Vyhledávání
Bublinaření
12.9.2004 | rarach | 6.940 zobrazení | 34 odpovědí
Vím, že zdejší osazenstvo moc nečte články, ale tento stojí za to!!! Tolik zrůdností najednou už tu dlouho nebylo, naposledy od sumíka a jeho vyznání k línům. Vše jsem napsal do komentáře ke článku – takže může začít vřava.[ Upraveno rarach dne 2004–09–12 v 22:29 ]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 11. listopadu 2011 v 10:48 @ All Armor reakce na …
-
1Mara>Pokouší se finančně poradit sám sobě.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:57 ® 1Mara reakce na …
-
Robur> Ty voe to si snad děláš srandu
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:45 ® Robur reakce na …
-
osprey> po srazu obvykle měsíc nepracuji
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:39 ® kety.vydra reakce na …
-
Robur> Kdyby to bylo 500 FB (fishbonů,ne xychtkniha),tak bych tomu i věřil (možná)
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:38 ® osprey reakce na …
-
Robur> Já? A kde bych to bral?
Kolega občas říká, že peníze sere pes, ale toho máš ty
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:33 ® Robur reakce na …
-
kety.vydra> mně Osprey vždy pošlě 500Kč za každé oživené, pak nemusím 2 hodiny pracovat
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:28 ® kety.vydra reakce na …
-
Robur> Ty se evidentně nudíš…!
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:12 @ All Armor reakce na …
-
Robur> Se zájmem jsem si přečetl starou diskusi. Proč jsi ji oživil? velice mne pobavilo Rarachovo zhrození se nad tím, že Klíma si neváže mušky sám, ale vážou mu jeb ženské, checheche. Rarach asi netuší, že ženy jsou pro tuto činnost vhodnější a jsou o hodně výkonnější, jako muži. I mušky co bývaly v obchodech za komoušů (Znak???) vázaly dámy.
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:01 ® Robur
-
http://www.chytej.cz/…ste-bublinu/
aj ten článek vám sem hodím
reagovat - Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 19:59 ® Robur
-
pro Maru a ostatní handicapované
reagovat - Sobota 18. září 2004 v 16:27 ® mirmen
-
Byl bych nerad, aby se diskuze převrátila v rarachův neprospěch. Beru jak jeho argumenty, tak ale i argumenty sedum. Je to podle mne hledání cesty a spíš by se mělo jednat o podstatu věci, ne o jednoznačné zavrhování. Rozdělil bych to na to, v čem se obě strany nedohodnou, za druhé : v čem lze najít shodu zájmů, za třetí: v čem je článek přínosný pro muškařinu jako takovou. Někdy první dojem vyvolá reakci. Jsem zastáncem názorů z písně Marka Ebena: " pospícháš-li někam – sedni si, chceš-li si na něco posvítit – zhasni si".
reagovat - Pátek 17. září 2004 ve 21:24 ® jaryn
-
pardon na zrůdnost se v...............
reagovat - Pátek 17. září 2004 ve 21:22 ® jaryn
-
tejden jsem tu nebyl a už to tady hučí. Jak napsal rarach tak vzhůru do vřavy. Diskuse je normální věc. Každý je jiný. Já když vidím některé typy aut tak si říkám kdo to může koupit. A přesto si to někdo koupí. Rarach má svůj názor a je dobře, že ho řekl. Ale napsat o článku, že to je zrůdnost svědčí o velké dávce intolerance. Sedum přece píše, že to není pravá muškařina. Rarach ty jsi měl asi nějaký zkrat. Nebo jsou muškaři takoví zakomplexovaní snobi, kteří se pohrdavě vyjadřují o ostatních rybolovných technikách?Možná je to špatný příměr, ale je to jako by vláčkaři řekli o tahání sbirolina „zvěrstvo“. /Dědek: nedělej kůžičky a napiš, jsem říčnej na další sbirolino informace. Když tě někdo setře mě to nevadí a třeba se od něho dozvím zase něco jiného/.¨ Tedy můj názor: pokec a diskuse jsou dobré. Kvůli tomu sem chodím. Nemusíme na všechno kejvat jak chorý osli. Stačí říci s tím nesouhlasím, protože. blal bla bla… Rarach piš dál, ale na zvěrstva se vyse. r
reagovat - Středa 15. září 2004 ve 21:57 ® HaD
-
mirmen: Absolutně nic proti kritice, díky ní se stále vše posouvá kupředu. Ono spíše jde o to jakým způsobem a s jakým úmyslem se kritika podá. Kritika se ovšem může podat různými způsoby, alespoň já to tak cítím -soukromě x veřejně, dobře míněně x špatně míněně, slušně x neslušně, s dobrým úmyslem x se špatným úmyslem atd. Jak chápat tuto? Toť otázka, ale odpovídat na ní nebudu. Podle mě by si jí měl zodpovědět každý sám. Já jsem si už odpověděl.
reagovat - Středa 15. září 2004 ve 20:29 ® mirmen
-
Kritika není špatná věc. Každý máme právo na názor. Dokonce někdo kdysi prohlásil " budu bránit Tvé právo na Tvůj názor a to přesto, že s Tebou nesouhlasím". I když to někdy trošku zaskřípe, stejně by mělo jít spíš o podstatu. Rybařina je životní styl a pokud se rybář chce zdokonalovat ( nejen v lovu, ale i v chování se k rybě a přírodě jako takové), tak občasné neshody mohou něco přinést. Díky rarachovi a sedum se mnozí z nás zamysleli třebas i nad technikou lovu, kterou neovládáme. A možná, že se pro muškařinu rozšíří počet vyznavačů tohoto stylu.
reagovat - Pondělí 13. září 2004 ve 20:32 ® Dědek
-
Celý den sleduju, co se děje ohledně tohoto článku. Tento web navštěvuju pravidelně až od doby, kdy to převzal DaH. Tím nechci říct, že před tím byl horší, prostě jsem tady tehdy surfoval pouze nepravidelně, ale teď je zajímavý i pro mě. Neznám „staré“ obyvatelsvo, ikdyž některá jména mají dost váhu. Rozhodně ale nemíním padnout na pr… před nikým! Ať je to muškař,bobkař,zedník nebo předseda vlády. V podstatě akorát rarach dráždí (a proč ne?), ostatní se seduma zastávají. I já se ho musím zastat, protože napsal jenom to, co sám prožil.Že tam má nějaké nepřesnosti? No a co? Copak jsme všichni absolutně dokonalí? Jak se říká: za dobrotu na žebrotu. Kolik z nás je ochotných obětovat čas a „jméno“ a něco pro tento net vymyslet a napsat?Osobně mám připravený článek o sbirolinech, ale po této ukázce nemám zrovna chuť něco poslat a s hrůzou čekat, co mi na to odpoví pracovně starší profíci. Ostatně, sraz máme za „pár“ a tam si můžeme lecos vyříkat. Doufám, že se zůčasní i stará gerda v čele s rarachem. Závěrem chci jenom říct, že si vážím lidí, kteří něco dělají i pro ostatní. sedum a ostaní DÍK
reagovat - Pondělí 13. září 2004 v 16:54 ® Comi
-
Přihlásil jsem se na tento web proto, abych mohl reagovat na tuto směšnou kritiku od nějakého borce,který si myslí,že spolknul všechnu moudrost světa. S rybařením začínám a tento článek je opravdu to, co jsem potřeboval. Na koupi drahého muškařského náčiní o které nemám ani potuchy nemám potřebné finance a i kdybych je měl, tak bych se velice rozmýšlel, koupit tyto propriety o kterých nemám ani zdání. Toto je schůdná cesta,jak se k tomuto dostat. Je napsán přesně tak,aby to pochopil právě začínající rybář jako jsem já a který do tohoto oboru ještě pořádně nevidí. Až vytáhnu svoji první rybu na mušku, potom poděkuji tomu pánovi co si říká sedum a který tak hezky píše, že mne k tomuto oboru vůbec nějakým způsobem dostal. Takových článků psaných tzv. „po lopatě“ by to chtělo více. Sedum,nenech se odradit!!!
reagovat - Pondělí 13. září 2004 v 15:34 @
-
Psal jsem, že beru rybky pouze tehdy, když je ty zvířata opravdu potřebují. V současné době jsem v poklidu, protože jsou všechny vydry již druhý měsíc pryč. Kočky a psi takovou stravu nutně nevyžadují. Záleží vždy na příchozím telefonátu,zda-li je nějaké zvíře na cestě. To se potom u mne ohřeje jen pár týdnů nebo nějaký měsíc a pak jde zpět do volné přírody. Neber to tak, že chodím na ryby se sítí a tahám je domů v pytlích. Používám hodně rybí moučku a taková živá rybka je pro ně jen takové malé zpestření v jejich nezáviděné situaci.
reagovat - Pondělí 13. září 2004 v 15:07 ® Prizrak
-
sedum: s tím pouštěním nevím, nevím. Už dříve jsi psal, že s rybami krmíš kočky, vydry atd. Takže si příště rozmysli co příště napíšeš…
reagovat - Pondělí 13. září 2004 ve 14:29 @
-
VÁŽENÍ PŘÁTELÉ! Do této doby jsem nevěděl a ani vůbec netušil, že je to něco nesportovního. Připadám si jako masař,který drancuje naše vody. Teď budu mít strach bublinu někam hodit,aby mne někdo nezastřelil !!! S bublinou jsem zkrátka začínal,protože jsem nemohl vůbec chodit a a jedině taková blbá koule mi umožňovala vyzkoušet,jaký to je hezký pocit, když skočí pstruh po mouše. Myslím,že takový pocit by si rádo vyzkoušelo mnoho lidí. Článek jsem psal ve velké rychlosti po cestě vlakem a ani nebyl čas pořádně přemýšlet o odborných souvislostech. Nebyl určen pro zkušené a větrem ošlehané rybáře. Chtěl jsem jen, aby se Ti, kteří touží po nějaké zkušenosti s mouchou, si mohli na ni alespoň šáhnout a vylovit svou první rybu na svoji první muchu. Potom věřím, že by tomu pár lidí propadlo a už by se sháněli po broďácích a šňůrách. Nepokládal jsem to za odborný článek,jen za takové malé představení této disciplíny. Lovím již 25 let. Vysedával jsem občas na rybnících,ale řeka byla mým domovem. Tam jsem lovíval povětšinou na ultralehkou přívlač a ty „podělané“ bubliny. O jemné přívlači jsem se nikdy nebavil, protože nevím co by mne v tomto směru mohlo již překvapit a na tomto webu je již tolik odborníků,že byto bylo vylití jen kapky do moře. Myslím si, že bych s ultralehkou přívlačí natřel Rarachovi zadek s docela velkým přehledem,až na to, že dle něho jsem začátečník,který neví vo co gou. Moje otázky na tomto webu směřovaly jen k woblerům na větší ryby, se kterými jsem opravdu neměl zkušenosti. I to stačilo k tomu, abych se přiřadil do fronty k neznalým a začátečníkům dle Raracha. Teď trochu vyjasnění ohledně rybářského řádu a třpytkování. V dodatku to tam stojí tak,jak jsem napsal v reakci v článku na Rarachovu kritiku. To souvětí totiž není v hlavním RŘ, ale až v jeho dodatku pro rok 2004. Mne to totiž zajímalo, tak jsem vykonal návštěvu ČMRS do Brna,kde mi pár funcionářů skutečně řeklo,že goldkopf s jakoukoliv lesklou ozdobou je považován pstrhových vodách za třpytku. Z toho jsem vycházel a do té doby jsem o tom neměl ani ponětí. Teď opravdu nevím, co si o tom myslet. Je to pravda? Ano nebo ne? Hamletovská otázka,která udělala ze mne mentálně retardovaného trotla. Ještě závěrem úplně poslední souvětí pro Raracha. Jsem sportovní rybář tělem i duší,nemám vybavení za tisíce a prvotřídních značek, ale celých 25 let co chytám,tak jedině se zamáčknutými protihroty a vše pouštím zpět !!! To je pro Raracha něco nepředstavitelného,že? Tím jsem řekl vše a již se k tomu nebudu vyjadřovat! HOWGH !!!!!!!!!!!!!!
reagovat - Pondělí 13. září 2004 ve 14:28 ® pupak
-
Milky – sorry hombre, ale to co jsi napsal je otazka spis na rudu nez na me, zkus se ho zeptat proc ten clanek nenapsal sam. A dal uz na toto tema prdim jestli si budete myslet ze muska se zlatou, str?ibrnou hlavickou je trpytka a budete muskovat s vlacakem . . .
Sedum neber to osobne, neni to proti tve osobe jen jsem psal svuj nazor na clanek co jsi spachal a docela se tesim na setkani na srazu, kdyz se lidi znaj osobne tak nejak to ostrejsi slovicko pak lip snasej
reagovat)
- Pondělí 13. září 2004 ve 14:02 ® toulovec
-
pupák: Já myslím že tady vůbec nejde o napadání raracha. Myslím že jeho činnost tady nelze ani náznakem napadnout, jeho články tady vždy patřily a budou patřit k těm nejlepším. A je to jediný stálý návštěvník ze staré gardy, který se aktivně připojuje k dění na webu. Bezpochyby má pravdu v řadě věcí. Mně spíš zamrzel způsob podání „já jsem muškař a kdo je víc“ možná se mýlím, ale já jsem alespoň měl takový pocit. Pokud se mýlím, hluboce se Ti Rudo omlouvám. Myslím že tu není člověka, který by neznal Pavlův handicap a pokud si dobře pamatuju, tak Pavel v článku píše že se jedná o „jakýsi přechodový můstek“ k muškařině, což jsem vzal na vědomí, jako muškařinu to nepovažuju, ale umožňuje to ulovit rybu na mouchu, tak proč ne. Pokud sotva polezu a budu rád že jsem vůbec ve vodě, asi mi bude jedno jak tu rybu chytím. (Pavle promiň za ty tvrdý slova, ale myslím že takhle to nějak bylo myšleno ne?).
Ona i takováto diskuse bývá velice plodná a k věci, ale musí být vedena jako kritika ne se hned vzájemně napadat a osočovat.
reagovat - Pondělí 13. září 2004 ve 13:36 ® Milky
-
pupak: Možná jsi mne špatně pochopil. Já vím, že kritika je důležitá, ale jen s ní se vyžít nedá. Když chceš mít sklizeň, musíš nejdříve zasít. Opáčně to nefunguje. Rarach je pravděpodobně odborník (to nechme posoudit jiné-berme to jako axiom), ale poslední dobou se snaží spíše rozvířit podvědomí, než nás obohatit svými zkušenostmi. V zásadě položím otázku, proč ten článek vlastně nenapsal sám! Já tu nikoho nehodlám z ničeho osočovat ani do ničeho nutit. Před dvěma týdny jsem otevřel fórum na téma, co od webu čekáš/co mu dokážeš nabídnout ..... a bylo celkem ticho po pěšině. V poslední době jsme zvyklí spíš brát, než dávat. Proto každý takový spočin v zásadě kladně hodnotím. Budeme-li totiž všichni „za bukem“ sedět a čekat, až někdo něco napíše, abychom ho za to sepsuli, tak to asi dobře nedopadne. Rozhodně nevyzývám k nějakému slitování nad bludy a přežitky, ale když něco kritizuji, měl bych to udělat aspoň tak dobře, jako ten, koho kritizuji.[ Upraveno Milky dne 2004–09–13 v 12:36 ]
reagovat - Pondělí 13. září 2004 ve 13:00 ® morpheus
-
koukám že jsem tady pár dní nebyl a sotva zkončila jedna vřava začala druhá. Musím vše pročíst abych věděl vo co gou.
reagovat - Pondělí 13. září 2004 ve 12:27 ® pupak
-
Milky& All: Napadate raracha jen proto ze projevil vlastni nazor na tento ne zrovna povedenej clanek od sedum a v podstate mu vytkl fakticke chyby. To ze posledni dobou jste rarachovi prisoudili post rebela je blbost. Jeho pripominky jsou podle me vzdy k veci a maji hlavu a patu. Treba nazor na posouzeni Goldkopfa jako trpytky je uplna blbost nebo si myslis ze tolerantnost spociva ve schovivavosti k sireni bludu. Vytykas mu ze ma stavet a ne borit postavil tady kolem 18 clanku ! A do ted maji pro lidi dle meho hodnotny obsah. Nebo si myslis ze placat se po zadech a rikat si jak jsme dobry je preference tohoto vebu?
reagovat - Pondělí 13. září 2004 v 11:52 ® Milky
-
rarach: Vidím, že ti na tomto servreu není nic pochuti a snažíš se osočit každého, nejlépe za cokoli. Tak vzhůru do mě! Každý člověk se na světě potřebuje nějak realizovat, ať v dobrém, či nikoli. Když malíř namaluje obraz, vloží do něho stejné JÁ jako libovolný vandal, který sprayem postříká novou fasádu. Tolik je různých podob toho, jak se lidská bytost potřbuje zviditelnit na tomto světě. Ty zde kritizuješ, co se dá. Nic proti, ale jednoduché je bourat, než něco nového postavit. Zkus tedy zase pro změnu něco udělat, než zničit. On už se pak najde nějaký rarach2, co ti to zkritizuje . Osobně si myslím, že nikdo sem nevkládá článek o ketrém si myslí, že je špatný. Je to všechno jen věcí osobní sebekritiky. Do jaké míry je tvoje kritika opodstatněná nechám na laskavém posouzení i ostatních. Již jednou jsem na jiném místě psal, že je třeba, abychom byli kritičtější k sobě a tolerantnější k těm druhým. Pokud si myslíš, že ti tenhle web nic nového, natož zajímavého nedává, tak máš vlastně dvě možnosti. Tou první je, že budeš svými příspěvky kritizovat jinde, nebo že si zaregistruješ, vyslíš, naplníš a budeš aktualizovat web svůj. Dej se cestou jakou chceš a k tomu ti přeji hodně tvořivé energie, abychom i my ostatní z toho měli něco pozitivního. Zachovej se, jak uznáš za vhodné a nezapomeň mě taky -vosolit-, abych z toho nevylezl suchej .
reagovat - Pondělí 13. září 2004 v 9:32 ® toulovec
-
Už asi půl hodiny přemýšlím, jestli do této diskuse reagovat, nebo ne. Několikrát jsem přečetl jak článek, tak reakce včetně tohoto rarachova „zamyšlení??“. Zamýšlel jsem se nad samotnou rybařinou, nad tím, kdo je u vody větší Bůh, kdo rybaří tou pravou „sportovní metodou“, kdo je správně oblečen, kdo vlastně má právo se nazývat rybářem. Nemyslím že jsem rybářem, protože nejsem muškařem, neobětuju tomu úplně všechno, neomezuju tím rodinu, nemám rybařinu jako životní styl, myslím že by mi nedělalo problém ze začátku si zakoupit uvázanou mušku. Myslím že by mi nějak ani nervy nedrásalo pokusit se o lov s bublinou, i když vím, že to nikdy zkoušet nebudu, ale nevadilo by mi to. Jsem vláčkař a nevadí mi, když vidím bobkaře, jak vidí zalovit dravce a začne mrskat vodu s teleskopem a rotačkou. Nechci rozdmýchat vlnu nevole, proto řeknu že jsem ani nepřemýšlel o tom, proč právě muchařina je tou pravou královskou disciplínou, proč právě mouchaři jsou těmi pravými rybáři, kteří tu jedinou možnou mouchu pokládají na vodu tím jediným možným a sportovním způsobem. Opravdu jsem o tom nepřemýšlel!!! Jsem v přírodě a u vody moc rád, rád mluvím s lidmi, rád mluvím o rybách a lovím ryby. K oběma se chci chovat slušně, pokud to oni dělají taky tak. Jsem člověk veselý a mám Vás všechny rád.
Tak a teď nevím, jestli to odeslat, nebo zrušit, abych nebyl napaden že jsem pablb.
SORRY, asi jo.
reagovat - Pondělí 13. září 2004 v 9:04 ® pupak
-
Tak jsem si precet na doporuceni raracha prislusny clanek, tak jen fakticky postreh:
- GoldHead NENI na pstruhovych a ani na mimopstruhovych vodach povazovan za trpytku v zadnem pripade! (k teto buzeraci nekdy dochazi z neznalosti ze strany RS na vodach mimopstruhovych pred 16.6.)
- Muskarska vybava nestoji o nic vic nez prut a navijak na privlac.
- Pondělí 13. září 2004 v 8:55 ® Dědek
-
Rarach : zajímavé. Můžeš prozradit, jak jsi začínal ty?
reagovat - Pondělí 13. září 2004 v 7:38 ® mirmen
-
rarach: myslím si, že komunikace na konkretní téma je velice prospěšná. Pomáhá totiž člověku, který je ochoten a schopen nad argumenty přemýšlet k tomu, aby viděl věci nejen ze svého úhlu pohledu. Popravdě řečeno, všechny informace ( v časopisech i na netu ) jsou využitelné i zneužitelné. To,co převáží, je ovšem věcí individuálních vlastností jedince, který se k nim dostane ( výchovy, zkušeností, věku , sobeckosti atd.). Platí to zřejmě o přívlači stejně jako o fídru apod. ( muškařinu samozřejmě nevyjímaje). Pokud ovšem beru rybařinu jako cestu směřující od dětských začátků ke kmetskému věku, pak musím připustit i vývoj. Na té cestě mnozí ustrnou nebo z ní sejdou, pokud se ale někdo dostane k té „čisté“ rybařině, je to zřejmě dobré. Jaké procento rybářů to bude, to posoudit nedokážu. Ale domnívám se, že každý, kdo může ( a například i v diskuzi) u rybařiny zdůraznit její krásu, napomáhá trochu tomu " vidět i v jiném úhlu pohledu".
reagovat