Chytej.cz

JAKOU LOĎKU NA PŘEHRADU?

26.11.2006 | vagi | 11.251 zobrazení | 44 odpovědí

Prosím všechny o radu a zkušenosti. Chystám se pořídit si loďku a budu vděčný za každý názor a radu. Většinou budeme ve dvou a tak si myslím, že rozměrově by to mělo být cca 3,5 na 1,5? (dostatečná stabilita a prostor) Tvar klasické pramice nebo do „V“. To asi není rozhodující. Laminát či hliník? Vím, že mě ještě čeká el. motor, sonar a zřejmě i nějaký vozík, ale představa byla max. do 25.000,– (nemusí být vše nové), takže laminát je levnější, ale asi zase těžší. Když budu sám, zvládnu i laminát na vodu a z vody? Ve fóru už jsem něco našel o motorech a sonarech, ale stále nevím… Předem všem moc děkuji za jakékoli názory. Je to pro mě mnohem cenější, než rady prodavačů. Začínám mít totiž pocit, že v obchodech málokdy opravdu poradí…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 27. listopadu 2006 v 15:34 ®  reakce na …

Tato taky nevypada spatne a dala by se nalozit mozna v jednom. Ale neznam cenu. www.gimiyachts.cz

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 15:00 ® toulovec
toulovec

hlavně bych loď nenechával nikde na přehradě, nám tam jedna vydržela týden. pokud zůstává u vody, musí vypadat jako naprostej vrak, musí být plá listí a vody, utržený co utrhnout jde, pak ti tam vydrží o týden dýl. Pokud jde o tu pramici z Lavexu, má jí tu myslím asi 5 lidí, zkoušeli jsme ji na koutech na srazu, sedělo nás v tom 5 – já mám 140 kg a myslím že ostatní pod metrák neměli ani jeden, takže této lodi bych plně důvěřoval. Osobně bych zavolal výrobci a pokusil bych se nějak domluvit – smluvní podmínky a ceny občas zafungují. Výrobce je chytej jak doma, takže ho kontaktuj do sumcařiny, třeba něco vymyslíte.

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:48 ®  reakce na …

foto pramice:

reagovat
foto/forum/2006/th-img1292.jpg
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:47 ®  reakce na …

foto clunu:

reagovat
foto/forum/2006/th-img1291.jpg
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:41 ®  reakce na …

a nebo pramice: pramica: výška 42cm šírka 105cm dĺžka 275cm hmotnosť priblizne 40kg cena 9000Sk

Fotky mi nejdou nejak vlozit a tak ti je mohu poslat mailem.

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:37 ®  reakce na …

Pokud chces neco levneho, tak zkus bazary s lodemi na netu, annonci ci bazary na chytej, MRK a ryby.sk. Mam nabidku na lod za 9500 slovenskych Kc – je nova a ma parametry: čln: výška 42cm šírka 105cm dĺžka 313cm hmotnosť priblizne 45kg cena 9500Sk

a

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:28 ® vagi
vagi

regulus: A ta 380ka je super. Ta by se mi líbila. Jen kdyby to bylo trochu levnější. Měl jsem jinou cenovou představu, ale realita je zřejmě jiná… Ale moc děkuju za tip.

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:22 ®  reakce na …

vagi: hlavne si to ozkousej sam nalozit at nejsi prekvapen. regulus: plastovky, laminatky maji sve vyhody – cena, ale nedostanu se s nimi asi pod magickou hranici v kg. Ale to budu vedet az ve chvili kdy nalozim lod solo na strechu (pomocne pripravky jsou povoleny :-) )

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:20 ®  reakce na …

Tady maji lodky z Novoplastu za lepsi ceny nez vyrobce: sexlife.vltava2000­.cz . Pokud mas kam dat doma lod, vozik a jeste auto, tak muzes jit i do tezsich lodi (,e se do garaze vejde jen auto a lod :-(( ). Ale pocitej, ze nad 50kg budes potrebovat na 100% uz kolecka na manipulaci od voziku k vode. Nakladal jsem toho Picnica a pred akci jsem si veril, ze ho nalozim sam – bohuzel to neni jako davat 120 na bench. Jo a nafukovacky se take jeste bojim a nebyl jsem na ni na vode. Az otestuji v realu hlinik, tak ti napisi ...... protoze to co si neosaham, tak tomu neverim.

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:17 ® vagi
vagi

regulus: Jo jo souhlas, ale já se bojím té šířky. přijde mi to málo… Ale nemám žádné zkušenosti.

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:10 ® vagi reakce na …
vagi

MrCement: Nafukovací určitě nechci. Tomu nevěřím. Na Marine 10M jsem koukal, ale i na bazaru je to pěkná darda. Dík za odkaz. To už se mi líbí i ta Šárka. A myslím, že se to dá dostat na vozík i z něj (55 nebo 65 kg). Nevíš, jestli to u nás někdo prodává a za kolik?

reagovat
Pondělí 27. listopadu 2006 v 0:08 ® regulus
regulus

Trochu se do toho namotám, upozorňuju se jedná jen o teoretické rady, respektive můj názor. Mě by se docela líbila Pramice 380 www.lavex.cz Dle mýho názoru je to přiměřeně velký, váží to 50 kg, pokud to nebudeš vozit na střeše auta, tak to na vozík v pohodě naložíš sám. Stojí to polovinu co ta hliníková, je to jen o 13kg těžší a nikdo ti to neukradne jen proto, aby to prodal do šrotu. -:))) Další možnosti bych viděl tady www.boatpark.cz buď Pramici (55 kg) nebo Ježdíka (45 kg) (je jen 3,2m dlouhej a určenej pro jednoho rybáře, takže ve dvou by tam asi bylo těsno), obě šířka jen 95 cm.

reagovat
Neděle 26. listopadu 2006 ve 23:37 ®  reakce na …

Jo a pokud rezignujes na solo lov, tak se podivej na lod s nazvem Picnic. Byl jsem na ni a je to lod s uloznymi prostory /hodi se v desti, na baterku atd./, nepotopitelna. www.novoplast.sk ..... jo a od vyrobce je drazsi nez od dealera :-)) )))

reagovat
Neděle 26. listopadu 2006 ve 23:31 ® 

Tak jsme na tom stejne, ale ja to uz resim nejaky den. Pokud chces vyjet k vode sam, tak nemas moc nabidek, ktere budou pri dalsi vyprave vyhovovat dvema lidem na palube. Muzes mit nafukovacku (Zodiac, Adventureboat a jine lepsi nafukovacky) – zde se bojim protrzeni od veci ve vode a take hacku. Jako druha varianta je hlinikovka – tuto chci videt na vlastni oci co nejdrive – ty ktere asi uneses jsou dle meho vyberu jen dve – Marine 10M a Marine Jon 1032 (www.marine.cz). Z plastovek jsem si nevybral a laminatka co se mi libila, tak vazi cca 60kg oholena a to je na tahani pro dva. Neboli pokud to shrnu – pokud chces jit sam na lod, tak se rozluc s 3,5 metry /to uneses jen v nafukovacce a jeste tak tak) – ty nejlehci lode maji 37kg pri 3,05 metru. Hlavne si to zkus – ja mam cca 93kg a tahat tu laminatku je prace pro dva. Napisu ti jak jsem hazel s tou 37kg hlinikovkou. Snad jeste nekdo poradi.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1