Vyhledávání
Počet ryb (odnesených) v příští sezóně...
10.11.2006 | Lerak | 11.306 zobrazení | 127 odpovědí
Dle neověřených informací budou v JčÚS v r. 2007 takováto pravidla v počtu „odnesených“ ryb : P - 50 ks lososovitých ryb, MP – 50 ks tzv. ušlechtilých ryb…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 17. listopadu 2006 v 0:16 ® Firetiger
-
Pánové, dneska jsem zašel na svoje MOčko a pohovořil s klukem, co u nás dělá porybného. Znělo mi to jako hudba z Marsu: rekordman naší organizace pravidelně odevzdává úlovkáč s 800 kg kapra (co dělá s dvěma kilogramy denně?) Pak mi vykládal o tom, jak na osmě u Kocáby jsou v listopadu k nalezení u řeky oškrabané hnědé šupiny a vyvržené vnitřnosti plné jiker (=potočáci) a skazky o tom, jak to vypadalo v Praze mezi jezy po Orvis Cupu. Některé rybáře bych tloukl.
reagovat - Pátek 17. listopadu 2006 v 0:06 ® ESKY
-
A to je jen dobře ! Co si mám myslet o kolegovi, který mi v květnu říká, letos je to slabý, mám teprv sedmdesát kaprů, to předloni jsem měl už novej úlovkáč ! Já třeba letos za devět vycházek k vodě chytil pět cejnů a jednu malou plotici – celkem, dohromady…
reagovat - Čtvrtek 16. listopadu 2006 v 19:09 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
pupak: Taky žeru ryby, pochválíš mne?
reagovat - Čtvrtek 16. listopadu 2006 ve 12:39 ® pupak reakce na …
-
Firetiger – to nebylo mysleno konkretne na tebe vis jak to je, proste nekomu musis svuj proslov adresovat a dik za otevrene prihlaseni se k pojidani ulovenych ryb, nejsi pokrytec a to mam rad
reagovat - Čtvrtek 16. listopadu 2006 v 9:00 ® drozďák reakce na …
-
Fire: to se domníváš správně
reagovat
A asi se všichni shodneme na tom, že ryby z řeky mizí. Jenže už je to tak obehraná písnička, že fakt leckdy člověk nemá náladu to dokola řešit.
A já jsem zde uvedl další důvody, navíc dle mého bazální, které tento jev způsobují. Míra, úprava hájení a další omezení jsou věci, které ovlivní každý z nás. Všichni víme co a jak pro to udělat. Snad není nutné se handrkovat o píčoviny a řešit donekonečna malichernosti. Běžme, co se týče vztahu k rybám každý příkladem a investujme svůj čas místo angažovaností v furt omílaných debatách někde jinde a jinak. Já na tohle konkrétní téma pomalu ale jistě vyklízím scénu, protože už mě to fakt nebaví… - Středa 15. listopadu 2006 ve 20:01 ® Firetiger
-
Pánové, vidím že téma je nosné. Pokud nejsme názoru, že ryby z řeky mizí – ve svém příspěvku z 13:58 jsem schválně použil podmiňovací způsob – tak nemáme co řešit.
Jinak nikomu necpu křeč a rybíz, navíc by to ode mě bylo pokrytecké protože ryby žeru a rád. Když jdu od vody s rukama od krve tak si připadám jako pravěký muž lovec, navíc se rád dívám pstruhům do žaludku – bláhově se domnívám, že to ze mě udělá lepšího muškaře. Domnívám se jenom, že v nošení ryb domů by měla být míra.
A pro Pupáka: nemusíš se bát, že bych za vycházku popíchal sto ryb; na to se musím ještě ale sakra hodně učit
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 17:50 ® drozďák reakce na …
-
Ale já nikam nic neposouvám. Už jenom proto, že diksuse plná oboustraných invektiv se ani nikam posunout nedá. Pouze reaguji na příspěvky ostatních, které se zabývají zcela podružnými tématy.
reagovat
A k těm „vodním dílům“ asi tolik: můžu s tebou jedině souhlasit, a to i přesto, že nemusímAž na to, že zájmová organizace sdružující 350000 členů by neměla být tak slabou hybnou silou, jakou ve skutečnosti je. V zájmu regionálního rozvoje a podpory podnikání v chudých podhorských oblastech posíleném o strašáka v podobě dvou velkých povodní prostě některé řeky úpí pod vylévaným betonem. A to přes zjevnou tupou krátkozrakost, kterou tato řešení obsahují, protože v budoucnu budou znamenat živelné pohromy v ještě daleko větším rozsahu než doposud. To my dva ovšem nevyřešíme a sportovní rybolov je samozřejmě až na posledním místě pomyslného žebříčku priorit. Stačí se ale podívat třeba na stránky povodí Vltavy a tam si rozkliknout tabulku se seznamem lokalit vhodných k budoucí výstavbě dalších vodních děl na povodí horní Vltavy. Nezasvěcenci nic neříkající data. Ovšem člověku se vztahem k danému regionu z toho nabíhá ropovod na čele. A to je to zatím jen latentní studie. Nedovedu si představit, v jakém stadiu by se nacházela, kdyby na dané organizaci seděl jiný generální ředitel než nyní
- Středa 15. listopadu 2006 v 16:46 ® regulus reakce na …
-
DROZĎÁK – já se tě nechcu zbavovat, jen sem se strašně lochčil, jak jsi svoji odpověď zcela nenápadně posunul směrem ..... však víš.
Jinak k těm „vodním dílům“. Ono vše má jaksi vždycky víc než jedno řešení a asi není důvod zdůrazňovat, že to podlýhá především ekonomickým tlakům, různých, dejme tomu, zájmových skupin. Zadá se studie a už to jede … . Vylomeniny, co příroda provedla v podobě dvou opravdu velkých záplav navíc nahrává těmto „betonovým“ řešením, i když vlastně jen posouvají problém dál po proudu, kde se z něj dělá ještě větší problém. Nedělejme si iluze, jsme jen tězce okrajová zájmová skupina a na to se prostě nepřihlíží. Nějaký ryby jsou kdesi na konci jakýhosi pomyslnýho žebříčku, kterej se u těchto staveb bere v úvahu.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 16:25 ® drozďák reakce na …
-
regulus: mě se jen tak lehce nezbavíš.
reagovat
A poslední věta je takový rýpnutí. Já samozřejmě moc dobře vím, že to je spíš na MZe. Nicméně mi připadá, že většina jednotlivých podniků Povodí jsou vcelku neomezenými vládci na „svých“ tocích a zkrátka si vylejí nadotovaný beton, kde se jim zlíbí. Reakce a jednání MZe, MŽP a ČRS by mělo reflektovat fakt, že se jedná o hodně průserovou záležitost. A tam si moc jistej nejsem. Docela rád bych věděl, jaké aktivity a lobbing se vyvíjí ze strany svazů na podniky Povodí. To by mohl vědět třeba Hraji? - Středa 15. listopadu 2006 v 16:14 ® regulus reakce na …
-
DROZĎÁK – ty seš fakt nesmrtelnej -:)))) Musím s tebou kromě poslední věty souhlasit. Co se poslední věty týče, tak ti nechcu oponovat, ale nejsu si jistej, jestli ten svaz na to co povodí dělá náhodou nemá asi takovej vliv jako hydrometeorologickej ústav na počasí a to i v případě, že by opravdu něco dělat chtěl.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 15:53 ® drozďák
-
Sorry – prakticky to all: Myšlení rybářů nezměníte spekulacemi o přínosnosti zvýšení míry, omezení ročního nebo denního limitu atd. Je potřeba jít k jádru problému. Jmenuje se výtěžnost. Pakliže bude CELOPLOŠNĚ vyžadován, jako základní zarybňovací ukazatel, nezmění se nic. Nikdo nemůže měnit B a C, když gró problému zůstává stejné. Potom je výsledný efekt nula.
reagovat
A já si tady dovolím tvrdit, že výtěžnost a systém dosazování ryb za odlovené kusy nahrává preferenci snadno ulovitelných ryb, v případě P vod je to Pd. O tlaku Pd na původní salmonidy není pochyb a když jde tento faktor ruku v ruce s devalvací přirozeného prostředí Po a Li vinou splachů, eutrofizace, necitlivé a mnohdy devastující úpravy toků, mýcení pobřežních porostů atd., výsledek je takový, jaký je. Tento málokdy zmiňovaný jev má mnohdy na původní obsádky salmonidů daleko horší vliv, než je potravní konkurence způsobená nadměrným vysazováním Pd a navíc do zcela nevhodných lokalit. Jsem přesvědčen, že jakákoliv úprava stávajícího RŔ ve prospěch původních salmonidů nebude mít naprosto žádný efekt, pakliže se nezmění a dlouhodobě nebudou řešit problémy, které jsem uvedl výše. To by ale znamenalo zásadní změnu v celém systému, a to si dost dobře nedovedu představit. Opravdu nevidím reálnou možnost, že by ČRS přehodnotil a upustil od systému zarybňování na základě výtěžnosti a upřednostnil jiná kritéria. V tomto směru jde svaz cestou nejmenšího odporu.
A navíc když není schopen účinně zabránit zvěrstvům, které jsou schopné na řekách páchat některé podniky Povodí. - Středa 15. listopadu 2006 v 15:38 ® modrak reakce na …
-
Firetiger – Souhlasím s pupakem, že omezení jsou nahovno. Ať si každý od potoka odnese ryb kolik sežere, ale ať si je taky každý sám zaplatí. Je mi úplně jedno jaký bude způsob provedení, kontroly a jaké budou případné sankce, ale takhle by to mělo, dle mého, fungovat. Nevidím totiž sebemenší důvod proč bych měl cenou svojí povolenkou dotovat nejakého mrazákoplniče.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 15:38 ® rarach
-
Na mne se neutrhuj, vymyslel jsi zase polovičatost a to nemluvím o tom, jak snadné je si dnes povolenku vyrobit na PC, když jí budeš mít ako já za rok 10 x vykoupanou tak se pozná hovno, která je pravá. A povolenka na 20 ryb bude zcela jistě téměř bez ochraných prvků, když jich bude potřeba tolik. Já jsem si to nevymslel, jenom malá licence ze zahraničí. Možná, že to není nejšťastnější řešení, ale je.
Všechny tyhle blbosti co tady vymějšlíme jsou na hovno, pokud se nebudeme na rybách chovat jako normální lidé co provozují svůj koníček, je mi úplně jasné, že lidé co chodí na internet a píšou sem s tím defakto nemají problém, je potřeba to ale vysvětlit těm ostatním 95 %. Tady se něco vymyslí a i když by to těm rybám pomohlo, každej přemýšlí jak to obejít nebo alespoň fakovat. Bohužel jsme takovej národ, ale není se čemu divit, podívejte kdo nám chce vládnout.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 15:30 ® regulus reakce na …
-
Firetiger – píšeš, že máš pocit, že z řeky mizí ryby. Jde vo to jestli je to jen pocit, nebo opravdu mizí. Zaryju teď do vosího hnízda. Když se podívám na toto fórum www.chytej.cz
reagovat
a promítnu si kdo muší, tak mě nepřipadá, že by z řek mizely ryby. Dokonce mi bylo potvrzeno od několika lidí, že není problém chytit 20–30ryb za vycházku. problém je v tom, že jsou malý. Takže problém není málo ryb, ale málo velkejch ryb, možná. Asi sou lokality, kde je to horší a jinde lepší. Není to náhodou taky tím, že je špatná úživnost řek, chybí dostatet přirozené potravy, čistota vody nebo já nevím co ještě. Pokud tomu tak je, tak to nespravíš omezeníma v rybolovu. Když pominu lidi z tohoto serveru, tak znám jen 3 lidi z tak 100–150 co mají pstruhovku. Pochopitelně, pokud někdo bydlí tam, kde je pstruhovka za barákem, budou pstruhaři asi převládat. - Středa 15. listopadu 2006 v 15:23 ® pupak reakce na …
-
Pécuchet – a dopredu vim co mi odpovis budes placat furt neco o kreci a rybizu a o masarich, dam ti priklad – ryby neberes, jen poustis, vrcholem tveho prozitku je nachytane mnozstvi ryb, jsi stastny nachytas li za vychyzku 50–100ryb . . . „ooooo jaky jsem to rytir dyt jsem vse pustil“ . . ., odpovim ti, kazdy vi ze mortalita po uloveni na musku je asi 5–10ti procentni, takze statistika je neuprosna po tve navsteve zustava na dne 5–10 MRTVOL!!!! sorry , ale je me milejsi tebou tak opovrhovany masar co chyti tri mirove ryby picne je a maze k mamine, pro me udela mene skody nez ty s tou svou nejvyssi mravnosti, nehlede na to, ze oba dva rybari zapominaji na etiku a tou neni pousteni ani zabijeni, ale pristup k rybe jako zivemu tvoru.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 15:07 ® pupak reakce na …
-
Pécuchet – uz to tu bylo v MRS – odesli od toho NEOSVEDCILO SE !!!! zakonem stanovena lovna mira je da se rici prijatelna, protoze neni treba u pstruha ani 40 nebo 50 cm, ale 25 cm a je rybari akceptovatelna, 40 cm je blbost to me nikdo nevymluvi a toto udela jen VUL, nez delat miru u PP 40 cm plosne, je lepsi hajit celorocne a rybarum dat na jidelnicek adekvatni nahradu pro ne akceptovatelnou a furt neblbnout s kreci a rybizem. Jiz delsi cas jsem na toto souslovi alergicky !!!!
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 14:58 ® Firetiger
-
pupaku, nesouhlasím s tím, že omezení jsou na hovno – to bych pak mohl říct, že je na hovno i lovná míra a tři ryby za docházku, konec konců proč se vůbec crcat s nějakým zapisováním.
Tvrdím, že pokud mám pocit že z řeky mizí ryby a chci s tím něco dělat, tak musím buď víc dosypat (pracovat s cenou povolenky) nebo jich méně sežrat (a pracovat s omezeníma).
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 14:55 ® regulus reakce na …
-
Firetiger – jasný, mě osobně je to fuk, vzal jsem letos proti svým zvyklostem nebývale moc ryb, 4 nebo 5, takže nějaká horní míra 50ks ryb ročně je mě naprosto ukradená a i s tím úlovkáčem s 20 řádky bych si bohatě vystačil. Jenže můj názor je ten, že by to bylo kontraproduktivní. Mnoho lidí by už jen z principu začalo brát víc ryb než bere jen proto, že se je někdo snaží omezovat víc než je zdravý. Další věcí je to, že znám pár lidí, co píšou téměř každou vycházku, že vzali rybu, které je daným úseku nedostatek jen proto, že se objeví v sumářích a dostane se do zarybńovacích plánů, systém – byla odnesena, musí se doplnit. Nevím jak moc, kde a jak to funguje, ale za pokus to stojí.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 14:48 ® pupak
-
Vsechny omezeni sou nahovno, kor ty jihocesky, takze jihocesi udelaj 40 ryb za rok – fajn pokud to udelaj i stredocesi, prazaci, vychodocesi . . . atd – tak se stejne dostanem na cislo 280 kusu za rok a vas proklamovany efekt je v pici a turistice za vysazenou rybou to stejne nezabrani, spis ji jeste umocni.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 14:29 ® Firetiger
-
Regule, je těžké být 100% spravedlivý ke všem rybám. Kus je kus, kapr jako potočák. Nástražní rybičky bych klidně obětoval, stejně je málokdo píše.
A myšlenka stropu na úlovek se mi líbí. Křovince nemusím, ale hodně věcí co na Jihu vymysleli – ať už je to na Vltavě horní míra pstruha 40 cm nebo tenhle nápad se stropem – je podle mého názoru správná cesta.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 14:21 ® regulus
-
No nemyslím si, že by to fungovalo, ale určitě návrh s docházkovým listem a úlovkáčem, je menší blbost než plombování rybišek. Jen mě chlapci zkuste vysvětlit aspoň jakýs takýs poměr (předpokládám současný stav, že je nutno zapsat okamžitě každou rybu co má zákonem stanovenou míru ihned po ponechání a ostatní ulovené ryby před odchodem od vody)mezi 50 cm kaprem, 140 cm sumcem, 30 cm línem, 35 cm duháčem a 10 nástrašníma plotičkama, když každá z těchto položek zabere jeden řádek. Kolik by platil za další povolenku dotyčnej rybář, když tam bude mít 20 kaprů průměrné velikosti 50cm, 20 pstruhů průměrné velikosti 33 cm 20 sumců průměrné velikosti 1m a 80 plotiček průměrné velikosti 8 cm. A ste zase v prdeli.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 14:15 ® Firetiger
-
Rarachu, máš zásadní problém s tím, si brát k vodě dva papíry – tj. docházku a úlovkáč? Přijde mi to jednodušší jak příslovečné dvě lahvičky do sprchy.
Dvacet ryb mi přijde správné číslo na rok a ne na týden; to je ale můj soukromý názor. Respektuju ale právo volby být buď masař nebo rybízák. Klidně bych nechal neomezenou docházku a možná i denní úlovek – vyplácal bys celou povolenku za jediný den a buď by sis koupil novou nebo bys měl na zbytek roku utrum.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 13:36 ® rarach
-
Fire: takže docházek by jsi nechal neomezeně i na P, to už tu jeden rok bylo a lidi brali 21 ryb týdně nebo jsi pro administrativu měl docházkovou knihu a úlovkáč, jinak by to asi něšlo ?
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 13:21 ® Firetiger
-
Plomby a značky mi přijdou nepraktické; za sebe zopakuju návrh, který jsem psal před časem do jiné otázky na podobné téma: a sice zavézt povolenku jenom s dvaceti řádky (řekněme) s tím, že když jí systémem jedna ryba = jeden řádek popíšeš, tak jí na MO odevdáš a koupíš novou. Takže masař by za rok protočil (a zaplatil) povolenek několik a křečorybízákovi by stačila jedna. Agenda vzroste oproti současné, ale méně jak počítáním plombiček.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 12:40 ® Vichrzhor
-
Na všech revírech umístíme kamerové systémy, zaznamenávající chování rybářů. V kombinaci se systémem visaček to bude osudná rána všem nepoctivcům, pytlákům a jiné verbeži. Vaše PRSA (Profesionální Rybářská Strážní Asociace)
reagovat)
- Středa 15. listopadu 2006 ve 12:07 ® regulus reakce na …
-
Pro ty, co nechápou Pifův příspěvek, je to citace z Bližších podmínek vydaných v r. 2005 pro mimopstruhové revíry MRS www.mrsbrno.cz
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 11:49 ® pif
-
Upozornění: Do revíru 461 024 Dyje 5 byla nasazena násada kapra s trvalou kotvičkovou značkou umístěnou pod hřbetní ploutví. Každý rybář, který uloví takto označenou rybu je povinen se řídit ustanovením Rybářského řádu. Za účelem přibližného místa úlovku byla nádrž rozdělena do šesti sektorů (viz. mapka). Úplná hlášení o úlovcích značkových ryb budou každoročně v měsíci prosinci slosována a výherci odměněni věcnými cenami.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 9:23 ® rarach
-
No chlapi teď jsem se díval do starého RŘ a tam v soupisu revírů bylo, že na Berounce 7 jsou parmy značkovány, nějak se jim nstřelil drátek s číslem, při chycení této značkované parmy se muselo číslo zapsat a při zabití to vrátit. No a rybář co zapsal toto číslo nebo vrátil tu plombičku se pak dostal do losování a někdo dostal povolenku zdarma. Nárůst zápisů v úlovkáčích byl prý neuvěřitelnej. Když se lidi motivujou tak jim víc administrativy taky nevadí. Co Gagi nevíš o tom něco, je to plzeňská specialita?
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 15:24 ® Robur
-
Reguls, s tím scannerem jsi to viděl v Tescu?
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 15:15 ® Vichrzhor
-
Myslím, že je to spíš takhle: Kiongozi huyo wa waasi aligoma kuhudhuria mazungumzo ya amani yanayokusudia kumaliza mgogoro wa wenyewe kwa wenye uliodumu kwa zaidi ya miaka 20, akihofia kukamatwa na mamlaka husika.
reagovat