Chytej.cz

dipovanie gum necteno

11.9.2004 | kostnak | 2.937 zobrazení | 13 odpovědí

ake mate skusenosti s dipovanim gum? stihne to ta ryba zaregistrovat? alebo treba potom do bezvedomia hadzat na jedno miesto,kym sa tam nenatahaju? ako prevadzate to dipovanie technicky? co pouvivate? kupovane, recepty na vlastne dipy? dik.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 14. září 2006 ve 20:46 ® perch
perch

me se dipovani gum neosvedcilo newim, proste ne

reagovat
Středa 13. září 2006 v 16:06 ® Prichy reakce na …
Prichy

jo kosto, jeste dodam, ze jsem prestal verit i na dipy (vonafky) na feederu do krmeni…efekt dle me, taky zadny, radsi koupil lorpio a mirne naredim.

reagovat
Středa 13. září 2006 v 16:04 ® Prichy
Prichy

kostnak: tezko rici, ale zvhledem k tomu, ze ve firmach muzou byt odbornici na slovo vzati nebo taky manazeri, kteri muzou kazat cokoli pro zlepseni zisku (a jeste se u toho skvele bavit na ucet zakazniku) moc mi to take neni jasne. Ale budu-li uvazovat napr o rece, kde by se pachova stopa mohla sirit (zase tezko rici, jestli staci berkley ci lepsi tam „cpat“ nejaky sprey), dle me by to mohlo nejakou rybicku rozpumpovat k akci.

Osobni zkusenost, pouzil jsem dip (takovy ten jednorazovy) na molitan a zivou rybku jsem ho nakapal, mel jsem nekolik jizd za noc, ale co to bylo nereknu, bo jsem to na matchku vetsinou nesekl. U privlaci zase pochybuju.

Kazdopadne me to moc nepresvedcilo.....:-((

reagovat
Středa 13. září 2006 v 15:33 ® okoun 1 reakce na …
okoun 1

já to taky ještě nezkoušel a moc v to nevěřím

reagovat
Středa 13. září 2006 v 15:28 ® Robur
Robur

je něco nového v tomto oboru?

reagovat
Sobota 6. listopadu 2004 v 15:19 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

nedipuju,ikdyž bych to chtěl vyzkoušet,ale nevím,jestli se to vyplatí

reagovat
Pátek 17. září 2004 ve 23:16 ® jaryn

osobně dipování moc nevěřím. Používám normální twistry i aromatizované od Berkley. Měl jsem francouzský wobler ve kterém byla výměnnná aromatická vložka. Nepozoroval jsem rozdíl mezi aromatizovanou a normální nástrahou. Ale moje zkušenost není „směroplatná“ říká se: věř a víra tvá tě uzdraví.

reagovat
Neděle 12. září 2004 v 1:16 ® kostnak
kostnak

po tom clanku som sa o to zacal zaujimat. obavam sa, ze je to naozaj o tom, ze clovek zacne tej nastrahe viac verit, ked ju „vylepsi“ a dlhsie ju skusa, ked si s tym dal tu robotu. skusal to niekto porovnat s rovnakou nastrahou s a bez dipu? top secret pre sumcov vonia rovnako, ako top.. pre uhorov, ale uznavam, ze nemam rybi nos.
ale nechcem to zavrhnut, kym si neprecitam nazory skusenejsich.

reagovat
Sobota 11. září 2004 ve 22:55 ® BigMike

Loni jsem prubnul dipovat dle V. Fikarů. Gumy pěkně změkly, ale vysledky nebyly nic moc, řekl bych, že normál. Jinak chytám také Berkleye, ale nevím, jestli to má nějaký vliv. Poslední 2 candoše z řeky před 14 dny jsem lapnul na fluožlutý od B, ale s nákrčníkem z gilcu a máčený v ochucovadle na candáty(staré asi 8 let). Ale jestli to bylo tou pachovou stopou, nevím. Další 3 vycházky na to samé místo byly bez záběru. Někdo mi povídal, že vzal tw. drátěným kartáčem, rozedral jim povrch a pak je dal do skleničky s rousnicema a týden na slunce. Prej puch strašnej, ale pstruzi brali!!!:-) Tak nevím. Místo žížal dát mrtvé rybky+rybí tuk?

reagovat
Sobota 11. září 2004 ve 21:48 ® doktor

Alebo sa skús pozrieť na konkurenčný server článok: Vylepšení twisterů a ripperů (Tomáš Mihula)

reagovat
Sobota 11. září 2004 v 19:21 ® HaD
HaD

tady na chytej je o dipování nástrah článek od V. Fikara, tak možná nějaký informace získáš tam www. chytej. cz

reagovat
Sobota 11. září 2004 v 19:20 ® HaD
HaD

Nikdy jse nedipoval, vlastně jednou na závodech jsem zkoušel strýmra a stříknul jsem ho dipem, ale nějak moc jsem té nástraze nedůvěřoval, tak jsem jí sundal. Jinak celkem s úspěchem používám „voňavé“ twistery od Berkleyho. Jen ta cena je míň „voňavá“

reagovat
Sobota 11. září 2004 v 16:07 ® Chose
Chose

Já sice nevláčím,ale někde jsem četl,že se guma může potřít stroužkem česneku a že to ryby přitahuje…

reagovat