Chytej.cz

Porušení RŘ necteno

23.11.2006 | Kubajs | 8.607 zobrazení | 65 odpovědí

Chtěl bych se zeptat porušil jste jíž někdo rybářský řád?A jak??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pondělí 18. prosince 2006 v 10:54 @ ???

Jak to tak čtu, tak nemůžu nereagovat. Já osobně ryb. řád dodržuju bez vyjímek, ale zároveň si uvědomuju jeho mezery a jako asi většinu lidí me to pořádně ser… Já jsem to ale řešil trochu jinak. 90% času na rybách trávím kaprařinou, proto si raději zajdu na soukromou vodu, kde jsou ,,všechny podmínky co si člověk může přát na svazové vodě,, (zdůrazňuji berte v uvozovkách)jen se za to platí. Rybí obsádka je bohatá, lov non-stop, tři pruty, podložka, dnes už hojně používaná metoda chyť a pusť, atp. Argumenty typu rozpíchané tlamky atp. neberu protože při kvalitní rybí obsádce ve svaz. vodách a již zmiňované metodě chyť a pusť či horní míře kapra by to vypadalo stejně jen s tím rozdílem, že byty ryby vypadaly dle mého názoru ještě hůř díky ještě většímu ryb. tlaku a tomu, že svazová povolenka zahrnuje širokou škálu vod a tak se dobrá voda masovému nájezdu neubrání. Nemluvě o kontrolách na soukr. vodách. Závěrem chci říct, že nejezdím pouze na soukromé vody a jsem držitelem svazové povolenky a v žádném případě nejsem z těch co tvrdí, že ve svazové vodě se pořádná ryba již nedá chytit.

reagovat
Pátek 8. prosince 2006 v 10:56 ® modrak
modrak

Většinou jej porušuji neúklidem lovného místa, páč nevlastním kuka-vůz. Například minulou sobotu jsem u nás na tůních narazil na kompletní sadu všech nekovových dílů z automobilu Škoda 135 včetně ojetých zimních pneu s vyřezaným výstužným drátem. Nemáte někdo zájem? :o) Také mi na P padali tloušti, ale od té doby, co si, z rodinných důvodů neberu pstruhovku, už se mi to nestává. Ostatních hříchů jsem zřejmě prost. PS: Jo ješte jsem zapoměl, že na MP, dle výkladů některých členů RS běžně vláčím před 15tým , a to prosím tak, že hajluju s goldama.

reagovat
Pátek 8. prosince 2006 v 10:53 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

spechy, nepotřebuješ podmínku – bohatě stačí zabavení vercajku, což je standardní postup při dopadení pytláka již od nepaměti. Když to bude jen trochu reálně hrozit, tak si to lidi rozmyslí – taková sumcová výbava se prodraží.

reagovat
Pátek 8. prosince 2006 v 10:44 ® spechy

axamith:máš pravdu porušuju zákon bez debat,akorát bych začal u trestů s podmínkou,protože si myslím,že není pytlák jako pytlák já osobně se raději zastanu rybáře-„pytláka“(blbej název co),kterej chytá přes noc,ale má úctu k rybě jako k soupeři a né jenom jako kusu masa,než takového co dodržuje dobu lovu,ale kilne 3–4 kapříky nebo 4 candry před zahájením se slovy bych byl blbej si je nevzít když jdou apod.Dost lidí ví co se dělo letos v květnu např. na jesenici!

reagovat
Pátek 8. prosince 2006 v 6:52 ® Axamith reakce na …
Axamith

Nepodmíněné tresty- to je ono. Všichni pytláci by si měli být vědomi rizika tvrdých postihů.

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 v 19:57 ® Prichy reakce na …
Prichy

spechy: kdyz nejdes se mnou, znas me, jakej jsem straspitel :-D

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 v 18:48 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

to Alivio…mno ono i bez toho tanku to koukám bylo dost akční:)

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 v 18:42 ® Shrek reakce na …
Shrek

Zauwi: nevim jestli tank,ale bylo to prý celkem akční.Více si přečteš na fikar-fishing.info . Myslím si,že je to tam krásně napsaný…

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 v 18:23 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

to Alivio: to tam jste tak rafinovaný,že na vás musej dělat takovýhle akce,kde maj skoro určitě v záloze tank?:-)

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 v 18:16 ® Shrek reakce na …
Shrek

pavouk2 : vidíš a u nás dělali zátah s termovizí a psama :-) To bys asi neuhádal

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 ve 14:54 ® pavouk2 reakce na …

Taky lovým nonstop,hlavně na sumcích.Když je člověk ostražitý a nespí,tak ty pruty vždy stihne stahnout.Ono v noci nikdy nepůjde kontolovat jeden,ale většinou jsou 3 a více,někdy i s fízlama.Ti když jdou tak svítí svýma halogenama na 100 metrů a jen blbec by čekal,až k němu příjdou a vemou mu papíry.

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 ve 14:02 ® spechy

Porušuji a porušuji ho vědomně a nikdy sem se tím netajil chytám non-stop buď s někým,ale většinou sám a proč? miluju noční rybolov,klid u vody a hlavně,hlavně berou! klon:nemám sice žádnou dohodu s RS,ale spíš mně to tolerujou jenže já stejně nikomu nevěřím ješte se mi nestalo,abych měl třeba kontrolu ve dvě ráno a RS řekne v pořádku?! prostě pořád musím bejt ve střehu.Co budeš dělat až tě budou kontrolovat četníci budeš se ohánět tajnou dohodou s RS asi blbost ne!? Na jedné ú.n. u K.V. taky taková tichá dohoda existovala leč RS došla trpělivost a v duchu hesla pro dobrotu na žebrotu udělala zátah a sebrala cca 15 povolenek a musím konstatovat,že oprávněně!

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 ve 13:21 ® pif
pif

ZN:nic není nemožné-:)))je to šalamounský řešení-.)

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 ve 13:09 ® ZN
ZN

pif: cumbajšpíl by sedli do krčmy a za chvíli by ruku v ruce chytali vánočního sivenka společnýma rukama. A do koše:-)

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 v 11:53 ® pif
pif

alivio:pravdu díž-:)))zajímalo by mě,kdyby přijel cumbajšpíl krajské porybné,jak by mu vysvětloval,že mu dovolili chytat místní porybní.

reagovat
Čtvrtek 7. prosince 2006 v 11:41 ® Shrek reakce na …
Shrek

klon: to by mě zajímalo,jestli to Tvé „povolení od RS“ je právně v pořádku,res­pektive,jestli vůbec na toto má RS právo. Příklad: mě policie umožnila krást v supermarketu,pro­tože tam kradou ostatní a mnohem víc.Nezdá se Ti to trochu divný?

reagovat
Středa 6. prosince 2006 ve 22:41 ® qwerty

Tak se taky přiznám. Letos sem několikrát přetáhnul povolenou dobu. A malá perlička, měl jsem taky papíry v prádelně za HRUBÉ porušení RŘ ........ RS nemohl pochopit, že úklid lovného místa jednou osobou nebyl možný ( někdo si k vodě odložil pár „menších“ pneu z traktoru ).

reagovat
Středa 6. prosince 2006 v 16:08 ® Klon
Klon

No ja porušuju rybářský řád a přiznám se vědomě,a to že chytame na Labi 24 hod.Omluva snad je za to takova,že to mame povoleno od RS a jen v letnich měsících.Za to jim tam Hlídame okolí,protože tam kam jezdíme tak tam hodně pytlačej a porušujou RŘ mnohem horšími věcmi.Když jsme jim takhle parkrát pomohli a to i s pytlaky,tak nám udělily takovoudle vyjimku.

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 0:59 ® regulus reakce na …
regulus

Vichrzhor – možná i v MRS -:))))) Pravda, zapoměl jsem někdy zapsat a vzpoměl jsem si až po hodině lovu, ale to snad není až takovej hřích. Nicméně a to je dost důležitý, neporušuju ho vědomě. Když chytám v létě do noci tak mám na 23.59hod nastavenej mobil na pípání, abych to stačil stáhnout. Relativně je to pikačovina, jenže … proč přijít o papíry kvůli 5-ti minutám. Je to sice chujovina, ale je to tak v pravidlech.

reagovat
Úterý 5. prosince 2006 v 0:20 ® b.gun

Tak já se taky hlásím do spolku blbů. Jsem až takový blb, že když jsme v létě s kámošem na dva dny u vody, tak zatím co on spokojeně celou noc polehává u nahozených prutů, tak já blb poctivej je o půlnoci stáhnu, abych je ve čtyři opět nahodil…

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:42 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Dík, má mysl je osvěžena! Nejsem jediný blb v ČRS :-)

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:37 ® dzandys reakce na …
dzandys

Vichr..: Tak si to tak neber.Jestli tě to potěší,tak jsme nejmíň dva..:-) . P.S.I když mě některý výmysly ser.. .

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:19 ® Vichrzhor
Vichrzhor

Já rybářský řád dodržuju ve všem. Jsem idiot?

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 v 18:42 ® Prichy
Prichy

pavouk2: proc to delas? (to si tech ryb vazis?)

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 14:18 ® Shrek reakce na …
Shrek

Pavouk2:faakt?Tak to máte dobrý.A na štikovej revír si tam musim kupovat zvlášť povolenku?Že bych se tam zajel podívat,víš?Tady máme jen pstruhové revíry a mimopstruho­vé.Bohužel i přesto,že mám povolenku na pstruhovou vodu napsanou až do 31.12.2006,tak už na ní nesmim,tak že bych zajel na tu vaší štikovou.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 14:11 ® pavouk2

Bobo: To jsem ti nahrál na smeč,když jsem ti napsal březen,mě bylo blbé napsat celoročně.A neber to jako provokaci.Je to štikový revír a je jedno na co chytáš,vždy to veme nějaká zubatá.A 5 ks z jednoho místa není nic neobvyklého.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 13:00 ® Zauwi
Zauwi

JO abych nekecal,tak mi na pstruhovce pořád padat do vody tloušti,jsou strašně kluzký…sebou mrskne a je tam:)

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 12:48 ® Mirek reakce na …

pavouk2: No, v podstatě máš pravdu.

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 12:47 ® Zauwi
Zauwi

Mno já rybářský řád neporušuju vůbec,protože kdyby mi vzali papíry,tak se můžu jít asi rovnou oběsit,jsem na rybaření úplně závislej… Mno letos jsem ho teda porušil…chytal jsem na jaře cejny pro strejdu na salát a chytnul jsem tlouště cca 45cm,tak jsem ho taky,vzal a doma,když jsem si jen tak pročítal řád , jsem zjistil,že je tloušt u nás první rok hájenej.....štěs­tí,že mě nikdo nechytnul..Vůbec by mě něco takového nenapadlo,hájit u nás tlouště,protože kdyby tam ty tloušti nebyli,tak jsou u nás 3 ryby na kilometr řeky…

reagovat
Pondělí 4. prosince 2006 ve 12:46 ® pavouk2

Mirek:Jasně beruško,vždyť si to chtěl tak co se rozčiluješ.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1