Chytej.cz

Fotíte své úlovky? necteno

11.11.2006 | cercer | 6.666 zobrazení | 49 odpovědí

Letos jsem si udělal radost a koupil si foťáček..Lumixe DMC-FZ20..tak si hraju a nezlobím:-). zajímalo by mě,kdo jak a čím zvěčňujete své úlovky..své postřehy a rady a fígle,jak udělat tu nej fotku..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Neděle 12. listopadu 2006 ve 21:55 ® Zlinsky_lovec reakce na …
Zlinsky_lovec

Dvojnásobně dobře :-)

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 ve 21:43 ® jiris
jiris

regulus – mi to funguje celkem dobre :-)

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 ve 21:43 ® jiris
jiris

regulus – mi to funguje celkem dobre :-)

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 19:57 ® regulus reakce na …
regulus

ku**a sem se upsal, M49

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 19:19 ® regulus reakce na …
regulus

Jiris – vím, že se dělá, jenže nemá závit M42

Taky vím o čem mluvíš, ale zas tak dobře to nefunguje muhehe

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 19:05 ® jiris
jiris

regules – tubus na polarizak se dela, stal me 390,– :-) prutos – jasne, vis o cem mluvim hihi

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 18:07 ® regulus reakce na …
regulus

BOBO – problém je v tom, že ten redukční kroužek jaksi nekoresponduje s mým nejen polarizačním filtrem. nevidím důvod, proč bych si ho měl kupovat znovu, když ho mám. Jedinej rozdíl mezi tím mým a tím co bych si koupil, je jinej rozměr závitu. dneska se prostě vše dělá tak, aby si všichni vše museli koupit znovu, pokud si koupí novej foťák od jinýho výrobce, tak opět znovu. BTW – až budu mít svůj třetí digitál, páč ty předchozí se po.erou, tak ta kinofilmová zrcadlovka bude ještě furt bez problémů fungovat.

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 17:18 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

regulus: Na A75 nepotřebuješ alternativu, Canon prodává redukční kroužek i pol. filtr ;-)

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 16:30 ® Prutos reakce na …
Prutos

Regulus: Myslím že Jiris tím ostřením myslel něco jiného než přepínání režimů. Je to jen taková jednoduchá, leč dobrá ftákovina. Někdy ti to ukážu.

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 16:22 ® regulus reakce na …
regulus

LordProtektor – vřelé díky, nemusím to hledat -:)))

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 16:18 ® LordProtektor reakce na …

www.fotoredukce.com

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 16:14 ® regulus reakce na …
regulus

JIRIS – kurňa, dobré nápad s tím polarizačním filtrem, kdosi tady hodil odkaz na výrobce atypickejch redukcí (musím to najít), stačí si jen nechat udělat bazmek co se nasadí na ten canoňáckej bajonet a na druhým koncu 42 závit a můžu vesele používat filtry který mám na kinofilmovej foťák.
S tím ostřením – jestli myslíš „přepínání mezi režimy automatického zaostřování“ -:))), tak to furt není to co zrcadlovka a někdy to fakt moc nefunguje. Je to jak sem psal, něco za něco.

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 v 15:38 ® cercer reakce na …
cercer

regulus to vystihl…něco za něco..taky kolikrát nevím,zda rybařit..nebo vyhledávat zajímavé situace u vody..

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 ve 14:12 ® jiris
jiris

regulus – za tu trpělivost a odvahu, kdyz si mi pujčoval multik Ti osobně poradim s ostřením u řady A, že budeš ostřit na co chceš ty a ne foťák, a polarizační filtr lze na tvuj typ dokoupit.

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 ve 14:07 ® regulus
regulus

Dřív mě to ani nenapadlo, ale v posledních asi 2 nebo 3 letech sem tam ano. Dřív, když jsem na to měl ještě čas, jsem „lítal“ s foťákem a snažil se udělat co nejzajímavější fotky, ale na ryby jsem si ho nikdy nebral (kdo by se taky kromě rybářskejch krámů tahal se zrcadlovkou, třema objektivama a ostatníma krámama). Pak jsem si z pracovních důvodů koupil malej digitál CANOM A75. Díky tomu, že to skoro nic neváží a nezabere skoro žádný místo, jsem ho začal tahat i na ryby. Je sice pravda, že se fotky nedají s kinofilmem srovnat, ale z druhé strany to není žádná hrůza. Největší problém mě dělá automatika. Prostě mě chybí to, že si ručně zaostřím, nastavím čas a clonu. Skoro nefotím na „AUTO“, mám podle světeknech podmínek nastavenej režim s automatickým dostavováním času nebo clony (když svítí slunko, tak nastavím clonu na nejvíc, v mým případě 8, kvůli hloubce ostrosti záběru, když je pod mrakem nebo k večeru, nastavím čas na 1/80, to ještě udržím v ruce), statický snímky fotím na „manuál“, nicméně si to ten šmejd zaostřuje sám a kolikrát až doma zjistím, že zaostřil na něco úplně jinýho než jsem chtěl. Na „AUTO“ fotím jen „rychlý fotky“ v bbejch světelnech podmínkách s bleskem, obvyle ryb na háčku ještě ve vodě. Největší problém mě dělá ten zatracenej otočnej knoflík, nastavující režim. Velice často se mě stane, že se při vytahování z futrálu, obvykle když druhou rukou držím prut s rybou, pootočí a já až doma zjistím, že je fotka na nic, protože se mě foťák přepnul do úplně jinýho režimu. Chybí mě možnost použití polarizačního filtru, zvlášť při focení ryb ve vodě. Je to prostě něco za něco. Buď máš malej foťáček a průměrný fotky, nebo rozměrnější digitální zrcadlovku s možností spousty vybavení a pochopitelně daleko lepších fotek. Co se kinofilmu týče, tak asi během pár let nadobro zmizí v propadlišti dějin i když i nejlepší digitály zdaleka nedosahují jeho rozlišení.

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 ve 13:46 @ 

okoun1)To jsem nemyslel,že je zadarmo,ale jsou foťáky za hodně více kaček,ale pro náš účel si také myslím,že ten náš je plně dostačující,spíš koumu nějaký menší stativ.Jednou jsem viděl rybáře u feederu jak chytal na vidličku v trojnožce a po ukončení lovu to pužil,jako perfektní stativ na svůj fotoaparát.Jak fotíš,používáš automat,nebo to různě nastavuješ?

reagovat
Neděle 12. listopadu 2006 ve 13:02 ® cercer
cercer

No..je pravda,že ta velikost je někdy dost omezující..a víc na překážku,než by si člověk myslel..to platí alespoň u mě..ač jinak jsem celkem spokojen..no.­.vyřeším to tak,že potřebuji už nový mobil…mám starou nokii 3330..už nejde vyzvánění..a tak si asi nechám Ježíškem nadělit N73..s 3megovým foťákem…viděl jsem fotky z něj a nejde to rozeznat od klasického kompaktu..asi spojím příjemné s užitečným..:-)

reagovat
Sobota 11. listopadu 2006 v 19:59 ® okoun 1
okoun 1

Vlastním taky CANON Powershot A520 Spokojenost na jedničku.veli­kost,funkce,kva­lita atd.
I jak říkal JPfish velikostí je super.Jen myslím že stráta by mě bolela dost:-)) Přece jen není taky zadarmo

reagovat
Sobota 11. listopadu 2006 ve 13:41 @ 

Zatím krátce ,mám CANON Powershot A520 na nenáročné fdocení a můj účel zatím splňuje. Vystavovat s ním nikde nebudu a hlavně se vejde do bundy, jak na ryby ,tak na lyže a případná ztráta by tolik nebolela jako u nějakého děla za x tisíc.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1