Chytej.cz

Tak jak, pstruhaři? necteno

30.11.2006 | Sander | 9.188 zobrazení | 110 odpovědí

Byli jste spokojeni s letošní sezonou? Kolikrát jste navštívili P revír a dosáhli jste nějakého úspěchu? Jen se neupejpejte a práskněte to :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 6. prosince 2006 v 8:12 ® Axamith
Axamith

Toulovec : jenom můžu souhlasit. Moje nejchytanější sezóní ryba je Lipan ( však to dobře víš )a např. o sivena nezavadím, ja je rok dlouhej. Jinde je to naopak. Pokud někdo neporušuje RŘ, tak je jenom na něm, jestli si rybu nevezme nebo „vytěží“ povolenejch 60ks za sézónu.

reagovat
Středa 6. prosince 2006 v 1:51 ® Shadowhunter
Shadowhunter

Letos jsem chytal poprve na P takze … chyceno asi 250ks mozna i vice los. ryb…z toho tak 20 ryb co meli vice jak 27cm baj ocko, nej. PO 35cm, nej. Li 31cm, nej. PD 29cm…vychazek asi 50 mozna i vice…odnesenych ryb 5ks…jinak sezona nato ze byla prvni tak byla super naucil jsem se hazet, stravil krasny cas v prirode, ale jestli bude i pristi sezona tak slaba na vetsi ryby tak moc nadseny nebudu…neni nad to tahat z vody alespon 30-ku nez tahnout rocka :-(( grrrr jinak kdyz potkavam druhe muskare a zeptam se jich jak to jde a oni mi reknou ze uz maji po 30min lovu chycenou a zasackouvanou rybu a ze je to ryba co ma 25 nebo 26 cm tak je mi na bliti (jejich odpoved proc je vubec berou tak male je ze kdyz ve vode neni nic vetsiho tak proc by takovou rybu nevzali kdyz ma miru)

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 18:50 ® Vichrzhor
Vichrzhor

Se nám to zase pěkně rozeběhlo… jen pár poznámek: Já sám mám nejblíže revír, který pravidelně navštěvuje více jak stovka rybářů (+ spousta nepravidelně). Pokud každý z nich vezme za vycházku povolené tři ryby, při mrzké návštěvě jednou týdně to dělá minimálně 32 vycházek za sezonu x 3 ryby = 96 ks ryb. Těch sto rybářů odnese z vody 9600 ks mírových ryb. Tedy neodnese, protože ročně se tam vysazuje kolem 5–6000 ks ryb včetně podmíráků. I kdyby si odnesli jednu rybu týdně, spolehlivě vodu do konce sezóny vymydlí. Problém je v počtu rybářů. Pět takových jako Mikiw na revíru valný vliv nemá – 100 už ho zruinuje. Stejný je to s kormoránama, vydrama, prostě se vším. Pokud někdo hodlá obtěžovat šedou kůru přemýšlením, doporučuju Kohák Erazim – Zelená Svatozář, Slon, Praha 2000.

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 15:06 ® drozďák reakce na …

oprava – místo 10 samozřejmě 100. Omluva

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 15:05 ® drozďák reakce na …

Toulovec: budu vztahovačnej, protože jsem taky „kluk pražskej“

1. já jsem nic nekázal, v mém komentu to bylo tak jasně zdůrazněno, že nesprávný výklad nepřipadá vůbec v úvahu.
  2. čistokrevné C and R zdravé být může, ale je nanejvýš nutné zvážit, kde ho aplikovat a kde ne. Zkrátka je zcela mimo mísu tuto problematiku paušalizovat (jakožto i mnoho dalších jiných).
  3. chodit k vodě jenom proto, abych píchal do držky ryby a pak je pouštěl – má stejnou výpovědní hodnotu jako rybář, kterej pobije a sežere bezmála 10 ryb ročně. Extrém vedle extrému – nejsem extrémista…

A nakonec – Toulovče, kdyby se stalo, že se Mikiwův revír ocitne pod nájezdem masařek dozvivších se o bohatosti zdejší obsádky, přičemž úplně budou stačit kvóty, které má stanoveny pro počet odnesených ryb Mikiw, tak ti dám hlavu na špalek, že se z Mikiwa během dvou měsíců stane ten nejzuřivější zastánce C a R. Před 200 rokama byla Amerika plná bizonů a jak dopadli za 50 let. P vod, které takto shořely by se u nás našlo hafo, takže žádný precedens.

Dokud je všeho dostatek, můžeme kosit.

Při vší úctě, teorie, která nedosahuje ani špičky tvého vlastního nosu.

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 ve 14:26 ® ScierraFan reakce na …

brčal: Chcem sa pridať k názoru, ja som jedol len PP,PD,kapra už dlhé roky nejedávam na Vianoce, skôr filé z morskej šťuky a Li som tiež v živote nejedol. Radšej ich vidím preháňať sa u nás na Rajčianke alebo Váhu?

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 ve 13:14 ® brčal reakce na …
brčal

Toulec-Praha kde to je? Vám ty ryby chutnáj PO,PD,Li jsem nikdy nejedl.Kapra na vánoce mám chrochro řízek :o)))).Nškdy si koupím nějakou mořskou rybu a udělal jsem pro svoje zdraví víc a chut než sežrat sladkovodní rybu. Jenom podotatek ryba do 40cm je nejlepší generační rybou.
A tendle ten ...... o tom ještě píše jak je žere.

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 ve 13:00 ® toulovec reakce na …
toulovec

Mikiw: já se tě zastanu, každej moralizuje, moralizuje a nemyslí na blaho svého žaludku. :o)))) Ale teď vážně, oni si ti „kluci pražský“ co ti tu kážou, totiž neuvědomujou, že v malých organizacích mnohdy nic jinýho než potočák není. Na duháka nejsou prachy, tak nezbývá nic jinýho než vzít agregát, posbírat si trošku toho genaračního materiálu a pečovat o kaviár, nasadit to do potůčků, slovit, vysadit.......... Pokud tam máte dost potočáka, hold baštíte potočáka, kdyby jste měli sivena, budete žrát sivena. Prostě revír od revíru je to jinak a je to jen vaše věc kolik ryb berete. Pokud si neživíte celý příbuzenstva, neprodáváte do hospod, nekrmíte s tím kačeny, nedělej si černý svědomí. Ono čistokrevný křeč a rybíz jak říká přítel pupák taky zdravé není. Myslím že by si zarputilí pouštěči měli šáhnout do svědomí a ne dělat ramena na internetu. Chodit k vodě pro to, abych píchal do držky ryby jen kvůli uspokojení vlastních loveckých choutek a pak je pouštěl, o lovci taky něco vypovídá.

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 ve 12:04 ® Dědek reakce na …
Dědek

Firetiger: navrhoval bych zdražení povolenky všem, kteří mají pstruhovku do 30km a omezil bych jim docházku pouze na 1× za týden :-)

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 10:41 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

Dědku, já ho taky nenávidím :-)

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 10:22 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Dědek: Úplně nejblíž cca 2km :-))

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 10:16 ® Dědek
Dědek

Hele, jak to máte kdo daleko na pstruhovku? Já od 34–60km a letos asi 80 docházek. Takže mě se… všichni, kdo jí mají u baráku :-)

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 8:18 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

FT: Ale nebylo by špatné vědět, po kom brčal jede :-)) ))

brčal: Ale já se s Tebou nehádám, já jen netušil, komu to píšeš, jestli Mikimu, nebo Rudovi ;-) Jinak jsem koukal do svých papírů a taky mám tři měsíce, ve kterých jsem kilnul 12 ryb (PD). Vem to se mnou: já sežeru dva duháky ± 35 k večeři jak nic (jsem žravý), mladá jednoho zvládne taky. Tak jsmë holt čtyřikrát do měsíce měli rybu no…

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:35 ® brčal reakce na …
brčal

BoBo-párkrát jsem se k vodě dostal pár ryb jsem chytl některé i dvakrát kolik měřily a vážily nevím metr nemůžu najít,váhu nemám jenom foták. Je pravdou že rybu musíš někdy usmrtit nepřežila by to stéjně to se stane tak jednou až dvakrát za rok někdy ani to né.Ale 12 měsíčně?

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:21 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

BoBo: na co adresovat? já jsem krásný, ty jsi krásný, ona je krásná, všichni jsme pěkní :-)

Jinak k tématu otázky: coby Pražák jsem rád, když se na pstruhovku dostanu o víkendu. Kolegy, co jim nestačil úlovkáč ze srdce nenávidím ;-)

Za úspěch považuju, že se mi tuto sezónu konečně začalo dařit chytat na sucho. Záběr na hladině se mi ještě neokoukal, kam se na to hrabe nymfa. Za druhý úspěch považuju, že jsem celou sezónu odchytal jenom se vlastnoručně umotanými mouchami.
A do třetice považuju za úspěch, že jsem jenom jednou podlehl svodům vláčky.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:18 ® brčal reakce na …
brčal

mikiw-jsi fakt pěkny ...........

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:04 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

brčal: Možná, že by nebylo špatné svou připomínku adresovat.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:02 ® brčal
brčal

Jsi fakt pěkný .............

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 13:14 ® rarach

No, když já jsem takovej sračkoidní typ. Mi se líbí desingově k plánovanému novému klacku VT 2, je fakt, že po pátečním ochrostání Rosse, jsem trochu nalomenej.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 12:28 ® drozďák reakce na …

Rarach: stručně řečeno, je to český handmade, kterej se kupř. Megoffu nemůže rovnat precizností zpracování ani omylem, na druhou stranu je vybaven funkcemi, které prostě u navijáku do desíti dvanácti tisíc nenajdeš. Alles.
A jinak Sage naviják. Nevíš co s penězma? To sis vybral pěknou sračku. Myslím to naprosto vážně. Bohužel, co znamená Sage v klaccích už silně kulhá v navijácích. Krom ceny, samozřejmě. Pane Stejskal, rozmyslete si tooo.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 10:57 ® rarach

Ty jsi za něj dal 14 litrů? To je dost, ještě jedno rozbitý prasátko a byl by megoff. Na levelu 14 litrových reelů ještě nejsem, i když jsem o megoffu hodně přemýšlel, ale po posledních rodiných událostech se za ty prachy pojede na ozdravnou dovču a já si koupím asi Sageho 2500.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 2:03 ® drozďák reakce na …

Víš co mě Rudo hřeje u srdce? Že mě nenasereš :-) Nezazimoval, je vyleštěn, vyčištěn, cenzurou na PN prošel taky. Připraven pro svou osmou sezonu. Až budeš mít naviják s převodem do rychla, na dvou ložiskách a volnoběžnou cívkou tak mi dej prosím vědět. Doufám, že do tý doby nesejdu věkem. PS: A když už se ti to nedejbože opravdu povede, tak mi hlavně neřikej, že si za něj musel dát čtrnáct litrů. To umí každej blbec :-)

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 1:48 ® rarach

Bosanac: Já tě chápu, ale zase na druhou stranu se takhle alespoň někde načte část z těch upytlačenejch ryb i tak je to asi setsakra málo. Petr D: Ty vůbec nejsi pitomej, ty jsi jenom startovací. Muhehe PS: Co ten půlkilovej reel, už jsi ho zazimoval nebo ho těď nosíš místo palcátu.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 1:04 ® mikiw

to drozďák: fajn tvůj komentář beru a chápu protože má hlavu a patu. tady to je tak že pstruzi tu jsou hodně jelikož tu je čisto a máme tu svojí pstruží líheň-jak potočí tak duhovou.spíš jsem rád třeba za duháče protože těch tu je míň než potoků…organizace tu rve do vody pstruhy,siveny a lipany horem dolem a tak jich tu je dost i na MP vodě. na P vodě je zas celoročně hájenej lipan aby ho bylo dost.ono je to tady takový všelijaký.já vím že si beru dost ryb, na druhou stranu neberu jich až příliš.ryb je tu prostě dost.taky mi není blbý vzít 4 úhoře nad 70 za večer když na ně 5 krát do roka jdu protože vim že na dně jich leze kotel – protože se vysazujou.orga­nizace vysazuje ryb dost, protože jsem malá organizace je tu relativně dost členů a povolenka P+MP vychází celkem na skoro 6000 ročně takže není divu že nějaký peníze maj… nejsem masař ale ryby mi chutnaj.jen nesnášim některý ty spravedlivce, co ze sebe dělaj ty správňáky a klaďáky a jakmile se jim dostane do ruky 30cm potočák nebo lín tak ho zkosej killnou a pak tu moralizujou.jiná věc je když někdo ryby nežere.můj případ to není já zvyšuju republikovej průměr, ale jen proto, že vím že to není nevhodné.Ryb tu je dost a ještě pár let bude i kdyby se nevysazovaly.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 1:00 ® Bosanac reakce na …

rarach: To same jsem drive delal . Ted ani nahodou . Ja mam psat to jsem neponechal . Uz ne .

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 0:39 ® drozďák reakce na …

rarach: neboj, pár ryb (doslova) jsem zapsal. Tak úplně pitomej zase taky nejsem

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 0:29 ® rarach

Petře dám Ti jednu empiricko-pragmatickou otázku, kolik jsi z těch stovek pstruhů, co jsi chytil napsal do úlovkáče? Jestli zero, tak jsi udělal těm svejm revírům stejnou medvědí (neplést si s Medvědí) službu, něco o ČRS snad již víš, von totiž druhej extrém, odevzdat prázdnej úlovkáč, je taky na hovno.

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 ve 23:51 ® kkarlos
kkarlos

muhehehe,musíme to z něj dostat nějak neveřejně a rozšířit to jen mezi známýmí HDU masaři..:) o kterých víme že ty ryby využijí do poslední kostičky a nezahodí žádného deseti centimetrového potočáčka, páč ty jsou stejně nejlepší..:)ale psssst, to ví jen málokdo, tak je všichni pouštějte ať jich je hodně pro mě..:-)

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 ve 23:45 ® drozďák

Soudit tě nebudu, nemám na to právo. Ale jednu poznámku si dovolím. Takhle už přemýšlelo dost pstruhařů před tebou. Bývaly časy, kdy bylo všude hodně ryb. A není to zase až tak dávno. A spousta rybářů si říkala, proč bych si je nebral, když je jich až až. Říkáš 12 pstruhů měsíčně, hmm to bych asi nežral celej rok nic jinýho. Ty sám o sobě tu vodu nezmrvíš, to je jasné. Dáváš ale hodně špatný příklad všem, kdo s tebou přijdou do styku. A jestli jsou to začínající pstruhaři, tak potěš pánbůh… Za každého potočáka nebo lipana, kterého zabiješ ti tvá místní organizace nasadí jednoho duháka. Aspoň taková bývá až na pár vyjímek běžná praxe. Důsledky si asi dokážeš domyslet. Kdybych u těch několika set ryb, které za rok nachytám, používal stejnou matematiku jako ty asi by to nůj žaludek nezvádl. Ber to jenom jako názor jednotlivce. Máš na ty ryby zákonné právo a já ho respektuji. Ale třeba tě můj komentář přiměje k zamyšlení

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 ve 23:33 ® zedus
zedus

Možná by ses divil, ale možná by sme si tam ani neměli kde s těma destizubcema stoupnout, jak by tam bylo narváno. :-)

reagovat