Chytej.cz

používáte rozpěrku do štičí tlamy? necteno

13.9.2004 | morpheus | 3.967 zobrazení | 22 odpovědí

Nevím jak se to jmenuje přesně ,ale je to taková ta pružina co se strčí štice do tlamy aby se dala odháčkovat pokud to má hloubž než za pysk. Zatím jsem to nepotřeboval ale už jsem to párkrát viděl u vody. Nepoškozuje to nějak rybu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 30. září 2004 ve 23:45 ® jaryn

vo tom to je. Spoustu věcí potřebuji jednou za čas, ale když nejsou je to problém. Nejsem velkej bijec a ryby vetšinou vylovuji rukou bez podběráku. Jednou mi spadl candát asi 60 těsně u břehu protože jsem nechal brašnu s podběrákem kus dál. Byl jsem nasranej a dneska se to už nestane.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 ve 23:45 ® jaryn

vo tom to je. Spoustu věcí potřebuji jednou za čas, ale když nejsou je to problém. Nejsem velkej bijec a ryby vetšinou vylovuji rukou bez podběráku. Jednou mi spadl candát asi 60 těsně u břehu protože jsem nechal brašnu s podběrákem kus dál. Byl jsem nasranej a dneska se to už nestane.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 ve 12:00 ® morpheus

Já to defacto ani moc nepotřebuji. Koupil jsem to spíš ze zvědavosti. Štice jsem musel rozevírat tlamu jen asi 2× nebo 3×. Většinou to má na kraji (jenom vláčím).

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 1:07 ® jaryn

morpheus neblbni, to je pro ryby a funguje to dobře. To pak nechytech na háček a nebo vůbec. Pícháš a stresuješ rybu. je to lov a patří to k tomu a myslím si, že je to šetrné.

reagovat
Úterý 28. září 2004 v 9:57 ® morpheus

Los: musím ti dát za pravdu. Nedalo mi to a koupil jsem si ji. Pánové (teď se mi nesmějte) zkoušel jsem si to dát do huby(do svý). nedá se to udržet ani boha. Kdybych to pustil úplně, tak mi to snad vyrve čelist z pantů. A tak mi leží ve skříni další kousek rybářského náčiní ,který snad nikdy nepoužiju.

reagovat
Pondělí 27. září 2004 v 9:38 ® LOS

Není to špatná věc, ale musí být rozumně použit podle velikosti štiky, menší štiky by mohly nést trvalé následky, protože pérové otvírače tlam jsou dost tvrdé a mají hodně síly.

reagovat
Úterý 21. září 2004 ve 21:34 ® jiris
jiris

Já otvírač už nepoužívám, ikdyž někdy by se hodil. Stejně si, ale myslím, že může vylámat štičkám celkem dost zoubků. Měl jsem takovej zakončenej železnýma okama. Ten bych nekupoval. Rybí zuby jsou dost křehké.

reagovat
Úterý 21. září 2004 ve 21:20 ® Padis
Padis

Dnes se mě opět hodila štika kolem 50 wobler tlamě s rozpěrkou sem ho nádherně vyndal a nepoškodil ji ani trošku.

reagovat
Neděle 19. září 2004 ve 21:33 ® Čajda

Už jsem to chtěl koupit,ale nenapsal jsem si to, takže jsem na to úspěšně zapomněl. Už asi dvakrát by se to hodilo, ale vždy jsem použil klacík. Viděl jsem to při použití a řek bych že je to pro rybu v pohodě. [ Upraveno Cajda dne 2004–09–19 v 20:34 ]

reagovat
Sobota 18. září 2004 ve 21:53 ® BigMike

Já to nenosím proto, že se mi zdá ta pružina moc silná a rozevřít tím tlamku třeba i mírovce bych se bál, že jí „vyvrátím“ panty. Nebo to snášej v pohodě?

reagovat
Sobota 18. září 2004 v 1:10 ® Dědek
Dědek

Jo, po svém včerejším zážitku jí mažu v pondělí koupit. Nebýt kamoše, tak nevím, jak bych jí ten háček dostal sám z tlamy. Vlastně dostal, ale byla by omlácená až hrůza,chuděra. Dost se na mě totiž asi naštvala

reagovat
Pátek 17. září 2004 v 19:09 ® jaryn

Mám rozpěrku už asi 12 let je to skvělý pomocník a nepoškodí žádnou rybu, ani malou. Používám to sice sporadicky na větší rybu nebo když je malá více zažraná. Není to těžký ani drahý. určitě to doporučuji. Jr to jako rezerva u auta. použije se jednou za tři roky, ale když chybí je to malér.

reagovat
Čtvrtek 16. září 2004 v 15:31 ® Prizrak

Zrovna včera jsem si vzpomněl na tu rozpěrku když jsem vytáhl kudlu a měla twister tak hluboko, že jí koukal ocásel tw. ze skřelí. Ale nevím, jestli se to dá použít na takový malý rybky…

reagovat
Čtvrtek 16. září 2004 v 15:03 ® jarv

Když je potřeba (štika sebou mrská a cvakají čelisti) tak to použiju. Nosím to při vláčce v kapse – je to lehký, skladný a oproti různým větvičkám i vždy po ruce. Rybu to nepoškozuje a je to pro ni i rychlejší a pro mě bezpečnější, než „operace“- kdy ti párkrát čelistmi přicvakne peán. Když je ryba klidná a „drží“ tak to samozřejmě nepoužiji.

reagovat
Středa 15. září 2004 ve 21:04 ® Dědek
Dědek

Takže co? Doporučit nebo zavrhnout? Připadá mi to dost hruboš, ale na druhou stranu má zase dost ostrý zuby a nechávat jí to hluboko v tlamě taky nebude to pravé ořechové.

reagovat
Středa 15. září 2004 ve 20:23 ® mirmen

Ano. Oceňuji, že povrch „kuliček“ na konci je hladký, takže se nepoškrábe a neporaní tkáně vevnitř tlamy.

reagovat
Středa 15. září 2004 v 16:45 ® Padis
Padis

Používám a nemohu si ji vynachválit pokud je háček hlouběji je rozpěrka velmi dobrá

reagovat
Středa 15. září 2004 v 16:22 ® Prizrak

ne, nepoužívám to ani to nemám…

reagovat
Úterý 14. září 2004 ve 23:45 ® Dědek
Dědek

BigMike: sakra, dobrej nápad. To mě nenapadlo,jed­noduchý a praktický. Už mě několikrát potvůrky pokousaly, ale ten otvírač mě připadá moc drsný. Podepřít tlamku?No snad jo.

reagovat
Úterý 14. září 2004 ve 23:24 ® BigMike

Někde doma to snad mám, ale nepoužívám. Vždy ulomím nějakou větvičku, klacíček tak akorát, rozepřu tlamku a po odstranění twistra peanem větvičku přelomím a je hotovo.

reagovat
Úterý 14. září 2004 v 16:22 ® doktor

Mám dva druhy. Jeden na konci s guličkou a druhý zakončený drôtom do tvaru T. Ten s T lepšie drží v papulke, ten s guličkou vždy keď sa ryba trhne vyskočí. Ale zas je slabší, menší, skladnejší tak vhodný aj na menšie ryby. Ale odkedy vláčim ešte nemusel použiť.

reagovat
Úterý 14. září 2004 v 15:55 ® HaD
HaD

rybu to určitě nepoškodí, ale nepoužívám. jsem hrózně šikovnej ne, dělám si legraci, nepoužívám to, protože to nemám, jinak bych to asi při štikách občas použil-není to špatný, i jsem to zkoušel (kámoš to měl)

reagovat