Vyhledávání
Focení much
13.11.2006 | modrak | 3.154 zobrazení | 24 odpovědí
Pánové, jako fotografické embryo by mě zajímalo, jak a čím fotíte svoje výtvory. Já používám běžný digitální automat s předsádkovou čočkou cca. 8 dioptrií, ale výsledky nejsou nikterak valné, hlavně malá hloubka ostrosti. Jak tedy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 15. listopadu 2006 ve 13:40 ® rarach
-
Modrák: Jak jsem psal, já měl stejné období, až bude dítko větší bude mít víc nároků na Tvoji pozornost a na fantasmagorie nebude čas ani chuť, no a než zase vypadnou z baráku, osvědčená klasika a jedééém.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 11:58 ® modrak reakce na …
-
Rarach – No co ti budu povídat, v poslední době se věnuji hlavně vázání. Ne že bych nechytal, ale vzhledem k přírůstku v rodině není moc volného času, tak jsem musel omezit vycházky. Ale na motání si večer alespoň nějakou chvilku najdu, páč když malou strčíme do pelechu a pes jde chrnět (krade chlupy a peří), tak už je doma relativně klid. :o)
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 11:19 ® rarach
-
Jak jsem psal, já Ti rozumím, tímhle jsem si taky prošel, dnes vážu pouze osvědčené vzory nebo obšlehnu něco z cizí krabičky.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 10:49 ® modrak reakce na …
-
Rarach – Při vázání dost experimentuji a rád zkouším nové vzory a postupy, což mě baví podstatně víc než pásová výroba much. Za rok mi to hodí i přes stovku nových vzorů. Pokud je to na vyzkoušení, tak vážu tři kousky a pokud fungují tak si umotám řekněme desítku. Za dlouhodobě funkční považuji víceméně imitativní vzory přírodních barev. U nás je to beruška, PTN, GRHE, březnovka, hydropsyche, pupa, tanida chrostík, pakomáři, broučkovky a nějaký ten potírek, ty mi fungují trvale. Ale v současnosti (není čas na delší výlety) muškařím jen na domácí MP (bílá ryba, okoun a štika) a dále sebou tahám cajk na vícedenní služebky. :o)
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 9:29 ® rarach
-
Modrák: Tobě nějaký vzor, který nevážeš často funguje víc jak rok? U mne to tedy funguje tak, že buď něco funguje tak nějak pořád a tu mouchu prostě vážu zcela automaticky a fotit si jí nemusím a nebo přijdu na nějakou sezónní specialitku, ale ta pak již další rok nefunguje ani náhodou. Tím Tě nechci od focení nějak zrazovat, ale není to zbytečná práce na netu je fotek na stažení dost a pak se dá vázat podle nich a dát si tam jenom poznámku, že jsem něco udělal jinak, tohle je alespoň můj způsob.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 8:45 ® modrak reakce na …
-
No tajný ty moje mouchy samozřejmě jsou :o), jenže problém je, že až moc. Pokud mi nějaký vzor funguje, tak to většinou dopadne tak, že ho máčím tak dlouho, dokud to co mám v krabičce neutrhám. A když se potom za nějaký čas dostanu ke svěráku, tak mi to v tom mým prejtu, většinou úplně zbytečně, šrotuje a stejně si nevzpomenu, jak ta moucha přesně vypadala. Takže nehodlám dělat žádný velký foto umění ala zátiší s mouchama, fajfkou a skotskou, spokojím se s ostrou a rozumě barevnou, čistě dokumentační fotkou která mi nedá moc práce, páč prioritou je vázání a ne fotografie. Ale ani toto se mi tak úplně nedaří, tak proto mě zajímá, jak to dělají ostatní.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 23:04 ® ZN
-
Buko: promovaný, nepromovaný, kdybych byl dobrý fotograf, tak se neprcám s nějakou firmičkou a jsem fotograf.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 22:31 ® brčal
-
Tak to doted neumím
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 20:46 ® Robur
-
sakra, jsem tě chtěl uchlácholit a překlepl jsem ti nick a ještě k tomu zrovna takhle.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 20:44 ® Robur
-
Mosrák, jak jsem psal jinde, kdokoliv to zkouší má můj obdiv, sám na to jdu od lesa, dcera jem přihlásil do fotokroužku. Ale název diskuse byl tak pěkný, že jsem prostě neodolal si rejpnout. Sám si rád čtu různé fotorady, ale jsem rád když mají lidi nohy a z hlavy jim netrčí lampa. Dál jsem nedošel.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 20:14 ® jiris
-
Buko – mimo tema, chtel bych se zeptat na toho bugra, ten srpek motas od ocasku k hlavicce a srpek prichytis k telicku špičkou, ze? Diky Ps- me se to nikdy nepovede tak pekne…
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 ve 20:12 ® jiris
-
A je to tady zase, levitujici mouchy, hihi
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 19:07 ® Buko reakce na …
-
Robur: chceš-li klidně spát, tak se řiď radami Raracha. ZN je promovaný fotograf. Mi trvalo tři roky, než jsem se k tomu odhodlal.Prvá reakce ZN, když byl u mne,ty vole ty jsi blázen, ty jsi to koupil?. Stále neumím fotit. Mrkni na tu hrůzu. Tam je ještě chyb o kterých vím, jen není na to čas to doladit.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 16:06 ® Robur
-
Modrák, vidíš, ještě se ti moje rady budou hodit
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 16:00 ® modrak reakce na …
-
No, tak to mám po hehe.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 15:36 ® ZN
-
tam každýho nevemou.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 15:29 ® modrak reakce na …
-
ZN – Fajn, kde se můžu zapsat? :o)
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 15:02 ® ZN
-
odpověď je zhruba na jeden semestr fotografické školy.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 19:15 ® rarach
-
Robur: Hláška dne!!! Modrák: Žádný mouchy nefoť, to ať dělají Ti co je prodávají, naše mouchy jsou originál a tajný ne?
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 18:49 ® zedus
-
Vcelku se stím nepářu, hodím foťák na něco pevnýho, v mém případě na hromadu knížek, Přes lampu hodím normální kancelářskej papír abych trochu ztlumil ostrý světlo, dám foťák na knížky, zaostřím tak blízko jak to jen jde, jo abych nezapoměl na foťáku nastavím co nevyšší clonu a dám samospoušť.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 17:46 ® CeP
-
mozna by ti trochu pomohl tenhle clanecek : www.zive.sk
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 17:41 ® Dědek
-
No jeden zkušenější kolega mi říkal, že mu to trvalo rok, než na to přišel.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 16:24 ® modrak reakce na …
-
Robur – Hele dík, ale to jsi mi moc nepomohl. :o)
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 16:21 ® Robur
-
čím fotit neporadím, ale prý je dobré číhat u nějakého hovna, to jich pak vyfotíš i 7 najednou
Pokud poradím Makro režim, tak asi touto radou neoslním, ale mně to na detaily stačí.
reagovat