Vyhledávání
Prut a naviják pro začátečníka na feeder
13.11.2006 | Twinshot | 8.348 zobrazení | 49 odpovědí
Rozhody jsem se, že zkusím trochu jemnější chytání než doposud. Prut už mám vybraný, ještě potřebuji poradit s navijákem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. listopadu 2006 ve 22:02 ® Twinshot reakce na …
-
Tu okumu jsem našel tady www.rybarsky-obchod.cz a o náhradní cívce tam nepíšou. U některých jiných navijáků je přitom přímo napsáno, že to má náhradní cívku. Radši jsem jim poslal dotaz mailem, tak uvidím, co řeknou.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 21:54 ® Prichy reakce na …
-
nevim, kde mam tu svoji okumu na feeder(nevim presne ten typ), ale nema tahle nahodou druhou civku matchovou…bacha na to (ta moje totiz ma)
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 21:51 ® Shrek reakce na …
-
a já bych na tenhle proutek dal bez obav i tu dvacítku
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 21:28 ® skwor
-
Já bych bral spíš 530. Ta velikost mi sedí víc…
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 21:24 ® Twinshot reakce na …
-
Tak jsem se rozhodl, koupím teda ten D.A.M.Allround Multipicker 2,7m a k tomu Okumu. Nebyla by lepší Tamoka 520 než 530? 520 má kapacitu 150/018 a 530 200/020, to už se mi skoro zdá na takový proutek zbytečně moc.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 18:57 ® skwor
-
Twinshot: Ta okuma náhradní cívku má. A u toho proutku mi připadá, že těch 5–25g je podhodnocený. Ten prut je tvrdší..
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 18:22 ® Twinshot reakce na …
-
Tak prut bych si vzal asi těch 270 cm, ale pořád váhám. S tím děleným prutem jste mi nasadili brouka do hlavy. Ale přece jenom transportní délka 63 cm u toho Mikada je dost rozdíl proti 141 cm u toho DAMu. Sice by se to dalo v nějakém futrálu vézt třeba na rameni, ale zdá se mi to trochu nepraktické. A Mikado má vrhací zátěž 10–60 g, takže pro začátek by to aspoň pro mě nebylo až moc jemné. Ještě o tom popřemýšlím. Okuma a Shimano vypadají dobře. Okumu jsem našel tady www.rybarsky-obchod.cz a vypadá to, že k ní není náhradní cívka, tak bych koupil asi spíš to Shimano.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 16:45 ® sharkcom
-
Já bych to s tím pickerem neviděl tak zle. Učastníci srazu v Jestřabicích jistě potvrdí, že jsme na něj v pohodě zdolávaly metrový jesetery. A prut rozhodně nevydal maximum. Navíc se na něj dá i vláčet.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 16:34 ® modrak reakce na …
-
MiK – Kmen 16, návazce 14 léto, 10 – 12 jaro a podzim, 10g – 15g olovo nebo krmelec, 10tky 500 nukleary a seřízená brzda. Pokud neberu v úvahu kořeny, rákosí, mušličky nebo bordel na dně, tak to na volný vodě i bez gumy ryba neutrhne. Jde jen o vyladění sestavy tak, aby to prut utlumil. Pokud bude chytat v zabordelený vodě, tak mu nepomůže ani to medium a trhat bude stejně. Navíc si myslím, že pokud bude mít feeder poprvé v ruce, bude hlavně řešit problém záseku a ne trhání montáže. Alespoń mě to trvalo půl roku, než jsem to trochu natrénoval. :o)
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 16:09 ® MiK
-
modrak> Picker, to je kmen dvanáctka až šestnáctka. K tomu návazce 0,08 – 0,12. Navíc feedrová guma… Pro úplného začátečníka možná dost velký skok do neznáma. Aby ho pár utržených ryb neodradilo.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 15:27 ® modrak reakce na …
-
MiK – Já začínal rovnou s pickerem, navíc ho používám i na UL přívlač a všechno v pohodě. Má za sebou 75cm amura, kapry 60+ a nějaký kudly 50+. Totální spokojenost. Klasické medium je vhodné na stoják nebo na větší řeku. Pokud chci i menší řeky nebo potoky, tak picker kolem cca 270cm je dle mého to ono. Jinak chodím s ním i na Labe 20 + okolí a taky to zvládá.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 14:25 ® MiK
-
Nevím, školy nemám, ale asi bych nezačínal feedrovat s Pickerem. Koupil bych si Medium, což je dostatečně jemné chytání. I když ten prut, co jsi si vybral, mi zrovna jako Picker nepřipadá. Spíš kratší Light. Jinak trojdílný je určitě lepší i přes problémy přepravní.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 11:40 ® modrak reakce na …
-
Nevím jestli nejlevnější, ale ve stejné cenové hladině bude dělený prut vždy lepší než teleskop. Do teleskoického prutu bych u feederu rozhodně nešel. To už je, dle mého lepší vzít starý teleskop co hnije doma ve stojanu a přidělat mu feedrovou špičku.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 11:17 ® sharkcom
-
Já jezdím na ryby na kole a když jsem začínal, koupil jsem teleskopy. Sice velice solidní, ale teleskopy. Nakonec jsem koupil feeder, samozřejmě 3 dílnej, protože kvalitní feeder teleskop asi neexistuje. A světě div se, přepravuji ho úplně v pohodě. A to nemluvím o tom, že jezdím steskama, kudy motorku určitě neprotáhneš… Dodneska lituji těch prvních teleskopů… Podle mě i ten nejlevnější dělenej feeder bude stokrát lepší jak teleskop.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 ve 22:03 ® Shrek reakce na …
-
je pravda že ta Okuma Tamoka mě nenapadla,je za solidní peníz a kvalita taky ujde,používal jsem je 2 roky při kaprařině a perfektně šlapaly.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 ve 20:05 ® Twinshot reakce na …
-
Děkuju za rady. Chtěl bych to i na přívlač a délka přes 3 m už se mi zdá moc. Na teleskop jsem už zvyklý a hlavně chci malou transportní dýlku i za cenu horší akce a vyšší hmotnosti. Většinou na ryby jezdím na motorce a delší pruty se vozí špatně. Jinak třeba ten DAM alround picker vypadá pěkně, ale přeci jen bych dal raději přednost teleskopu. Na navijáky Shimano a Okuma se ještě podívám.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 19:41 ® skwor
-
Koukni se na prut DAM alround picker 2,7m 5–25g (asi 550,–). Je to dělička, takže má o dost lepší akci, než ten teleskop. A k tomu nějaký menší naviják s citlivou brzdou (např. Okuma tamoka 530)
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 19:09 ® Shrek reakce na …
-
Prosím Tě,co Tě vede přímo k této volbě?Nemyslíš si,že by bylo lepší koupit rovnou trojdílnej feeder?Myslím si,že tele picker neni zrovna šťastná volba.Rád bych Ti to rozmluvil.Abys nakonec nebyl zklamanej z požitku z lovu,který feeder zajisté nabízí.Naviják je jen a jen na Tobě.Volil bych velikost 25–35 na „třišedesátšestku“.Já mám na feederu Shimano Sahara 1000 a stačí mi to.Jinak bych Ti doporučil naviják s bojovou brzdou.Už hodněkrát jsem jí využil při zdolávání parem.Zvláště pokud chytáš na slabé vlasce,já chytám na 0,16 mm kmen a O,138 mm kmen.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 18:07 ® Twinshot
-
Vybral jsem si třímetrový prut Mikado – Combat Tele Picker (vsenaryby.cz ). Naviják bych chtěl tak do 1000 Kč, ale nevím, jakou velikost. Je lepší vybírat malý naviják s menší kapacitou cívky (kvůli tenkým vlascům), nebo spíš takovou velikost navijáku, aby s ním byl prut dobře vyvážený a případně na velkou cívku namotat nějaký podkladový vlasec? Co říkáte třeba na tento naviják www.hobby-g.cz ?
reagovat