Chytej.cz

Porušení RŘ necteno

23.11.2006 | Kubajs | 8.609 zobrazení | 65 odpovědí

Chtěl bych se zeptat porušil jste jíž někdo rybářský řád?A jak??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 4. prosince 2006 ve 12:42 ® Mirek reakce na …

pavouk: To jsi mě pobavil broučku. Jinak jsi mě nepřekvapil. Od blba tvýho ražení jsem jinou odpověď nečekal.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 12:14 ® pavouk2 reakce na …

Mirek:To se asi nestane,aby jsme na sebe narazily,ale asi by to pro tebe nebylo moc dobrý.Pane veřejný činiteli!!

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 9:23 ® Deleted

Regulus: Ono čerstvá ryba je čerstvá ryba, když ale někdo sejme rybu x-krát do týdne, protože potřebuje uživit celou svoji rodinu a musí mít čerstvou rybu 4–5 týdně, to taky není moc v pořádku..

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 9:22 ® Mirek reakce na …

No, já snad řád neporušuju, ale kdybych narazil při kontrole na pavouka, porušil bych veškerá pravidla slušnýho chování a pravděpodobně bych i překročil pravomoc veřejnýho činitele…

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 6:24 ® Axamith
Axamith

Letos jsem byl se synem ( 8 let ) na rybách, papíry měl docela čerstvý a sedli jsme si večer na hady. Pár „žížal“ jsme vytáhli a vše vrátili vodě. Pak začalo lejt, my jsme zmokli na kost a on žadonil, ať jdeme domů, že mu je zima. No a co čert nechtěl, tak mu ještě zabral kapr a vytáhl 39,5 a kousíček. Rovnech 40cm neměl, ale neměl jsem to srdce mu říct, ať ho pustí, když z něho měl takovou radost, vydržel. S velkou hrdostí ho šel ještě v noci darovat babičce. Tak to byl prohřešek mého syna. A moje ? Těch je. Naprosto pravidelně mi z rukou padají na P vodě tloušti z ruk. Když ty potvory jsou tak hnusně slizký.

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 ve 20:32 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

pavouk: No to jsi teda fakt borec, chytat ryby když se třou. Ono je porušení a porušení… Nenapadlo Tě, že pět štik z jednoho fleku asi není normální?

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 ve 14:15 ® pavouk2 reakce na …

no že si zajdo na štiky třeba v březnu,ryby neberu pouze chytám,např.na třepačku s rousnicí jich dokážu vytahnout i 5 z jednoho místa.

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 ve 13:49 ® slimak
slimak

Taky nejsen svatej.většinou přetahuju „úřední hodiny“ na sumcích…

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 v 8:25 ® antony

Regulus, dyť jo, čerstvá rybička je čerstvá rybička, v tom nejde, než souhlasit.A nejlíp chutná třeba po hodně dlouhé zimě.Proč si ale různí jednotlivci cpou mražáky k prasknutí, tředa koncem dubna, kdy je celá sezona před námi, tak to mě moc hlava nebere.

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 v 1:07 ® regulus reakce na …
regulus

ANTONY – tak trochu s tebou souhlasím, ale.......... Jak už sem tady několikrát napsal, přemnožila se škodná, rybáři. Přírodní rovnováhu nedocílíš, ani kdyby ses posral. Prostě ne každej chápe, že vzít si od vody přiměřený procentro ryb, je to spráný. Narazíš na partu poušťáků a na partu masařů, jsou to dva extrémy. Není zločin si vzít rybu v rámci pravidel, ale proto ty fišle chytáme, líbí se mě a mám na ni chuť, tak ji sežeru, ale vzal jsem ji v rámci pravidel, Cpaní mražáků naprosto nepodporuju, ale čerstvá rybiška je čerstvá rybiška.

reagovat
Neděle 3. prosince 2006 v 0:43 ® Firetiger
Firetiger

Ke „škodlivým rybám“ – občas nějakou pustím, protože jsem měkkosrdcatej a přijde mi blbý mlátit po hlavě tlouště co se vejde do dlaně.

Pro fandy přirozené rovnováhy a rukou člověka neposkvrněné přírody připomínám, že v jakémkoliv ekosystému jsou vždy nejškodlivější druhy nepůvodní. Velím tedy: smrt duhákům a kaprům!!

reagovat
Sobota 2. prosince 2006 ve 23:02 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Antony: „Všecko tady fungovalo miliony roků bez nás, tak proč se naráz snažíme furt neco regulovat.“ Proč? Protože posledních pár set let už tu přírodní rovnováha nefunguje

reagovat
Sobota 2. prosince 2006 ve 22:30 ® antony

Já RŘ vědomně nijak neporušuju, ale když to tady tak čtu, tak pokud bych chodil na pstruhovku, tak tam bych porušoval – pouštěl bych i to, co se pouštět nesmí, nikdo ti nesebere papíry za to, když máš olšové ruky a ryba ti vyklouzne. Kdo nám vůbec dal právo rozhodovat o tom, která ryba je žádaná a která škodlivá? Největším škůdcem v přírodě je člověk, protože nemá žádného predátora, který by ho likvidoval.Všecko tady fungovalo miliony roků bez nás, tak proč se naráz snažíme furt neco regulovat. Soráč za tak dlouhý komentář, nejsem žádný greenpeaceák, ale jestli si to přečte nejaký člen RS, který dělá problémy, pokud se pouští „škodlivé“ ryby, tak by se měl trošku zamyslet.antony.

reagovat
Sobota 2. prosince 2006 ve 20:15 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

pavouk: To hájení by mne docela zajímalo…

reagovat
Sobota 2. prosince 2006 v 18:50 ® pavouk2

Já se musím přiznat,že rybáský řád moc nedodržuji,co se týče doby lovu a někdy hájení tak s tím si moc hlavu nedělám.

reagovat
Pátek 1. prosince 2006 v 10:43 ® zbysek

jednou sem si vzal amura kterej mel 59,5 cm i presto ze v reviru mel miru 60 cm

reagovat
Čtvrtek 30. listopadu 2006 ve 23:59 ® Cudla
Cudla

rarach Ohře 8A-B Žatec až po Nechranky

reagovat
Čtvrtek 30. listopadu 2006 v 11:43 ® MiK
MiK

Jsme jen lidi nééé? Rybářský řád jsem porušil mnohokrát, ale Bližší podmínky pro výkon rybářského práva doposud nikolivěk.

reagovat
Čtvrtek 30. listopadu 2006 v 10:48 ® Kosmik

Já jsem ještě nikdy neporušil rybářský řád, pokud si dobře vzpomínám. Už jsem takovej. Ale až to možná někdy nevědomky udělám, tak při mí smůle přijdu o papíry.

reagovat
Čtvrtek 30. listopadu 2006 v 10:04 ® mikiw

no vidíte …já jsem letos zůstal u vody párkrát o trochu dýl-třeba o půl hodky apod, ovsem nejvetsi prohresek byl killnutej úhoř 114cm v říjnu…to bych raděj prut přerazil

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 ve 23:07 ® xycht

Chytal jsem v noci sumce.

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 18:45 ® Davish
Davish

no já se přiznám, jak asi všichni vědí že nedávno jsem ho porušil také, že jsem chytal až do 20ti hodin(napsal sem to v diskusi z lovu) a myslim že se může teďka v listopadu až někam do března chytat jen do 18ti hodin.

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 15:48 ® Sander
Sander

Kubajs > myslíš, že zde někdo práskne prasárny, kterých se dopustil u vody? :-) Taky vidíš, že kromě útoku na veřejného činitele je to jen samé porušení doby lovu a nezapsání docházky. Prostě kraviny. Ale já na sebe něco prásknu… Tož to máte tak šeci: Možná víte, že mám rád duhaky ne kura, šak taky nejlépe na talíři! No a proto neváhám jich zabít třeba 30, po nasazení to není problém nachytat ne kura. No a já se bojim, ža mi při tom hromadném kuchání někdo chytne toš? No ale to by bylo ještě to nejmenší kura! Když se takhle vracim kolem vody na vlak ne, mam strach ne, že se mi protrhne batoh s těma plevelákama přímo před nějakým porybným kura! No ale tim to taky nekončí… Jak já dycky řikam ,nejhorší je, když se ti ten batoh protrhne přímo ve vlaku kura! To se ty slizký kuvy rozjedou po podlážce ne, a musíš je lovit mezi nohama cestujících kura! A ten smrad ve vlaku je taky dobrej, za chvíli jedeš sám ne kura. No ale při tom sbírání musíš ještě dát bacha, abys to stih a nepřejel cílovou stanici. Toš taky se mi to stalo kura! Musel jsem ty ryby tahnout 4km zpátky, a to nasere kura ne!?

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 15:43 ® harpunar

Jen tím že na P vodě pstruhuprosté vrátím do živlu třeba tlouště.Štiku samozřejmě ne,ale ten tlouštík si to zaslouží,kdybych ho kilnul,tak tam není nic.Jo a stalo se mi že jsem nenapsal podrevír,ale to není tak hrozné.I když RS se mohla pos..t!!

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 ve 14:13 ® Petrson reakce na …

Asi nejčastěji porušuji zákaz lovu v noci. Což ještě neznamená, že jde o non-stop lov (ten se koná velmi zřídka – letos asi 3 x). Ale když rybky začnou zobat až před půlnocí, nemám sílu ani chuť vytáhnout pruty s jejím úderem. Vykonávám totiž klidnou, ve své podstatě neškodnou zájmovou činnost, neřvu u toho, nezvracím, k přírodě a rybám se chovám slušně, takže nespatřuji v tomto lovu žádné společenské nebezpečí. Vzhledem k tomu, že žijem v demokratickém zřízení, jak nám stále politici vnucují, považuji takové omezování výkonu prostého hobby nikoli za společenský přínos, ale šikanování veřejnosti, a to v žádném případě nehodlám podporovat. Konečně podobné zákazy u výkonu jiných, byť třeba opravdu nebezpečných, činností nemají místo, což samo o něčem vypovídá.
O době lovu na revíru má rozhodnout správce, který zná jeho přirozené limity, aktuální stav zarybnění, rybářský tlak, právní statut okolní přírody, a konečně nese veškerou, i finanční, zodpovědnost. Tento subjekt ví nejlíp, jaké možnosti rybolovu může za utržené prostředky povolit a vzhledem k obvykle dlouhodobé činnosti v oboru je také navýsost zkušený a kompetentní vydávat taková rozhodnutí. Na rozdíl od joudy na MZe, který tam sice sedí 20 let, přesto mu stále uniká, že se za tu dobu situace v zemi poněkud změnila. Při své práci, s praktickým akčím rádiem od stolu v kanclu do kantýny a na WC, ani nemůže mít dostatek informací o reálné situaci na revírech. Tudíž je tato pravomoc fakticky mimo jeho schopnosti.

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 11:56 ® Jakub reakce na …
Jakub

To u nás jeden taky rybář má rybářský lístek, platí si známku, ale prej mu už nemá na povolenku, zmasil na místním revíru sumíka 182cm a 48 kg, a ještě se tím snad chlubí(pozn.já osobně nevím o koho jde)

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 11:22 ® Robur
Robur

to jako chcete říct, že tady máte na Chytej všichni povolenku?

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 10:57 ® profo
profo

tak já se taky přidám, letos jsem jednou nezapsal při odchodu od vody dva cejny, kteří prohráli souboj se životem. Asi dvakrát jsem se zapisoval asi až po hodině lovu, páč jsem na to zapomněl a vzpomněl jsem si až během lovu. A přiznám i to, že jsem jednu ulovenou rybu předal a nechal zapsat kolegu, který měl díky své šikovnosti už problémy doma, že nic nepřinese. Bylo mi ho líto, tak jsem mu nechal jednoho kapra ±45cm (míru si přesně nepamatuju). No snad se do mě nepustíte, sám jsem se s tím pasoval hodně dlouho než jsem to překous, ale zase nepřišel jsem o kolegu na ryby..:-))

reagovat
Pátek 24. listopadu 2006 v 9:00 ® rarach

Cudla: Na jaké P Ohři chytáš tlouště, že Ti vyklouzávaj z ruky? Ohře 12 P? Milky: správnej přístup, tu chybějící docházku si jistě doplníš ne? Namasti tam pět kaprů, ať Vám tam nějaký dají, je jich furt málo.

reagovat
Čtvrtek 23. listopadu 2006 ve 21:54 ® Cudla
Cudla

Na P Ohři mi taky vyklouzne z ruky tlouštík voni ty potvory jsou"strašně kluzký„.Hluboce v minulém století jsem hodil porybnýho do vody,stovky lidí to "chtělo“ udělat,jen mně se to povedlo.Do dnes to mam na talíři(mezi náma zasloužil si to).

reagovat