Vyhledávání
Anketa, ktera byla na chytej . . .
9.11.2006 | pupak | 6.939 zobrazení | 79 odpovědí
Koupili by jste si celosvazovou pstruhovou povolenku za 15.000,– Kč? Takto jsem formuloval anketu a predpokladal jsem, ze diky neustalym narkum na stav pstruhovych reviru budu mit 90 procent s odpovedi ANO, nestalo se tak, stal se skoro pravy opak, 84 procent NE a jen 16 procent ANO. Zda se mi vazeni kolegove, ze jen kecate a placate a jakmile sahnu na vase prachy tak by povolenka mela stat stovku co ???? Muzete mi sdelit proc by povolenka na vsechny reviry na jeden rok nemela stat treba 10–15 litru, kdyz denni povolenka na soukromej bahnak s duhakem stoji od 250–390 Kc ????
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 13. listopadu 2006 v 15:10 ® Dědek
-
Dostalo se mi do ruky dvd ze soukromých revírů na Novém Z. a Austrálii. Především jsem se díval na ceny povolenek a ty se pohybují okolo 300 aust. dolarů za den. Potom jsem velice pozorně sledoval nejenom zarybnění, ale celkovou úroveň poskytovaných služeb. Musím říct, že je to úplně o něčem jiném a nebýt to tak daleko, rád bych tam i za tuhle cenu strávil dovolenou. A to je to, co jsem psal hned v prvním příapěvku – něco za něco. Zdražení povolenky šmahem ruky nic nevyřeší. To je to samé, jako kdyby jsi chtěl stavět barák a koupil si klimatizaci, aniž by jsi měl postaveny základy.
reagovat - Neděle 12. listopadu 2006 ve 22:32 ® Milky reakce na …
-
Rudo, podle zákona by se měla kupovat povolenka jen na revír. A na MP je tuším 20 povolenek na hektar a na P je to asi 15 povolenek. Pak by se cena asi individuálně lišila od jednotlivého revíru a mohlo by se i stát to, že by na tebe pak nezbylo. Nevím, jak by to bylo s hostovačkou, asi by na to muselo být zablokováno několik povolenek, aby se tím pádem neprodaly v rámci ročních. Ono to bohužel ale k tomu směřuje, protože zavedením povinných příchodů k vodě na P i MP je valstně vidět návštěvnost a z toho i odhat lukrativnost revíru. Když dojde ke změně v cenách a rozsahu povolenek, bude to muset být pro Svaz velká/malá domů. Vždycky na to rybáři jen doplatí, protože v předpokladech, že se změní finanční toky, si každý podnikatel nechává nechává fórečka, kdyby to náhodou nebylo zcela tak, jak předpokládá. A tím pádem na to zase doplatí ti, co chtějí občas si někam povyrazit za rybama a za kámošema. Těžko na to dojede stařík, co chodí na rybník za barákem. Jenže tohle je furt spekulace o ceně. Na kvalitě zarybnění, pořádku, kontrole, … se tu nehovoří. Ve své podstatě by se pořád mluvilo o stejném marastu, jen za „tržní“ ceny.
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 ve 23:28 ® rarach
-
Pupák: Pokud budou vody pod správou ČRS, tak ani náhodou. Já totiž ani nestojím o celosvazovku. Mi stačí povolenka na 5–7 řek a pokud budou dobře spravovány dám klidně 5–10 litrů a pak třeba pětikilo na den, když se mi bude chtít jet někam jinam. Každá řeka by měla mít nějakou cenu, paušalizovaní stojí za hovno. Dejmě tomu, že by se vydávala povolenka na povodí Ohře, Vkltavy, Berounky atd.. Ohře – 1000/rok a pak si můžeš přikoupit přítoky třeba za pětikilo jeden. Jo tenhle systém by se mi líbil, ne členění podle krajů, ale podle povodí.
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 ve 20:53 ® Milky reakce na …
-
Nemusíš se mi omlouvat ZN, opravdu jsem to na tebe nemyslel nikaterak zle a ani tvoje rozhořčení jsem nebral ve zlém. Je jasné, že všichni to myslíme s rybařinou dobře, ale cest k cilí je více. Nemyslím si, že jednostranné zdražování povolenky prospěje revírům, je třeba to dělat ruku v ruce s tím, že se udělá i pro ryby víde příležitostí, jak najít přirozenou potravu a neskákat na první blbinu, co spadne do vody. Je třeba spíše najít cestu k tomu, jak předejít ekologickým haváriím, jak najít peníze na čištění toků, jak … Jak na to?
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 ve 20:36 ® ZN
-
Milky: tak promiň, omlouvám se. Byl jsem vztahovačný. Nejde o analýzu a zdražování všeho. Ve své podstatě, vyhovuje mi současný stav ( cenově), tak jako všem ostatním. Pokud bych udělal tebou zmíněnou analýzu, tak se musím smát, jak je někdo ( s tou nízkou cenou) blbý a nechá mě celoročně chytat za hubičku po celé republice. Na druhou stranu, pokud by se zdražilo (pupákových 15 litrů bylo určitě myšleno s nadsázkou), a cena povolenky by se nerentovala s s cenou možných odnesených ryb, tak by 100%-ně ubylo těch, kteří chytají ne pro zábavu, ale k zaplnění mrazáku a bartelovým obchodům. Tím by se jistě podstatně zlepšil stav na řekách. Takže tolik. Na hlubokou anylýzu, jak sám jistě uznáš, není prostor a nejsem ten, který by ji měl dělat. Nad tím by se měli zamyslet jiní. Jsem jen zákazník, ne provozovatel.
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 19:22 ® Milky reakce na …
-
ZN opravdu jsme proti Tobě nemířil jediné ze svých písmenek. Jen jsem reagoval na to, co jsi psal. Většina tvých příspěvků je naladěna na strunu odsouzení dob minulých a tak se prosím i Ty oprosti od jejich laciné argumentace. Od člověka tvých morálních kvalit bych čekal hlubší analýzu problému, než povrchní metodu „zdražová všeho“. Pochopitelně je mi líto, žes dneska nic nechytil, ale na druhou stranu Tě šlechtí rytířský přístup k tomu, že rybky měly dneska sprortovně navrh. :o)
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 15:58 ® ZN
-
Milky: jestli ten někdo mám být já, tak střílíš naprosto vedle. Na bowling nechodím, zazobánek nejsem, z ryb jsem se právě vrátil, aniž bych něco chytil, naprosto bez problémů jsem se s tím vyrovnal a ještě se mi tam líbilo. A jestli mě chceš poučovat, o čem je rybařina, tak to nemusíš a nestojím o to. Vím to docela dobře, dokonce si myslím, že líp jak ty. PS: nechápu, kde se v tobě bere ta zatrpklost a rétorika hodná zamindrákovanýho člověka. Jestli tě něco žere, já za to nemůžu.
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 15:54 ® Robur
-
Alivio, pudeš s Milkym na kuželky a budete hrát o prachy…
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 15:21 ® Shrek reakce na …
-
Milky:zazobánek nejsem a občas netrefim ani jednu kuželku při bowlingu.Co dál?
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 11:54 ® cercer reakce na …
-
Milky:Souhlas
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 11:02 ® Milky reakce na …
-
ZN: Já se s alkoholem moc nekamarádím. Dokážu žít i bez něj. Jen se mi nelíbí, že někdo z rybařiny (ve své podstatě lidové zábavy) dělá pseudosport pro pracháče. Zazobánci, ať si choděj na bowling (atm shoději každým hodem nějakou kuželku). Prostě rybařina je i o tom, že někdy nic nechytneš a musíš se s tím umět vyrovnat. Chytat na sádkách je opravdu zážitek hodný milovníka přírody!
reagovat - Sobota 11. listopadu 2006 v 8:10 ® ZN
-
milky: bohužel, pozdní hodina se podepsala na úovni tvého příspěvku. V tuto hodinu to je ovšem odpustitelné. Jen doufám, že jsi nepil žádné patoky a ráno se nedostaví kocovina
reagovat)
- Sobota 11. listopadu 2006 ve 2:43 ® Milky reakce na …
-
Pupácio, možná by to chtělo se trochu zamyslet i nad tím, jak vlastně vypadá potravní řetězec. Ono to TUPÉ vysazování PD a PO je mnohdy zbytečné, když tam nemá přirozenou potravu a pak skočí každému volotrkovi na blbou rotnu, v domění, že se nacpe! Asi by to chtělo se víc zaměřit i na sledování stavu bílé ryby, její vytírání, druhové pestrosti. Trochu mi to připadá, že je to zase „ode zdi ke zdi“. ZN: Propaguješ kapitalizmus toho nejhrubšího zrna, leč s komunistickou rétorikou dob studené války. Proč by měla kontrola přesně vědět, kolik se v úseku nachází rybářů (tvůj příspěvek z 9. listopadu ve 12:55)? Přece má každý svobodný člověk možnost volby. Nejsme tupej dav, abych když si koupím povolenku, aby tam byl celej čas vypáskovanej u vody! Ať si každej dojde na kavčo, zajede koupit čokoládu k benzínce, …! Prostě to je návrat do časů normalizace, plánovaného hospodářství – aby byl přehled a rudej kontrolor měl na první pohled jasno. Kapitalizmus je o tom, že každý má za svoje počínání zodpovědnost, která mu dává opticky větší volnost, ale na druhé straně vyžaduje sebekázeň, neb trest je daleko citelnější, než v lido-demo, kde vlastně o nic nejde.
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 ve 22:12 ® Sander
-
Prichy > jasné. Něco jiného je dělat načerno při studiu, kdy jde každý peníz do plusu, než živit rodinu. Ale za současné situace bych těch 15000 neváhal vysolit, i kdybych je měl splácet celý rok
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 ve 21:44 ® Robur
-
Zatím si nekupuji ani místní. Za ty prachy si uvědom, můžeš mít i spoustu jiných lákadel než jen rybařinu. Dále si myslím, že nás koníček je dost sobecký vůči rodině, takže zatím nevyhledávám možnost odestovat za rybami na více dnů a rok zas nemá tolik víkendů a vyjezdy s Chytej, mně bohatě uspokojí i když tak 3 srazy do roka bych přežil. Z toho plyne, že takových rybářů jak jsem já je víc, a proto nás uspokojí i ty bahňáky. A na rodinou dovolenou lze vždy pořídit za rozumný peníz hostovačku. Za těch 10 – 15 litrů by ty revíry asi měly být přerybněny a pak by to asi zase nebylo ono.
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 ve 21:21 ® cercer
-
ale no tak..hoši…
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 ve 21:14 ® Shrek reakce na …
-
jo,až z Tebe bude naprostej omezenec,jako někteří
reagovat)
- Pátek 10. listopadu 2006 ve 21:13 ® Prichy reakce na …
-
Sander: to jsi na tom uplne jinak…ja bych musel nechat 3 mesice hladovet rodinu
proste to ber tak, ze problem vidim jako slozitejsi a z povahy meho zamestnani nesnasim instantni reseni.....cili nejprve analyza a pak neco…
cili pokud to nepujde jinak musi se dopumpovat prachy…to ovsem ja nevim a jediny, kdo me osobne zatim dal vubec nejake informace byl M_D.....pevne doufam, ze v tom bude pokracovat (jedno, ze mu jde o P vody…stejne by vyslo najevo vse)
"Nebydlet ještě u máti, asi bych měl problémy se uživit
reagovatAle na tu povolenku bych makal jak černej, klidně bych se i dovedl omezovat
"…neboj, jednou se budes omezovat a dost mozna budes mit sotva na tu normalni
- Pátek 10. listopadu 2006 v 19:43 ® Sander
-
Alivio > věř, že finančně jsem na tom mnohem hůř, než si myslíš
reagovat( Nebydlet ještě u máti, asi bych měl problémy se uživit
Ale na tu povolenku bych makal jak černej, klidně bych se i dovedl omezovat
Ono studovat je moc pěkné, ale v jednadvaceti letech být téměř bez koruny je docela zlý. Taková povolenka by mě momentálně stála 3–4 výplaty, až budu po Vánocích opět ve škole, tak o tom ani nemluvě…
- Pátek 10. listopadu 2006 v 19:33 ® Shrek reakce na …
-
Sander: máš pravdu.Příchy asi nepochopil,že by se jednalo o celorepublikou povolenku na všechny vody bez rozdílu MP a P.Poté by se o tom dalo uvažovat,ale jak jsem již níže psal,zatím na to nemám výplatu.Nevím jestli bych to řešil formou půjčky se splatností 6 měsíců,to by se pak dalo
reagovat)
- Pátek 10. listopadu 2006 v 17:08 ® Sander
-
Prichy > to, že bys nedal 15000 za možnost lovu v celém ČRS o lecčem svědčí. Pro mně je rybaření něco víc, o ceně povolenky jsem ještě nikdy nepolemizoval. Jen se musím pousmát některým kolegům, pro které je nyní asi 900 za JČ povolenku moc. To je vzhledem k odneseným rybám pakatel. Prostě, raději budu chytat na lískové pruty, 15000 dám za povolenky a ne za rybářskou výbavu. Holt mám jiné priority.
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 v 16:58 ® Prichy
-
milky:
reagovat…pekne, udajne Kapsch bude stavej detektory i na rekach…pro vodaky
- Pátek 10. listopadu 2006 v 16:49 ® Prichy
-
pupak: ja bych tu otazku polozil trochu jinak nez 15litru ber ci neber…mozna bychom se dovedeli vice.
dale je tam napsano pstruhova povolenka, ale kazdy asi vi, ze kdyby se melo neco dit…netykalo by se to jen P vod. (takze bych to rozdelil na P a MP reviry)
osobne bych nedal 15 tis ani za P a MP celosvazovku.
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 ve 13:16 ® modrak reakce na …
-
No dobře, ale netvrď mi, že obecné uplatňování takového postupu zvýší zarybňovací náklady natolik, že je třeba zdražit papíry na desetinásobek a v tvém případě na třicetinásobek. :o) Sorry – Už musím jít makat.
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 ve 13:03 ® pupak reakce na …
-
modrak – jde to a prave toto je reseni i za soucasneho stavu, vanicka a roznaska, mensi mnozstvi a casto
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 ve 12:48 ® modrak reakce na …
-
No já teda nevím, jestli jsem tě správně pochopil, ale intenzivní zarybňování bez změny současných rybolovných pravidel i s zvýšenou cenou za poskytované „služby“ mi přijde jako vyhození peněz oknem. To ten kolotoč, kdy je ryba v revíru asi tak dva týdny ještě víc roztočíš. Dle mého může být řešením třeba zarybňování „po vaničce“, protože kvůli dvaceti nový rybám, co v revíru měsíčně přibudou, tam žádný pořádný masař nepojede přes půl republiky. Je to sice dražší a pracnější, ale mohlo by to být efektivnější. Ale nejsem odborník, jestli plácám blbosti, nemusíš mě za to hned zadupávat do země. :o)
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 ve 12:31 @ lubka
-
pupák: pokud by tomu odpovídalo zarybnění a stav naších P vod obecně, tak bych o tom vážně uvažoval.navíc pokud by tyto prostředky šli prokazatelně z velké části do ryb. bohužel celosvazovku stejně v dohledné době nevyužiju
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 v 11:33 ® regulus reakce na …
-
Pupák – já si žádný iluze nedělám, mělo to bejt jen takový poškádlení. Docela to chápu. Vltava je dost možná dobrý chytání, ale než sedět pod Baranďákem, tak raděj taky zajedu na Berounku nebo Sázavu. Co se těch celosvazovek týče, tak se dá totéž říct o celorepublikovejch. Nechce se mě hledat co u ČRS stojí MP, u nás 700 a celorepubliková 2600. Myslím, že o ní platí totéž co PP. Co se toho ježdění za nasazenou rybou týče, tak se mě nechce věřit, že by tamtamy fungovaly tak dobře, že by se ty výpravy za nasazenou rybou konaly na větší vzdálenosti (myslím stovky kiláků). Je ale fakt, že když se někde nasadí kapři, tak je tam druhej den půl Brna, věřím, že totéž platí o pstruzích. Ze svýho okolí znám jedince, co řvou jak tygři, že se nasadily ryby a chodí to vychytávat „cizí“, ale často právě oni patří k těm, kteří jezdí po celým okolí a hlavně když se dozví, že se někde nasazovalo.
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 v 11:04 ® pupak
-
modrak – odpovim ti ano pujdu, ale v soucasnosti je prvoplanovy zlepseni zarybneni a na tom se pracuje, nemuzes chtit vic penez za stejne sluzby, to bychom pak byli jako CSD
)
regulus – mas pravdu turistika za nasazenou rybou se opravdu masove rozmohla ve vetsich mestech a Praha je nejvetsi tak je to nejvic videt, ale nedelej si iluze o Brnu, pravidelne vidim jine spz na revirech US mesta prahy, ale nejak me to nesere nejsem priblblej kryptofasista a je mi fuk jestli jezdis z Plzne, Prahy, Budejic nebo Brna za rybou sere mi ten princip ktery umoznuje CS povolenka a jeji nerealna cena- nasazena ryba – hrrr na ni – vybrakovat a jede se na dalsi revir . . .
reagovat - Pátek 10. listopadu 2006 v 10:27 ® Cudla
-
Kdyby větší část pěněz šla na zarybnění tat člověk překousne i to zdražení.Tady si někdo dloubnul do „pražáků“jak cestujou za rybou,já to mám do Prahy asi 120km a jezdim se na Vltavu(Modřany)vyblbnout na fidorku a takou druhovou osádku málokde vydíte.Akorád mi tam vadí,že je tam ted překaprováno(30–38cm)Původní bílá ryba je krásně stavěná a je fakt problem hlídat dva pruty,to u nás není.Upravení ceny povolenky by nevadilo,ale chtěl bych vidět nějaké výsledky.
reagovat