Vyhledávání
JAKOU LOĎKU NA PŘEHRADU?
26.11.2006 | vagi | 11.252 zobrazení | 44 odpovědí
Prosím všechny o radu a zkušenosti. Chystám se pořídit si loďku a budu vděčný za každý názor a radu. Většinou budeme ve dvou a tak si myslím, že rozměrově by to mělo být cca 3,5 na 1,5? (dostatečná stabilita a prostor) Tvar klasické pramice nebo do „V“. To asi není rozhodující. Laminát či hliník? Vím, že mě ještě čeká el. motor, sonar a zřejmě i nějaký vozík, ale představa byla max. do 25.000,– (nemusí být vše nové), takže laminát je levnější, ale asi zase těžší. Když budu sám, zvládnu i laminát na vodu a z vody? Ve fóru už jsem něco našel o motorech a sonarech, ale stále nevím… Předem všem moc děkuji za jakékoli názory. Je to pro mě mnohem cenější, než rady prodavačů. Začínám mít totiž pocit, že v obchodech málokdy opravdu poradí…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 18. července 2009 ve 14:50 @ Iker
-
takze ja ti radim laminatovu lod hlinik neni zly ale laminat je laminat ja osobne mam laminatovou lod typu Crownline 250CR s motorem Volvo penta 320 HP tebe radim koupit laminatovou lodku a k tomu naky ten motor znacky mercury johnson yamaha anebo Honda napriklad 2,3,4 alebo 5 HP na prehradu ti to bohate staci a dokonce ti tenhle motor utahne i na tecuce vode mam to odskousany a s vylodovanim urcite problem nebudes mat s povedzme 50 kg lov moja Crownline 250CR ma 1560 KG pokial idem an ryby sam tak ju zhadzujem na vodu sam a nemam s tym vobez ciadny problem len musis nadobudnut zrucnost ako s vozikem zajit do vody a musis dat taky nato bacha aby ti auto i s lodi neskoncilo v prehrade
reagovatjinak to urcite zvladnes
no a cosa tyka toho ked si kupis pramicu do V tak pri vecsich vlnach to nema dobrou stabilitu a muze se stat ze sa ti prevratin i s vecami do voty tak na toto bacha kup si ne klasickou pramici do tvaru V ale kup si taku trosku oblejsiu co ma dobru stabilitu v zadu nech je siroka tych 1.5 m a do lichobeznbika a nech sa pomali stvarnuje do pismena V a do spicu ukazem ti fotku mojej lode a neco takovy ale v malem prevedeni zarucujem ti ze tam o stabilitu sa nemusis bat
- Úterý 26. prosince 2006 v 1:45 ® Láďa_vydra reakce na …
-
Koukni www.lavex.cz tam jí najdeš jako Pramice 380 Objednáš jí emailem lavex@seznam.cz nebo telefonem 777 556 819
reagovat - Pondělí 25. prosince 2006 ve 23:26 @ ???
-
pramička se mi líbí a mám zájem o koupi prosím poradte kde a jak díky
reagovat - Neděle 3. prosince 2006 ve 12:35 ® Láďa_vydra reakce na …
-
Toulovec – To si vystih dobře 3 chlapi 2 chcípáci …hihihi.Ještě jsi zapoměl že v lodi byla baterka a elektromotor.Když to sečtu tak mi vychází : 3 chlapi (Toulovec,Láďa-vydra,Cípal) = cca 370kg + 2 chcípáci ( Hrouzek a Jiris) = cca 120kg + motor s baterkou cca 35kg . To je celkem cca 525 kg. Jo a včera jsem byl z 380 vláčet a pak jsem z ní chytal i sumatry a fakt to nemělo chybu .
reagovat - Středa 29. listopadu 2006 v 7:25 ® toulovec
-
jééé vona je ta zatěžkávací zkouška zdokumentovaná :o)))) tak že tam seděj jen tři chlapi a dva chcípáci, to jsem si už nepamatoval. :o)) vidíte jak jsem prolhane. Ale ať počítám jak počítám, vychází mi stejně průměr metrák na hlavu :o)))))) to si myslím že by vydržela málokterá lodička.
reagovat - Úterý 28. listopadu 2006 ve 23:17 ® jiris
-
Toulovec – diky, z hrouzkem jsme dohromady tech 100 kg meli
reagovat - Úterý 28. listopadu 2006 ve 23:00 ® HaD reakce na …
-
BigMike: ten nadbytek Toulovce, Ládi i Cípala to hrouzkovi a jirisovi doplnil
reagovat)
- Úterý 28. listopadu 2006 ve 22:58 ® HaD reakce na …
-
jo, to je ta zatěžkávací zkouška
reagovatTaky je trochu z jiného pohledu (ta úplně vpravo, jak sedí TR)
- Úterý 28. listopadu 2006 ve 22:48 ® vagi
-
HaD:Předpokládám, že tohle je ta zatěžkávací zkouška (foto), jak o ní psal toulovec. Líbí se mi, tu cenu zkusím zchroupnout, už mi nebaví nic hledat. Rozměry se mi taky zdají pro dva naprosto vyhovující. A nové je stejně všechno dražší. Pochopil jsem správně, že „lavex“ má jméno Láďa-vydra, abych ho mohl kontaktovat?
reagovat - Úterý 28. listopadu 2006 ve 22:32 ® BigMike reakce na …
-
Toulovec: Jiris už má metrák? No, něco jsem mu ve cvičení poradil, asi se vrhnul na bobule!!!
reagovat)
- Úterý 28. listopadu 2006 ve 21:58 ® HaD
-
Já osobně doporučuji www.lavex.cz Mám s ní výbornou zkušenost – je lehká, prostorná, stabilní…dvakrát už byla i na Pádu s benzíňákem. Navíc ji vyrábí náš kamarád Láďa-vydra . Tak proč nepodpořin našince. Navíc za ty peníze je to myslím to nejlepší, co se dá sehnat. Většina lodí je dražších a zdaleka se týhle nevyrovná. Kdo na ní se mnou byl, a že nás už nebylo málo, může jen potvrdit. Ilustrační obrázek napoví
reagovat)
- Úterý 28. listopadu 2006 ve 21:02 ® SKOKAN
-
Já uvažuji o této:www.ms-composite.cz/…agon/4/.Cena je asi 20 000 Kč. Nejsem si úplně jistý, protože jsem se informoval asi před rokem.
reagovat - Úterý 28. listopadu 2006 v 15:16 ® reakce na …
-
A ted mam informaci, ze mi poslali spatny cenik k Walker Bay
reagovat...... cena je 32456 Kc
- Úterý 28. listopadu 2006 ve 13:48 ® vagi
-
Ta za těch 19.800,– je bombová. No jo no, ale ta cena… Překvapilo mě , jak je lehká. Myslel jsem, že laminát je těžší. Měli jste pravdu. Do 10.000 asi nic neseženu. Kdyby třeba někdo na něco narazil, tak dejte vědět. Může být i lehce jetá. Já zatím nic nenašel. Zkoušel jsem i nějaké bazary na portálech, ale nic moc. Na celém Seznamu jsem našel jen šest lodí. Dík všem.
reagovat - Úterý 28. listopadu 2006 v 8:38 ® reakce na …
-
regulus: tak to jo, ja myslel, ze se ta cena vztahuje v Walker Bay. U toho Gimiho jsem ji vazne prehlidl. Dik
reagovat - Úterý 28. listopadu 2006 v 0:37 ® regulus reakce na …
-
Láďa – asi jo, je to jedna z variant, potvrzuje to jen, že cena takové lodi (nové) je okolo 15 tis. Kč. Někomu se líbí ta, jinýmu ona. -:)))
reagovat - Úterý 28. listopadu 2006 v 0:30 ® regulus reakce na …
-
MR CEMENT – tady
reagovat - Úterý 28. listopadu 2006 v 0:04 ® regulus reakce na …
-
Vagi – pokud poslední věta měla bejt jako otázka, tak odpověď zní, asi ano, ale záleží na přístupu k vodě. Když jsem byl malej kluk, jezdili jsme s našima na keni (česky na kanoi) a na přemisťování po suchu byly takový kolečka, už si to přesně nepamatuju, byl to jakejsi koženej herberk, v podstatě popruh s kolečkama, kterej sloužil k tomu, že se loď nemusela nosit, ale vezla se, připínalo se to doprostřed lodi. Asi to znají vodáci pro přemisťování lodí přes nesplavný místa. Nejspíš není problém, něco podobnýho vyrobit pro rybářskou pramici, problém je jen v tom, že ne vždy je přístupk vodě taky sjízdnej.
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 ve 23:57 ® reakce na …
-
regulus: kdes prisel na tu cenu 19800 ? Ja ji nikde nevidim – poslali mi cenik a tam nakonec bylo: 91700 275R RID tube kit, PVC !19 975 Kc s DPH! 91702 RID 275H tube kit Hypalon® !27 475 Kc s DPH!
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 ve 23:17 ® vagi
-
regulus: super nápad. Zrovna jsem se dozvěděl, že vlek nepůjde, protože mi nedovolí na firemní auto kouli. Takže střecha, úspora za vlek a lepší sonar a eletromotor. Haha. Moc dík za ten nápad, to půjde. Už jsem to zjišťoval, kámoš tak tahá v práci těžké žebříky na velkou dodávku. Kolečka to asi opravdu chce. To mě nenapadlo, že to tam bude na čas bez dozoru (což u nás opravdu nejde). Mohl bych všechny cajky naházet do lodě včetně motoru, dojet k vodě a pak dát kolečka do lodě?
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 ve 22:14 ® Láďa
-
All:a co Lauru?Ta by nebyla dobrá,máte někdo zkušenosti?
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 ve 21:43 ® regulus reakce na …
-
PEDRO – asi se to nikde neprodává, muselo by se to udělat. Základem je rám z jeklu nebo trubek na kterej by se stahovacími pásy s ráčnou (menší varianta těch co používají kamioňáci)připevnila loď. Na autě příčný nosníky (ne zahrádka ale jen ty dvě šprušle). Na přední držák s aterací (připevnění pomocí šroubu nebo podobně), na zadní dva válečky po kterém by se rám „navaloval“ na střechu auta a samozřejmě taky aretace. Jak by se loď nakládala je patrné z obrázku (omlouvám se, neumím nijak zvlášť kreslit). Myslím si, že by loď naložila i ženská, půlka váhy lodi je na střeše. Nevím, jestli by nemohl být problém s homologací.
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 ve 21:35 ® Prichy reakce na …
-
Pedro: kdysi me napadla naklonena rovina.....na to by stacily dve planky (spis fosny)…nevyzkouseno!!!
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 ve 21:08 ® Pedro reakce na …
-
mna by zaujimal práve taky nejaký „udelátor“ ,ktorým by sa dalo nakladat a skladat ten cln zo strechy. Máte nejaké tipy, nákresy?
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 ve 20:17 ® regulus reakce na …
-
Vagi, za desítku loď požadovanejch rozměrů jako novou asi neseženeš. Co se nakládání a skládání ze střechy auta týče, tak to se dá vyřešit nějakým „udělátorem“ a doprava lodi k vodě v 90% vyřeší kolečka, problém je v tom, že pokud to máš kousek dál od auta k vodě, tak máš v jednom člověku dost problém. Musíš přemístit loď, motor, akumulátor a rybářský krámy a to je dost přes 100 kg. Naráz to nevemeš, takže musíš nechat něco bezprizorně volně odložený u vody a to dvakrát, při příjezdu a při odjezdu. Pokud to zvládneš na dvakrát, tak je to bez problému, loď ti za tu chvilku asi nikdo nešlohne, ale pokud bys např. dovlekl loď, pak motor s akumulátorem a pak jsi si šel pro ostatní, tak je už dost velký riziko, že ti někdo zmizí s lodí, včetně motoru, zvlášť pokud to budeš mít k autu trochu dál.
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 v 19:34 ® regulus
-
Cenu tam máš napsanou – 19800,–
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 v 16:53 ® reakce na …
-
vagi: bazarove ano a nalozis to sam jen na vozik/vlek – na strechu tyto rozmery sam nedas. ...... Jo kdybys vyhral ve sportce, tak pouvazuj nad timto: www.walkerbay.com – je to za 19950 Kc.
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 v 15:59 ® vagi
-
všem: Moje představa je něco, co naložím a složím, bude to mít cca 3,5 na 1,5m a vejdu se do 10.000,– Možná zbytečně trvám na velikosti, ale chci tam mít pohodlí a relativní stabilitu. Co myslíte, je to reálné?
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 v 15:57 ® vagi
-
MrCement: na tu jsem taky koukal na lavexu, ale taky tam nebyla cena. Dík. Pokusím se také ještě hledat. I ty bazary.
reagovat - Pondělí 27. listopadu 2006 v 15:49 ® vagi
-
toulovec: taky bych jí tam nenechal, počítám s odvozem, můžu jí mít doma v garáži, ale jak s váhou? Neuvědomil jsem si, že i když budu mít přívěs, ne vždy asi bude přístup až k vodě jako na Hrachach, takže jsem zase na začátku. Laminát je na střechu těžkej a na hliníkovou nemám, když počítám ještě s investicí za přívěs. Zkusím ten lavex nebo bazar. Díky za info.
reagovat