Vyhledávání
Pouzivate protihroty?
11.12.2006 | stambik | 2.876 zobrazení | 16 odpovědí
Ahoj chtel bych si udelat predstavu kolik lidi se mnou zdili tuto metodu. Jde o to ze jsem si zvykl zamackavat protihroty u trojhacku na trpytkach a voblerech pote co jsem nehezky ponicil tlamu jednoho sticete…Delate to taky?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 14. prosince 2006 v 11:04 ® modrak reakce na …
-
Firetiger: Řeším to podobně, ale má to dvě zásadní nevýhody.
- I tak se bobkaři mohou podělat, páč šňůra, narozdíl od 100g krmelce, strašně plaší ryby.
- Většina, pro mě dosažitelných revírů, jsou pískovny, takže brodit se kvůli hloubce nedá, břehy jsou pekelně zarostlé, a lov z loděk zakázán.
- Čtvrtek 14. prosince 2006 v 10:31 ® Firetiger
-
Modráku, vím jaké tvé rozhořčení muselo být, sám jsem na vláčce začínal a bobkaře z ÚSMP nenáviděl.
Pak jsem si koupil osmu mušák, navázal štikové streamery a chytám již od jara.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 10:08 ® modrak reakce na …
-
Firetiger – Já také nezpochybňuji použití jednoháku na vláčecích nástrahách, jen jsem se při čtení tvého příspěvku zase vytočil, při rozpomenutí se, na pravidla lovu dravců na spoustě svazových stojáků, kde je vláčkař v řiti a rybičkáři jedou, třebaže jde, dle mého názoru, o značně neetický, nesportovní a mnohem škodlivější způsob lovu.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 9:33 ® Firetiger
-
Modráku, nemluvím o zákazu vláčky typu co ho máme na revírech ÚSMP, jestli ten má nějakou logiku tak je to skutečně logika třídního boje bobkařů proti vláčkařům.
Mluvím o pravidlech co platí třeba na Aljašce, ale i jinde ve Státech, kde – světe div se – přišli na to že trojhák rve rybám držku. To je taková místní zvláštnost, naši čeští pstruzi (a štiky a okouni) mají tlamy mnohem odolnější a vydrží víc.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 8:51 ® modrak
-
Pokud seženu odpovídající háčky bez protihrotu, tak je upřednostním. Jinak alespoň zamačkávám. Dle mého subjektivního názoru bezprotihrot lépe vniká do tlamy, lépe se vyprošťuje a na padání ryb, pokud při zdolávání dodržím několik jednoduchých pravidel , bezprotihrot nemá valný vliv. Firetiger: Dle mého se vláčka se zakazuje kvůli bobkařům dle rovnice 1 vláčkař = 7 bobkařů a ne kvůli trojhákům.
reagovat - Středa 13. prosince 2006 ve 22:15 ® Firetiger reakce na …
-
stambik: rotna se nemusí automaticky rovnat trojhák – v rybářsky vyspělejších zemích jak je ta naše je normální, že na vybraných vodách platí zákaz trojháků. Přijde mi to vstřícnější, nežli zakázat vláčku jako takovou.
Výrobci nástrah se pružně přizpůsobili – schválně se mrkni na www.mepps.com jak takové rotny s jednohákem vypadají.
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 8:02 ® Zauwi
-
Já zamačkávám protihroty u mušek,ale jelikož mám spoustu háčků z komunistické éry,tak se protihrot někde zlomí,nebo se zlomí celej háček,takže výsledky jsou různé..:( Myslím si že protihrot je třeba u muškařiny zbytečný,protože ryby nepadaj a když,tak za to můžou ruce a ne háček(alespoň ve většině případů:))
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 21:20 ® stambik reakce na …
-
xycht:ale co s tim..precijenom rotacka je moje oblibena nastraha..mam na ne davat jednohacky?..kdyby ty ryby byly disciplinovany a nepousteli ty navnady nez je zdolam tak hacky samozrejme nepouzivam vubec:D
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 v 17:31 ® xycht
-
…a ne vždycky
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 v 17:31 ® xycht
-
stambiku, problém nebude v protihrotech, problém byl spíš v těch trojhácích.
Jinak protihroty používám jen u muškařiny, ale padají mi z toho ryby…
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 12:11 ® Rici reakce na …
-
jasně, že zamačkávám nebo používám rovnou bez protihrotů. Zamačkávám i když chytám na fídr.
reagovat - Pondělí 11. prosince 2006 ve 23:46 ® Siberian
-
Na pstruhovce vždy ano, jinak většinou už ani ne, ale poslední dobou nechytám nic, takže je to pro mě vlastně skoro zbytečná úvaha
reagovat
. Ovšem asi se budu muset polepšit, nedávno jsem chytl na dvojku Mepsku
asi 15cm okouna a přestože jsem se snažil být opatrný, protihrot udělal
své. Zase mě to poučilo a tak i přes to, že ryby nejdou, budu poctivě
zamačkávat. Už se těším na další (lepší) sezonu. Ono, když to nejde,
zkoušíte všechno. - Pondělí 11. prosince 2006 v 19:46 ® dudu
-
Zamačkávám i jigy. Nepozoruji že by ryby padaly, ale vše jde pěkně vyháčkovat, i ze svetru a jigu z kapsy
reagovat
- Pondělí 11. prosince 2006 v 19:02 ® M.BURNES
-
Na vláčku bez protihrotů vždy na feeder s protihroty
reagovat
- Pondělí 11. prosince 2006 v 18:53 ® okoun 1
-
Pomalu se to učím,tak 50% na 50% Ryby to určitě potěší,až budu chytat na 100% Jinak na muchu bez.
reagovat - Pondělí 11. prosince 2006 v 18:49 ® Kubajs
-
když má raba utéct tak uteče vždy ale protihrot jí ještě roztrhne držku
reagovat