Chytej.cz

Anketa, ktera byla na chytej . . .

9.11.2006 | pupak | 6.940 zobrazení | 79 odpovědí

Koupili by jste si celosvazovou pstruhovou povolenku za 15.000,– Kč? Takto jsem formuloval anketu a predpokladal jsem, ze diky neustalym narkum na stav pstruhovych reviru budu mit 90 procent s odpovedi ANO, nestalo se tak, stal se skoro pravy opak, 84 procent NE a jen 16 procent ANO. Zda se mi vazeni kolegove, ze jen kecate a placate a jakmile sahnu na vase prachy tak by povolenka mela stat stovku co ???? Muzete mi sdelit proc by povolenka na vsechny reviry na jeden rok nemela stat treba 10–15 litru, kdyz denni povolenka na soukromej bahnak s duhakem stoji od 250–390 Kc ????

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 15:15 ® regulus reakce na …
regulus

Pupak – rozumím ti, jenom mě nejde do palice, že je někdo ochotnej jezdit desítky ba stovky kilometrů, jenom aby si lapl tu blbou, čerstvě nasazenou rybu.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 15:14 ® Shrek reakce na …
Shrek

Milky,Tvůj názor je opět objektivní,ra­elizovatelný a myslím si,že se s ním většina lidí ztotožní.Jen s tim ODS budeš mít trošku problém,jednak nevim co to je a jednak bych politiku do rybařiny nezatahoval.Přece jenom rybky si loví samy a nečekají,co jim kdo přinese do korýtka.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 15:10 ® Milky
Milky

Já si myslím, že by cena pstruhové povolenky měla být DALEKO dražší, než jen těch usmolenejch 10–15 tisíc, co tu uvádíte! Měla by stát okolo 30–50 tisíc korun.

Jsem pro OKAMŽITOU privatizaci revírů pod vedením ODS! Jdině ONI spravedlivě rozhodnou, komu revír by měl vlastně patřit.

Plně se ztotožňuji s tím, že majitel revíru by pak měl nad revírem ABSOLUTNÍ právo, včetně práva stanného a možnosti zastřelení lidí – pro potulku.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 15:02 ® pupak reakce na …

modrak – neda se to omezit, nepopichana ryba je stejne blba po mesici jak po tejdnu, proste skoci na vse co se hejbe, jde to omezit pouze castym nasazovanim (ne jen 2× rocne) a poctivym roznesenim po reviru mensiho poctu ryb. Proste at delas co delas rybare pytlaka neuhlidas to bys musel na reviru rozmistit porybny jak na vojne na dohled od sebe a to je utopie. Ver mi fakt to nejde, rybari jsou dobre informovany a kolikrat uz od rana v den nasatovani vidis prijizdet lidi.

regulus – jde mi o to cestovani za vysazenou rybou v cene CS povolenky. A sam uznavas ze CS povolenka v relaci do 5000 je adekvatni

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 14:57 ® Shrek
Shrek

Povolenku za 15 tis. bych si nekoupil z jednoho prostého důvodu: neměl bych na ní.To je všechno.Kdybych vydělával tolik,že bych si jí mohl dovolit,tak bych si jí koupil.

Proč si kupuju za 250–390 Kč povolenku na soukromej bahňák?Protože tam jedu jednou,dvakrát do roka a připadá mi to jako příjemné zpestření.Toť vše.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 14:53 ® Dědek
Dědek

Pupak : na icq jsi mi řek i to B, tak to napiš i sem. Jinak až na drobnosti souhlasím s Ivem.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 14:44 ® regulus
regulus

Pupáku – nevím jakou odpověď jsi čekal, to bylo zcela jasný, protože spousta lidí by si odpustila to ježdění po celý republice (hodně by jich na to taky nemělo). Z druhé strany máš pravdu, že je to levný. Územní pstruhovka potažmo i svazová MRS stojí v rozmezí od 600 do 1200 Kč (průměr asi 900 Kč). Jedná se o 8 územních celků (včetně MRS). Pokud bych vycházel z této průměrné ceny, tak bych viděl adekvátní cenu svazové povolenky pro revíry ČRS okolo 4–5tis. Kč, což není tolik co myslíš ty, nicméně je to víc. Myslím si, ale, že by se za povolenky vybralo míň než za současnýho stavu. Důvod je jednoduchej, dát 900 nebo 1500 za pstruhovku není až tak velkej rozdíl a spousta lidí si to koupí jen proto, že 2× nebo 3× za rok chytá někde jinde, všichni tito se na to vykašlou a myslím si, že je to 60–80%. Někteří by si koupili třeba dvě územní, za prakticky stejný prachy. Výsledek by byl míň peněz a stejně rybářů. Ruku na srdce, kolik z těch, co mají celosvazovku chytává na tolika revírech, že by potřebovalo víc jak dvě nebo tři územní povolenky.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 14:40 ® modrak
modrak

Pánové nechci se mezi vás nějak výrazně motat, ale: pupák: Dle mého, cestování za vysazenou rybou se dá omezit hájením a důslednou kontrolou RS po tuto dobu. ZN: Nechápu, proč je pro RS tak důležité, aby věděla kolik lidí daný den na revíru chytá a jak to zjednoduší kontrolu? Pytláky takto stejně nezaeviduješ. All: Já to občas krátkodobou povolenkou řeším, ale její dostupnost je, dle mého, při současné organizaci prodeje naprosto nedostatečná.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 14:25 ® pupak reakce na …

toulovec – protoze na ni v MO serete a zacinea to bejt znat, drive vyhlasenej revir na lipana a ted . . .

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 14:18 ® toulovec reakce na …
toulovec

jo a ještě dodám, že lidi tam potkám jen o zahájení, jinak se mi za poslední 3 roky nestalo, že bych tam potkal jakýhokoliv rybáře natož RS.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 14:14 ® toulovec reakce na …
toulovec

já nechci kontrolovat ty co si ji koupili, ale ty co si ji nekoupili, to znamená stát celej den u vody jako dráb.

Například má domácí Loučná 5 má tak dobrejch 30 km, chytat se smí tak na 5 km, celá délka toku je pod hlubokým hustým porostem, takže nějaká rychlá kontrola z auta či mopedu nepřipadá v úvahu. Zajímalo by mě, pokud by si na tento revír koupilo povolenku v průměru 5 lidí denně( což myslím nenastane nikdy), z čeho bys zarybňoval, protože celá částka ti padne na hlídače a jeho režii. Pokud si myslíš že ne, jsi bláhová mladá holka.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:55 ® ZN
ZN

toulíku, nejen že se rozmnožilo cestování za rybou, má to ještě jednu, stejně velkou nevýhodu. Absolutně, ale absolutně, není možné zjistit, kolik rybářů v danou dobu vlastně na revíru chytá. Při prodeji denních či třídenních povolenek by ostraha revíru přesně věděla, kolik lidí si ten den povolenku koupilo, tudíž kolik lidí vlastně chytá. A kontrola by byla jednoduchá.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:47 ® pupak reakce na …

toulovec – o to prave jde, aby se rybari naucili resit situaci nakupem povolenek na jednotlive reviry podle dostupnosti a podle sve kapsy, uznej, ze povolenka na vsechny vody za 1550 kc je vysmech rybam v potocich a rekach, jak pise ZN umoznuje drancovani ryb, protoze se rozmohlo cestovani za vysazenou rybou !!!!

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:40 ® toulovec
toulovec

nekoupil bych si celosvazovou povolenku za 10–15 tisíc.

koupil bych si povolenku pouze na vodu co mám u baráku a řešil bych to denníma hostenkama a to do výše svého platu, pak bych seděl doma na prdeli.

a zároveň ti můžu sdelit proc by povolenka na vsechny reviry na jeden rok nemela stat treba 10–15 litru, kdyz denni povolenka na soukromej bahnak s duhakem stoji od 250–390 Kc – PROTOŽE BY SI JI KOUPIL JEN ŠÍLENEC

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:37 ® ZN
ZN

naprosto s pupákem souhlasím. Musím říct, že rybařina není pro každého. Je potřeba si to uvědomit. Tím nemyslím, že by měla být jen pro bohaté, ale jen pro ty, co je to skutečně baví a nevidí v rybařině jeden ze zdrojů zlepšení své situace. Na druhou stranu je potřeba říct, že v současném stavu celosvazové povolenky je to utopie. Celosvazová povolenka je jednou z příčin nenormálního stavu a umožňuje drancování. Ze zdánlivé výhody se po trošku přemýšlení vyklube obrovská nevýhoda. Proto: A. je potřeba zvýšit cenu povolenky B. je potřeba zrušit celosvazové povolenky C. zpřístupnit a mnohem zjednodušit zakoupení povolenky na
každý revír zvlášť

pupák má 100% pravdu, cena povolenky je směšná.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:32 ® pupak reakce na …

dedku – proc se ptas NECO za NECO, dyt preci dostanes povoleni za 15 000 chytat na vsech revirech . . . to ti nestaci???? prave ze ted dostavas NECO za NIC protoze podle me je 1500 Kc za CS povolenku NIC nebo ALMUZNA

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:26 ® pif
pif

pupáku,ty seš bóchlé do palice kokosovým ořechem-.)))kde bych třeba já,chudé kalič vzal patnáct litrů na povolenku?víš,co bych musel zmasit ryb,aby se mě to rentovalo?-.)

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:25 ® pupak reakce na …

dedku ty fakt polykas pismenka a nectes

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:23 ® Dědek
Dědek

Na takto položenou otázku ( špatně položenou ) nemůžeš dostat správnou odpověď. Pokud řekneš A , musíš říct i B. Nebo-li : něco za něco.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1