Vyhledávání
Lov na P vodách v prosinci
30.11.2006 | Axamith | 3.528 zobrazení | 27 odpovědí
Zajímalo by mě, jak je to s lovem na P vodách v prosinci. Na severní moravě je hájení lipana posunuto na 31.12. , ale na povolence je platnost do 30.11. Na schůzi MO bylo řečeno, že na „našich“ vodách nebude lov v prosinci považován za přestupek. V sousední MO si vlastnívi p povolenky nechali změnit datum a orazítkovat. Zajímal by mě kompetentní názor, jestli se vystavuji riziku, pokud budu chytat na sev. moravě s datumem platnosti do 30.11.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 7. prosince 2006 v 16:02 ® Petrson reakce na …
-
Tak ještě se bohužel musím opravit – napsal jsem nesmysl, že na P vodách není všeobecné hájení, což jsem tedy kecal, protože – viz vyhláška 197:
Lov na pstruhových rybářských revírech II.
„Na pstruhových rybářských revírech se zakazuje lov všech druhů ryb od 1. ledna do 15. dubna a od 1. prosince do 31. prosince s výjimkou lovu hlavatky obecné na zvláštní povolenku vydanou uživatelem rybářského revíru.“
>> Axamith > takže podle těchto BP by si chytat na péčku nemohl, ale my už víme, že u Vás (na SM) je opravdu schválena výjimka a pstruhaři mohou lapat až do 31/12.
reagovat - Čtvrtek 7. prosince 2006 v 6:23 ® Axamith
-
Toulovec : budiž ti odpuštěno, ale ještě si to vyříkáme na nejbližším osobním setkání. To nám zase bude špatně.
reagovat - Středa 6. prosince 2006 ve 21:17 ® Rosi reakce na …
-
Bubu – nereptej a koukej, už to tam je!
reagovat - Středa 6. prosince 2006 ve 21:09 ® bubu reakce na …
-
Rosi: to by jsi měl,bo tam máš čisto a jsi tajný jak ten hrad v Karpatech
reagovat - Středa 6. prosince 2006 ve 20:54 ® Rosi reakce na …
-
Bubu – OK! Budu se snažit stihnout to ještě do Vánoc! Doplním svůj profil.
reagovat - Středa 6. prosince 2006 ve 20:48 ® bubu reakce na …
-
Rosi: až příště pojedeš na Bělou,dej echo,jsem přímo z Jesu.Mobila mám v profilu.
reagovat - Středa 6. prosince 2006 ve 20:43 ® Rosi reakce na …
-
Bubu – Na bělé si vždy skvěle zachytám. Jak ve městě na dvojce tak i na jedničce pod Písečnou. Ale řeka se dosti změnila. Ty bagry a umělý břehy udělaly svoje. Bejvalo to tam lepší, ale i tak před MO Jeseník smekám. Takto zarybněných vod není mnoho.Ta kontrola byla přímo ve městě, asi tři roky naspět.
reagovat - Středa 6. prosince 2006 v 19:16 ® bubu reakce na …
-
Rosi-chlape díky za poklonu. Moh jsem to bejt i já ,co tě na Bělé kontroloval. Ale asi jsi byl dole v písečné a tam chodí i jiní. Jak jsis zalovil? Když tak napiš osobku.
reagovat - Středa 6. prosince 2006 v 19:11 ® bubu reakce na …
-
toulíku-je ti odpuštěno, a ta omluva mohla bejt i skromější,já si na to moc nepotrpím.
reagovat - Středa 6. prosince 2006 ve 13:42 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
toulík: Nevím, zda budou chlapci uspokojeni, správně tam mělo být: "Doufám že je omluva dostatečná, drazí velcí lovci a velkovezíři)
reagovat - Středa 6. prosince 2006 v 9:52 ® toulovec reakce na …
-
bubu: safra, safra, jsem si nakadil do vlstních kaťat. Tož leze to ze mně ale těžkoooo :"o(( milý drahý bubu a axamithe, sypu si na hlavu popel, jsem neznalý kretén co si do huby nevidí, omlouvám se Vám velice poníženě, budu Vás už oslovovat pouze velký lovče a velkovezíre, už to nikdy neudělám. doufám že je omluva dostatečná :o)))
reagovat - Středa 6. prosince 2006 v 8:08 ® Axamith reakce na …
-
To Rosi : Podobnou situaci jsem řešil nedávno, ale nelenil jsem a napsal na územní výbor ČRS do Ostravy o vysvětlení pojmů. Výsledek si přečti na www.chytej.cz
reagovat - Úterý 5. prosince 2006 ve 22:45 ® Rosi
-
No ještě jedna poznámka, doufám, že se na mě nesnese vlna krytiky.
Muškařím na P vodách osm let a kromě revíru Bělá Jesenická 2 jsem nebyl rybářskou stráží nikdy a nikde kontrolovaný. Z toho důvodu bych neřešil 30.11 nabo 31.12. Nevěřím že zrovna teď by se situace změnila, ikdyž stát se to může…
V něděli jsem chytal na řece a u jednoho soutoku s náhonem na mě nějaká bába se břehu řvala: pane, tady nemůžete lovit, to je naše! Samozřejmě, že jsem chytal na hlavním toku. Ptám se jí, co je vaše? Paní mi ukazuje řeku. Tak jsem jí vysvětloval, že lovím dle soupisu revírů a nikde není zmíňka o soukromém úseku. Za to jsem byl odměněn kamenem letícím do vody a nadávkamy. Následně bába naštvaně odešla a já měl po chytačce. Nebýt toho, že měla sebou vlčáka, mohla být naše debata zajímavější.
reagovat - Úterý 5. prosince 2006 ve 21:45 ® bubu reakce na …
-
toulíku,čekám tu omluvu
reagovat - Úterý 5. prosince 2006 ve 20:47 ® fikus reakce na …
-
to máš bandasko z toho, že nepiješ kořalku. Příště si dáš s námi borovičku a uvidíš jak budeš „vidět“.......
> pokud má někdo povolenku i pro Severní Moravu, tak může lovit na SM ryby i v prosinci bez ohledu na to, že na povolence je napsáno platnost do 30.11.2006. Takovýto chybný údaj je způsoben chybou lidského faktoru. Nic víc, nic míň.
reagovat - Úterý 5. prosince 2006 v 7:37 ® toulovec
-
tývole tak jsem taky zmaten, abych se nakonec nemusel ještě omluvit, v bližších podmínkách pro severní moravu je skutečně
8. Lov na umělou mušku povolen od 16. dubna do 31. prosince.
tak som z toho volaký zmetěný
reagovat - Úterý 5. prosince 2006 v 7:31 ® toulovec
-
Axamith, Bubu: kluci nic ve zlým, ale je vidět, že se opět projevilo čecháčkovství a že si vykládáte zákon po svém bez toho, aniž by jste si ho přečetli. Rybářský řád hovoří naprosto jednoznačně a nevím s čím máte problém: § 17 vyhlášky č. 197/2004 Sb. (1) V pstruhovém rybářském revíru je povoleným způsobem lovu ryb lososovitých a lipana
b) lov na umělou mušku od 16. dubna do 30. listopadu,To s platností povolenky nemá vůbec žádnou souvislost. Můžeš přece lovit na pstruhovce bílou rybu na plavačku, nebo položenou na rostlinnou nástrahu, ale rozhodně ne lososovité nebo dravé ryby na mouchu.!!!!!!!!!!
reagovat - Úterý 5. prosince 2006 ve 2:59 ® Shadowhunter reakce na …
-
NO jo jenze mi taky plati povolenka do 31.12 ale lovit na umelou musku se muze do 30.11 (nebo ne???) takze to mam ty lipana a duhaky lovit na rohlik nebo chleba??? kdyz muskarit nemuzu???
reagovat - Pondělí 4. prosince 2006 ve 20:40 ® bubu reakce na …
-
jen malé upozornění: jednou z povinností je odevzdat povolenku do 14-ti dnů po ukončení její platnosti. A teď nevím jak v té či oné MO na toto nahlížejí. U nas se např. odevzdávají až při odběru povolenky na novou sezonu. To jen pro doplnění.
reagovat - Pondělí 4. prosince 2006 v 6:10 ® Axamith reakce na …
-
Probíral jsem to s členem RS (Bubu ) a bylo mi řečeno : lov na P vodách na sev. moravě je do 31.12. a chybný datum na povolence je problém MO, takže vesele chytám dál. Díky za názory.
reagovat - Neděle 3. prosince 2006 ve 21:32 ® Rosi
-
Jsem se sousední organizace Axamitha a musím říct, že mám na P povolence platnost do 31.12.2006 od jejího vydání. Nevím proč to píše každá organizace jinak. Podle mě se nestane nic i pokud máš na povolence platnost do 30.11. je přeci roční a to že v tom mají některé organizace bordel není chyba rybáře.
reagovat - Sobota 2. prosince 2006 ve 22:52 ® Petrson reakce na …
-
OPRAVUJI – nemyslel jsem zákon 196 (Bůhví, jak jsem na to přišel), ale samozřejmě 99/2004 Sb. To jen pro pořádek
reagovat - Pátek 1. prosince 2006 ve 13:02 ® Axamith reakce na …
-
Právě o to jde. Na sev. moravě je lov povolen do 31.12. , hájení lipana začíná od 1.1. , ale datum platnosti povolenky končí 30.11. Za stejné peníze bych byl teoreticky ošizen o měsíc rybolovu. Vím, že kamarád z jiné MO na sev. moravě si nechal datum změnit a orazítkovat.
reagovat - Pátek 1. prosince 2006 v 9:54 ® Deleted
-
Co je ovsem na celem pripade nejvtipnejsi, tak ROCNI povolenka konci 30.11. Usuzuji, ze mas rocni povolenku, protoze kdyz jsem jeste bydlel na severu Moravy, tak jsem na rocni mel datum uplne stejne divne. Ted v Praze mam rocni pstruhovku opravdu az do 31.12. Docela by mne zajimalo, z jake MO jsi, kdyz tam mate konec roku v listopadu…
reagovat - Pátek 1. prosince 2006 v 0:53 ® Petrson
-
Axamith > RR to upravuje takto:
§ 17 vyhlášky č. 197/2004 Sb.
(1) V pstruhovém rybářském revíru je povoleným způsobem lovu ryb lososovitých a lipana
a) lov přívlačí od 16. dubna do 31. srpna,
b) lov na umělou mušku od 16. dubna do 30. listopadu,
c) lov hlavatky přívlačí od 1. října do 31. prosince na zvláštní povolenku vydanou uživatelem rybářského revíru.
(2) Vyskytují-li se v pstruhovém rybářském revíru i jiné ryby než lososovité nebo lipan, je povoleným způsobem lovu
a)u nedravých ryb lov na položenou nebo lov na plavanou pouze na nástrahy rostlinného původu,
b) u dravých ryb
1. lov přívlačí od 16. dubna do 31. srpna,
2. lov na umělou mušku od 16. dubna do 30. listopadu,
3. lov na položenou nebo lov na plavanou.
Jelikoz nejake vseobecne hajeni v P vodach vyhlaseno neni, domnivam se, ze posledni uvedene zpusoby {polozenou a plavanou} muzes v prosinci praktikovat normalne. Co se tyka mistne-US prislusnych BP, poradne si zjisti, co je na tom pravdy. Podle zakona 196/2004 Sb. totiz BP muzou zprisnovat vyhlasku, ale ne zmirnovat-na to by jim krajsky OU musel udelit vyjimku. Takze i kdyby si Vas US schvalil v BP „prodlouzeni“ doby lovu u nekterych druhu o mesic a nemel na to vyjimku prislusneho odboru ZP, je toto protizakonne. Otazka pristupu RS je ovsem jina, jestli po nejakem „doporuceni“ US ci „tiche dohode“ US s RS,zacne nejaky takovy lov tolerovat v praxi, muzes postihu uniknout, ale koser to neni a teoreticky by te za to treba policie mohla postihnout. Takze uplne nejlepsi by bylo si najit stranky Tveho US, kde by tyto byt nove BP mely byt uvedeny, nebo si tam rovnou zavolat {cislo bude urcite uvedeno v Tvem soupisu}.
reagovat - Čtvrtek 30. listopadu 2006 ve 20:53 ® Axamith reakce na …
-
jasně, ale zajímá mě, proč se někde mění datumy platnosti povolenek podle doby hájení a někde ne. Jestli riskuji papíry, když půjdu chytat s datumem platnosti do 30.11.
reagovat - Čtvrtek 30. listopadu 2006 ve 20:40 ® Kubajs
-
to jsi se měl zeptat na schůzi v každém kraji je to jiné!!!!!!!!!
reagovat