Chytej.cz

Zimní muškaření necteno

3.11.2006 | mdx | 3.089 zobrazení | 4 odpovědi

Mám takovou otázku,dneska jsem byl muškařit a celkem solidně mi namrzala lajna a očka.Nemůže to šnůře popř. očkům uškodit?Používá někdo něco proti namrzání oček?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 3. listopadu 2006 ve 22:02 ® brčal reakce na …
brčal

Když jsem chytal koncem listopadu asi tak při –5 tak my popraskala.Zjistil jsem to až později doma.Nemuselo to být zrovna tím byla to 333 a duhým rokem používaná,

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 ve 21:54 ® Axamith reakce na …
Axamith

Jsem přesvědčen že ne. Je to v podstatě druh plastu, který teplotou nekřehne. Při extrémně nízké teplotě by to snad mohlo něco dělat, ale to zase nebudeš muškařit. Podle mě si to dávat pozor na ostré ledové krystalky, které by ji mohly poškrábat, ale kryž prut čas od času ponoříš do vody, tak by jsi s tím neměl mít problémy. Já osobně jsem nikdy nic takového na šňůře nepozoroval. Ne že bych byl vyznavačem rybolovu v zamrzlé řece, ale to co je chytatelné jsem několikrát absolvoval a bez újmy na vybavení. To samé se nedá říct o zdraví.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 ve 21:19 ® mdx reakce na …
mdx

Axamith:A nemůže led nějak poškodit šnůru?

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 ve 21:04 ® Axamith
Axamith

Se zamrzáním si nelam hlavu. Máš dvě nožnosti. Buď šňůru a očka namaž silikonovým olejem ( ale ne moc), nebo při zamrzání na chvíli ponoř prut do vody. Ta je teplejší než vzduch a hned to rozmrzne. Já osobně se přikláním ke druhé variantě.

reagovat