Vyhledávání
Počet ryb (odnesených) v příští sezóně...
10.11.2006 | Lerak | 11.315 zobrazení | 127 odpovědí
Dle neověřených informací budou v JčÚS v r. 2007 takováto pravidla v počtu „odnesených“ ryb : P - 50 ks lososovitých ryb, MP – 50 ks tzv. ušlechtilých ryb…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 12. listopadu 2006 ve 22:36 ® Gagi
-
BoBo: morálně ten dědek, ale pro ryby ten nadějný. Asi mi nechceš momentálně pochopit.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 22:32 ® Vichrzhor reakce na …
-
BoBo: Samozřejmě to tak nemá vyznívat, bohužel je to realita. Já taky sem tam rybu vezmu, nemám problém s odnesením úlovku – jen mi vadí, že spousta lidí se v tom vrtá právě stylem „50 ryb je málo, to se povolenka nevyplatí“. Myslím, že se dostáváme spíš na filozofickou rovinu – říct si, PROČ vlastně rybaříme? Ten, kdo si odpoví, že kvůli krásnejm pocitům při ulovení ryby, kvůli pobytu v přírodě, kvůli relaxaci nervů – ten asi nepřemýšlí, jak nejvýhodněji naplnit mrazák…
P.S. Ten úryvek byla literární nadsázka, ale podle mě dost přesně vystihuje podstatu. Povídka je delší, v podstatě jde o to, že chlápek chytá s partou dědků, a chytí vlekou štiku, zrovna když jsou dědkové pryč. Štika má 93 cm, on se jim chce pochlubit, tak ji dá do vezírku. Oni když se vrátí, tak jim štiku ukáže, ale blbě přidělá vezírek a štika i s ním ujede do hloubky. Když dědkům sdělí délku ryby, Ti mu řeknou, že neměla míru – oni totiž si nechávají dravce pouze v případě, že je větší, než doposud chytili. Štiku měli nej 96 cm. Úryvek se odehrává na podzim, když najdou v polovypuštěné přehradě ten vezírek… Mimochodem, kniha se jmenuje Chytání naděje, napsal to Vlastimil Brouček a doporučuju všem, kterým zbyl kus srdce a mozku…
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 22:16 ® BoBo-Falknow
-
Vichrzhor: Asi jsi to tak napsat nechtěl, ale vyznívá to tak. Jsi si jist, že každý, kdo odnese od vody rybu je vypočítavý čecháček?
P.S. Pokud měl tu štiku ve vezírku, tak s velkou mírou pravděpodobnosti nebude mít příští rok metr, ale solidní plíseň.
Gagi: Nic osobního, ale ani na druhý pokus jsem Tě nepochopil. Furt nevím, kdo je horší, jestli důchodce, který si z 10-ti ryb vezme osm, nebo mladý a nadějný závodník, který si jich osm vezme ze čtyřiceti.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 21:59 ® Vichrzhor
-
Jak si vás tu tak pročítám, napadla mě jedna otázka: proč vlastně úlovky mordujeme a odnášíme od vody? Copak je mezi námi tolik lidí, dbalých správné životosprávy s vyváženým příjmem kvalitních bílkovin ve formě rybího masa? Nebo jsme jenom vypočítaví Čecháčkové, kteří se snaží uspořit každou korunu? Mě osobně pro ukojení primitivního loveckého pudu úplně stačí rybu zdolat, případně vyfotit. Mordovat ji opravdu nemusím, naopak se s radostí koukám, jak odplouvá… připojuji úryvek z jedné dobré knížky o rybaření: „Držel jsem v ruce vezírek a říkal si, že asi po každé velké vášni zbudou hlavně rány a jizvy. Ale už jsem nebyl smutný. Až jsem se sám divil. Snad se mi i ulevilo, že je štika na svobodě. Snad jsem měl dokonce radost. Že ji nechytil nikdo jiný? Až později jsem pochopil, čím to vlastně bylo – když Bedřich zadumaně pronesl: "Příští rok bude mít přes metr.“ Jako kdyby už teď myslel na budoucí sezónu, která začne za víc než půl roku. A zřejmě na ni skutečně myslel. Možná už na vlekou rybu znovu líčil – za toho víc než půl roku, kdy bude mít přes metr, bude ale hlavně krásnější, silnější, zkušenější a opatrnější, než byla letos…"
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 21:26 ® Gagi
-
Rarach: S tou závistí je to možná tvoje osobní zkušenost, nicméně mrzačit rybařinu dalším papírováním které nic neřeši není dobrý napad.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 21:05 ® Prichy
-
jinak k puvodnimu tematu, je mi to fuk, stejne bych tolik ryb nikdy za rok nesezral.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 21:04 ® Prichy reakce na …
-
rarach: 1)jak je videt, tak blbost muze napsat kazdy 2)nevim o cem hovoris a proc jsme to spolu neprobrali, kdyz si to ode me slysel 3)rudo, nekdy asi nebudes muj kamarad a ja tvuj, ale myslim, ze jsme dospeli, tak se muzeme navzajem tise ignorovat, nemam vubec zajem o nejake trenice
- umis urcite chytat ryby lip nez ja…no a co…proc kua musi v tehle republice kazdy, kdo si umi utrit prdel levou rukou se hned povysovat nad ostatni
- jinak jsi to samozrejme neslysel ode me, protoze se nestykame ani pres komp
(icq) apod…cili vitr fouka asi od nekud jinud…tak kua zacni premyslet!!!
(vic ti bohuzel nereknu, musis si na to prijit sam)
a vyprdni se na me…proste mam jine nazory nez ty, to je cele, …je tak tezke to prekousnout?
- Neděle 12. listopadu 2006 ve 20:48 ® regulus reakce na …
-
RARACH, ale vopravdu hodně blbej. -:(((
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 20:46 ® rarach
-
Gagi: když potratíš kartičku z paroviště jsi taky v prdeli a nadáváš na to primárně ani hovno, ono není na škodu se i na rybách chovat , tak aby jsi něco neztratil, to je prostě ten všeobecně trapnej přístup k vodě, kdyby byly povolenky v automatu na stromě jako v Norsku, prakticky bez konrtoly, kolik lidí by si je tady koupilo? Téměř nikdo! Ale kdyby si ji musel po skončení lovu odevzdat, tak každej a kdyby jsi za ztrátu musel zaplatit? Tak si každej koupí roller jak na permici na lyže. Kolikrát si myslím,, že by i stačilo aby se povolenka musela nosit na viditelném místě, to by ubylo lovců!
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 20:41 ® rarach
-
Pánové klid, je to jenom nápad. Teoreticky s sebou budeš nosit jenom dvě až tři a ty Tě nazatížej, v Rakousku to tak někde funguje. Nejlepší kontrola je závist ostatních se neboj, že by tě sousedé nezkontrolovali jestli jsi usmrcenou rybu označil, když by jsi zachytal. Další věc, třeba by lidí víc ryb pouštěli, když by si vzpoměli co všechno musí se zabitou rybou udělat.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 20:33 ® Gagi
-
rarach: Vysačky, plomby – to není dobrý nápad. Další krám co sebou budeš muset tahat a ztrácet, navíc by to muselo být číslováno, což by znamenalo další agendu, víc úředničení atd.. V myslivosti to zavedeno je na spárkatou zvěř a pytláctví se tím neomezilo ani mírně.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 20:31 ® regulus reakce na …
-
RARACH – neblbni, s těma visačkama to snad nemyslíš vážně. Člověče, to je to samý, jako, že musíš každou rybu která má stanovenou nejnižší lovnou délku hned zapsat. Ve svojí podstatě, když bude někdo chtít rybu zašít, tak ji zašije s visačkou nebo bez ní. De ještě voto, jaká kontrola by to našla.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 20:27 ® rarach
-
Příchy : A hele, nějak jsi mne zapoměl ignorovat co? Nikdo jinej takovou blbost nemůže říct, já jsem v poslední době nástrahu kurevsky zrychloval a ty blbé ryby ji přesto dostihnou, halt už nejsem nejmladší a nejsem dost rychlej. Dudu: něco jako malá plomba s číslem na drátku, napíšeš si rybu s číslem a zabité rybě propíchneš třeba přes ocasní ploutev. Malá licence ze zahraničí.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 20:14 ® Prichy reakce na …
-
rarach: to mam byt jako ja?
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 20:09 ® dudu reakce na …
-
rarach- čo také si predstavuješ po pojmom „vysačka“ ?
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 19:51 ® rarach
-
K tématu bych dodal, že je to v pořádku, ale je potřeba ošetřit onu hranici ulovených ryb nejen zapisováním, například tím, že by se musel každý ponechaný úlovek označit vysačkou a rybář by k povolence tedy dostal 50 a 50 vysaček a pokud by u něj kontrola našla rybu bez vysačky nemilosrdně by měl být označen za pytláka a potrestán.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 19:48 ® drozďák
-
Tohle je přece otázkou míry osobní zodpovědnosti, přístupu, předpisů a jejich dodržování. Jakýkoliv předpis nebo nařízení bez možnosti kontroly jeho důsledného dodržování se totálně míjí účinkem. Takže: momentálně je na každém z nás, jak se v otázce přístupu k rybám zachová. Už jenom proto, že o exekutivě nemůže být ani řeči. Já osobně jsem si letos nevzal jedinou rybu, jelikož mi hlava brzdí ruku čím dál tím víc. Ovšem neodsuzuji nikoho, kdo si ryby odnáší. Jak říkám, je to na každém z nás a v konečném důsledku si plody svého počínání také sklidíme my sami. V horším případě naši synové, to už mě ale bude srát daleko víc…
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 19:47 ® rarach
-
Regulus: OK souhlasím, taky mám ryby jako relax. Jenom Gagimu připomínám , že nahozením nástrahy je na případný průser o kterém píše zaděláno. Osobně znám pouze jednoho machra co umí nástrahou před malou rybou včas ucuknout aby nepoškodil, bohužel je jenom jeden a bohužel je to sedmilhář. Gagi: Divadlo, je to do dé doby dokud sedíš a díváš se, když začneš dělat cokoliv jiného divadlo končí a vracejí se Ti primitivní pudy. Každej se k rybaření musí postavit jak mu velí morálka, přesvědčení a případně svazové normy, pokud je překračuje, je něco špatně, ale není to vina nás ostatních, je to vina instituce, že takové jedince trpí a že si neumí nebo nechce vymoci právo.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 18:56 ® Gagi
-
rarach: Chtěl jsem tím jenom říct co je lepší pro početní stavy ryb, kdy většina mrazáko plničů se zaměřuje na kapry a případný bezcílný máčení rybky. A pro mě je rybařina divadlem, svého druhu. Ale to jsme už zase v tom co je lepší zakopat si, nebo nastřílet góly. Jasně ideál je kombinace obojího. Prutos: Jasně že teď máš pravdu, já mluvil o ponechaném počtu ryb kontra úspěšnosti. Jasně že nejhorší je spojení vybavení, znalostí a bezohlednosti.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 18:37 ® regulus reakce na …
-
RARACH – nepochybně máš pravdu, nezakrýváš naše pravěký pudy lovce, nicméně já osobně pudu na ryby tam kde je okolo pěkná příroda i když méně ryb (nemyslím tím tam kde fakt nic není) než na místo, kde mě za prdelou budou jezdit stovky aut nebo tam bude přerybářováno. Věř mě, že kromě toho, že si du k vodě chytit rybu si tam jdu i odpočinout, myslím psychicky. To co jsi napsal o tom kochání a neschopnosti chytit rybu mě opravdu velice pobavilo. Já teda nemusím za každou cenu mít chycenou rybu na každej nához. Pravda, je sice votrava, když ani nezavadíš o šupinu, ale to se mě naštěstí moc často nestává. Možná se na to díváme každej z jinýho úhlu pohledu. Mě plně uspokojuje procházka okolo vody kde je pěkná příroda a sem tam chytnu rybu. Nikdy bych nešel na ryby někam kde je jich sice mraky, ale okolí mě bude vyloženě srát.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 18:22 ® Prutos reakce na …
-
Gagi: Asi vím co tím chceš říct, ale nesouhlasím. Tvůj příklad dědka co z deseti ryb vezme osm je špatný. Buď si jich veme řekněme do pěti, aby zavřel ústa babce a ta ho pouštěla k vodě. Nebo si je vezme všechny. A pokud se mu jich další rok podaří chytit místo deseti dvacet, zase si jich nechá buď 5 nebo opět všechny. Kdežto tomu druhému je jedno jestli jich nachytá 50 nebo 150. Nechá si jich prostě jen 8. Naprostá většina rybářů ze „staré školy“ (těch co znám) se řídí pořekadlem „co je doma to se počítá“ i za cenu toho že by si měli koupit větší mrazák…
reagovat
Co je lepší? - Neděle 12. listopadu 2006 v 18:07 ® rarach
-
Gagi: Mícháš jablka a hrušky, to je tak nějak cíl rybáře ulovit rybu, pokud se tam někdo chodí jenom kochat, tak většinou zakrývá pouze svoji neschopnost rybu ulovit, tím nechci říct, že by u vody nebylo krásně, ale na dívání jsou divadla. Když už prut nahazuješ tak určitě ne aby to žbluňklo.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 18:00 ® Gagi
-
BoBo- To je snad jasné, lepší masař co neumí! Ten kdo umí (jako třeba Ty) ač se snaží být opatrný může rybu poranit a ta může uhynout. Nejde mi to nějak formulovat, ale určitě víš jak to myslím.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 17:12 ® BoBo-Falknow
-
Gagi: No to nevím, co je lepší?
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 15:30 ® cercer reakce na …
-
Gari:v poho..vím taky,co tím myslíš..jen jsem psal,covídám..jasně že to je jak říkáš..
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 v 15:05 ® Gagi
-
cercer1: Ale já jsem mladej!!!! Jen si myslím že takoví ti plniči mrazáků jsou tak 60:40 ve ,,prospěch" starých. Zkrátka že je to téměř vyrovnané. Jen mladí se za to alespoň stydí a tvrdí že jsou skoro CaR. Ostatně co je horší, když dědek (dědku tebe nemyslím
reagovat) chytne deset ryb a osm vezme nebo mladík co jich umí nachytat na desítky a vezme jich stejný počet?
- Neděle 12. listopadu 2006 ve 13:18 ® cercer
-
Gagi:Nechtěl jsem se Tě dotknout..bylo to samosebou mírně nadnesené..vím dobře..že nejsou všichni stejní…ale..no..nezlob se..mám asi jiné zkušenosti..ale prostě z toho co vidím u vody..ještě jsem prostě neviděl starého dědulu jak přijede k vodě na kole..a celý den chytá..fotí..a pouští..což u některých..podotýkám některých..mladších,jsem už viděl..a naopak..to oblíbené,,chyť a pust" ať už souhlasíme nebo ne,se přeci jen mezi veřejnost dostává..možná tak trochu módně..ale dostává..každopádně z 99%nových zastánců budou mladí lidi..a stará škola je stará škola..a co je doma,to se počítá..prostě většina těch starých pánů takto myslí..nechci je tu pytlovat na jednu hromadu..a prasata jsou ve všech věk.kategoriích..je to o myšlení..snad se tím nikoho nedotknu..
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 16:15 ® okys
-
Je to jak píše Lerak, bez důsledné kontroly se jakékoli omezení či zpřísnění míjí účinkem. Rovněž bych se přimlouval za zveřejnění případů dopadných a potrestaných přestupců pravidel vč. výše sankce (s přihlédnutím k zákonu o osobních údajích). V dnešní době stále žel ještě platí, že hrdina je nikoli ten, kdo dodružuje(lidově blbec), ale ten, kdo pravidla dokáže obejít nebo prostě nerespektovat.
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 16:00 ® Gagi
-
cercer1: Ta otázka sice patřila Regulovi, ale odpovím i já. Seděl a chytali krásný ryby které následně fotili a pouštěli. Také jsem seděl vedle party třicátníků a chovali se jak prasata. Ps: Není to o věku, mladí i staří masaří stejně. Jen Ti staří se za nic neschovávají.
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 ve 12:27 ® cercer
-
Regulus:Normální rybář tolik neveme..ale..už jsi někdy seděl vedle partičky důchodců..??
reagovat