Chytej.cz

Dipování much necteno

22.12.2006 | modrak | 2.064 zobrazení | 7 odpovědí

Pánové, mám to od piva a ještě z třetí ruky, ale doslechl jsem se, že kdosi při nymfování a streamerování údajně dipoval mouchy a byl s tím dost úspěšný. Nemá někdo z vás o tomto tématu nějakou povědomost nebo osobní zkušenost?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 23. prosince 2006 v 1:19 ® Firetiger
Firetiger

Jsem přesvědčen, že pstruh (na rozdíl třeba od kapra) se při příjmu potravy rozhoduje ve většině případů zrakem a postranní čarou, nikoliv čichem. Rozhodně to platí na tekoucí vodě, kde se pachová stopa nemá moc jak vytvořit. Dipování bych tedy viděl jako záležitost na stojáky a jiné než salmonovité ryby. Dipovaná chlebovka bude určitě na kapříka fungovat.

reagovat
Sobota 23. prosince 2006 v 0:42 ® Rendy

Není to zas tak dávno , možná ještě letos jsem dával podobnou otázku na mrku , kdyby si koukl do archivu tak by si našel , jinak byl jsem za vyvrhela když jsem to nadhodil , u jepek a malích mrch to bude zbytečnost . U strýmrů a bobin jsem to zkoušel a zkouším z různou úspěšností . Nějaká ta pachová stopa může fungovat jako při vláčce , jde ale o to co použít aby to nezmastilo peří a strýmr pak třeba nepřestal pracovat a nebylo to spíš ku škodě , dost přípravků jsou fakt vyhozené peníze ale jako myšlenku bych to nezatracoval . Osobně si myslím že by spíš stálo za to zapracovat na způsobu vedení nástrahy , než to dohánět dipama . Byly časy kdy jsem zkoušel hodně všechno možné ,někdy se dařilo a myslel jsem si že jsem přišel na něco nového , pak ale přijdou dny kdy nefunguje nic , takže sečteno , podtrženo . Když se rybám chce berou i bez dipu a když se jim nechce smrady nepomůžou . Prosím nekamenovat , sdělil jsem jen svůj názor.

reagovat
Pátek 22. prosince 2006 ve 12:06 ® modrak reakce na …
modrak

drozďák: Polepším se. Jo na MOLu máš omluvu za toho Drozda. Předpokládám že jsi to ty.

reagovat
Pátek 22. prosince 2006 v 11:56 ® drozďák reakce na …

No vidíš – koukej se polepšit :-) Já si Rybářství kupuju a pravidelně. Vždycky se totiž dobře pobavím.

reagovat
Pátek 22. prosince 2006 v 11:53 ® modrak reakce na …
modrak

drozďák: Tak vidíš, když se tím zabývají i v Rybářství, tak to zřejmě moderní muškaření vyžaduje. :o) Já Rybářství nekupuju, no a teď jsem, díky tomu, zcela mimo mísu a unikají mi nové trendy v rozvoji rybářského sportu. :o(((

reagovat
Pátek 22. prosince 2006 v 11:43 ® drozďák

Já jsem myslel, že muškaření je o snaze zmást rybu za pomoci co nejlepší prezentace a napodobeniny umělé mušky. Že je k tomu navíc zapotřebí i smradu, to jsem se dočetl poprvé v Rybářství. No a teď i tady.

reagovat
Pátek 22. prosince 2006 v 11:04 ® Dědek
Dědek

Zkoušel jsem dipovat streamry při chytání okounů a candátů a výsledek je ten, že je to zbytečná práce a peníze.

reagovat