Vyhledávání
Prut a naviják pro začátečníka na feeder
13.11.2006 | Twinshot | 8.249 zobrazení | 49 odpovědí
Rozhody jsem se, že zkusím trochu jemnější chytání než doposud. Prut už mám vybraný, ještě potřebuji poradit s navijákem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 23. listopadu 2006 v 16:02 ® Sander
-
Alivio > já mám dovolenou za 5 týdnů – prakticky až do září – školu nepočítám, moc se v ní neohřeju.
BoBo – Falknow > tak to jo, dobře vím, o čem mluvíš. Vstávám v 5, 2× už mě budili před šestou ve svozáku – sedím u dveří, takže je musím otevřít, aby mohli ostatní vystoupit
reagovat)))) Ono auto, jedoucí na českých silnicích, tak uspává…
- Čtvrtek 23. listopadu 2006 v 11:43 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Sander: No vstávám v šest, ale budím se až kolem osmé když parkuji
reagovatProstě moje probouzení je spíše exhumace
- Středa 22. listopadu 2006 ve 23:51 @ ???
-
na feeder je dobrý naviják s bojovou brzdou značky jaxon-jedna z levnějších značek.Cormoran cenově dostupné.Shimano cana vyšší ůrovně,Tica
reagovat - Středa 22. listopadu 2006 ve 23:19 ® Shrek reakce na …
-
Sander: já spal do osmi,ale pssssst,nikomu to neříkej,mám dovolenou.
reagovat - Středa 22. listopadu 2006 ve 21:16 ® Sander
-
BoBo-Falknow > Ty jsi „spal“ ještě v sedm hodin ráno? To jsi šťastný člověk
reagovat)
- Středa 22. listopadu 2006 ve 21:04 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Sander: I to je možné, ale bude to tím, že jsem ještě spal
reagovat - Středa 22. listopadu 2006 ve 20:49 ® Sander
-
BoBo-Falknow > spíše jsi chyběl na hodině pravopysu
reagovat)
- Středa 22. listopadu 2006 ve 20:46 ® BoBo-Falknow
-
Teď teprve koukám, co jsem to psal ráno… Ty chyby a překlepy
reagovatAsi jsem ještě spal
- Středa 22. listopadu 2006 ve 20:45 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Prutos: jj, ale to je jiná, pořád umím s feederem kulový
reagovat - Středa 22. listopadu 2006 v 10:51 ® Prutos reakce na …
-
Bobo: Moc nemystifikuj, všichni víme jak to bylo…Celé dva dny jsi feederoval se zápalem závodníka!
reagovat)
- Středa 22. listopadu 2006 v 7:58 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
karelc: jj, těmhle argumentům bych rozumněl a asi s nimi i souhlasil. Alw stejně, už to prostě není to pravé chytání na feeder
reagovatBer mne s rezervou, feederu se moc nevěnuji
- Úterý 21. listopadu 2006 ve 22:48 ® karelc
-
BoBo: baitrunner na feederu mám rád, protože většinou mám feederový prut hozený jako druhý k odhozu nebo biči a nechci přijít o prut, pokud to vezme nějaká větší ryba.
Pro použití feeder prutu mám hlavně tyto důvody:
1/ lze použít tenší vlasce a návazce než třeba na lehkým kapráku
2/ feeder prut mám položený souběžně s břehem, takže mám víc prostoru před sebou na zdolávání s plavačkou
3/ kupodivu vidím i dost drbanců, třebaže je špička celkem daleko ode mě a je mimo hlavní zornej úhel
A protože nechci přijít o prut, zapnu baitrunner. Sice to jde nahradit povolenou brzdou, ale u baitu je pak pohotovější a rychlejší zásek.
Nikomu nechci vnucovat, že je to nejlepší, ale já jsem si navykl takhle chytat a jsem s tím spokojenej…
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 ve 22:14 ® BoBo-Falknow
-
Nějak ten bait na feedru pořád nechápu. Pokud využiju bait, tak nepotřebuju feeder, nebo ano?
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 v 18:35 ® spechy
-
Já osobně si nemůžu bait na feedru vynachválit a nikde není psáno ,že ho musíš mít zapnutej.
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 v 17:22 ® Shrek reakce na …
-
hmm,a takhle dopadne ten,kdo nedá na radu jiných.Zjistí,že zbytečně vyhodil peníze na blbost,kterou nevyužije,naopak mu bude při lovu zbytečně vadit.Když jsem Ti psal,že Okuma dává k Tamoce náhradní grafitovou cívku,tak jsem si to z prstu nevycucal.Kupoval jsem dvě tamoky a k oběma cívka byla.Řekl bych,že je to dnes skoro standard dát k navijáku cívku.Někteří výrobci dávají i dvě.
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 v 16:01 ® skwor
-
No, myslím, že citlivá přední brzda (případně bojovka) by Ti byla na feederu užitečnější…
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 v 15:10 ® Twinshot reakce na …
-
Děkuju všem za rady, už jsem to objednal. Je to ten D.A.M.Allround Multipicker 2,7m a OKUMA Long Bow 20. Původně jsem chtěl spíš tu Tamoku. Psal jsem mail do toho obchodu, kde prodávají Tamoku, abych zjistil, jak je to s tou náhradní cívkou. Ani mi neodpověděli, tak jsem se na ně vykašlal a objednal jsem ten Long Bow 20 jinde společně s prutem. Bait vyzkouším a když se mi neosvědčí, tak ho používat nebudu. Každopádně budu ten naviják dávat občas i na jiný prut a tam ten bait taky přijde ke slovu.
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 ve 14:31 ® MiK
-
Dle Milana Tychlera je bait na feederu opodstatněný při cíleném lovu kaprů. Protože chytáme na selektivní nástrahy, není zase tolik záběrů a naše pozornost klesá. Na podvaz bývá záběr dost rychlý a únik kapra agresivní. Bait proto chrání náš prut. Ale to už není to jemné chytání o kterém píše Twinshot.
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 v 9:42 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Mathas: Sorry, ale bait je na feedru pěkná ptákovina
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 v 7:52 ® Mathas reakce na …
-
Jo a jěšte k tomu jak si psal že feedernení o velkých jízdách. To máš jistě pravdu ale Bait u feederu ma jinou funkci a tu aby si mohli bleskově reagovat na záběr. A to ti bait umožní. Nemusíš se starat o brzdu. Což je vzačátcích velká výhoda
reagovat - Úterý 21. listopadu 2006 v 7:49 ® Mathas reakce na …
-
Tak jsem usoudil že máte oba dva pravdu, ale dovoluji si říct že já také.Pač když třeba když bude chytat kapry nebo mu to prostě veme ňáká obluda tak se bude divit jak mu to s tim proutkwm zaclouma a nebude vědět která bijea rybu propásne a může zasekávat i tím stylem že že při něm přitiskne vlasec k prutu aby se cívka neprotáčela. A teprve potom může kličkou pootočit. Je to otázka zvyku. Bait používám a nemůžu si ho vynachválit. Ale jak říkám proti Vašemu mínění nic nemám každá má něco do sebe. Petru zdar kluci
reagovat - Pondělí 20. listopadu 2006 ve 22:57 ® Shrek reakce na …
-
souhlasím se Skworem,feeder hlídáš a při sebejemnějším záběru sekáš rybu,což Ti baitrunner neumožní a než tou kličkou otočíš,záběr ustane.Podle mě nemá bait na feeder opodstatnění…
reagovat - Pondělí 20. listopadu 2006 ve 21:50 ® skwor
-
Mathas: To máš sice pravdu, ale podle mě je feeder o jemných záběrech, a ne o dlouhých „jízdách“, při kterých má baitrunner využití.
reagovat - Pondělí 20. listopadu 2006 ve 21:28 ® Mathas reakce na …
-
Tak nevím jak ty, ale myslím si, že naviják s volnoběžkou se může vyplatit. Myslím že twinshot je začátečník, takže bude mít problémy se samotným zasekáváním, natož aby se v té rychlosti staral o brzdu. Takhle si ji pěkně povolí bude mít záběr a jenom vezme prut do ruky hejbne s klickou a uz může zdolávat. A ta Okuma se my osobně velice zamlouvá, Baitruner stvořený pro feeder.
reagovat - Neděle 19. listopadu 2006 ve 20:26 ® skwor
-
Řek bych, že ten baitruner je u feederu zbytečnost..
reagovat - Neděle 19. listopadu 2006 v 19:58 ® Twinshot reakce na …
-
A co třeba OKUMA Long Bow 20? Mají ji na stejných stránkách jako ten DAM (braunstar.cz), tak bych to aspoň objednal najednou.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 20:43 ® Twinshot reakce na …
-
snek: Vypadá taky dobře, ale už jsem se rozhodl pro ten DAM
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 22:24 ® snek reakce na …
-
www.rybarske-centrum.cz tady je odkaz na který jsem zapomněl
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 22:19 ® snek
-
Podívej se na tohle,mám ho od jara a spokojenost. Transportní délka cca 110cm.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 22:08 ® Shrek
-
Příchy má taky tu Tamoku,je to dobrej navijáček.Náhradní cívku má,grafitovou,neboj se nic.Pokud si koupíš Okuma Tamoka 520M tak je k ní mělká matchová cívka,pokud to nemá za názvem to „M“,tak jsou obě cívky stejný (hluboký)
reagovat