Chytej.cz

barvení woblerů necteno

5.11.2006 | ART | 49.214 zobrazení | 70 odpovědí

jak barvíte woblery ktery si podomacku vyrobíte

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Neděle 25. března 2012 ve 23:32 ® dragosek-18 reakce na …
dragosek-18

nazdar lidi kolik je třeba epoxidu na 1 m2 na tři vrstvy latky.nikde se to nemužu dočist dik moc prosim spiš mi pište na kaprboj@seznam.cz

reagovat
Středa 29. listopadu 2006 ve 12:31 @ ??? reakce na …

Zdravím a dovoluji si reagovat za výrobce: EPOXY 1200 je skutečně stejný jako 1200 371. Epoxy 1200 371 se již bez uzávěrů odolných otevření dětmi nesmí používat (na vině tohoto kroku je změkčovadlo dibutylftalát, které se dostalo na černý list EU). Tento uzávěr podstatně vlastní pryskyřici prodražuje. Proto jsme zavedli ECO EPOXY 1200 324 – taktéž stejnou jako EPOXY 1200 (i cena je stejná, jen změkčovadlo je netoxické). Poslat objednávku je možné na odbyt@sincolor.cz nebo se dále vyptat na 377 416 511. Obchod na webu na www.sincolor.cz bude k dispozici od března 2007 (zatím je web hrozný, omlouváme se). Epoxy souprava ECO 1200 324 (100g EPOXY 1200, 10g tvrdidla, odmašťovač) stojí s daní 83,3Kč; Epoxy ECO 1200 324 (souprava EPOXY 1200 a tvrdidlo v celk. hm. 1kg) stojí s daní 247,5 Kč; souprava půl kila stojí s daní 133,3 Kč, a máme i čtvrt kilovou a jedenácti kilovou :-) Nějaké peníze spolkne i dopravné, protože se jedná o chemikálie a na ty je potřeba speciální dopravní služba s označením ADR. Dodáváme i do velkoobchodů v ČR i na Slovensku (jejich drobný přehled, na tom hrozném webu vyznačen je :-) Za Sincolor, a.s. je s přáním pěkného dne PetrD

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 21:14 ® Prichy
Prichy

epoxid 1200 by mel byt stejny jako epoxy 371(2

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 14:44 ® modrak reakce na …
modrak

Já ho nehledám, ještě nejakou dobu vystačím s tím sajrajtem co mám doma. :o) Jen jsem napsal, že jsem ho dlouho nikde neviděl. Ani u nás v modelářství, kam chodím pro barvy a balzu.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 ve 13:54 ® regulus reakce na …
regulus

MODRÁK – vyrábí, ale asi hledáš ve špatnejch obchodech. V drgeriích kde ho dřív běžně mívali mají jen samý Henkely, mívají ho v modelářství a možná v nějakejch prodejnách s barvama.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 10:57 ® 3stan reakce na …

Urcite ano. Kupoval som ho minuly tyzden. Skus ho dat do vyhladavaca.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 10:12 ® modrak reakce na …
modrak

Jest otázkou, zda se 1200 ještě vyrábí. Já jsem ho už dlouho nikde neviděl.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 9:45 ® 3stan reakce na …

podla mojich skusenosti,asi najvyhodnejsi je spominany epoxy 1200. Je ho v tej pixli pomerne dost a mozes pouzit aj na vytvrdenie ,zalievanie drazok a lakovanie. Skusal som aj ine epoxidove lepidla ,ale dost som na nich prerobil.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 8:38 ® modrak reakce na …
modrak

Kazan: Značku nebudu uvádět, páč nevím (koupeno v normální prodejně barev), ale zkoušel jsem klasiku i pětiminutovku a jde to s obouma, záleží jakou budeš dělat sérii a jak na to oko spěcháš, nicméně u klasiky oko vypadá lépe (je tam dost času na rozlití a popraskání případných bublin). Pokud jde o epoxid, jenom je potřeba dát pozor, aby byl skutečně čirý a nikoliv mléčný a aby jsi do něj při míchání nenacpal moc vzduchu.

reagovat
Čtvrtek 9. listopadu 2006 v 1:54 ® upbraider reakce na …
upbraider

Jasně že ne. Třidévočka je už jenom metalíza na autě. Auto ti taky nepojede rychlejc když ho máš v metle, ale prostě líp vypadá. A když už se pižlám s woblerem chci, aby se mi líbil…

Sám za sebe nevěřím že by 3D oči měly markantní vliv na úspěšnost nástrahy. Dravci údajně „mířej“ na hlavu a oči mají být rozlišovacím znakem…dejme tomu že tomu tak je, pak ale stejně nevidím rozdíl ve fungování trojrozměrnejch a „jenom“ namalovanejch očí

reagovat
Středa 8. listopadu 2006 ve 20:17 ® ART reakce na …
ART

jakej je rozdil v praxi mezi 3d ockem a klasicky namalovanim bude min zaberu?

reagovat
Středa 8. listopadu 2006 v 17:51 ® Kazan

modrak> jaký používáš epoxid na vytvoření rohovky?

reagovat
Středa 8. listopadu 2006 ve 14:50 ® modrak reakce na …
modrak

Jenom jako držák pro manipulaci a zapíchnutí do toho polystyrénu. Do zatuhnutí epoxidu ho samozřejmě odlomím a oko lepím vteřiňákem nebo epoxidem.

reagovat
Středa 8. listopadu 2006 ve 14:24 ® upbraider reakce na …
upbraider

Modrák: Proč tam dáváš ten špendlík?? Je to jenom kvůli tomu aby ten epoxid při výrobě nezatekl někam okolo nebo ho tam necháváš a třeba zkrácenej celý oko pak bodáš do balsy?? Asi první varianta že??

reagovat
Středa 8. listopadu 2006 v 9:19 ® Mirek reakce na …

Láďa: Nazdááár kluku. Jo, předpokládám, že tam budu. Pokecáme.

reagovat
Středa 8. listopadu 2006 v 9:00 ® modrak
modrak

Jsem to s tím číslováním v popisu výroby zmotal

1. duhovka (fólie)
  2. zornička (barva)
  3. epoxid (rohovka)
  4. špendlík
reagovat
Středa 8. listopadu 2006 v 8:57 ® modrak
modrak

Sakra, proč tam není ten obrázek.

reagovat
foto/forum/2006/th-img1196.jpg
Středa 8. listopadu 2006 v 8:53 ® modrak reakce na …
modrak

Z holog. fólie (třeba dárkový sáček) vyrazím pomocí nabroušené trubičky nebo kancelářské děrovačky kolečko (1), které přilepím rubovou stranou pomocí vteřinového lepidla na hlavičku špendlíku (4). Potom do středu lícové strany kolečka obtisknu seříznuté párátko lehce namočené do modelářské barvy, čímž vytvořím černou zorničku (3). Po zaschnutí barvy namíchám epoxid a párátkem nanesu kapičku na celou lícovou stranu kolečka. epoxid se rozleje a vytvoří realně vypadající rohovku oka. Samozřejmě to nevyrábím po jednom kuse, ale v cca. dvacetikusových sériích. Pro fixaci používam hranolek pěnového polystyrénu nalepený na prkénku.

reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 ve 22:36 ® Láďa reakce na …

Mirek:zdravím tě kamaráde.Též budu muset u tebe udělat objednávku na příští pstr.sezonu.jinak jsem se domlouval z Václavem že se za ním pojedu podívat na vánoční pohár,tak doufám že tam budeš a dohodnem podrobnosti.

reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 v 17:27 ® ART reakce na …
ART

jak delate 3d oci vsichni rikaj jak to delaj jenom to nechapu moli by jste mi to vic popsat popr. s fotkou

reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 v 15:43 ® 3stan reakce na …

Velmi podobny princip ako pouzivas ty Prichy,ale ja nemam kompresor a vzduch len jednoducho pumpujem. Je to pracne,ale podarilo sa mi tak nastriekat uz 80 kusov,takze je to v celku ok,na to,ze som dal za postrekovac 50Sk.

reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 v 15:40 ® 3stan reakce na …

Rad by som poslal nejake fotky,ale musim splasit nejaky digital,takze to moze nejaku dobu trvat. Ak si vies predstavit fixirku od Revellu,tak nejak to funguje.

reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 ve 14:41 ® Prichy reakce na …
Prichy
:-)
reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 ve 14:35 ® pablo

3stan: mohol by si prosím pridať aj nejaké fotky tvojich pomôcok- fixírky, postrekovača – nejak si to neviem predstaviť. Dík

reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 ve 12:26 ® 3stan

Tak ja pouzivam balzu,je to asi najlepsie na opracovanie a ani s tvrdosťou nemam problem. Natieram tromi vrstvami Letoxitu,ktory som kupil v modelarstve a potom este jednou vrstvou lepidla Epoxy 1200.Povrch je potom uplne hladky a woblery su tvrde,ze neurobim do neho ryhu nechtom. Nakoniec to striekam fixirkou ktoru mam poskladanu z ihly a striekacky.Vzduch tlacim cez postrekovac. Supiny robim tak,ze striekam cez tyl,ktory som kupil v metrovom textile(maju rozne velkosti ociek). a oci robim presne ako napisal regulus. Este by som dodal,ze na tu foliu staci urobit kvapku z epoxi lepidla rozmiesaneho s trochou farby a 3D oko ako vysite.

reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 ve 12:08 ® Mirek reakce na …

regulus: Jo, jo. Trhat se musí. Každýmu radím, že nejlíp rotačka chodí, když nad ní udělají na vlasci uzlík:-)) ).

reagovat
Úterý 7. listopadu 2006 v 1:33 ® regulus reakce na …
regulus

Mirek – vzhledem k tomu, že jsem jich na Křetínce uflák 6 nebo 7, tak očekávej další objednávku. -:)))

reagovat
Pondělí 6. listopadu 2006 ve 21:52 ® BigMike reakce na …

Balza je balza!!! Jestli nemáš kde koupit, klidně na zkoušku něco zašlu a zjistíš, že na opracování není lepšího dřívka! I ten pohyb té rybky je o něčem jiném než z těžšího dřeva. Ale jestli děláš +15 cm, na štiky a sumce, tvrdší dřevo nevadí akorát na něm necháš ruce! Očka jsem loni také zkoušel 3D, nakoupil v muškařském krámě, al evrátil jsem se ke klasice – žlutou barvu natisknu hlavičkou nastřelovacího hřebíku a černou panenku ťuknu špejlí a jsou očka jak vyšitá!!! A pěkná! Ale až na první vrstvu laku aby to bylo na rovném povrchu. Jinak, jestliže chci mít tvrdé tělo rybky skoro hned, napustím balzu vteřinovým lepidlem!!! Za chvilku to vytvrdne, lehce brousnu a pak natírám minikolorama, lakama na nehty, humbrolkama, dle výběru. Někdy přímo na balzu vodovkama!!!Po zaschnutí „vyleštím“ lžičkou do kafe, tou oblinkou a lakuji už hodně hustým lakem aby mi to nerozpilo detaily:))

reagovat
Pondělí 6. listopadu 2006 v 19:47 ® Mirek

regulus: Má recht! Já bych taky rotačku jinde než v Lidlu nekoupil:-))

reagovat
Pondělí 6. listopadu 2006 v 19:30 ® Prichy
Prichy

navic ti balsove budou spis fungovat…lipa, protoze ma vetsi hustotu, se hure vyvazuje.....jinak jsem jednou delal popa…prvni v zivote docela chytal…ale tolik jich clovek zase neutrhne (i kdyz jsem prisel o cca 6 kusu na sklonku minule sezony…dost mi jich ukously stiky)

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1