Vyhledávání
zima - vertikálna prívlač
7.11.2006 | pablo | 5.426 zobrazení | 11 odpovědí
Nastáva nám zimný čas, voda chladne a čistí sa. Prichádza na radu jemná prívlač a pomalé vedenie nástrahy. Preto sa chcem poradiť- kúpil som si nejaké vetikálne nástrahy (viď. www.strikepro.com/1F-004C.htm). Máte s nimi, alebo inými typmi nejaké skúsenosti? Uvítam všetky informácie o love, a prípadne aj výrobe, alebo kontakty na iné stránky. ďakujem všetkým
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 15. října 2009 ve 23:07 ® Libor
-
vertikálně je to paráda, ale jelikož jsem odkázaný na lov ze břehu, často to jde špatně
reagovat - Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 22:27 ® mirmen
-
pablo, ahoj.
S tímhle typem nemám zkušenost, vím jen, že jsou pod led nebo na loďku.PS. neměl jsi na mne dotaz na ryby.sk? Pokud ano, podívej se na svou schránku v centru zpráv.
reagovat - Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 20:42 ® pablo
-
ORIMP: presne, marmyškovať by som vedel. samozrejme nemám ošahané všetky záludnosti tohoto lovu ale zistil som že keď vyrobím väčšie marm ako 2 cm, tak to už nie je ono. Tieto vertikálne jigy som už na internete dlhšie okukoval, videl som aj mini inštruktážne video. chcel by som si nejaké vyrobiť sám a hladám mentálne (momentálne) nejaký materiál – priesvitné plexi ale tenšie, ktoré by sa mohlo ohnúť- na chvostík, ak to nepôjde skúsim plech
reagovat - Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:35 ® ORIMP
-
Chlapi,pablo sa pýta na niečo iné ako marmysky!Marmyskovat asi vie!
reagovatTu je odkaz www.epohook.lv Pablo ja s tým skusenosti zatial nemám,ale páčia sa my!
- Středa 8. listopadu 2006 v 16:47 ® Ftmči
-
Ja lovim na marmisky ze brehu s lodi zkusenost nemam.Protoze nemam prut s chvejivou spickou,tak si vezmu vlasec mezi navijakem a nejblizsim ockem do leve ruky a pritahuji pouze rukou(asi jako pri muskareni)velmi pomalu a druhou rukou lechce cukam spickou.Kdyz odhazuji marmisku(nechytam primo pod spickou)tak po te co uz nemuzu marmisku vic pritahnout(mam uz mezi navijakem a ockem pruves na delku lokte) tak pruves dotocim navijakem a cele to opakuji.Zaber je v ruce krasne citit vetsinou marmiska ztezkne a zacne odjizdet.Chytam hlavne okouny do 20cm.
reagovat - Středa 8. listopadu 2006 v 15:43 ® Hora
-
modrak>díky za odpověď.
reagovat - Středa 8. listopadu 2006 v 8:30 ® modrak reakce na …
-
Zkoušel a je to, až na několik nedostatků, použitelná metoda. Vyzkoušel jsem několik sestav a asi nejlepší byla tato: marmyška 0,5g – 3g, spodní zarážka z bavlnky a malého černého gumového korálku cca 40cm nad ní a samo-domo průběžný předvážený bezanténkový splávek kulovitého tvaru o gramáži cca. 2g + 1g. Pro samotný lov jsem používal picker s velmi jemnou špičkou a 0,14 kmen. Pro indikaci záběrů jsem kombinoval lov na cit spolu se sledovaním špičky. Výše popsanou sestavou se dalo rozumě házet kolem 20–25m, ryby jsem také nějaké vybagroval, ale citlivost celé sestavy je v porovnání s vertikálním vláčením z lodě podstatně horší. Celé jsem to provozoval pouze na stojáku (pískovna), na řeku bych tímto průběžným způsobem nešel, tam bude výhodnější řešení s převáženým pevným brčkem. Marmyšky používám vázané na podomácku odlévaných háčcích, někdy napatlané tekutým dipem na dravce.
reagovat - Úterý 7. listopadu 2006 ve 23:19 ® Hora
-
co se týče přívlače,není to moje parketa,ale chtěl bych se zeptat-kdysi kdesi jsem četl něco o marmyškování pomocí průběžného splávku.Splávek je volně na vlasci a nahazuje se s tím kam to dohodí,marmyška jak dopadne na dno,tak se pootočí kličkou,aby se jenom zdvihla a tak se pomalu pohybuje přískoky,je prý to celkem úspěšné.Nezkoušel to někdo?
reagovat - Úterý 7. listopadu 2006 v 17:10 ® pablo
-
páni, čo sa týka marmyšiek, s nimi skúsenosti mám nielen z lovu ale aj z výroby. Candátoman – používam podobnú výbavu ale Jaxon Syrius, k chyteným rybám pridávam úhora. Jedná sa mi však hlavne o vertikálne jigy v tvare rybiek s háčikmi na oboch stranách a chvostíkom z plastu, plechu alebo pierok.
reagovat - Úterý 7. listopadu 2006 v 16:01 ® Candátoman
-
S těmito nástrahami od Strike Pro zkušenost bohužel nemám. Vertikální přívlač – marmyškování provozuji celý rok (16.6.-31.12) letos poprvé, takže nejsem zatím profík. Marmyšku tahám spíše klasicky ze břehu, ale kde to je možné, tak s ní proťukávám pod špičkou prutu místa u zatopených keřů, prudkých srázů u břehu apod. Možnost lovu z loďky jsem zatím neměl. Je to opravdu úžasná záležitost a tahám na ně hlavně okouny (nejvíce velikost do 20cm), chytil jsem ale i štičku, duháky, perlíny, plotice, cejna a dokonce kapra 62cm(na 0,1 vlasec to byl mazec
reagovatPrut mám Jaxon Odeon Jig, tuším do 9g s chvějivou špičkou a tento prut mi maximálně vyhovuje. Snad ti to malinko pomůže.
- Úterý 7. listopadu 2006 v 15:10 ® Shrek
-
poprvé v životě jsem minulý týden chytal na marmišku a dokonale mě to nadchlo.Už se těšim na Skalku na loď.Jinak používal jsem jí v kombinaci s hnojákem abyla to perfekt kombinace
reagovat