloni jsem si zavedl tradici a upeču si sám kachnu, k tomu červený zelíčko, knedlíček…letos jsem při vaření vychrupnul flašku medoviny…parád­ní DEN!

reagovat
Středa 27. prosince 2006 ve 21:50 ® Davish
Davish

rybí polévku(vývar z kapří hlavy + mlíčí a kousky masa), druhé jídlo: tradičně kapří řízek s bramborovým salátem.

reagovat
Středa 27. prosince 2006 v 19:52 ® dzandys
dzandys

Tak abych se taky přidal:hrachová polívčička se smaženou houstičkou,potom smažený kapřík jen tak – následuje kuřecí řízeček s bramborovým salátem(vlastní výroba).K pití,jako aperitiv Cinzano ExtraDry a potom Selection Chardonay 2004-k jídlu. Po rozbalení dárků cumlám *******Metaxu,kte­rou mi každoročně Ježíšek neopomene přinést spolu s pěknou knížkou,k jejíž četbě je toto pití ideální. Málem bych zapomněl: naprosto souhlasím s Toulovcem – kombinace smažená ryba a bramborový salát je i pro moje chuťové buňky příliš náročná .....

reagovat
Středa 27. prosince 2006 v 9:42 ® pupak reakce na …

toulovec – tobe pomuze jen velkej bic a malej dvur . . .

reagovat
Středa 27. prosince 2006 v 9:28 ® toulovec reakce na …
toulovec

nenadýmá, jen mám chuťové buňky na správném místě a vím že bramborový salát je chuťově natolik odlišný od ryby, že se k ní jako příloha prostě nehodí. 1– Jak může studená, slaná kyselá příloha ladit se smaženou rybou???? To prostě chuťově nejde k sobě 2– v bramborové kaši lépe rozeznáš jemné kůstky a nehrozí nějaká nehoda 3– br. kašička je mnohem lepší a stravitelnější přílohou pro období obžerství jako jsou vánoce, takže alespoň maličko pomůžeme tomu žlučníku

a smajlík

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 22:31 ® splavek reakce na …

To je výživa ducha a měla být odeslána trochu jinam,ale vloudila se trochu chybička.Jsem ješte tak trochu internetovej blondýn.

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 21:54 ® BigMike reakce na …

Tě nadýmá, Ivošku?

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 21:39 ® toulovec
toulovec

kapří řízek, ale jelikož bramborový salát je přílohou totálně nevhodnou ke smažené rybě, volím brambůrkovou kašičku s másílkem. Nesnažte se mi prosím říkat že salát je vhodný k rybě – já vím své :o)) :o))

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 20:29 ® breca reakce na …

Splávek – jako večeře to ale asi není moc výživný, co?

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 20:26 ® splavek

Toho co poslouchám je hodně:Jarek Nohavica,Karel Plíhal,Robert Křesťan,Sestry Steinovy,Radů­za,Zuzana Navarová,Pink Floyd,Jetrho TUll,Black Sabath,Deep Purple,AC-DC,Divokej Bill,Daniel Landa,Tři setry…je toho hodně.Jěště mám rád Country,zrovna teď poslouchám skvělej bluegras z radia Folk.A taky mám rád važnou muziku.No je toho opravdu hodně.

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 20:20 ® BigMike reakce na …

K večeři candát, tmavý chléb a tak lehce k tomu uďobávám bramb.salát. + plzničku.

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 20:11 ® splavek

Klasika kapří řízek,bramborový salát.Jako aperitiv myslivec.K rybě bylo chardone a jako degistativ slivovice,na lepší travení.

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 13:51 ® okoun 1
okoun 1

Jak se to vezme?!Do večeře toho sním hodně:-) Prasátko už totiž nehledám-Buček,salám,uzené atd.neustále uždibuju do večeře.Na večeři polévka-jak kdy knedlíčková(vý­var)Houbová či čočková.Druhé kapr,candát i řízek se do mě ještě vleze.Potom už jen funím a dotlačuju cukroví.

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 v 11:08 ® rybarka

lososa v troube se salatem, neni nad cerstvou rybicku!

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 3:27 ® mirmen

Podkrkonošskej kuba, bílá klobása se salátem .

Ryba na Vánoce, to ne :-)

reagovat
Úterý 26. prosince 2006 ve 3:24 ® Gagi

Klobásu a rohlíky. No moc tradiční to není, ale ptal ses :-)) .

reagovat
Pondělí 25. prosince 2006 ve 22:54 ® regulus
regulus

Familka kapra (musel sem ho zavraždit a vykuchat = 2 hodiny blbá nálada), no a já se přestal trápit lososovitejma rybama, který sice sním, ale nepochutnám si a měl jsem tři pěkný vepřový řízečky se salátkem. -:)))

reagovat
Pondělí 25. prosince 2006 ve 22:28 ® Vlackar
Vlackar

Zcuter: nejlepší je ho vyudit!!!

reagovat
Pondělí 25. prosince 2006 ve 22:06 ® Sander
Sander

Klasika. Zapíjím červeným vínem.

reagovat
Pondělí 25. prosince 2006 ve 22:03 ® Zcuter
Zcuter

my jsme doma meli sumce..byl vinikajici..bylo to poprve kdy jsem jedl sumce…a rikam ze to muzu vrele doporucit…vini­kajici…ani nejde poznat ze to je ryba..

reagovat