Chytej.cz

Pouzivate protihroty? necteno

11.12.2006 | stambik | 2.766 zobrazení | 16 odpovědí

Ahoj chtel bych si udelat predstavu kolik lidi se mnou zdili tuto metodu. Jde o to ze jsem si zvykl zamackavat protihroty u trojhacku na trpytkach a voblerech pote co jsem nehezky ponicil tlamu jednoho sticete…Delate to taky?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 12:04 ® modrak reakce na …
modrak

Firetiger: Řeším to podobně, ale má to dvě zásadní nevýhody.

1. I tak se bobkaři mohou podělat, páč šňůra, narozdíl od 100g krmelce, strašně plaší ryby.
  2. Většina, pro mě dosažitelných revírů, jsou pískovny, takže brodit se kvůli hloubce nedá, břehy jsou pekelně zarostlé, a lov z loděk zakázán.
reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 11:31 ® Firetiger
Firetiger

Modráku, vím jaké tvé rozhořčení muselo být, sám jsem na vláčce začínal a bobkaře z ÚSMP nenáviděl.

Pak jsem si koupil osmu mušák, navázal štikové streamery a chytám již od jara.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 11:08 ® modrak reakce na …
modrak

Firetiger – Já také nezpochybňuji použití jednoháku na vláčecích nástrahách, jen jsem se při čtení tvého příspěvku zase vytočil, při rozpomenutí se, na pravidla lovu dravců na spoustě svazových stojáků, kde je vláčkař v řiti a rybičkáři jedou, třebaže jde, dle mého názoru, o značně neetický, nesportovní a mnohem škodlivější způsob lovu.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 10:33 ® Firetiger
Firetiger

Modráku, nemluvím o zákazu vláčky typu co ho máme na revírech ÚSMP, jestli ten má nějakou logiku tak je to skutečně logika třídního boje bobkařů proti vláčkařům.

Mluvím o pravidlech co platí třeba na Aljašce, ale i jinde ve Státech, kde – světe div se – přišli na to že trojhák rve rybám držku. To je taková místní zvláštnost, naši čeští pstruzi (a štiky a okouni) mají tlamy mnohem odolnější a vydrží víc.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 v 9:51 ® modrak
modrak

Pokud seženu odpovídající háčky bez protihrotu, tak je upřednostním. Jinak alespoň zamačkávám. Dle mého subjektivního názoru bezprotihrot lépe vniká do tlamy, lépe se vyprošťuje a na padání ryb, pokud při zdolávání dodržím několik jednoduchých pravidel , bezprotihrot nemá valný vliv. Firetiger: Dle mého se vláčka se zakazuje kvůli bobkařům dle rovnice 1 vláčkař = 7 bobkařů a ne kvůli trojhákům.

reagovat
Středa 13. prosince 2006 ve 23:15 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

stambik: rotna se nemusí automaticky rovnat trojhák – v rybářsky vyspělejších zemích jak je ta naše je normální, že na vybraných vodách platí zákaz trojháků. Přijde mi to vstřícnější, nežli zakázat vláčku jako takovou.

Výrobci nástrah se pružně přizpůsobili – schválně se mrkni na www.mepps.com jak takové rotny s jednohákem vypadají.

reagovat
Středa 13. prosince 2006 v 9:02 ® Zauwi
Zauwi

Já zamačkávám protihroty u mušek,ale jelikož mám spoustu háčků z komunistické éry,tak se protihrot někde zlomí,nebo se zlomí celej háček,takže výsledky jsou různé..:( Myslím si že protihrot je třeba u muškařiny zbytečný,protože ryby nepadaj a když,tak za to můžou ruce a ne háček(alespoň ve většině případů:))

reagovat
Úterý 12. prosince 2006 ve 22:20 ® stambik reakce na …

xycht:ale co s tim..precijenom rotacka je moje oblibena nastraha..mam na ne davat jednohacky?..kdyby ty ryby byly disciplinovany a nepousteli ty navnady nez je zdolam tak hacky samozrejme nepouzivam vubec:D

reagovat
Úterý 12. prosince 2006 v 18:31 ® xycht

…a ne vždycky

reagovat
Úterý 12. prosince 2006 v 18:31 ® xycht

stambiku, problém nebude v protihrotech, problém byl spíš v těch trojhácích.

Jinak protihroty používám jen u muškařiny, ale padají mi z toho ryby…

reagovat
Úterý 12. prosince 2006 ve 13:11 ® Rici reakce na …
Rici

jasně, že zamačkávám nebo používám rovnou bez protihrotů. Zamačkávám i když chytám na fídr.

reagovat
Úterý 12. prosince 2006 v 0:46 ® Siberian
Siberian

Na pstruhovce vždy ano, jinak většinou už ani ne, ale poslední dobou nechytám nic, takže je to pro mě vlastně skoro zbytečná úvaha :-(( . Ovšem asi se budu muset polepšit, nedávno jsem chytl na dvojku Mepsku asi 15cm okouna a přestože jsem se snažil být opatrný, protihrot udělal své. Zase mě to poučilo a tak i přes to, že ryby nejdou, budu poctivě zamačkávat. Už se těším na další (lepší) sezonu. Ono, když to nejde, zkoušíte všechno.

reagovat
Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:46 ® dudu

Zamačkávám i jigy. Nepozoruji že by ryby padaly, ale vše jde pěkně vyháčkovat, i ze svetru a jigu z kapsy:-)

reagovat
Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:02 ® M.BURNES
M.BURNES

Na vláčku bez protihrotů vždy na feeder s protihroty :-((

reagovat
Pondělí 11. prosince 2006 v 19:53 ® okoun 1
okoun 1

Pomalu se to učím,tak 50% na 50% Ryby to určitě potěší,až budu chytat na 100% Jinak na muchu bez.

reagovat
Pondělí 11. prosince 2006 v 19:49 ® Kubajs
Kubajs

když má raba utéct tak uteče vždy ale protihrot jí ještě roztrhne držku

reagovat