Vyhledávání
Muškaření - Jaký návazec?
11.12.2006 | modrak | 21.336 zobrazení | 85 odpovědí
Páni kolegové muškaři, pokud máte chuť, rozepište se zde o tom, jaké si stavíte návazce pro jednotlivé muškařské techniky, jaké používáte spojky, uzly, jestli používáte silon nebo FC, využíváte-li mikrokroužky, rollery, jestli a čím lepíte uzly atd. No prostě, ať si za dlouhých zimních večerů počteme. :o)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 15. prosince 2006 v 15:21 ® toulovec reakce na …
-
pošli mi to taky plís
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 ve 12:10 ® Rici reakce na …
-
xycht: No tak šup, šup sem s tím kontaktem
reagovat) No tak jinak, poníže prosím kolego o zaslání kontaktu. Děkuji vřele.
- Pátek 15. prosince 2006 v 11:15 ® xycht reakce na …
-
Pike, Rici: chlapi co se týká kontaktů, tak mám jen mejl
reagovatMám dva soubory ve wordu s fotkama…už mam něco objednáno a jednání ze strany pana Zelenky seriozní. Jestli se ty návazce nebudou třepit jako od Hends, tak to bude super
- Pátek 15. prosince 2006 v 10:50 ® Rici reakce na …
-
Já bych s dovolením také požádal o kontakt, páč to vypadá velice dobře. Jak dlouhej návazec budu potřebovat na 3jkovej prut délky 2,5m spíše na menší vody?
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 9:25 ® Pike007 reakce na …
-
Xycht: Pokud je tam nekde i kontakt na prodejce, tak mi to prosim posli. ZN mi to uz poslal, lec at mam v mailu i adresu
reagovatDiky
- Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 23:33 ® xycht
-
Tak jsem si jeden návazec objednal na zkoušku a těšim se až to vyzkoušim
reagovatkdo chce přeposlat info na mejl ať mi sem hodí mejl…
- Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 23:06 ® brčal
-
Je to okopírovaný leták co jsem dostal.S fotkama to pošlu jedině na mail pokud to nenákoupím :o)))))))
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 23:05 ® brčal
-
PIKE,ZN a všichni_Dost důvodů proč používat „Furled Leaders“ (a není to žádná latina).
Furled Leaders (vinuté návazce) Standard ručně zhotovené z Uni-Thread jsou vhodné zejména pro suché muškaření. Jiné typy z nylonu, popřípadě z fluorocarbonu jsou postaveny pro dlouhé hody, nymfování (Nympher), českou nymfu (Stalker) či klasické mokré muškaření na opatrné ryby v čistých vodách (Premier). Všechny tyto návaze jou opatřeny smyčkou a mikrokroužkem.
Házejí přesně, měkce se pokládají na vodu, jsou velmi odolné, nemají žádnou paměť a omezují vliv návazce na brázdění mušky. Jedna aplikace dobrého plovacího prostředku stačí, aby návazec plaval celý den. Když zvedáme šňůru, tyto návazce sebou neberou a nerozprašují vodu jako duté pletené návazce. Ve vzduchu se obracejí klidně, že je radost s nimi rybařit. Pokud jste je ještě nikdy nepoužili, bude to pro vás požitek, protože skvěle zdokonalí přesnost hodu a položení vaší mušky.
Návazec STANDARD pro šňůry 2–5 AFTMA 220,–Kč Tento okruh návazců je určen pro potoky, malé řeky a stojaté vody s univerzálním použitím – suché a mokré mušky i nymfy. Od velmi vláčného nitěného (thread) návazce pro hody na krátké až střední vzdálenosti, po mírně tužší nylonový (nylon) návazec pro hody na krátké až dlouhé vzdálenosti.
Návazec STANDARD pro šňůry 5–8 AFTMA Univerzální okruh návazců pro řeky všech velikostí a přehradové rybaření. Od velmi vláčného nitěného (thread) návazce pro hody na krátké až střední vzdálenosti, po mírně tužší nylonový (nylon) návazec pro hody na krátké až dlouhé vzdálenosti.
Návazec NYMPHER s dobře viditelným koncem 250,–Kč Konstruován pro nymfování na „viděnou“ na řekách a stojatých vodách s použitím lehkých až středně zatížených nymf (tzv.dlouhá nymfa). Může být ovšem použitý i jako standardní návazec s tradičními muškami.
Návazec STALKER s nastavitelnou trubičkou 220,–Kč Konstruován pro říční nymfování v „českém“ stylu (krátká nymfa). Dobře viditelná trubička (indikátor) může být posunuta podél celé délky návazce v závislosti v jaké hloubce chceme rybařit.
Návazec PREMIER (FLUOROCARBON) 320,–Kč Tento návazec je určen pro řeky s použitím nymf, „spiders“ a mokrých mušek na plovoucí šňůře. Díky použitému fluorocarbonu je ohromně pevný, protože ten ve vodě nebobtná. Jemné, ultra štíhlé ujímání poskytuje neuvěřitelné obracení ve vzduchu.
Návazec BIG FLY 250,–Kč Pro rybaření na lososy, štiky, mořské pstruhy na všech vodách s velkými muškami. Dokonale obrací ve vzduchu i tyto rozměrné nástrahy.
Návazec RIVERBED (MICROBRAID) 250,–Kč Vyroben z měkkých mikrovláken, která jsou spletena do velmi pevné šňůry. Tento ultra štíhlý návazec je určen zejména pro rybáře lovící v zimních měsících. Protože má téměř nulovou průtažnost, dobře detekuje i drobné zaběry.
Gehrke´s Gink – floatant 175,–Kč Jeden z nejznámějších a nejpopulárnějších plovacích prostředků na světě – patrně také nejprodávanější. Už 28 roků od uvedení na trh je důkazem jeho obliby. Tato čirá, řídká pasta (gel) teplotou vašich prstů zkapalní, a potom se snadno vtírá do důležitých partií mušky – přitom nožky mušky zůstávají neslepené. Gink nemá žádnou vůni ani jiný pach a nezpůsobuje na vodě mastné skvrny jako leckteré jiné přípravky. Jeho originální složení je také šetrné k životnímu prostředí. Gink prostě umožní vašim suchým muškám i dokonce povrchovým streamerům dlouhodobé plavání.
Gehrke´s Xink – potápivý prostředek 175,–Kč
Tento o rok mladší, unikátní bratr, jako první na světě
opravil mínění, že klesání mušek ke dnu může zajistit
jenom olovo.
Stačí jedna kapka do mušky a ta je potom „odsouzena“
ke stálému klesání ve vodním sloupci. Totéž platí i pro
použití Xinku na návazci.Kachní tuk Marryat 160,–Kč Tradiční skvělý způsob nanášení plovacího tuku. Vhodný jak pro mušky, tak i pro návazce.
Dust ´n´ Dry – floatant na suché mušky 200,–Kč Pro mnohé nejlepší plovací prostředek na suché mušky. Snadno použitelný a jeho práškový „make up“ nedělá na vodě žádné mastné skvrny. Jednoduše vaši mušku na návazci ponoříte do tuby s práškem, uzavřete víčkem a zatřesete. Následně otevřete víčko, odfouknete přebytečný prach z mušky a vaše muška je připravena k dokonalé „plavbě“.
Leader Sink – potápivá pasta 180,–Kč Neabrazivní pasta s výbornou přilnavostí potápí návazce
s úplnou jednoduchostí.Znáte Watershed? Watershed 200,–Kč Je jedním z nejzajímavějších nových produktů pro impregnaci mušek a vázacích materiálů. Není srovnatelný s žádným podobným výrobkem, který kdy byl pro tento účel vyroben. • Watershed je trvale vodoodpudivá impregnace pro umělé mušky, dubbing, peří, tělíčkové hedvábí a jiné vázací materiály, návazce, rychlospojky a muškařské šňůry. • Watershed nedělá olejové skvrny nebo znečištění jakéhokoliv druhu na vodní hladině. • Watershed nemění barvu ani strukturu vázacích materiálů. • Plovací schopnost mušky není snížena po ulovení ryby nebo rybím slizem! • Watershed může být aplikován přímo nebo nanesen pomocí prstů. K impregnaci mušky postačí jediná kapka. • Pokud použijete Watershed k impregnaci mušek ze srnčí srsti, mušky pak plavou výše na vodní hladině a podstatně déle než s jinou impregnací. • Po zaschnutí má Watershed specifickou hmotnost nižší než voda a způsobí, že jakýkoliv vázací materiál pro suché mušky plave jako korek. V testech, prováděných výrobcem (americká firma Hareline Dubbin), bylo zjištěno jen několik málo materiálů, které by neplavaly po mnoho dnů či trvale. Jak použít Watershed? Jednoduše nanesete kapku na vaši mušku, vázací materiál, šňůru, návazec nebo vlasec. Necháte zaschnout nejméně 24 hodin. Watershed je impregnace, která musí být nanesena na suchý materiál, jinak se správně nevsákne a neodpuzuje vodu tak, jak má. Leader Wallet – pouzdro na návazce 250,–Kč Jedno z nejlepších pouzder na trhu – pevné a voděodolné. Návazce všech druhů bezpečně uchovává ve 12 oddělených průsvitkách.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 22:52 ® rarach
-
Pike 007: nejlepší bude , když se zeptáš přímo u zdroje na tungsten@centrum.cz Já plovoucí používal již druhou sezónu a jsem naprosto spokojenej, Zdenkovi jsem poslal sezónu chytanej a je v perfektním stavu, přestože jsem ho mnohokrát rozmotával a lakušník v Ohři mu taky určitě dobře nedělá. Vím , že jsou i jiné varianty návazců, které p. Zelenka prodává, ale já používám jenom plovoucí. Cena je podle délky návazce můj je nejdelší a stojí lehce přes 200 Kč
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 20:29 ® Pike007 reakce na …
-
Rarach: Muzete o nem napsat vic, tedy tom navazci, bitte? – cena, kde se da koupit, objednat, zdaliz jsou i jine verze nez plovouci atd. diky moc
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 14:31 ® ZN
-
Tak se mi dostal do ruky ten Zelenkův návazec (díky Rudo). Ještě jsem ho nyvyzkoušel, ale můžu říct, že se mi zdá dokonalý. Takže, rarachu a BoBo, vypadá to, že jste měli pravdu.
reagovat - Čtvrtek 14. prosince 2006 v 7:29 ® Dědek reakce na …
-
Axamith : kamoš ho dělá také takhle, když mi ho ukazoval, tak mi připadalo, že to není nic složitého na výrobu. Potom jsem to zkusil sám ( na srazu i s Pikošem ) a dopadlo to tak, že jsem nakonec vyhodil několik desítek metrů monofilu do ha..lu a zase vzal Hendse
reagovatTakže by mě to také zajímalo
- Středa 13. prosince 2006 ve 20:46 ® Axamith reakce na …
-
ZN : Když to klapne a dojedu, tak můžeme dát řeč. Nechci se chlubit cizím peřím, nejsem autorem myšlenky, pouze přebírám umění jiného muškaře.
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 9:55 ® toulovec reakce na …
-
já jsem jak známo pro každou prdel a pokud jde o rozumný datum, rád se podívám do kraje kde jsem vojančil a kde jsem na Ohři pod jezem utopil jediný boty :o)))
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 8:50 ® Dědek
-
Copak se chystá?
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 8:42 ® ZN
-
Dík, už ti nikdy neřeknu, že jsi přibral a že ti to nesluší, naopak
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 8:42 ® rarach
-
Toulík. A co kdyby se panstvo uráčilo a přijelo si pro ně k nám, brzy Vám dáme záminku.
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 8:28 ® rarach
-
ZN: Už Ti jede
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 8:27 ® ZN
-
Axamith: to je přesně to, co mne zajímé. Můžeš mi tu metodu předvést v únoru u toulíka?
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 8:23 ® toulovec
-
nejede někdo ze západu na únorovou trachtaci do Kostelce že by vzal 20 návazců s sebou pro všechny? taky musím něco zakoupit
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 7:51 ® Dědek
-
Bo-bo,rarach : mám úplně stejné zkušenosti s třepením hendse, takže mě zaujal ten váš návazec a vyzkoušel bych ho. Pokud přijímáte objednávky, tak se taky připojuju
reagovat - Středa 13. prosince 2006 v 0:16 ® Firetiger reakce na …
-
Pike: v rámci klasické suché muškařiny existuje teorie (Charlie Ritz), která říká, že uzlíky na návazci sehrávají důležitou roli – působí jako závažíčka a tak napomáhají správnému rozvinutí návazce. Jak to funguje v praxi těžko říct
Co se splétaného návazce týče, tak mu důvěřuju tak napůl – nemohu se zbavit pocitu, že je na hladině vidět víc jak monofil. Na suchou ho proto nastavuju; raději spíš více.
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 23:32 ® xycht
-
BoBo: díky, takže mam napsat Kamilovi jo?
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 23:30 ® Axamith
-
ZN : mohu jenom potvrdit třepení návazců od Hendse. Když už má něco odchytané, tak z něho trčí vlasce na všechny strany a často se o to zachytí monofil. Já si návazce dělám. Nejsou splétané, ale kroucené podobně jako když se dělá provaz. Na konci jednom konci je mikrokroužek a na druhém očko. Maximální spokojenost.
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 23:22 ® Medvěd
-
Já bych chtěl taky
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 23:02 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Xycht: Ano, Kamil je ve spojení s Jardou.
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 23:00 ® xycht
-
BoBo: nejsou to tyhle návazce? www.muskareni.cz
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 21:52 ® Bosanac
-
Taky mam zajem o ten navazec ,3 kusy . Dekuji .
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 21:31 ® Pike007 reakce na …
-
Popravde taky moc nechapu, k cemu dnes svazovat vlasce. Ty uzly vypadaji desne, je to pracne a stejne clovek nedosahne perfektniho ujimaji. Ty Airflo jsou na to fajn a jejich vyhodou je i to, ze se daji krasne rozmotat a to je u mne co rict. Spletany jsem mel od Hendsu, ale trepil se a kdyz se zamotal, tak se tezko odmotal. Ten nazavec Mr. Zelenky by mne zajimal tez
reagovat - Úterý 12. prosince 2006 ve 21:19 ® xycht
-
BoBo: máš odkaz na ty Zelenkovo návazce?
reagovatJinak se omlouvám za zpoždění u tý lajny, nějak jsem to nezvládnul, ale až dorazim do ČB (20.12.), tak ti to hned pošlu…