Chytej.cz

Vlasec-{imitace} základ rybolovu necteno

13.12.2006 | | 3.772 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Sebelepší prut,drahý naviják+nejlepší vybavení a dobré znalosti uzlů…řeklo by se to je Vydra!{sleng.výraz pro úspěšného rybáře,který je pořád u vody a nikdy neodchází s prázdnou}.Znám nešťastného kamaráda,který před dvěma lety splňoval vše- uvedeno výše,navíc obohacený o přízeň počasí,dobré nástrahy a návnady leč při každém zaseknutí do krásných záběrů se ozvalo …práásk,načež jsem rychle vyskočil a držel vší silou toho nešťastníka neboť hrozilo to ,čemu se říká paranormální nervová schýza a vše by naházel v sekundě do vody. Proto vlasec nikdy nepodceňuji a podělím se s Vámi o zkušenosti spojené s vlascem nebo šňůrou..Já doporučuji osvědčený vlasec Mutant např.0,28/8,6kg 300M za 155KČ,šňůru Carp Braid např.25lb/11,4kg-10M za 133KČ.Doporučíte něco i Vy ?Díky…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 17. prosince 2006 ve 20:34 ® ywan

asi tak ako mikiw, RAPTOR používam najčastejšie 0,18 – 0,20 ), málo sa dere o šutre, v porovnaní napr. s DAMYLOM, ale už som to tu kdesi písal, mením ho zhruba každý mesiac ( záleži na vychádzkach ) lebo tiež som neraz dopadol ako horeuvedený kamarát :-))

• ps: tento rok som raz navinul aj GULL ale po pol hodinke chytania som dal radšej predošlú cievku…nedopo­ručujem…
reagovat
Sobota 16. prosince 2006 ve 22:52 ® Frostty
Frostty

já preferuji značku Sufix, díky jeho kvalitě a velmi příjemné ceně:)

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 ve 21:23 ® Vichrzhor
Vichrzhor

Já důvěřuju Stroftu – od muškaření přes přívlač. Jeho pevnost je fakt úžasná! Taky jsem na velký řeky na těžší přívlač koupil vlas Awashima 0,21mm – kromě vyšší tuhosti má výraznou výhodu: nejde totiž přetrhnout :-)

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 v 19:37 ® PetrZ reakce na …

Šestnáctka Beastmaster od Shimana na vláčce mě letos těžce zklamala. Kroutila se jak prasečí ocas a praskala při špatným pohledu… Díky ní jsem přišel o dost ryb, pak jsem nasadil spomu. A nestěžuju si, alespoň nepraská :-)) )

reagovat
Pátek 15. prosince 2006 v 15:42 ® Ftmči
Ftmči

Ja pouzivam vlasec Damil a to v prumeru 0,15 a 0,18 při cenně 100Kč za 500m.V ty prodejně je trvala sleva 50%.Mohl by jste mi někdo doporučit něakou dvanactku v návinu tak 200m.DAM ji nevyrábí.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 22:35 ® Jarda carp
Jarda carp

U nás v Ústí nad Labem na Střekovském nábřeží žil největší rybář ,kterého jsem znal..nějakej p.Šolc.Měl v domě přímo u řeky Labe opravnu rybářského náčiní.Psal i povídky a jednou je to asi 10let jsem si šel k němu vyzvednout opravený prut.Pak mi p.Šolc předvedl klasický vlasec s nějakou {pogumovanou jeho technologyjí}­.Metrový vlasec se dal natáhnout až na 2metry.Údajně si věc nechal patentovat ,ale bohužel další informace nemám …je to dlouho…údajně to prodal nějaké německé firmě za 50.tis DM.Moc by mě zajímalo ,jak to tehdá bylo a jestli nějaká firma jeho vlasec vyrábí..P.Šolc už nežije a já se do míst k Labi jen těžko dostanu..

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 12:59 ® Shrek
Shrek

na vláčku Colmic Fendreel power 0,16 a 0,18,na kapra Dragon Mimicry 0,25 a 0,28.Na plavanou a feeder,nyní už zkouším i na přívlač . Trabucco T-Force,to je peckovej vlasec.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 10:14 ® Deleted

Chytám na ASSO a maximální spokojenost…

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 9:44 ® mikiw

jojo jak na co…používal jsem taky různý drahý vlasce od 0,14 do 0,25… nejlepší letošní zkušenost mam s vlascem 0,20–5kg RAPTOR napřed jsem ho používal na přívlač, pozdějc na všechno cena je víc než příznivá a hlavně se nerve o kameny a když už se hodně zedře drží i tak velmi dobře… pozdějc jsem přešel při jemný přívlači na 0,14 2,4kg stejné značky

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 8:53 ® Halibut

Dvanáctka Beastmaster od Shimano – dóooooooost dobrý.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 7:37 ® Dědek
Dědek

Vedle Stroftu poslední dobou používám ještě Jaxon a spokojenost. Měl jsem k němu ze začátku nedůvěru, ale čím víc mám na něj odchytáno, tím jsem spokojenější.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 0:15 ® regulus
regulus

Po mnohých experimentech s různými tzv. špičkovými vlasci, který v reálu stály za hovno, jsem skončil u vlasců SPOMA. Není to sice HI-FI, ale je to v dané třídě přiměřená kvalita, která mě více či méně uspokojuje.

reagovat
Středa 13. prosince 2006 ve 23:54 ® Jarda carp
Jarda carp

Nenávratně jsou pryč doby,kdy se chytalo na lískový prut s nití a ohnutým špendlíkem ,že ??

reagovat
Středa 13. prosince 2006 ve 23:37 @ 

Taky jedině Colmic.

reagovat
Středa 13. prosince 2006 ve 23:30 ® kostnak
kostnak

po mnohych experimentoch so vsemoznymi znackami som dospel tam, kde zbytok sveta uz davno predo mnou. vlasce stroft, fendreel, snura FL. ale asi tym musi clovek prejst na vlastnej kozi.

reagovat
Středa 13. prosince 2006 ve 23:15 ® dudu

Vono jak na co a s čím, že? Já nejvíc používám vlasec Colmic Fendreel 0,148mm 2,60kg a nemám problémy:-)

reagovat