Vyhledávání
Soukromé revíry aneb ......
12.12.2006 | conwiq | 10.594 zobrazení | 91 odpovědí
Zajímalo by mě, jaký máte názor na rybáře chlubící se svými úlovky ze soukromých rybníků a rybníčků. Jakože např. vysadit si 50 a výše cm velké pstruhy a potom je chodit chytat, fotit se a ukazovat, jaký to jsem rybář…:) Není jednodušší vyfotit se s prutem a mateční rybou rovnou na líhních? Nechci, aby to vyznělo negativně, soukromým revírům fandím a možná to budou jednou poslední revíry, kde si budeme moci chytit pěknou rybu…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 21:03 ® ESKY
-
Ahoj, prostě mi to nedá, abych Ti neodepsal. Proč píšeš, že jsi fanda soukromáků a zároveň se divíš, že se lidi nechávají s rybami ze soukromáků fotit? Není to tak jednoduché i na soukromáku chytit dvacítku kapra, nevím jak berou pstruzi. Já dělám tak ročně 8–10 vycházek vodě, obvykle nechytím nic, tak proč bych si pak nemohl vyfotit svojí rybu i ze soukromáku. Ta ryba má stejnou hodnotu, se zeptej ostatních kolikrát na soukromácích pohořeli.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 20:52 ® pupak reakce na …
-
Firetiger – mozna ze ti ji pronajmou, nevim nejsem tak informovanym, ale osobne bych od zrovna teto vody dal ruce pryc
reagovat))
- Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 20:29 ® Firetiger
-
Pupáku, dostal jsi mě. Kapituluji. Osma není a nebude na prodej
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 20:14 ® pupak reakce na …
-
Firetiger chlape ty si nedas a nedas rict
povodi se s tebou proste bavit nebude i kdyby si se posral . . .
priklad ktery se opravdu stal osoby a misto je pouze pozmeneno
reagovat)) stal si se stastnym pronajemcem reviru, koupil si nasadu prijedes a chces nasadit do sekundarky, po zmereni je tam hranicni kyslik, seres se s tim vyrovnas teploty, udelas zkousku, ryba je ok, nemeni barvu a jde od brehu das rukav a pustis to . . . v tu chvili pustej turbinu, kyslik ti spadne na 1,5 mg na litr, voda spadne na 9 stupnu, ryba ti zacne padat, nacpe hlavu do brehu a je konec . . .Co udelas???? vemes tatranku a zavolas na hraz jestli by mohli za a) prestat za b) pustit prepad – nemuzou proste to nejde . . . at si majitel nebo ne . . . v lepsim pripade ti pak poslou vyjadreni, ze . . . a ze . . . a ze . . . poser se !!! a tech prikladu je bambilion . . . proste rybari sou na druhe koleji prvni lajna je energetika pro 10 000 000 lidi.
- Čtvrtek 14. prosince 2006 v 19:57 ® Firetiger
-
Pánové, k té vodě: když mám v řece ryby, a ty jsou MOJE, tak se jinak bavím s povodím o průtoku a ochraně před povodněma než když v ní jsou ty ryby NAŠE, nebo dokonce JEJICH. Stejně tak jinak řeším vytrávení kyanidem, sežrání vydrou a tak…
K tomu vercojku – beru, je to přitažené za vlasy. Měl jsem na mysli spíše penzion, jako provozoval za první republiky český stát ve Smerdžonce na Dunajci, na kterém vlastnil rybolovná práva a pořádal zájezdy pro „pány z Prahy“
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 19:19 ® drozďák reakce na …
-
S body 1 až 4 se bohužel nedá nic než souhlasit. I ta firetigerova vize je ale lepší než současný stav, kdy se možnost kontroly správce vodního všehomíru rovná 00hovno…
reagovat
I když stojí na hodně vachrlatých základech čisté teorie. - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 19:12 ® pupak reakce na …
-
ZN – bod 4. mas 200 procentni pravdu
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 19:03 ® ZN
-
pupák: bod 1. – máš pravdu bod 2. – máš jen částečnou pravdu bod 3. – máš 150-ti procentní pravdu. A proč si půjčovat jakýsi pofiderní vercajk, bylo by to jak s půjčovnou kol.
Je potřeba ještě bod 4. Konkurence musí být, možnost volby musí být, důsledná kontrola VLASTNÍKA musí být.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 18:33 ® pupak reakce na …
-
Firetiger je mi to blby ti porad oponovat, hezky jsi to napsal, ale chci se te na neco zeptat, myslis to vazne nebo si delas prdel . . .
(. . . vzroste prostor pro investice do životního prostředí ryb, což zvýší úživnost hlavně. . .) Prosim te vysvetli mi to jak to chces provest, KDYZ NAPROSTA VETSINA P REVIRU NEMA VODU A STALE JIM UBYVA
( . . .větší rozlišení revírů podle vkusu každého soudruha) . . . MYSLIS SI ZE TY VYSNENE C&R USEKY BUDOU VYDELAVAT ????, nebo se zmeni tekouci vody v duhakodromy s trofejnima kouskama cca 30+????
(. . . nejen na rybářském právu, ale nabídne rybářům i vercajk, nocleh a jídlo přímo u vody) . . . TO BY HO MUSEL S VERCAJKEM PRIVAZAT NA RETEZ ZA NOHU.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 18:01 ® Firetiger
-
Miloši, jakkoliv s Tebou v principu souhlasím tak pouze dovoláváním se po morálce změnu v tomhle státě nevyvoláš. Nestačí říct, že Svaz je špatný a proč; je třeba říct že alternativa je lepší a proč.
Tvrdím, že zavedením soukromých tekoucích vod:
- vzroste prostor pro investice do životního prostředí ryb, což zvýší úživnost hlavně pstruhových toků
- vznikne prostor pro větší rozlišení revírů podle vkusu každého soudruha: tu pleveláci na maso, vedle flyfishing only původní druhy a o ještě kus dál C&R Trophy úsek
- zvedneme motivaci majitele revíru řešit škodnou. Když začne soukromému majiteli žrát jeho ryby černý pták tak nesahne po peru, aby sepsal petici, ale po brokovnici aby situaci řešil. S pytlákem totéž. Ze socíku si pamatujem rozdíl mezi chováním k majetku všech a někoho konkrétního.
- se zlepší rybářská infrastruktura, protože majitel revíru bude chtít vydělat nejen na rybářském právu, ale nabídne rybářům i vercajk, nocleh a jídlo přímo u vody
- Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:42 ® Milos_Dia reakce na …
-
V podstatě ano. Nemorální je monopolní chování Svazu vůči nečlenům, nebo-li 97% zbývající populace. Svaz tak nutí rybáře, aby nedobrovolně setrvávali v jeho prostředí, prodává jim povolenky (čímž zároveň neomaleně podniká, ač je registrován jako zájmové sdružení se všemi daňovými výhodami) a za produkt (povolenku) nabízí konkrétně na většině P revírů téměř nic… Díky tomu, že je uživatel povolenky členem, nemá šanci chovat se jako spotřebitel a požadovat vrácení peněz. Udržování nízké ceny povolenek na lidově přijatelné výši a zároveň pak bránění konkurenci v přístupu na trh není už ani nemorální, je to pěkná sviňárna.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:41 ® Firetiger
-
Pánové, garantuju vám, že každý kdo by zvažoval investici do soukromáku si spočítá, jestli se mu vrátí, tj. jestli je dost lidí ochotných a schopných platit jeho cenu. Budou to jeho prachy, o které přijde. Představa, že se třeba ze všech řek a potoků v ČR stanou revíry jenom pro Němce je blbost.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:41 ® drozďák reakce na …
-
Sander: vím, že to zní velice tvrdě, ale pakliže si nemohu něco dovolit, tak to zkrátka v dnešních reáliích nemám. Nikde není napsáno, že každý občan v této republice MUSÍ chytat ryby. Využívat anachronismu současného modelu sportovního rybářství je jedna věc, a tomu odpovídající stav P revírů druhá. Důvod devalvace P vod tkví především v tom zmíněném anachronismu. ČRS ve své současné podobě je mastodont, který v roce 2006 nemá místo. Že vydržel ve své nezměněné rudé podobě dodnes je jeden z největších paradoxů našich polistopadových dějin.
reagovat
A neboj se, že v pružném modelu by si jako student možnost rybařit i v relaci tvého statutu nenašel. Totální privatizace je jenom nafouknutá bublina a strašák z úst svazomilců využívajících této rétoriky ve snaze zabetonovat tento stav a z něj vyplývající pseudovýhody. (navíc velmi relativní) - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:40 ® rarach
-
Gagi: Nikdo neříká ať nemá svaz nějakou vodu – klidně, ale proč všechny.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:38 ® rarach
-
Sander : A přesně vo tom to je, nikde není zvykem chodit do revírů jako do postele, proto ty revíry vypadaj jak vypadaj. O tom to právě je, počítám s tím, že když dám za povolenku litr nebudu se tam šermovat s tuctem rybářů o fleka.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:36 ® Gagi
-
To že to není drahé je zároveň nemorální?
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:34 ® Milos_Dia reakce na …
-
a ještě větší množství kolegů si nemůže dovolit BMW…
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:33 ® Gagi
-
Ač si sám lezu na hořící hranici, nedá mi to nepřipomenout převažující výhody svazu (neshánění další povolenky když chci změnit místo, ekonomická dostupnost). Problém je v tom že není omezen odsun ryb do mrazáků. Chce to změnit ne zničit!
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:33 ® rarach
-
MD: V tomto systému skutečně není a je ten systém alespoň vzdáleně podobný něčemu, čemu se říká normální. No a to ještě má ČRS ve svých řadách lidi jako Sander, co zadarmo rozšiřují paniku o zlých najemcích tekoucích vod co by si mohli říct za povolenku 50 Euro, když všude do okola je to kolem 30 Euro (pomíjím trophy úseky).
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:33 ® Rosi reakce na …
-
Pokud má ČRS defakto monopol na tekoucí vody, nikdy nebude mít důvot lépe hospodařir, protože rybáři opravdu nemají jinou volbu pokud chtějí na tekoucí vodě lovit. Pár šťastných si zajede občas na ryby do ciziny, ostatní pokud chtějí lovit, musí na revír ČRS. Dokud nebude konkurence, nic se nezmění.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:30 ® Sander
-
Rarach > já Ti rozumím. Ale něco jiného je jedna docházka ročně za 1500, kterou dám bez rozmyslu, ale něco jiného je mých 160! To už by malinko lezlo do peněz, nemyslíš? Jak říkám, pro mně je cena svazové povolenky zatím směšná, i když je to pro mě, jakožto studenta, dost peněz. Ale nedovedu si představit, kdybych měl později na dosud svazové vody platit nějakému soukromníkovi za roční povolenku třeba 15× tolik, než doposud. Až budu mít pevné místo a pevný plat, zaplatím to snadno. Jenže zatím bych si to opravdu dovolit nemohl a myslím, že velké množství kolegů také ne.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:22 ® Milos_Dia reakce na …
-
Není. Když máš k dispozici cca 37 tisíc hektarů, a navíc v drtivé většině zcela zdarma, tak tě nějaký zisk vůbec nebere. Obzvláště když máš zaručených ročně cca 300,–, časem možná už 700,– kaček od jednoho člena. A těch členů je pokud vím min. 265.000.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 16:18 ® rarach
-
Sander: ono je tam víc bludů, viz tento: A s těma soukromýma tekoucíma vodama to beru jako špatný pokus o vtip. Ale on Tě možná přejde humor, až budeš platit nějakému skopčákovi za jednodenní povolenku 50 euro…
Když to bude stát za to, klidně 1500 za celodení povolenku dám, kdybych si na celej den pronajal tenisový kurt nezaplatím míň. Když tam bude mít majitel hovno, nikdo mu Ty peníze nedá, tudíž nejspíš krachne a vo tom to je, každá cena se odráží na kvalitě nabízených služeb nebo zboží. MO, potažmo svaz se o valnou většinu pstruhových vod stará špatně a stejně nekrachne, není to tak trochu postavené na hlavu?
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 15:36 ® Sander
-
Rarach > zrovna nedávno jsem v nějakém zdejším fóru psal, že povolenka je zatím (pro mne) za směšnou cenu. Tohle já vůbec neřeším. Vycházím pouze ze situace v naší MO (viz výročky, ankety, atd.). A nemyslím si, že naše MO se od ostatních nějak zásadně liší.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 12:13 ® Rosi reakce na …
-
Nevěřím tomu, že se jich nedočkám! Jednou to přijít musí! Na ty stránky chodím pravidelně, naposledy mě pobavil rozbor článku Milana Tychlera! Fakt super, nevěřil jsem tomu, že to vážně napsal a koupil si to rybářství… Fakt hustý!!!
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 12:11 ® modrak reakce na …
-
MD: Omyl, co oko nevidí, resp. mozek neregistruje, to srdce nebolí. Proto trvám na 95% spokojených. Nebo možná prozatím spokojených. Nic, pauza – jdu si zvyšovat hladinu krevního cukru a cholesterolu.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 12:10 ® Milos_Dia reakce na …
-
Sleduje www.czechfly.com, příští týden se dozvíš, proč to s „tekoucími revíry“ nebude tak jednoduché…
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 12:07 ® Rosi reakce na …
-
Konečně pár rozumných názorů! Ti co nedají dopustit na svaz, ať na soukromáky prostě nejezdí. My co tam jezdíme, víme proč to děláme. Je logické, že pokud někdo obhospodařuje revír a záleží mu na něm, má daná pravidla která revír dělá zajímavým pro rybáře.
Na soukromé tekoucí vody se taky těším, pak se ukáže jestli to jde i janak než dnes. A pak si svazoleštiči uvědomí ten rozdíl.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 12:07 ® Milos_Dia
-
No jo, jenže „svazoví“ uživatelé revírů si o nemalých poplatcích můžou nechat leda tak zdát, protože ceny diktuje Svaz. Další překážkou je „držba dekretu na revír“ , přesněji řečeno na KOHO je revír napsaný. A mám pocit, že většina MO nemá finanční kapacitu na odtržení od Svazu a přechod k vlastnímu efektivnímu a tržnímu hospodaření…
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 12:01 ® Milos_Dia
-
Omyl, SVAZ má 95% „neinformovaných“ členů..
reagovat